Personalități atinse de Supranatural

Personalități atinse de Supranatural

Mitologiile tuturor civilizațiilor pun pe seama intervențiilor supranaturale majoritatea creațiilor culturale sau ideile care au revoluționat domeniilor lor de aplicație.

Fie că e vorba de zei, îngeri, spirite ale naturii sau demoni, aceste entitați ar fi intervenit direct în crearea marilor opere literare, în creații muzicale, în gândirea strategică a marilor comandanți ș.a.m.d.

Câteodată această imixtiune a supranatuaralului a fost bănuită de cei care au analizat respectiva idee sau creație, alteori a fost dezvăluită  chiar de către subiect.

Desigur, nimeni nu contestă intervenția divină, supranaturală, în cazul lui Moise, Pavel sau Mahomed, dar multă lume consideră ca fiind povești mitologice influențarea de către Atena sau Apollo a eroilor homerici, pactul cu diavolul al doctorului Faust sau chiar contactele cu divinitatea ale Ioanei d’Arc.

Voi prezenta azi trei cazuri interesante ale unor personalitățI care au influențat civilizația mondială, trei cazuri de contact presupus – sau chiar asumat – de legătură cu Supranaturalul.

Primul este cel al lui Niccolo Paganini, considerat cel mai mare virtuoz al viorii din toate timpurile.

Paganini a compus piese pentru vioară atât de dificile încât ani de zile a fost singurul care le-a putut interpreta.  A realizat elemente de virtuozitate inexplicabile și astăzi, spectacolele sale înmărmurind asistența. Legenda vorbește de un pact cu diavolul  care i-ar fi permis atingerea acestor performanțe extraordinare. Paganini însuși nu respinge această idee; mai mult, vestimentația sa, întotdeauna neagră, paloarea exagerată, figura sa osoasă, lipsa incisivilor de jos – întreaga sa prezență fizică trimiteau cu gândul la un personaj demonic.

Chiar și sfârșitul omului Paganini confirmă parcă încheierea unui pact supranatural – în momentul în care artistul se îndepărtează de darul său – sau de litera contractului – apucându-se de jocuri de noroc, deschizându-și chiar un cazinou – ei bine, din acel moment totul îi devine potrivnic, marele om murind sărac și chinuit de cancer laringian.

Povestea poate avea legătură cu copilăria genialului compozitor – Paganini a fost un copil supus unui regim incredibil – de la vârsta de șapte ani tatăl său îl închidea câte 15 ore pe zi în cameră, timp în care trebuia să exerseze non-stop la vioară. Or, izvorâte din mintea unui copil, dorințele, ca și rugăciunile, au probabil un alt ecou în planul spiritual, mai bine zis găsesc mult mai repede o cale către supranatural.

A doua personalitate a marcat cultura și filozofia umanității. Chiar ideile politice moderne datorează mult gândirii marelui Voltaire.

Pe numele său adevărat Francois-Marie Arouet, Voltaire s-a autodefinit ca “theist”, un om care crede în Dumnezeu dar nu acceptă credința creștină nici alte forme de instituționalizare dogmatică a spriritualității. Din această cauză biserica l-a considerat un dușman, amenințându-l în repetate rânduri cu excomunicarea. Tot din rândul fanaticilor religioși s-a născut ideea că acest filozof al toleranței a fost vampir.

Voltaire moare în 1778, cu 11 ani înaintea  marii sale opere politice postume – Revoluția Franceză. |n 1791 Adunarea Națională  îi aduce coșciugul în Pantheon, ceea ce stârnește revolta multor oameni ai bisericii. |n 1830, după ce Pantheonul redevine biserică, se intenționeză chiar expulzarea din lăcașul sfânt.

Abia în 1897, o comisie întreprinde o cercetare oficială pentru a constata dacă trupul lui Voltaire mai este în coșciug… și dacă prezintă semne de vampirism! Ei bine, raportul, consemnat (printre alte publicații) de cotidianul New York Times, vorbește de pielea cu aspect de pergament a lui Voltaire, de starea nefiresc de bună a craniului – pe care păstrase până și zâmbetul sarcastic, atât de caracteristic marelui om de cultură…

În fine, ultimul caz de influență supranaturală vine chiar din zilele noastre și se referă la celebra cântăreață R&B Beyonce.

De data aceasta e vorba de o posedare demonică asumată chiar de artistă – atât prin exprimarea artistică, cât și în interviuri. Cel de-al treilea album al său se numește “I am… Sasha Fierce”, este compus din două părți “I am…” și “Sasha Fierce” și reprezintă practic o tranformare, o revelare a unei laturi pătimașe, militante și, în același timp, virulente – pe care Beyonce, după cum singură declară, nu o poate nici explica, nici retrăi în afara scenei. Citez: “Când sunt pe scenă sunt agresivă, puternică și nu mi-e teamă de sexualitatea mea. Chiar și tonul vocii mele e altul, sunt cu totul o altă pesoană”.

De alfel diferența e confirmată de multe persoane, nu numai dintre colaboratorii artistei – deci care ar putea fi bănuiți că fac asta pentru publicitate.

Dar cine este Sasha Fierce?

Beyonce vorbea  de mai mulți ani despre acest personaj, Sasha – care, la început, interfera vag cu ea, cu personalitatea ei în timpul spectacolelor. Apoi, odată cu necesitatea creșterii intensității prestațiilor pe scenă, a devenit un alter ego al artistei. Iată o altă declarație interesantă: “ Ceea ce simt pe scenă nu se întâmplă în altă parte. E ca o experiență extracorporală. Sasha nu sunt eu… Când ajung acasă nici nu mă gândesc ce am făcut, oamenii din jurul meu mă cunosc cum sunt de fapt”.

De unde provine numele – Fierce are mai multe înțelesuri în engleză – fioros, temut, dar și pătimaș. Sasha provine de la Alexandra, nume grecesc folosit în locul mai vechii forme Cassandra – cea aflată deasupra omului (bărbatului). Faceți singuri conexiunile…

De altfel, heat-ul care prezintă apariția oficială a Sashei Fierce este plin de semnificații oculte, caracteristice invocațiilor demonice. Mai întâi Beyonce suferă ca la o naștere, apoi este sacrificată prin foc și, de nicăieri, apare tulburătoarea, agresiva Sasha Fierce.

Anul trecut Beyonce declara – “Am ucis-o pe Sasha Fierce. M-am maturizat suficient, nu mai am nevoie de ea”. Cu toate acestea, Beyonce, care a apărut ulterior în clipul cu Lady Gaga, o altă persoană interesantă din punct de vedere ocult, seamă mai mult cu Sasha care a preluat controlul decât cu Beyonce eliberată.

Influențe demonice, vampirism, pact cu planul suprauman – toate însă au dus la creații superbe. Fără îndoială creatorii, indiferent de epocă, au simțit că există și alceva în afara spațiului comun și au știut, probabil, să deschidă porți către Supranatural.

17 Responses »

 1. Cind este vorba de oameni trebuie sa specificam cum este inteles supranaturalul. Modul de percepere a caracterelor oamenilor tinind de structura mentala, bagajul de date inmagazinat, de reeducarea celui ce face analiza, de zestrea genetica pe care o mosteneste, de aspectul dominant in zestrea genetica. Mai mult, daca se tine cont si de partea intunecata a corpurilor umane, trebuie inteles ca tot potentialul intunecat trebuie cumva sa se descarce intr-un “pesonaj” deci intr-un om a carui chei permitea un astfel de potential. Astfel de oameni nu fac decit sa exprime fanteziile mentale a umanitatii devenind modele ce in prezent au etichet de brand. Cazul genialului compozitor – Paganini: Partea intunecata(lumina intunecata) a compozitorului cucereste corpul si exacerbeaza calitatile dar si defectele. Trebuie retinut ca partea intunecata il va impinge catre propria cadere inspre lumea subterana iar de acolo catre IEZERUL DE FOC. Muzicalitatea cit si natura pieselor nu erau pentru urechi umane “naturale”. Cazuri sint multe. Dar daca vrem sa dam ca exemple cazuri care se pot inscrie in supranatural putem da ca exemplu personajele principale din filmule: “Constantin”, Joe Black, Hercule, Hell Boy, Dracula etc. Toate aceste personaje pot fi candidati de succes intr-o ierarhie a personajelor de actualitate. Despre celelalte personaje se poate da cu presupusul comentariile dind voie la impresii care mai de care culminind prin mistificare. Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca umanitatea este fascinata de partea intunecata.
  Propun spre discutii partea intunecata a omului-lumea subterana-Iezerul de Foc-Abisul.

  Dragos Dumitriu: Ciudata dar logica abordarea lui Paganini. In randurile urmatoare cred ca te referi la un personaj foarte interesant – the Sin-eater – mancatorul de pacate, despre care puteti afla din filmele (3 la numar – The Sin Eater, The Order si The Last Sin Eater). Uite, chiar mi-ai dat un subiect, acest caz bazandu-se pe practici magice reale – adica utilizate in realitate. Multumesc.
  Am vazut interventia ta pe forum vizavi de Lilith, dar ai spus ceva de deschiderea unei alte teme legate de partea intunecata a omului. Astept.

 2. Foarte interesanta emisiunea asta. Cred ca a fost cea mai buna.

  Dragos Dumitriu: Multumesc, desigur fiecare cu parerea sa, sper insa ca emisiunile vor creste calitativ. Si sunt sigur ca interventiile de pe site si de pe forum vor contribui la creterea calitatii. Pentru ca, pana la urma, calitatea sta in informatie.

 3. Foarte tare …app am adaugat linkul acestu-i site pe blogul meu:)…bannerul nu mergea astept daca vrei sa o faci si tu:)

  Dragos Dumitriu: Multumesc, am vazut ca ai intervenit si pe forum. Problema adugarii bannere-lor si link-urilor am discutat-o cu cel care se ocupa de mentenanta si dezvoltare si el spune ca vom adauga aceste legaturi externe dupa prima luna de functionare. Chestie de strategie pe web… Nu cunosc detaliile stiu doar ca mai sunt cca doua saptamani. Asa incat sper sa fiu inteles…

 4. Am continuat sa scriu pe forum despre partea intunecata a omului.

  Dragos Dumitriu: Da, am vazut, e foarte interesant. Sunt convins ca prezenta ta acolo nu va intuneca Forumul – ci il va umple de culoare. Te astept in continuare.

 5. Dragos te rog sa pui pe forum dar si pe Cronica supranaturalului,
  Pastila lui Dragos Dumitriu, o tematica legata de un evenimen important si anume “Eclipsa, viziuni si temeri”. Azi 29.06.2011 am primit cinci telefoane prin care oamenii im vorbesc de temerile lor, de frica viscerala cu care sau trezit, privind eclipsa. Mai propun un subiect legat de perioada Sinzienelor, o perioada nefassta pentru foarte multi oameni. Multumesc.

 6. Nu trebuie sa ne afundam si cufundam in mii de teorii si presupuneri. Toate au un sambure de adevar, dar depinde din ce dimensiune sunt accesate. Omul are capacitati extraordinare, nici macar nu va puteti inchipui. Singura conditie este ca omul sa se cunoasca pe sine, dar cu adevarat. Totul se afla in interior, nu in exterior. Daca ati sti ce simpla e cunoasterea…

  Dragos Dumitriu: Da, poate fi adevarat ceea ce spuneti, dar eu nu simt inca aceste capacitati. De aceea prefer cunoasterea bazata pe studiu. Repet, nu resping – ba chiar cred ca exista – posibilitatea accesarii altor realitati si dimensiuni. Dar ca initiator al dialogurilor – si al acestui site – incerc sa vin cu elemente cat mai concrete, mai probabile. Daca dvs aveti taria si certitudinea unor afirmatii, atunci faceti-le! Pentru ca, in acelasi timp, am spus ca resping tentativele unora care spun ca au o legatura permanenta cu divinitatea sau cu alte planuri – si vorbesc despre asta oricui si oriunde.

 7. Perfect raspuns, d-le Dragos, complet din toate punctele de vedere. Omul are scanteia divina in el, deci suntem in permanenta legatura cu divinitatea, dar mai mult cu veghetorii. Daca am sti sa interpretam mesajele din jurul nostru, ne-am descoperi. Orice cerem, de orice sfat avem nevoie, veghetorii ne dau raspunsuri ba prin oameni (cel mai adesea) ba prin intamplari. Trebuie doar sa vedem cu ochii inchisi, sa ascultam cu urechile acoperite, sa ne lasam cuprinsi de adevar si sa nu ne temem. D-l Dragos, aveti o misiune, poate o stiti poate nu, dar din pct-ul meu de vedere sunteti pe drumul cel bun. Salvati suflete aici. Cu respect, si in regatul din lumea cealalta!

  Dragos Dumitriu: Cred ca aveti dreptate in privinta legaturii cu divinitatea, dar in privinta obtinerii rapunsurilor trebuie mentionat ca totul costa; in sensul ca pentru a “cumpara” raspunsurile, trebuie sa ai cu ce – fie credinta adevarata, fie cunoastere obtinuta prin stradanie sau poate prin har samd. Intelegeti ca sensul cumpararii e figurativ. In privinta lui “trebuie doar” eu unul nu pot da acest sfat – ci mai degraba sa ne intrebam, cu toata sinceritatea, merit eu oare? Sau am facut ceea ce trebuie? Misiunea mea nu e de a salva suflete, ci poate de a ajuta ca fiecare sa ne ridicam nivelul de cunostere si intelegere. Salvarea sufletului trebuie meritata de fiecare, cel putin asa cred eu. Multumesc pentru frumoasa dvs interventie.

 8. Inca o data, un raspuns foarte frumos “redactat”. Aveti dreptate, totul costa, si cred ca e vorba de puritate in ganduri si in suflet, ca sa vedem dincolo de gazul asta inert pe care ni-l propaga in ochi si urechi, prin institutii si nu numai. Si cred ca nu trebuie sa traim numai in spiritual sau in materie. Trebuie sa oscilam in amandoua lumi. Pana si viata asta in materie e un dar. Ideea cu rubrica asta in emisiune e gniala, imi plac incursiunile dvs in supranatural. Dvs si d-l Oreste faceti asa multe pt suflet. Pe mine cel putin m-ati “revelat”, si de atunci incerc sa gasesc sensuri, dar in limita fiintei mele. Multumesc pt ajutor. Sa nu va dati batuti, sunteti inestimabili. Si daca aveti nevoie de ajutor, sa nu ezitati sa ni-l cereti. Toate cele bune!

  Dragos Dumitriu: Multumesc inca o data pentru aprecieri. E foarte frumoasa ideea ca viata e un dar, dar recunoasteti ca totul costa. Adica ai si niste indatoriri – cred ca prima e sa fi cu adevarat om – atat in trup cat si in spirit. Ajutorul de care avem nevoie consta in sinceritatea si responsabilitatea comentariilor si atitudinilor dvs, pentru care va raman indatorat.

 9. Intelegerea are la baza compatibilitatea dintre informatia exterioara si potentialul activ sau “neactivat” al individului.
  Practic,planeta pe care ne aflam in momentul de fata,si pe care traim sub diverse “forme” sociale reprezinta complexitatea si maretia, CREATORILOR SI A SURSEI,infinite din punctul de vedere al umanitatii,adevar ce ne va determina pana la urma sa devnim responsabili.(responsabilitatea nu apartine domeniului paranormal…).
  Raportarea la CREATOR,la SURSA,la DUMNEZEU,et.c.,in acelasi timp la tot felul de entitati,are o mare importanta si influenta asupra gandirii umane atata timp cat regnul uman nu stie in mod “public” de unde provine,ce este si unde urmeaza sa ajunga…(nici celelalte regnuri nu stiu dar macar pastreaza un “echilibru” ce noua ne lipseste cu desavarsire).
  Credinta unui individ este direct proportionala cu interactiunea dintre capacitatea de intelegere a realitatii inconjuratoare si amprenta emotionala ce-l reprezinta.
  Oare cand o sa avem curajul si demnitatea sa ne asumam binele si raul?
  Cand o sa avem sinceritatea sa recunoastem ca timpul este doar o perceptie matematica a metamorfozei umane(umana deocamdata…)?
  Am cazut in pacat oare,prin aceste afirmatii?
  CUM SE FACE CA INCERCATI SA MUTATI paranormalul DINTR-UN CONTEXT MITOLOGIC INTR-UN PLAN STIINTIFIC?NU E CUMVA UN PARADOX DE NATURA INTELECTUALA?(care nu face sa consume decat foarte multa energie fara prea multe rezultate…?)
  Sa presupunem ,fara a depasi limita bunului simt,ca dumneavoastra aveti atata energie si resurse,incat sa intretineti dialoguri peste dialoguri,sa produceti impreuna cu fratele Oreste un fenomen spiritual intelectualist de nemaivazut in aceasta lume,pareri peste pareri,concluzii,chiar un lant infinit de dinamici contradictorii DAR,ceva despre paranormalul practic,tangibil,nu stiu…,informatii concrete…,voi acultistii stiti prea bine ce vreau sa spun(gen algoritmi,arc reflex,extrazenzorial).Macar asa una cate una,ceva care sa produca si efecte intr-un “timp vizibil” si care sa canalizeze “orgasmul mental” si “predispozitia la un sclavagism dur”(stit prea bine ca aceste doua fenomene pe care le-a atins prin discutii,domnul Oreste in emisiunile sale necesita foarte multa energie vitala)in directii constructive natiunii si indivizilor ei?

 10. Referitor la personalitatile atinse de supranatural….cred ca e doar o prelungire a luptei continue intre Bine si Rau. Ambii au o nevoie pemanenta si, care s-a manifestat de mii de ani, de a avea diferite ”voci”, mai mult sau mai putin puternice si influente, care sa atraga de partea lor mii de adepti. Lady Gaga – femeia fara cap, vezi ”gaga” – este cel mai puternic reprezentant al Fiului Intunericului, in domeniul muzicii. In special, tabara Celui Razvratit are trimisii ei iar mesajele subliminale constituie o arma foarte puternica in a ne transforma in sclavii intunericului. Dar, asa cum Raul isi trimite copiii in umanitate , la fel cred ca exista si personalitati atinse de …..Lumina. As indrazni sa-l incadrez aici (pentru ca am atins subiectul ”mesaje transmise prin muzica”) pe Michael Jackson, care, in ciuda faptului ca natura lui umana a reusit de multe ori sa-i invinga scanteia dumnezeirii, a reusit sa transmita omenirii ceea ce, probabil ca si-a propus la venirea pe lume, in momentul alegerii destinului: IUBIREA e singura lege care e valabila in Univers…iar noi, ca viitori cetateni ai acestuia, ar trebui sa tinem cont de asta. Am dat exemplul personalitatilor din muzica, deloc intamplator, gandindu-ma la realitatea ultimelor batai ale ”Timpurilor”….in curand incepand epoca ”Timpului”.Avand in vedere ca sunt din ce in ce mai putini oameni care citesc….care doresc sa cunoasca, sa se cunoasca…cei mai multi dintre noi suntem mult mai expusi mesajelor mediatice…ca urmare, ce canal mai bun ca muzica putea sa aleaga Fiul Ratacitor de a-si aduna adepti?!….cunoscand bine capacitatile creierul uman si matrixul in care traieste,mesajele subliminale ale cantecelor constituie o metoda foarte eficienta….de a deveni si noi oi ratacite. In alta ordine de idei, il admir foarte mult pe Oreste…il ”invidiez” (in sensul bun al cuvantului) pentru faptul ca se va intoarce mult mai repede decat multi dintre noi…ACASA, noi avand mai mult de recuperat. Prin intermediul emisiunilor lui te-am cunoscut si pe tine si imi face mare placere sa-ti citesc articolele…cel mai mult imi place sa urmaresc trio-ul format din tine, Oreste si Horia…cand sunteti voi trei, discutiile sunt, intr-adevar…revelatoare!

 11. pt.joanna..esti prima persoana care spui aici ca IUBIREA este cea mai puternica forta din univers.Si eu cred cu tarie acest lucru si este asa de evident ca nu inteleg ce mai asteptam sa ne straduim.De la vorbe la fapte este o intreaga epopee dar putem macar incerca.Daca nu te superi te-as intreba ceva.Care crezi ca ar fi fost soarta omenirii si cum ar fi aratat omul daca in momentul judecatii lui Pilat oamenii l-ar fi ales pe Iisus?! Iti poti inchipui un scenariu?!M-as bucura sa-mi raspunzi.Si pentru mine a fost o surpriza placuta transformarea lui Oreste Teodorescu,mult timp nu am mai urmarit emisiunea sa cu M.Badea si la Codul lui Oreste m-am uitat foarte tarziu.M-a impresionat multimea cunostintelor in asa de multe curente filozofice sau in domeniul ezoteric si religios.M.Badea este pentru mine o durere sa-l urmaresc,imi este si frica.Este asa de disperat, de dezamagit de tot ceea ce se intampla, incat uneori ma tem ca-l vom vedea pierzandu-si cumpatul in direct!!

  • Din punctul meu de vedere, sunt sigura ca nu ar fi existat o alta varianta…o alta alegere. Este evident ca Isus a venit in lumea asta cu o ”conditie” …sa nu fie ales de oameni spre salvare. A venit cu scopul clar de a ne arata ce inseamna acesta iubire reala de care vorbeam….iubire si sacrificiu, in numele ei. Din punctul meu de vedere, Isus nu este altcineva decat Dumnezeu care a luat decizia de a cobori pe pamant in forma umana…poate, intr-o incercare disperata de arata copiilor sai, prin exemplul propriu, ce inseamna iubirea.Isus este Dumnezeu…este Sursa…de aici si afirmatia Sa ”Eu si Tatal, Unul suntem!”. Iar sacrificiul si exemplul propriu de a se incarna, de a propovadui, de a fi respins si de a invia in numele iubirii (invierea Lui a fost ca si cum ar fi spus ”Uite, iubirea neconditionata pe care v-o port, in ciuda raului pe care mi l-ati facut, m-a readus la Viata!”) a avut menirea de a ne arata noua esentialul dupa care se ghideaza Universul: Iubirea e singura lege si singura salvare….in rest, totul e fantasma!Personal, mi se pare just si cat se poate de logic, dincolo de partea profund spirituala…..iubesti – primesti iubire, urasti – primesti ura.

 12. daca va deranjeaza sau daca considerati ca interventiile mele sunt nepotrivite,va rog frumos sa-mi spuneti si eu va promit ca ma voi retrage politicos.sper ca sinceritatea mea sa nu fi depasit limitele respectului fata de munca si efortul duneavoastra depus pe acest blog.ma exprim foarte mult sub presiunea emotiilor ce ma forteaza,pt inceput ,sa ma exprim in felul acesta.va evolua exprimarea mea…nu sunt sigur daca m-am trezit dar consider ca nu e prea tarziu.va multumesc.

  Dragos Dumitriu: Nu stiu le ce va referiti, nu inteleg acest comentariu-mesaj trimis pentru un articol aparut de mult… Daca va referiti la raspunsul meu la penultimul comentariu (trimis la materialul Maria), ma intereseaza parerea dvs, v-am pus acea intrebare tocmai pt ca imi plac si respect interventiile dvs – ma refer in primul rand la fond, nu la forma. Personal, daca am ceva cu cineva, obisnuiesc sa-i spun direct. Nu, in cazul de fata cred ca ati interpretat gresit ceva, nu stiu ce, imi pare rau pt neintelegere.

 13. I simply want to say I am just beginner to blogging and site-building and actually savored your web-site. Very likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly come with amazing stories. Many thanks for revealing your website page.

 14. N-am vazut pina azi articolul acesta si video…stiu de un interviu cu LadyGaga in care recunostae ca acele 2 coarne perfect simetrice de pe fruntea ei ar fii din nastere si nu implanturi cu silicon cum se spune in presa..personal ma indoiesc ca ar fii naturale de la nastere, dar nici nu exclud 100%varianta..sunt in unele triburi poze cu oameni ce au un corn in crestet crescut natural se vede clar sau chiar doua !! plus un craniu descoperit destul de recent la fel, cu 2 coarne ,aproape demonic arata craniul..sunt foto postate pe youtube. Cu Lady Gaga sunt de analizat fotografiile in care se vad bine coarnele de sub piele,destul de ciudat ! Mai mult sau mai putin direct cred ca destui artisti au facut un pact cu Zona Intunecata ! un comentariu al d-lui Vasile Bologan(hipnotizator de profesie din ce-am inteles) mi-a atras atentia, in care spunea ca persoanele ce urmaresc cu tot dinadinsul atentia exagerata a mass-media, vor sa iasa in evidenta cu orice pret ajung cu timpul sa-si piarda din suflet, pina cind acesta e acaparat de diverse entitati ce fac din respectivii un gen de marionete..cel mai bun exemplu mi se par unii patroni de cluburi de fotbal de la noi ce 18\24 te poti lovi de ei la tv sau radio, ziare si chiar politicieni. Despre fragmentarea sufletului am devenit constient de-abia mai de curind, cum ne putem imparti in stinga sau dreapta aiurea spre raul nostru.Haruki Murakami a scris in citeva carti ale lui despre aceasta idee, si nu numai el…

 15. Daca LadyGaga vrea s-o credem ca acele coarne sunt reale sa ne arate data viitoare-n interviuri poze cu ea de cind era mica…BabyGaga !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *