Conferinţa “Spiritualitatea, între iniţiere şi manipulare”

Conferinţa “Spiritualitatea, între iniţiere şi manipulare”
Conferinţa “Spiritualitatea, între iniţiere şi manipulare”

Mai este puțin timp până la conferință și voi enumera câteva dintre detaliile întâlnirii.
Conferința va fi împărțită în două etape – în prima vom vorbi despre inițiere, în a doua ne vom axa pe diverse aspecte ale manipulării spiritului.


Prima prelegere o voi ține eu – și voi vorbi de sisteme inițiatice de-a lungul timpului. Am reținut câteva dintre observațiile celor care au participat la prima conferință și voi prezenta câteva elemente în premieră.
Va urma domnul Gelu Voican Voiculescu care a pregătit un fel de dicționar al (termenilor) inițierii. Bineînțeles, nu va fi vorba de definiții din DEX, ci termenii vor fi explicați prin cunoștințele și experiența unui inițiat de talia dlui GVV. Atât în cazul meu cât și în cazul dlui Voican Voicukescu prelegerea va fi urmată de o sesiune de întrebări. Evident, vom aloca un timp mai mare pentru discuțiile cu dl. Voican Voiculescu.
După o scurtă pauză vom trece la partea a doua a întâlnirii, destinată manipulării sub diversele sale aspecte.
Va vorbi întâi dl. Ciprian Bojan, psiholog specializat în Programare Neuro-Lingvistică, o disciplină extrem de interesantă și cu aplicații din ce în ce mai căutate în mediile înalte. Tema abordată va fi deci NLP-ul, vom auzi mai multe exemple, vom fi puși la curent cu diverse tehnici de manipulare și condiționare a gândului. La sesiunea de întrebări va participa și doamna Anca Boalcă.
Conferința o va încheia Oreste, al cărui discurs despre tehnicile manipulării are și acoperire universitară, prietenul nostru predând la faculate chiar un curs de manipulare. Deasemenea, Oreste va propune o paradigmă a legăturii dintre inițiere și manipulare – la nivelul marilor sisteme inițiatice dar și al religiilor.
Pentru a evita problemele ciudate, care se pare că ne urmăresc, am renunțat la prezentarea pe videoproiector, urmând ca din ianuarie, de când vom schima locația (urmând să ne întâlnim, probabil, în sala Dalles de lângă Intercontinental), vom apela la mijloace de prezentare moderne.
Am reținut mai multe cereri de rezervare de locuri, voi publica lista în baza mesajelor trimise la materialul despre conferință. Cei care au trimis mesaje dar nu se regăsesc pe listă îi rog să mă apeleze printr-un un nou mesaj la acest material. Pentru cei ce de pe listă vom rezerva patru rânduri din dreapta sălii.

cotiga dorin 2 locuri
Ana 2 locuri
Aurelia Hancu 1 loc
andrei costin 1 loc
Violetta 1 loc
Mihai 2 locuri
Elena 2 locuri
Maria 1 loc
Andra Haresh 2 locuri
Zoea Tronaru 2 locuri
Alexaergen 1 loc
Coman 1 loc
Alex Grosu 2 locuri
stela Popescu 1 loc
Constanta paunescu 2 locuri
Cristina 1 loc
Georgiana 2 locuri
Larisa 2 locuri
Andreea 2 locuri
Zorica Carmen 1 loc
Cristian 1 loc
Ion Cristian Emilian 1 loc
Natalia 2 locuri
Bendis 2 locuri
Octavian 1 loc
Ciobanu M 3 locuri
Roxana 2 locuri
George 2 locuri
Anca 2 locuri
Diana M 3 locuri
Dan Rusu 2 locuri
Eduard Bereza 1 loc
Vaatenen 1 loc
Ophiucus 1 loc
Goldix 1 loc
Sanda 2 locuri
Mariela 1 loc
Laura 1 loc
Simona 2 locuri

Iuliana Iasi 2 locuri

Andreea Iote 2 locuri

Ruxandra Manaila 1 loc

25 Responses »

 1. Buna seara! Mi-ar face o deosebita placere sa particip la aceasta conferinta impreuna cu prietenul meu. Mai sunt locuri? M-ar interesa si pe mine 2. Va rog sa-mi dati un feed-back pentru ca nu locuim in bucuresti, si venim special pentru conferinta. Multumesc anticipat.

  Dragos Dumitriu: Pentru ca veniti din alt oras sper sa putem rezolva. Multumesc.

 2. Buna ziua. As dori sa rezerv si eu un loc. Imi doresc foarte mult sa particip la conferinta.Multumesc anticipat

 3. Multumesc foarte mult pentru rezervarea locului, dar dupa cum am specificat intr-un post anterior,din pacate nu pot participa la aceasta activitate.
  Mult succes in continuare.

 4. Buna seara! Pentru ca mi-as fi dorit sa asist la o astfel de conferinta dar nu am putut…va intreb daca stiti deja data urmatoarei conferinte care, presupun ca va fi in noiembrie. Multumesc!

  • Conferinta urmatoare va fi pe 26 noiembrie iar ultima din acest an o vom programa pentru 17 decembrie. Temele nu sunt inca stabilite.

