Daily Archives: 9 November 2013

Episodul 30 al Cronicii Supranaturalului: “Pe urmele zeilor”

Episodul 30 al Cronicii Supranaturalului: “Pe urmele zeilor”

AfisCredințele anticei Elade au lăsat o moștenire spirituală imensă – filosofie, literatură, sculptura – de fapt, toate artele își datorează  existența zeilor, eroilor și celorlate personaje ale vechii religii. Și, cu toate acestea, se spune că zeii nu ar fi existat – sau, mai ciudat, că ar fi dispărut odată cu monoteismul. Scriitorul Răzvan Gheorghe Gabriel susține contrariul – zeii există iar credința în ei și-a păstrat actualitatea. Alături de el, un pasionat al mitologiei și istoriei, Marius Bălășoiu, va încerca să analize lucid calea către realitatea miturilor. O călătorie pe urmele puternicului Zeus, a divinei Atena sau misterioasei Hekate…

Emisiunea va fi transmisă duminică, de la 22.30, pe canalul 6TV, și va fi reluată marți, de la 17.30. (Din cauza unor probleme tehnice, emisiunea nu va fi transmisă ca de obicei sâmbătă, de la 20.30).

6TV emite pe RCS-RDS digital, Dolce Interactiv, INES, ACTA și pe internet – http://www.6tv.ro. Chat live pe site, în seara difuzării: http://cronicasupranaturalului.ro.

 

 Pentru înregistrarea emisiunii – click pe iconuri!

Partea 1

Partea 2