 5. Buna ziua!Conferinta a fost foarte interesanta,indeosebi in partea a doua si imi pare rau ca dl Oreste a fost intrerupt atat de rapid.Desi este recunoscuta valoarea primilor doi vorbitori, pentru un profan, informatia transmisa de ei au fost destul de disipata si greoaie, in schimb, ultimele doua cuvantari au fost foarte succinte si elocvente si pentru urmatoarele conferinte ma inscriu negresit.Domnule Oreste, va impartasesc total opiniile despre biserica, preoti si religie si ma bucur ca ceea ce cred si simt eu coincide cu cunostintele unui om avizat ca dumneavoastra.Incepusem sa ma simt…singura.:))In momentul in care ati atins subiectul adevarului versus ceremonial protocolar mi-a venit in minte cosmarul de a sta in picioare o ora si ceva pentru o cununie la biserica.Nu cred ca dureaza atata timp ca o casatorie sa fie binecuvantata dar…biserica trebuie sa-si justifice existenta.Va multumim pentru ca existati!

 6. Si eu ma bucur ca am participat dar, totusi, sala aceea e improprie pentru astfel de manifestari – nu e aer suficient. Abia astept sa ne mutam in sala Dalles mare. In alta ordine de idei – subiectele au fost foarte interesante dar prezentate un pic cam academic de primii doi vorbitori (nu e o conferinta stiitifica totusi). La 4 vorbitori, poate ar fi mai bun un format de max. 20 min de fiecare vorbitor, astfel incat cu tot cu intrebari si dezbateri sa fie suficiente 40 de minute de fiecare. 4 vorbitori, cate o ora de fiecare, e chiar un tur de forta :) Ar fi interesant de deschis un topic pe forum dupa fiecare conferinta, pentru ca sigur exista comentarii, opinii si dezbateri.

 7. Buna ziua!

  Mi-a parut rau sa vad ca atit de multe persoane interesate de subiectele abordate au fost nevoite sa plece din cauza caldurii si a lipsei locurilor.De asemenea, spre deosebire de prima conferinta, acum am vazut si oameni care nu intelegeau subiectele dezbatute, oameni care au atipit, oameni care erau mai preocupati de telefoanele mobile decit de subiectele dezbatute si oameni care au produs destula agitatie in spate tot ridicindu-se si iesind din sala.
  Da, caldura a fost infernala. Da, am stat o buna parte din timp in picioare, insa mi-au placut subiectele abordate, am aflat o multime de informatii interesante, iar modul de expunere nu mi s-a parut deloc greu de inteles.Cele 4 ore s-au scurs mult prea repede pentru cite ar mai fi fost de discutat.
  De asemenea n-am putut sa nu remarc intrebarile puerile care au fost adresate domnului Voican Voiculescu, printre care si banala diferentiere intre Semantica/Semiologie/Semiotica.N-am putut sa nu remarc persoanele care au inceput sa se pregateasca de plecare cit inca domnul Oreste Teodorescu mai vorbea.
  Subscriu la ideea lui Cristian de a discuta pe forum dupa fiecare conferinta.

 8. si pentru mine a fost greu sa-i inteleg pe primii doi vorbitori. in schimb oreste si celalalt tanar au fost pe placul multora din sala. imi pare rau ca domnul psiholog nu a vorbit mai mult si nu a raspuns la intrebari decat la sfarsotul conferintei. mi-ar fi placut sa-l intreb ceva dar sper sa reusesc la o intrevedere ulterioara

 9. Buna sera!
  Va multumesc pentru ca ne oferiti aceste conferinte!
  Va multumesc pentru ca ne luati in serios si vedeti in noi dincolo de aparente. Citind celelalte comentarii si participand la conferinta pot spune despre noi auditoriul ca ne aflam pe o treapta a constiintei echivalenta cu cresa sau gradinita (grupa mica)in cel mai bun caz. Ba e prea cald in sala, ba n-am gasit locuri, ba oratorii au fost prea “academici”, ba au vorbit prea mult si noi suntem prea mici si-am obosit, ba ne suna jucariile (telefoanele) cand nu trebuie, ba radem de categoria de intrebari puse, ba ne ridicam in picioare si ne imbracam cand conferentiarul nu si-a terminat expunerea… Da, va multumim ca ne ajutati sa crestem si poate de data asta invatam sa o facem frumos!
  Felicitari (in sensul de recunoastere a superioritatii sale) D-lui Voican pentru verticalitatea (aceea extrasa din simbolistica crucii) de care a dat dovada atunci cand a raspuns cu multa dragoste , daruire si seriozitate intrebarilor desi “copii” fie se cam plictisisera fie erau sub influenta prejudecatilor!
  Astept cu bucurie urmatoarele conferinte.
  Buna sa va fie inima!

 10. ..dar bunatate si intelegerea ta unde sunt vis a vis de altii? Incepe cu tine si vei vedea lucrurile din alta perspectiva. Am participat la conferinta si impresia lasata a fost ca mai bine citeam o carte. Am inteles ca toti cei prezenti acolo simt setea de spiritualitate ca pe o nevoie launtrica -asta ne uneste pe toti , dar fiecare are calea sa si o vom urma prin efort propriu.

 11. Buna ziua, as dori sa rezerv si eu 1 loc pt conferinta din data de 26 noiembrie.Puteti sa.mi oferiti detalii despre locatia unde va avea loc conferinta?nu sunt din Bucuresti. Va mutumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *