Oreste – pe video chat, azi, de la 21.30 – culisele unei emisiuni extraordinare

Oreste – pe video chat, azi, de la 21.30 – culisele unei emisiuni extraordinare
Oreste – pe video chat, azi, de la 21.30 – culisele unei emisiuni extraordinare

Aprecierea îmi aparține și, așa cum mă cunoașteți, evit  termenii fără acoperire. De data aceasta, și rating-ul emisiunii a confirmat calitatea discuției. Ceea ce a prezentat Victor Jalo a fost deosebit – cine este acest om, cum l-a remarcat Oreste și care au fost discuțiile din afara emisiunii – toate acestea le veți afla în cele 2 X 45 de minute în care veți sta de vorbă cu Oreste mâine, de la 21.30 pe video chat. În plus, Oreste va răspunde mesajelor trimise pe pagina initulată “Comentarii la Codul lui Oreste” pe care o găsiți în bara de sus a paginii de pornire. Așa încât până mâine trimiteți impresiile dvs, comentarii, opinii – fiți pe fază… așa cum este și prietenul nostru Oreste.

Așa cum am anunțat, cei ce intră pe acest site se vor întâlni cu Oreste pe video chat în fiecare luni, urmând ca miercuri Ciprian Bojan să parcurgă al doilea episod al introducerii în știința Programării neuro-lingvistice. Marți voi fi eu în direct tot de la 21.30 și voi vorbi despre conferința de sâmbătă, voi puncta câteva aspecte legate de inițiere care necesită explicații suplimentare și, evident, voi răspunde mesajelor voastre referitoare la conferință dar și la noțiunile de inițiere și contra inițiere.

99 Responses »

 1. Buna seara,
  Excelenta emisiune aseara!
  Victor Jalo a fost cel mai interesant invitat din ultimele editii!
  Timpul n-a mai existat aseara.
  Concis,echilibrat,modest ,Victor a fost cel mai frumos cadou de la Oreste.
  Multumim mult!
  A oferit discret si “solutii de protectie”impotriva atacurilor psi.

  Ceea ce face diferenta dupa moarte intre noi,sunt oare intentiile,gandurile,cuvintele si actiunile noastre in timpul petrecut aici?
  Puritatea lor se impregneaza in aura facand posibila continuarea vietii ca fiinta luminoasa?

  Imparatia cerurilor incepe pentru fiecare dintre noi in timpul vietii acesteia ,noi alegand calea?

  “Fericiti cei saraci cu duhul”…putem spune ca simplitatea in traire ,respectand invataturile lui Isus accede la ceruri mai usor decat indelungile cautari ale initiatilor?

  Este oare o vanitate dorinta de a transcende?

  • Maja….expresiei ”Fericiti cei saraci cu duhul” ii lipseste, de fapt, o virgula care schimba sensul. ”Fericiti cei saraci, cu duhul vor intra in imparatia cerurilor…” Cei saraci vor intra cu duhul in imparatia…Are acelasi inteles cu o alta expresie celebra, spusa tot de Isus …mai degraba intra o camila prin urechile acului, decat un bogat in imparatia cerurilor. Cu respect…

   • Multumesc joannaprymo,
    Ai dreptate,este vorba de saraci nu de saraci cu duhul…

    In acelasi timp(eu lucrez undeva intr-un sat)am observat ca oamenii simpli au o frumusete aparte,la fel ca si copiii ….
    Cu cat devenim mai sofisticati cu atat ne pierdem Divinitatea din noi….

    • Ai mare dreptate…oamenii simpli sunt aproape de Dumnezeu. ”Oameni simpli„, asa cum ai spus tu, tocmai asta presupune…oameni nu foarte bogati, nu? Procesul prin care devenim ”sofisticati” este unul care te…consuma, energetic vorbind si care distrage atentia, cu succes, de la Adevarata Cale. Daca tot am ajuns la acest subiect, as avea o intrebare pentru voi…cum reusiti sau mai bine zis , chiar reusiti sa ”dati Cezarului ce e al Cezarului si ce e al lui Dumnezeu, lui Dumnezeu”?!

     • Vaatenen

      “dati Cezarului ce e al Cezarului si ce e al lui Dumnezeu, lui Dumnezeu”?!”
      “Cezarul” este un termen, un simbol, o impunere prin care ti se da impresia ca esti liber sa alegi, elemente ce au semnificatii diferite in intelegeri diferite. Ex: fiecare om este dator cu o moarte; banul; somnul; frica de D-zeu ca urmare a impovarai cu pacate,etc. .

      Vaatenen

     • Buna seara Joannaprymo,
      Eu cred ca echilibrul este calea….
      Traind pe orizontala dar innaltandu-ne in permanenta pe verticala..

   • Vaatenen

    ”Fericiti cei saraci cu duhul”
    Numai cei ce nu au duhul lumii vor putea intra in imparati inalte, in regate. Asa consider ca este corect.
    Cerul este al Pamintului si nu apartine imparatiilor, regatelor. Cine s-a referit la duh s-a referit la duhul lumii.
    Tot Issus spunea ca aceast regat nu este al tatalui lui. Despre ce cer vorbim?. Dar putem vorbi despre regatul tatalui lui . La ultima conferinta D-l Oreste a explicat corect, si anume: traducerile si semantica este mult prea complexa si dificila de realizat din limbajul ebraic in limbajul roman. Un evreu initiat poate spune mai corect care este adevarul culegerilor facute din exprimarea orara a initiatilor

    Vaatenen

    • Eu nu am fost la ultima conferinta a d-nului Teodorescu si chiar daca as fi fost, nu iau ca adevar absolut nici o parere, oricat de avizata e ea. Cu riscul de a ma repeta, voi spune din nou : nici o opinie a unui om nu ar trebui considerata ca Adevar, astfel ca toate parerile si toate realitatile fiecaruia (distincte, de altfel) formeaza Umanitatea. In lipsa uneia (oricat de neinteresanta si incorecta ni s-ar parea) ea, Umanitatea ar fi stirbita.Cred ca ambele variante ar putea fi valabile intr-o anumita situatie contextuala pe care nici unul dintre noi nu o cunoaste : “Fericiti cei saraci, cu duhul vor intra in imparatia cerurilor ..”, cat si “Fericiti cei saraci cu duhul (lumii) caci aceia vor intra..” E o simpla chestie de semantica si/sau gramatica. Nu stiu daca are o asa mare importanta….Important e mesajul, nu crezi? Acelasi mesaj transmis de prin foarte multe expresii de Isus : nu cautati sa adunati averi pe pamant caci ele nu va vor ajuta in ceruri. As indrazni sa adaug …nu numai ca nu vor ajuta ci va vor dauna. Am tot vazut, inclusiv la mine(spre rusinea mea) exprimarea “Asa e corect.” La ce ne raportam cand spunem asta?! La propriul nostru sistem de valori care vine dintr-un alt sistem, mai mare, alcatuit de alti oameni…si atat. Cred ca a venit momentul sa renuntam la asta..nici o teorie/parere nu poate avea o valoare mai mare sau mai mica de adevar fata de alta…ele fiind doar complementare. Cu respect….

     • Da, Joanna..si eu am de multe ori tendinta sa spun ca este corecta interpretarea mea si uit ca este corecta pentru tot ce am experimentat si concluzionat eu pana acum.De aceea de cele mai multe ori spun ..asa cred eu..pt. a nu deruta pe cei cu mai putina experienta asa cum si eu am fost derutata de adevarurile absolute ale altora.Vaatenen spune de multe ori ca sa vorbim in nume propriu prin prisma experientei personale nu din alte surse.Are in cea mai mare parte dreptate dar cand gasesti intr-o carte sau din alte surse ceva care iti merge la inima nu poti sa rezisti si preiei ideile.De fapt asa cred ca evoluam chiar si atunci cand constatam ca ceea ce am citit sau aflat nu este tocmai adevarul.Si drumul la capatul caruia aflam ca am mers pe o cale gresita este de folos.

     • da, adevarul nu se poate exprima in cuvinte; adevarul se poate doar trai, experimenta. cuvintele doar incearca sa descrie adevarul, de multe ori incomplet

    • Moartea,oare chiar suntem datori cu o moarte?spui asta de parca ar exista cineva care ar avea posibilitatea sa nu moara.Interesant este ca odata cu dezvoltarea constiintei creste si complexitatea constientizarii mortii.Ce tare, constientizarea mortii,si totusi omul si-a dat seama ca frica si moartea se potrivesc de minune..Cea mai absurda amenintare mi se pare frica de moarte,sa ameninti cu ceva despre care nu stii absolut nimic.

    • Nu stiu daca “un evreu initiat poate spune mai corect care este adevarul culegerilor facute din exprimarea oraLa a initiatilor”…Ceea ce pot spune, din putinele mele informatii, este ca fiecare biblie/scriptura a unui cult/religie are o limba sacra in care sunt formulate ideile prezentate. Aceasta limba sacra nu este totuna cu cea liturgica (limba in care se face ritualul). Crestinismul, ca si buddhismul nu are o limba sacra proprie, aceasta fiind singura care poate atesta o rigurozitate in ceea ce priveste continutul transmis. Traducerile sunt destul de aproximative….in timpul acestui proces (de traducere) pierzandu-se foarte mult din ceea ce autorul/i au dorit sa transmita…ca fond si forma, sa spunem.

   • “saraci cu duhul” vs “bogati cu duhul”
    Mi-a placut foarte mult partea cu virgula si felul in care suna fericirea cu acea virgula asezata acolo (caci ea nu lipseste ci e pusa in alta parte) si seamana intrucatva cu cea a lui Luca.Insa formularea pe care, cel putin,Biblia din perspectiva lui Matei o ofera este “Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor”.Cred ca e foarte important cu cata exactitate a fost tradusa, pana la urma, Biblia pentru ca aici e o chestiune de finete iar “saraci cu duhul” a fost o formulare care a pus de secole lumea pe ganduri si multi au incercat sa o explice, a fost asa ca un fel de piatra de poticnire. Luca (6:20), spre deosebire de Matei, chiar s-a ferit de formularea “Saraci cu duhul” si a spus numai “voi cei saraci”.Oricum ar fi,Giovanni Papini s-a incumetat si el sa explice partea de “saraci cu duhul” si ca de fiecare data, el o face (antitetic) atat de frumos.Iata(cred ca am o pasiune pt antiteze,de cele mai multe ori sunt foarte revelatoare):”Saraci cu duhul sunt cei ce au deplina si indurerata stiinta despre saracia lor sufleteasca(…),despre putinatatea binelui salasluit in noi toti,despre lipsa morala in care zac cei multi.Doar saracii care se stiu a fi cu adevarat saraci,patimesc din pricina saraciei lor si patimind se silesc s-o inlature.Deosebiti,nespus de deosebiti de bogatii prefacuti,de orgoliosii ce se socotesc bogati cu duhul,adica desavarsiti si nemaiavand ce desavarsi in ei, nedatorand nimanui nimic, nu ravnesc sa se inalte , deoarece li se pare ca troneaza si ei nu se vor imbogati niciodata, pentru ca nu-si pot da seama de saracia lor fara fund”. Papini puncteaza, deci, asupra constientizarii (care e esentiala in orice) saraciei noastre spirituale, nu sa cadem intr-o autosuficienta trufasa, si odata constientizata, sa incercam sa devenim MAI buni si mai bogati, facand totodata si-un pas in fata spre acea Mare Imparatie/Bogatie (sper sa nu sune foarte eretic, dar pare ca acea Imparatie/Bogatie nu exista in sine, noi ne-o cream, noi suntem cei ce strangem sa ne facem bogati).Pai cum altfel am putea daca nu asa,urmand acesti pasi? Fericiti, deci, cei saraci cu duhul (si cine sunt aceia?cei care se stiu!), ca a lor este imparatia cerurilor.

    • asta sa fie ultima problema a crestinatatii- traducerea incorecta a catorva pasaje. :) restul de invataturi din noul testament cred ca sunt suficiente pentru a ne intoarce catre iubire…

     • Indio, este adevarat ce spui, mesajul lui Iisus a fost unul de indemn la iubire(generic vorbind),dar ai dovada clara ca pe multa lume a pus pe ganduri acea formulare “saraci cu duhul” (pe Papini, pe Dunnamite, pe joannaprymo, pe Maja,pe multi altii, chiar si pe mine daca am simtit nevoia sa gasesc ce-au spus altii referitor la asta si-am venit sa impart cu voi explicatia care mi-a placut cel mai mult si care mi s-a parut revelatoare).Dupa cum am spus,neintelegerea ei a fost piatra de poticnire,dar nu ar trebui sa mai fie pentru ca pt cine cauta esenta invataturilor lui Iisus,aceasta e simplu de gasit caci transpare prin multe cele pe care le-a scos pe gura (si cum spunea cineva, ar fi normal si necesar sa “traducem” cele cazute in intunericul neintelegerii, in lumina celor deja intelese si clare [si nu invers] si din fericire acesta este un caz in care treaba asta si are aplicabilitate,de-aia am si acceptat interpretarea lui Papini dar desigur ca sunt subiectiva in alegerea mea; oricum ar fi legea sacra care ar trebui sa guverneze lumea e legea iubirii,asta clar!). Doar ca dincolo de asta, Iisus a mai oferit si alte lucruri care cu siguranta sunt de o adanca intelepciune si pentru cine vrea sa le patrunda este estential sa primeasca cuvintele Lui, exact asa cum le-a spus, nu denaturate printr-o proasta traducere sau supuse unui proces de mistificare intentionat-lucru care e f posibil sa se fi si intamplat(“nu se stie” de ce). Acum desigur ca nu poti deveni atat de paranoic incat sa suspicionezi tot(pana la urma “Cerul si pamantul vor trece dar Cuvantul Meu nu va trece”, si eu cred in asta), dar e firesc ca atunci cand ti se pare ca nu intelegi ceva, sa cauti sa intelegi si sa-ti pui intrebari (mergand chiar pana la aceea daca a fost sau nu tradus bine textul,in ultima instanta, pentru ca probabilitatea e mare dar poate ca mai putin grav decat daca s-a intervenit intentionat…pe ici pe colo).Ti-as recomanda niste carti care te-ar pune serios pe ganduri cu referire la textele NT, dar ma gandesc ca cine stie ce zgudui in credintele tale si nu vreau sa fiu eu aceea care sa-ti aduca “sminteala”.

     • Mare dreptate ai, Indio…e ca in proverbul acela …cu nevazutul copacilor/padurii din vina uscaturilor..

    • pt joannaprymo: vorba era ca nu vedem padurea din cauza copacilor (nu a uscaturilor), insa tocmai, ca spusesem ca padurea o vedem foarte clar(daca citeai cu atentie, ai fi remarcat). Dar stii, era odata un Lucian Blaga, unul care a avut dorinta de a intra adanc in padure si-a stat sa contemple multi “copaci” si stii la ce concluzie a ajuns? Aceea ca datoria noastra in fata adevaratelor mistere nu e sa le lamurim, ci sa le adanacim asa de mult incat sa le prefacem in mistere si mai mari.(El, “cu lumina lui”, a crezut ca e mai intelept sa “sporeasca a lumii taina” – si-mi dau seama ca avea si dreptate, hai sa privim padurea de departe, e mai comod si, in consecinta, mai satisfacator pentru cei multi). Numai bine!

     • da, ziceam ca asta e o alta capcana a egoului: curiozitatea asta intelectuala nestapanita, care ne face sa cautam explicatii logice la orice, sa pierdem timp pretios blocati in traduceri incomplete, o cautare teoretica ce ramane de multe ori sterila.
      recomanda maria recomanda !nu te opri ca nu suntem aici sa ne menajam si nici timpurile nu mai sunt ale credintei sunt ale cunoasterii…

     • Maria, eu nu am postat acel commnet ca replica …sincer, nici nu il citisem pe al tau. Am vrut sa spun (prin acel proberb facut varza de mine :)) ca nu are o mare importanta daca s-a tradus acel fragment din Biblie cu virgula, fara virgula…important este ca noi am inteles mesajul : acela toate bogatiile materiale stranse aici, pe pamant valoreaza nimic in Ceruri.

 2. Victor Jalo nu este tipul cu Toserser ? Care vine pe la expozitii si face testele cu electronograful ?
  Sau ma insel ?….

 3. Excelenta emisiunea cu Jalo! Incredibil ce plini de mister suntem.Ref.invelisurile sufletului.Materialist fiind educati era firesc sa avem nevoie de o demonstratie la limita stiintei , a lumii materiale in care ne-am cufundat.Fericiti cei care au gena religiozitatii sau a credintei!M-a marcat in plus momentul cu incinerarea…

 4. Vaatenen

  Victor Jalo a prezentat in ultima emisiune Codul lui Oreste citeva filme care par fantastice, fascinante. Da…, pot impresiona, dar eu spun ca tin de natura macabra a lucrurilor, de aceea “interdictie” data de zei oamenilor care arata ca un “blestem” mai degraba.
  Asa este, un cadavru poate fi animat intr-o masura folosind influenta biocimpului Doctorului. Se vorbeste de memorie celulara si nu de viata. SPECIFIC, DE MEMORIE CELULARA. Dupa moarte corpurile pastreaza la nivel molecular, celular, o matrice care se mentine in corpul defunctului un numar de zile. Aceasta matrice nu arata “viata de dupa moarte” asa cum se vrea a fi inteles. Aceasta matrice arata ca un corp de ceara, asta daca nu cumva este activata de un experiment macabru.
  S-a mai spus ca un suflet cintareste citeva grame. Trebuie bine inteles, sufletul are forma in cimpul electromagnetic al pamintului. Orice forma este direct influentata de radiatia pamintului, asupra sufletului existind o forta de atractie catre o dimensiune a pamintului numita “locul tacerii” pentru unii sau “valea umbrelor” pentru altii. Stimati cititori va garantez ca acolo nimeni nu se bucura de absolut nimic.
  Revenind la bio-cimp. in momentul nasterii corpul umanoid primeste o cantitate de energie. Aceasta cantitate de energie mentine intreaga structura info-energetica in functie pe parcursul unei existente. Cind aceasta energie se consuma corpul uman intra in moarte fizica, stingerea “lumanarii”. Ceea ce a fost prezentat nu sint decit urme de energie care se consuma si ele in interactie cu radiatia terestra. Da sa fie clar, este vorba de memoria moleculara. Aceste experiente tin mai degraba de Lumea subterana si nu au nici o legatura cu Lumea Supranaturalului.
  Foarte ciudat stimati cititori?!.
  Se face afirmatia ca apa din uterul femeii este viata. Cum explicati ca ceea ce va tine in viata duce si la un proces de putrefactie in momentul instalarii mortii?.
  Va reamintesc ca mumificarea are ca scop pastrarea corpului umanoid intr-o stare cit mai nedeteriorata prin indepartarea apei in cel mai bun caz sau prin introducerea unor substante chimice in corpul defunctului in celalalt caz. Mai exista alte doua cazuri pe care le stiti: criogenizarea si inchiderea defunctului intr-un vas din care se scoate aerul fiind inlocuit cu un alt gaz.
  In fapt nu este vorba decit de procese electrice prin care se arata ca orice mort este atras de electricitate, de ceea ce il anima. Va reamintesc ca procesele care au loc in corpul uman sint procese “electro-chimice”. Acelasi rezultat macabru il obtineau daca il supuneau unui experiment electric.
  In fine, vreau sa inchei prin a afirma ca ceea ce ati vazut nu are legatura cu DIVINITATEA. Acest plan seamana din ce in ce mai mult cu gradina EDEN unde, cum bine ar trebui sa se observe, lumea este tinuta inchisa de ziduri inalte, foarte inalte. Corect ar fi, ca fiecare om sa vada el bioenergia corpului in care sta, sa-si faca el un corp asa cum Divinitatea din El hotareste, despre viata Vie vorbesc si nu despre experiente macabre. Sa fie asta mostenirea lasata de D-zeii omului?!. Aici se observa diferenta intre D-zei si Divinitate.
  Vaatenen

  • ref la corpul energetic- din cate am auzit si experiementat: corpul luminos al omului corpul energetic, aura sau acea energie ce sustine corpul nu se consuma, ea fiind ca un cocon, un ou de energie. ea pe parcursul vietii este supusa unei actiuni continue de dislocare (posibil de catre campul energetic al pamantului). pe parcursul vietii apar pierderi de energie zonale, cele mai mari se manifesta sub forma de gauri in acest ou de energie ce invaluie corpul fizic. in momentul in care gaura din cocon e suficient de mare, forta care ne asalteaza continuu produce colapsarea coconului si intervine moartea. batranetea si bolile se intampla cand energia din corpul luminos se indeparteaza de corpul fizic, cumva (stress) se “depune” pe peretii oului luminos, nu mai este in contact cu corpul fizic si acesta se subrezeste

 5. Pt Vaatenen,
  Ce crezi tu ca se intampla dupa moarte?

  Ce ii diferentiaza pe cei care ,dupa moarte,ajung “entitati spirituale”,’fiinte luminoase”?

  • Vaatenen

   “Ce crezi tu ca se intampla dupa moarte?”
   Moartea este un termen des folosit prin care unui “om” ii este explicat si motivat atunci cind “priveste”(se oglindeste) catre cineva care “pleaca” din aceasta lume, corpul celui ce pleaca fiind supus ori inhumarii ori incinerarii.
   Am explicat in mare ce se intimpla cu memoria celulara. Voi face citeva afirmatii despre suflete. Am mai spus ca sufletul este supus cauzalitatii, este moneda prin care se inchid si se deschid usi. Daca intelegi, sufletul se oglindeste in lume. Am mai spus ca in orice corp umanoid se afla atit noduri de frecventa joasa cit si porti de vibratie inalta. Se poate trage concluzia ca sufletul este tributar lumilor subterane iar spiritul cit si alte entitati, dar nu toate, sint venite din imparatii inalte. Deci, sufletul cade in locul tacerii, in cele mai fericite cazuri. Cei mai multi, incarcati, impovarati de pacate cad in dimensiuni mai adinci ajungind in coloni. In astfl de dimensiuni sufletul se intilneste cu pacatul. In aceste dimensiuni pacatul ia forma devoratorului. Ex: daca aici in aceasta lume sacrifici si maninci din cei pe care i-ai sacrificat, in coloniile de jos duhurile celor ce stau in aceste colonii ca drept statori supusi unui Legiuitor, vor lua forma pacatului si vor devora sufletul. Dar multa atentie, in astfel de colonii odata intrat nu este usor sa mai iesi. Nimeni nu te poate scoate din aceste colonii. Cum poti iesii?. Este simplu, te supui si odata cu supunerea trebie sa platesti un pret pentru a revenii in lume. Toti cei ce ies din aceste colonii sint insemnati. Plata se face la suprafata. De aici si idea ca nimeni nu se naste fara pacat si ca toti sint “datori” cu o moarte, adica sint datori sa-si plateasca pacatul de a ucide. Se mai pot spune foarte multe, dar o sa o fac cu alta ocazie. Daca un corp este locuit de spirite sau entitati acestea se vor desprinde de suflete si vor calatorii catre dimensiuni mai inalte. Rareori am vazut spirite care au cazut in aceste lumi subterane. Daca intelegi…, spiritul nu are corp energetic, fluidic, adica nu se poate condensa in aceste lumi subterane. Aceste spirite plutesc fiind bintuite de duhurile lumilor subterane. Spiritul sau alte entitati se pot condensa in lumile inalte. Intr-o lume cum este cea in care existi, aceste forme ale creatie mai inalte au nevoie, pentru a nu bintui, de corpuri fizice. Nici un suflet nu se poate inalta pentru ca nu are cum, asa cum am mai spus sint tributare. Cei ce se inalta o pot face numai daca le este permis de catre forte ale materiei despre care nu se poate vorbi.
   Cei ce au fost inaltati se pot inalta din nou.

   Vaatenen

   • Multumesc Vaatenen pentru raspuns.
    Sa fiu onesta ,imi trebuie un timp sa inteleg si eu toate aceste lucruri..

    Deocamdata eu sunt la abecedar.Ceea ce este ,uneori,un avantaj…
    Uneori cred ca esential este sa traiesti frumos si pur in prezent(in comuniune cu natura,fara avea atasamente,fara sentimente,ganduri,intentii etc negative..

    • Abecedarul acela la care spui tu ca esti, constituie …baza in orice fel de invatare/cunoastere si cred ca e cel mai important. Multi dintre noi se cred direct la facultate si asta e, intr-adevar, o mare problema..Cu respect..

 6. Recunosc ce si eu am avut aceeasi impresie , a unui experiment macabru ce nu avea nici o legatura cu dovedirea existentei sufletului dupa moarte…a straturilor energetice ce ramin atasate de corp un timp DA.O intrebare la care nu-mi pot oferi raspuns e de ce Pamintul emana atita toxicitate si negativitate ce se transfera la suprafata si face rau omului.

 7. Domnul D.Dumitriu spunea la un m.dat intr-un comentariu ca “trecutul omenirii e mai horror decit toate filmele cu vampiri la un loc”. Vazind ce s-a intimplat dupa executie cu cadavrul lui M.Gaddafi incep sa cred ca si prezentul unor popoare e la fel de macabru ! Chiar sa fie un cuvint necunoscut ptr unii “EVOLUTIE” ?!

  • de ce e nevoie de atata ura si dispret pentru cei din jurul nostru???mi se pare o cruzime sa omori,cum poti sa iei viata unui om atat de usor???indiferent ce a facut chiar trebuie sa-l omoram?poate exista alte mijloace,,poate a facut rau sau poate nu…dar chiar trebuie sa luam noi viata unui om?de parca noi i-am dat viata…nu stiu,dar mie mi se pare ca nivelul de agresivitate in prezent a omenirii e foarte mare….poate asa trebuie sa fie si nu trebuie sa judecam ,,doar sper ca noi sa invatam si sa evoluam si nu sa involuam…sper sa invinga odata si iubirea si binele…de fapt nu sa invinga,ci sa alegem sa manifestam si sa experimentam odata si aceste valori….pace,lumina si iubire

 8. Normal ca filmuletele nu au demonstrat existenta vietii dupa moarte. Nu se poate demonstra asa ceva. Sunt doar teorii. Titulul a fost pentru audienta…
  Iar cu electronograful…nici atat. Aparatul lucreaza cu impuls electric intr-o incinta intunecata.
  Ce am vazut acolo este exact ce a spus Vaatenen.
  Sau mai pe foarte scurt….ELECTROLIZA.
  Mecanismul de lucru al corpului uman este bazat pe alchimie.
  Corpul in absenta sursei de alimentare, care se deconecteaza o data cu moartea…mai pasteaza in el electricitate.(apa, acid, minerale….etc). Acestea se descompun in timp rezultand anumite reactii chimice.
  Creierul avand ceva impulsuri electrice reactioneaza si el. Cand suntem arsi procesul de evaporare este rapid provocand acele contractii musculare transmise de creier care reactioneaza ultimul la incinerare datorita protectiei osului cranian.
  Deci:
  Sa nu exageram…cu ce nu stapanim. Sa ne oprim la fizica si chimie.

 9. Incerc si acum sa uit senzatia ramasa in urma vizionarii acestei emisiuni. Experimentele sunt vechi si nu au de-a face cu viata de dupa moarte.
  Am citit in expunerea lui Vaatenen ca sufletul este moneda prin care se inchid si se dechid usi. Indraznesc sa spun ca sufletul este CHEIA care inchide si deschide usi asa cum este si “usa” corpului uman. Nu cred in existenta raiului si iadului sau a lumilor subterane asa cum nu cred in posibilitatea de a “vedea” dincolo de moarte cu ajutorul unor aparate.

  • Vaatenen

   “Nu cred in existenta raiului si iadului sau a lumilor subterane asa cum nu cred in posibilitatea de a “vedea” dincolo de moarte cu ajutorul unor aparate.”
   Nu cred, este complementar cu “ma indoiesc”, si adevarul unde este?.
   Cunoste…, pe tine, pe strabuni, pe stramosi, originea lor, cheia corpului si oglidirea ta in materie si a intregii tale fiinte, ai stiinta Ta si numai a ta, si vei sti adevarul.

   Vaatenen

 10. Daca portin de la premisa (corecta) ca, corpul material este avatarul sufletului si ca sufletul este avatarul spiritului, ceea ce spune vataanen are sens…doar ca eu nu cred in damnare vesnica si cred ca, dupa moarte, sufletul trece printr-un proces de purificare (poate in zona purgatoriului…in functie de bagajul de pacate), dupa aceasta purificare , spiritul va accede in acele sfere inalte unde se gasesc ingerii, heruvimii, s.a.m.d…va recomand o carte foarte interesanta ce se refera la acest subiect “Viata dincolo de mormant” scrisa de Prof. Scarlat Demetrescu sau ” Din tainele vietii si ale universului”, de acelasi autor…

 11. Intrebarea mea cum reusiti sa ”dati Cezarului ce e al Cezarului si ce e al lui Dumnezeu, lui Dumnezeu”?! era una extrem de sincera si ..pragmatica. V-am intrebat asta pentru ca , in teorie, toti ne pricepem…ce ar trebui sa facem..cum ar trebui sa iubim…ce e bine si ce e rau pentru spirit..etc. In practica, eu – nu stiu voi la ce stadiu va aflati- nu reusesc sa fac ceea ce “propovaduiesc” (scz termenul dar pe asta l-am gasit)tot timpul, fiind la un stadiu de cautare nebuna catre Sine si ceilalti. Stiu si eu “simbolistica” acestei expresii si nu asteptam de la voi o explicatie in acest sens. Ma interesa sa stiu daca voi puteti imbina armonios umanul cu spiritualul, astfel incat nici una dintre ele sa nu fie afectata. Va multumesc!

  • O! Daca am avea raspunsul la aceasta intrebare nu ne-am mai afla aici pe acest forum asta pentru ca ne-am atins desavarsirea sau suntem deja pe cale sa o facem. Noi inca ne chinuim, ne torturam cu tot felul de supozitii, variante, scobim invataturile vechi, cascam gura la cei care au studiat mai adanc decat noi, ne punem pe jar cu idei de genul “ce este dupa moarte?”, “exista suflet?”, “cine sunt zeii?” si culmea , ni se pare ca tot ceea ce facem ne diferentiaza cumva de cei de langa noi care “sarmanii” nu inteleg nimic sau nici macar nu incearca sa inteleaga. Ne privim cu un aer superior cumva numai pentru ca am ajuns sa ne punem intrebarile fundamentale “cine suntem, de unde venim si care ne este rostul?” In fapt, vrem sa-i dam ce e al lui Dumnezeu, lui Dumnezeu, dar cu mintea Cezarului. Aici trebuie sa lucram cu “memoria noastra celulara” pentru a scoate “bruiajul”,sa ne aducem aminte ca suntem spirit materializat si SA TRAIM…simplu, in armonie si iubire, cu respect si bucurie, impartasind celorlalti entuziasmul nostru.
   …Usor de zis, greu de facut!
   Materialismul, stiintele, ratiunea, logica, intelectualismul, iata franele noastre!

 12. nu o singura data am incercat sa gasesc raspuns la o asemenea intrebare, de fiecare data insa am sfatsit prin a-mi pune insa si mai multe intrebari. daca exista suflet, spirit…daca exista viata dupa moarte? totul in univers este format de cele mai multe ori din materie si energie, corpul uman nu face exceptie. cand materia “moare” energia este cea care ramane. aceasta nu va disparea, se va integra in masa de energie din jur, energia celor ce au fost. amprenta energetina este cea pe care noi o percepem ca fantome, stafii, etc. aceasta amprenta energetica a fiecarui individ pastreaza si cunostintele, informatiile pe care individul in cauza le-a acumulat dealungul vieii. Daca ma intreaba cineva: crezi in rai si iad, sa imi fie cu iertare dar nu, nu cred. ca exista energie pozitiva sau negativa, asta da. dar dupa cum am spus de cate ori imi pun aceasta intrebare ajung sa imi pun alte sute de intrebari legate de subiect. asa ca…:))

  • Vaatenen

   In Lumea Supranaturalului raspunsurile vin de acolo, de oriunde, de acolo din oricind, si nu mica va fi mirarea cind Te vei vedea pasind dincolo de Poarta ce lasa in urma vesmint de neputinta.
   Simpla intrebare daca te-ai visat vreodata dincolo de margini puse laolalta, margini ce lasi sa te impresoare de limitata-i soarta.
   Daca ai visat o data, bucuroasa sa fi, aceasta este o Poarta. Sa lasi visul sa te desprinda de intelegeri oarbe, margini puse laolalta.
   Bucura-te de vis.

   Vaatenen

   • cele mai multe vise ale mele din ultima perioada,de cand am inceput sa ma apropii de CREATOR sunt ca fac curat..tot timpul ma visez in diferite case in care fac curat mereu….off,cand ma trezesc imi zic”doamne,ce tot ma visez ca fac atata curat,parca as fi obsedata?””in alte vise ma vad construind alta casa,fiind constructor,…iar la inceput aveam vise in care vedeam totul in jurul meu daramandu-se ca la un mare cutremur,iar eu din fericire nu muream,,apoi au urmat visele cu curatenia,cu constructia si cu vopsitul in interiorul casei,parca as fi al renovare….mentionez ca eu nu am nici o inclinatie spre aceasta meserie …hahaha…insa depun un efort considerabil spre a-mi schimba comportamentul si a fi mai deschisa,mai iubitoare si sa-mi gasesc echilibrul si linistea interioara….oare ce o insemna aceste vise,ca m-am saturat sa tot visez cum fac curat????pupici multi,poate stii tu si-mi spui si mie????

    • Vaatenen

     Pentru Laura

     Visele sint foarte importante, fara ele omul se simte parca prins de corzi nevazute, ingreunindu-i miscarile “nehotarite”.
     “ma apropii de CREATOR”
     Creatorul, Tu acea parte nevazuta, iti da semnale. privestel in ochi si vezi in ce te vei transforma. Fa-o in liniste, sa nu tulburi clipa, caci multe nu sint intr-o grea asteptare.
     Obsesia curateniei vine ca urmare a indepartarii din vechi matrite(case, corpuri ) a ceea ce consideri ca trebuie inlaturat. Aceasta zisa mizerie este in fapt preocuparea, activitati inutile, informatii ce nu au legatura cu Creatia Ta.
     “in alte vise ma vad construind alta casa,fiind constructor”
     Ai calitatea de a-ti face matrite, caramizile fiind moleculele. Sti cum sa-ti organizezi informatia la nivel matricial.
     “iar la inceput aveam vise in care vedeam totul in jurul meu daramandu-se” darimarea unei case semnifica caderea structurii matriciale a corpurilor in care ai migrat ce poate duce chiar si la stingerea corpului.

     Vaatenen

 13. Pentru d-nul Teodorescu…mi-as dori, daca se poate, sa ne vorbiti despre existenta unei relatii dintre starea de constiinta extinsa si vindecare. Multumesc anticipat!

 14. ref la corpul energetic- din cate am auzit si experiementat: corpul luminos al omului corpul energetic, aura sau acea energie ce sustine corpul nu se consuma, ea fiind ca un cocon, un ou de energie. ea pe parcursul vietii este supusa unei actiuni continue de dislocare (posibil de catre campul energetic al pamantului). pe parcursul vietii apar pierderi de energie zonale, cele mai mari se manifesta sub forma de gauri in acest ou de energie ce invaluie corpul fizic. in momentul in care gaura din cocon e suficient de mare, forta care ne asalteaza continuu produce colapsarea coconului si intervine moartea. batranetea si bolile se intampla cand energia din corpul luminos se indeparteaza de corpul fizic, cumva (stress) se “depune” pe peretii oului luminos, nu mai este in contact cu corpul fizic si acesta se subrezeste

 15. Va propun spre vizionare un film cu o tema extrem de interesanta care pe mine m-a impresionat profund. Se numeste THE SOURCE CODE , este din 2011 si ridica niste probleme tulburatoare, referitoare la viata de dupa moarte.

 16. Vaatenen

  In cadrul structurii info-energetice a umanoidului se regasesc un numar de corpuri energetice, fluidice, numarul lor diferind de la un umanoid la altul.
  Voi detalia sumar aceste corpuri.
  Corpul fizic care radiaza lumina sub forma de spite. Functie de combustibilul primit la nastere aceasta radiatie este mai puternica sau mai slaba. O data cu parcurgerea spatiului-timp aceasta radiatie scade in intensitate. Sa nu se faca confuzie cu aura corpului.
  Ceea ce am descris are legatura directa cu molecula cu biocimpul corpurilor.
  Aura este o structura info-energetica, o exprimare a matricei origine, o interfata intre structura organica-suflet-spirit(daca se regaseste)-entitate(daca se regaseste). In cazul in care un corp gazduieste un spirit sau o entitate, atunci trebuie remarcat ca apar si corpurile matrice specifice lor. Aceste corpuri matrice nu au legatura cu aura sau cu radiatia moleculara. Corpurile matrice ale spiritului sau entitatii nu au configuratia corpului gazda. In alte cuvinte nu seamana.
  Ginditiva ca o entitate poate fi hibrida sau chiar non umanoida. Poate sa existe o fuziune intre corpul spiritului si corpul biologic. In matricea origine se regasesc cimpurile, ceakrele, nadisurile. In cele mai multe cazuri este vorba de arborele sefirotic. Sint oameni care au o matrice origine diferita, caracterele reptiliene fiind dominante, matrice hibrida. Este un exemplu din multe alte exemple.
  Matricea origine din pomul sefirelor iti arata cum sa parcurgi propriul arbore genealogic mergind pina la primul nascut in aceasta forma organica.

  Vaatenen

 17. Vaatenen

  Propun ca Tema Simbolul crucii ca purtat, si cel ce-i poarta.
  Pentru ca am urmarit interventia voastra referitoare la acest simbol, gindindu-ma si la citeva exemple din Istoria Lumii, doresc sa va descriu o discutie avuta intre un Prelat si o Eminenta Cenusie, un Viconte, un initiat in tainele nevazute si nestiute de marea multime.
  Uimit am fost sa aflu cu cita usurinta vorbea Vicontele despre importanta unor simboluri. Ce afirmatie face catre prelat:
  Eminenta, v-a marturisesc ca am supus unei incercari un enorias, un credincios al biserici ca urmare a subiectului discutat cu el. Acest om este profesor si bun om, cum afirma el. Isi vede de familie, de servici si de casa avind grija sa de-a domnului ce este al D-lui si Cezarului ce este al Cezarului. Vazind ca acest om ce parea onorabil, face acele afirmatii l-am intrbat daca este sigur de afirmatiile facute. Raspunsul lui a fost, Da. Am hotarit, spune Vicontele, sa-l supun unei incercari la care trebuia sa am si acceptul lui. Omul imi da acceptul, iar eu ii descriu un experiment pa care omul urma sa-l parcurga in miezul zilei, atunci cind D-l isi face simtita prezenta. Ii spun sa se aseze in fata unei oglinzi care sa cuprinda cel putin trei sferturi din corpul lui, sa faca toate rugile catre D-l si catre fiul lui Issus, si sa incheie de fiecare data asa cum a fost invatat de catre prelati, simbolul crucii. Sa nu o faca ca asa am spus eu, ci sa o faca ca si cum s-ar afla in fata altarului, facute toate spre iertarea pacatelor. Ii mai spun sa nu faca in puterea noptii, cind coform credintei apartine diavolului ci in miez de zi. Omul, sta pe ginduri si sigur pe el imi confirma ca se va supune incercarii. Din reactia lui rezulta: eh…, ce crezi tu ca se va intimpla?. Discutia este depasita parcurgind alte tematici pe care eu le consideram mai importante.
  Dupa patru zile primesc un telefon necunoscut!?. Raspund, si imi raspunde un frate de al dinsului, facindu-mi afirmati pe care vi le spun si D-stra Eminenta. Asa a facut omul, asa cum a ales sa faca. Dupa 45 de minute de la ruga omul simte ca i se face rau, dupa 1ora.15 minute simte ca il parasesc puterile, dupa aproximativ 2 ore cheama salvarea. Ce-i spun cei din salvare; a avut o cadere puternica de tensiune ce putea avea ca rezultat un sfirsit nefericit.
  Evident ca speriat omul nu stie ce sa mai creada?!. ]
  Va intreb pe D-stra Eminenta, ruga si simbolul crucii facut in numele D-lui si a fiului, si spre iertarea Pacatelor sa aiba ca rezultat o astfel de reactie?!.
  Viconte, spune Eminenta, trebuie sa intelegi ca ruga sincera si acest semn au efecte puternice asupra omului. Eminenta, omul se oglindea pe el si nu se oglindea in ochi D-lui sau a fiului Issus?. Ar fi trebuit sa i se ierte pacatele ?. Este un om ce se duce duminica la biserica si acole se roaga asa cum s-a rugat si acasa in toiul zilei sub pavaza D-lui?!. Vicarul nestiind sa-i mai raspunda ii spune: nestiute sint caile D-lui.
  Ceea ce s-a intimplat mai departe nu stiu, amindoi indepartindu-se de mine.
  Va las pe voi sa intelegeti care ar fi semnificatia discutiei.

  Vaatenen

 18. Maja…frumoasa si poetica exprimare dar e pura teorie…ma interesa ceva mai concret…daca se poate.Multumesc oricum pentru incercarile voastre de a mi oferi un raspuns…probabil ca va veni si el pe parcursul drumului catre cunoastere.

 19. Ptr joannaprymo : ma intrebai asaera pe chat despre accidentele in care a fost prins Huidu in ultimu an..am gasit azi pe blogul Alinei Neagu ceva care te poate lamuri cit de cit : despreparanormal.blogspot.com la “postari vechi” artic din data de 30decembrie joi!! cei care au anumite aptitudini au si mai multe de spus.

 20. tot ptr joannaprymo…articolul recomandat de pe situ’ AlineiNeagu e ceva mai recent din octombrie 2011, insa se face referire la acela de care scrisesem mai sus..interesant,mai ales ca revista ei sta ca dovada!!

  • Multumesc ,Mihai. Am citit…nu sunt de acord cu ce scrie acolo dar asta e , bineinteles, doar umila mea parere. Nu cred ca ”agresivitatea spirituala” (asa cum se exprima autorul articolului) a lui Huidu a provocat seria de accidente.Nu as vrea sa detaliez despre ceea ce percep eu…sigur voi fi aspru criticata si nu as dori sa intru in polemica cu nimeni. Oricum…eu il felicit pe ”spiritul” Huidu pentru ca a ales sa aiba viata omului Huidu. Banuiesc ca nu e usor deloc dar sansele de a lua o nota de trecere sunt mai mari.

  • Vaatenen

   De ce cineva ar avea curiozitatea sa se priveasca in oglinda, ce credeti ca ar putea sa se oglindeasca intr-o oglinda?.
   Te uiti, tu spui ca te vezi asa cum tu sti?. Iti place sau nu ce vezi?. Oglinda ar putea sa reflecte, ce?!. Un “timp” sa fie oare?. Este clar imaginea omului poate fi fixata in memoria materiei si atunci…?!. Ce sa zic, parca lipseste ceva?!. Hm…, Da, asta este omul se reflecta. Dar…, spatiul pe care omul il ocupa, in timp ce el crede ca se reflecta, spatiul…, se reflecta oare?. DA, cred ca asta este…, lumina ce vine de la astrul zilei. Da, dar nu reflecta si spatiul pe care-l ocupa omul?!. Stim ca ochii sint oglinda sufletului. Omul priveste atent si isi spune sa fie atent…, daca oglinda reflecta la rindul ei ochii?. Ce vede omul imediat, ochii. Daca ochii vor vedea sufletul reflectat al omului?. Aceasta oglinda este pina la urma o sticla pe care s-a turnat o folie de argint. Dar sticla este o prisma?. Deci, imaginea omului trece mai intii pritr-o prisma. Dar, prisma ocupa un spatiu. Se spune ca atunci cind cineva pleaca in “locul tacerii” este bine sa acoperi oglinda. De ce?. Sufletul se poate prinde intr-o oglinda?. S-au, poate ca se vede adevarata fata a omului?. Da, este posibil si acest fapt. Sufletul omului vede chipul adevarat al faptelor sale?. Se poate reflecta si biocimpul omului?. Se poate reflecta aura lui?. Sau, oglinda arata numai chipul adevarat al sufletului?. Sa fie valabil si cind “astrul noptii” se ridica maiestoasa?. De ce acest gri al argintului, de ce nu galbenul aurului?. De ce nu negru, de ce nu alb?. Sa-i fie sufletului teama de partea intunecata, plina de vina?. Sa nu se vada lumina de atita lumina?.
   Da, in fine, omul este oglinada sufletului, iar faptele lui se oglindesc in lume prin ochii lumii.
   Deci, omul nu este stapin pe fatele lui care in fapt sint ale lumii.
   Voi ce parere aveti?.

   Vaatenen

 21. imi pare rau vaatenen, dar nu pot fi de aceeasi parere cu tine. ceea ce vezi in oglinda nu este sufletul omului. oglinda intradevar este acoperita atunci cand omul pleaca in ‘locul tacerii’, asa cum spui tu, dar este acoperita din alt motiv si anume ca aceasta este o cale, o poarta. daca este lasata descoperita acel suflet ar putea ramane blocat intr-o lume de care nu apartine. nu oglinda este cea care iti arata sufletul. eu inteleg unde vrei tu sa ajungi, “omul este oglinda sufletului, iar faptele lui se oglindesc in lume prin ochii lumii”, dar oare nu este tocmai invers?

  • Vaatenen

   De ce se spune ca omul fura meseria?. In acelasi sens al intelesului, omul poate fura din priviri ceea ce nu-i apartine. De aici apar dorinte neimplinite. Aceste sentimente sint ale corpului biologic sau sint manifestari ale sufletului?. Faptele lumii se oglindesc in fiecare om, luind o forma de exprimare proprie si conform bagajului mental, bagaj karmic al fiecarui om in parte. Este o lume duala, orice sens are cel putin doua intelesuri.
   In ceea ce priveste acordul, este important cum intelegi tu sa ai un raspuns, altfel apar manifestari neplacute. Nimeni nu trebuie sa fie in acord cu cineva anume ci numai cu el insusi.

   Vaatenen

 22. In “Focul Launtric”, C.Castaneda, reda o experienta cu oglinda pe care nu as vrea s-o experimentez niciodata.Dar este interesant ce sustine el si se leaga putin de cele scrise de voi aici.El considera ca omul are 2 tipuri de constiinta..de partea dreapta si de partea stanga.Prima ar fi o stare de constiinta obisnuita necesara vietii de zi de zi si cea de-a stanga este partea misterioasa a omului,partea de constiinta la care ajungeau vizionarii sau vrajitorii.In aceasta stare pe care o numeste..stare de constiinta elevata ( stare de care nu-ti amintesti in starea de constiinta normala).In starea de constiinta elevata ei ajung sa stapaneasca cele trei aspecte ale cunoasterii stravechi in care capatau ” vederea” (capacitatea fiintelor omenesti de a-si mari campul de perceptie pana cand pot evalua aparentele exterioare dar si esenta lucrurilor.).Ei vad omul ca pe un camp energetic care arata ca un ou luminos, ca un cocon.Mai spune ca intelepciunea fara bunatate si cunoasterea fara sobrietate sunt nefolositoare.Maiestria constiintei este o versiune a traditiei stravechilor vizionari tolteci.Ei nu se tem de moarte ca ceilalti muritori si isi aleg singuri momentul,locul si modul de a pleca din lume.Sunt consumati de un foc launtric si dispar de pe fata pamantului ca si cum n-ar fi existat vreodata.Iata niste idei despre viata si moarte deosebite de ale noastre.

 23. oglinda apei era o poarta nu? o poarta deschisa catre perceperea altor lumi sau altor frecvente/aspecte ale aceleiasi franje de energie comuna fiintelor umane si nu numai?

  • Da prin ea puteau patrunde entitati din lumea de jos in lumea noastra.Lupta a fost cumplita si nu as mai citi pasajul acela.Omul cade de multe ori in capcana experimentarii pt care nu este pregatit.Cati nu au ramas prizonieri si au platit pret greu ca s-au aventurat fara sa aiba o pregatire corespunzatoare.Nu prea este de gluma cu asa ceva.

   • e mult spus “entitati din lumea de jos”. erau entitati care puteau fi percepute doar in conditii diferite de cele normale, si cu care se putea oarecum relationa.

 24. Am si eu o intrebare care imi da dureri de cap. Daca noi avem dreptul la libera alegere,alegem si sa ne nastem si cand ne nastem si unde ne nastem?multumesc anticipat pt raspunsuri.

  • Da, e raspunsul meu, repet al meu, la intrebari. Am scris un comentariu in care spuneam ca eu cred in liberul arbitru oferit de Dumnezeu cu o ”conditie” : fa ce crezi tu dar fa-o din Iubire si pentru Iubire. De aceea , eu cred ca avem libertatea de a alege unde, cand si cum sa ne nastem. Iu urma mortii fizice, inviem si , odata, cu aceasta Viata , ne aducem aminte de ”stadiul” la care ne aflam iar asta ne-o spune ”notei” pe care am luat-o la examen …exemenul pe care l-am dat in viata fizica. Indraznesc sa afirm ca ne …”autonotam” la acest exemen. Nu cred ca avem nevoie de Dumnezeu ca sa recunoastem cinstit daca am promovat acel examen sau nu.Cu siguranta, are treburi mult mai importante…))) In functie de acea ”nota”…avem liberul arbitru de a ne alege care va fi urmatoarea noastra viata fizica…vom alege una in care credem noi ca vom fi capabili sa obtinem rezultate optime. Daca vom reusi sau nu….stim dupa ce abandonam carcasa fizica.

  • Vaatenen

   Pentru Sirah.
   Nasterea, momentul nasterii nu sint cunoscute.
   Sint foarte multe elemente care formeaza un tipar al unei nasteri. Exista gresit ideea ca sufletul nu se reincarneaza. Un suflet este obligat sa se reincarneze. Un spirit, nu. Spiritul “alege” sa se reincarneze. Pentru spirit reincarnarea este ca o povara. Cautarile spiritului asced catre imparatii inalte. Am mai scris, spiritul are “corp”. Corpul spiritului nu-si schimba forma la intrare intr-un corp biologic. Sufletul este din punctul meu de vedere forma cea mai legata de corpul biologic luind forma acestuia. Un suflet se formeaza din oul mama, cuprinzind doua componente, una feminina si cealalta masculina. Componenta masculina este strins legata de partea dreapta a corpului organic, avind legatura cu linia de singe a tatalui. Componenta feminina este strins legata de partea stinga a corpului organic, avind legatura cu linia de singe a mamei. Deci despre un corp organic se poate spune ca in el se regasesc toate caracterele inaintasilor(suflete). De aici si importanta care o avea cunoasterea arborelui genealogic. In tarile din nordul Europei se tine o evidenta clara a celor ce vin pe linii de singe, fiind consemnate printre altele bolile de care au suferit. Un singe poate cuprinde foarte multe caractere, manifestarea caracterelor putind fi dominante sau recesive. Exista o strinsa legatura intre caracterele singelui, nodurile de joasa frecventa. Foarte putine spirite se mai pot exprima prin faptul ca nu mai au puntile de legatura cu caracterele corpului. Mai mult, sufletul care este supus cauzalitatii Karmei nu permite manifestarea spiritului. Asa zisele cautari spirituale au directa legatura cu regasirea unor punti care sa le permita spiritelor sa acceada catre informatii vechi aflate pe liniile de singe in caracterele vechi care au legatura cu intruparile anterioare ale spiritului. Din acest motiv spiritul exprima partial si de multe ori deformat o amintire, facind asocieri si comparatii. Apar foarte multe confuzii. In fine, nimeni nu mai stie clar ce poarta pe cine poarta si daca se poarta pe sine sau este purtat. Am avut ocazia sa comunic cu multe spirite si va asigur ca atunci cind le spun despre lume, ele nici nu vor sa mai auda de lume. Menirea in aceasta lume apare numai din interes, scopul scuza mijloacele. Este foarte putin din ceea ce se poate afla, fiecare caz fiind distinct, fiecare spirit trebuind sa-si regaseasca singur calea. Calea spiritului este cea mai grea cale.

   Vaatenne

 25. Unii spun ca atunci cand trecem dincolo avem alta perspectiva asupra lucrurilor pe care le-am facut pe pamant.Sufletul este asa de marcat de ceea ce am facut incat isi face un adevarat program pt. existenta urmatoare in care prevede tot ce-i este necesar sa rascumpere ce a facut.Se specifica locul,parintii,incercarile,necazuri si bucurii,tot.Mi se pare acceptabil pana la un anumit punct.Daca a prevazut ce-i trebuie cum a ajuns sa faca ce a facut in acea existenta si la ce bun sa corecteze daca nu se tine de program si intervin derapaje.Inseamna ca mereu intervine hazardul si-i da peste cap programul.Nu cred ca este la latitudinea fiecaruia sa stabileasca ce, unde si cum.

  • sanda, inlocuieste hazardul cu liberul arbitru/individul sau el si suma tuturor influentelor si ai o explicatie mai realista asupra motivelor “derapajelor” de la program.

 26. Despre atentionarea lui Indio si a d-nei Sanda asupra tehnicii de “oglindire in apa” am si eu un exemplu chiar din familie..cineva care demult a vrut sa-si vada “ursitul” in apa cu un inel etc..a reusit, chiar a perceput chipul celui care avea sa-i devina sot…insa viata femeii de care scriu a fost un calvar cum greu se poate imagina ! poate ca nu intimplator…

 27. Pt. Indio..bine’nteles ! si as putea da exemple si despre persoane cunoscute de mine care au practicat aparent in gluma “ghicitul in cafea” si diverse ritualuri. Oreste si Anatol Basarab au avut o emisiune extraordinara pe Antena 2 , erau invitati la “Rai da’ buni”, se gaseste in arhiva..e de sapt. trecuta..au dat multe exemple concrete ce zic eu, care te pot lamuri! Viitorul poate fii “vazut” dar nu prea inteleg la ce foloseste..eu merg pe ideea ca doar persoanele cu o existenta liniara, f putin adaptabile isi ‘consuma” acel destin, karma de care se vorbeste.daca nu vrei sa schimbi nimic in viata, atunci e posibil sa urmezi un “traseu” dinainte dat. Ideal ar fii sa devenim creatori ai propriei vieti, a asa zisului destin !

  • pare destul de putin credibil sa fi fost asa pentru ca de-al lungul vremurilor oamenii au tot incercat si pe alocuri chiar reusit sa prevada viitorul, mai mult sau mai putin exact;acest lucru se pare ca le-a si folosit de vreme ce le-au transformat in tehnici, arte si traditii. lazarev de care zici, cum reusea?

 28. IN legatura cu ce am scris mai sus bioenergeticianul S.N.Lazarev spunea ca existau persoane ce-i veneau la terapie si constata ca nu putea privi in “viitorul” lor deoarece acestea si-l creau singure. pur si simplu la unii nu exista viitor, pe cind la altii da, se putea “vedea”!!..in alta ordine de idei se pare ca omul, la general vorbind, se face vinovat de fiecare moment in care “omoara” Viata din el..asta presupunind f. multe lucruri..las pe fiecare sa gindeasca despre ce e vba ! un scriitor celebru spunea ca “Divinitatea ne testeaza vointa de schimbare in fiecare clipa”!

 29. DEpinde f mult motivatia care o ai pentru a prevedea anumite evenimente ! Sunt persoane ce si-au deschis perceptia extrasenzoriala dupa ce au avut experienta asa-zisei morti clinice, dupa ce au revenit de Dincolo mai bine zis s-au trezit ca vad flash-uri ale unor evenim. ce se concretizau ulterior. Terapeutii, bioenergeticienii adevarati dupa mine sunt f. putini in lume.Depinde ce Entitati le vin in ajutor..cum ziceam si pe chat termenul de “ghizii reiki” mi se pare prea general. Ptr amanunte poti accesa victoriakarunareiki.com un site cu adevarat pe intelesul tuturor, ce ofera clarificari…am exemple cunoscute ce au spus doar in gluma anumite “cuvinte” ce au ajuns sa se materializeze dupa un numar de ani. Asa cum spunea Oreste nici macar in gluma sa nu emitem anumite Ginduri sau Cuvinte..dar de asta ne dam saema prea tirziu uneori…Eu sunt circumspect cu terapeutii-bioenerg. ce sunt prea ‘secretosi’ care se inconjoara de un val de ceata din care nu mai vad nici ei prea multe..Chiar si regretatul Ion Tugui s-a inselat de multe ori si a promovat neaveniti ce l-au facut sa scrie carti absolut ridicole , penibile .

 30. Ar fii interesant de prezentat intr-un articol latura vizionara a unor sihastrii, calugari, preoti din Romania.Arsenie Boca, calug. Mihai Neamtu , parintele Cleopa ..in ce masura s-au adeverit in timp cele spuse de acestia…

 31. Mihai, ti-am scris intr-un comentariu ca va aparea o carte in ed.For You “Maria,cea mai stralucita educatoare din istorie”de Augusto Cury.Este psihiatru,psihoterapeut, cercetator in psihologie.Daca asa cum spune este un studiu serios intreprins merita citita,dar poate sa faca parte dintre sutele de carti scrise ca se poarta subiectul si ca aduce castig.Ramane sa vedem.Poate te intereseaza.

 32. Vaatenen..corpul umanoid primeste in momentul nasterii o cantitate de energie care-l sustine intreaga existenta.Cand se epuizeaza corpul moare.Nu cred ca este asa.Daca ar fi asa ar insemna sa existe un calcul teribil de riguros al tuturor consumurilor de energie ale corpului.Unde este liberul arbitru (chiar ingradit cum il vad unii),unde este posibilitatea ca gandurile noastre sa devina realitate ( ai grija ce gandesti ca s-ar putea sa le dai viata gandurilor tale),absolut orice este consumator de energie mai subtila sau mai grosiera.Sau avem numai acea cantitate de energie si cand se termina gata si cu destinul,programul genetic,realizarea karmeietc..gata s-a terminat cu toate ?Nu inteleg!

  • Vaatenen

   Corpul umanoid primeste o cantitate de energie, modul cum consuma aceasta cantitate de energie este altceva.
   Este important ceea ce crezi Tu.
   Ce iti spune tie faptul ca nu te-ai nascut si ai fost nascuta?. In fapt ai primit ce nu au consumat ai tai. Poti avea si beneficii Karmice. Vei mai primi, vei fi creditata, daca respecti clauzele contractuale. Acesta creditare este posibila prin Stapinii de Karma. Vei fi supusa lui “Moloh”. Cu cit primesti mai mult vei fi obligata sa dai mai mult. Ceea ce dai este, Tu insuti. In final…
   Plata creditului se face de toti cei ce au acelasi singe. Sigiliile se transmit prin legaturilre de singe.
   Iluzia este aceea ca ai senzatia ca poti decide asupra viitorului Tau. Foarte putin parinti au o intentie clara asupra copiilor spunindu-le ca fiecare trebuie sa faca ceea ce simte. Nu cunosc pina acum ca un parinte sa spuna copiilor ce pacate au primit si care este plata pacatelor. Dar cunosc atit de multe cazuri in care copii sint reeducati sa raspunda unor “nevoi”. Motivatia este: Invata ca sa ajungi “ceva” in Viata.
   Ce garanti ii da parintele copilului pentru acel “ceva”. De “Viata” nici vorba, fiecare fiind nascut din pacat si dator cu o moarte.
   De ce a deschis omul ochii?. De ce se pun pe ochii celui decedat bani?.
   Am avut ocazia sa stau zilele trecute de vorba cu un contabil. L-am intrebat daca banii pe care el ii cistiga “cinstit”, dupa afirmatiile lui, sint pentru a plati existenta lui in lume sau pentru a acoperi creditul parintilor?.
   Vaatenen

 33. Vaatenen…incerc sa mai completez cu cate ceva…dintr- alta perspectiva…

  Sufletul primeste prin ochi imagimi despre exterior. Cu ajutorul celorlalte simturi primeste celelalte informatii.
  Cu ajutorul oglinzii, sufletul primeste imaginea fetei, care este singura pe care nu o poate vedea.
  Practic prin ochi El autoanalizeaza. El se exprima in exterior prin emotii care se materializeaza pe fata omului in grimase sau diferite stari mai accentuate care raman pe imaginea fetei ca o caracteristica a omului.
  Da…ochii sunt o poarta de in/out. Majoritatea oamenilor o folosesc doar ca IN. Partea de OUT este blocata de spirit.
  Putem noi sa ne uitam in oglinda mult si bine ca tot nu putem sa ne vedem sufletul. In cel mai rau caz putem sa ne autohipnotizam….asa ca mare atentie.
  Daca spirtul cu acord Divin ne deblocheaza si parte de OUT atunci putem vedea “nevazutul”. Putem sa ne manifestam in toata splendoarea noastra.
  Dar acele porti trebuiesc deblocate din exterior. Noi si nimeni altul (“maestru”…) nu poate debloca nimic.
  Momentan la majoritatea dintre noi, acea prisma este functionala doar din exterior spre interior (doar IN).
  Pentru noi oglinda refecta doar exteriorul si manifestarea sufletului in exterior (scluptata pe fata).
  Da…oglinga are si argint dar ara si vopsea neagra pe spate. Nu ne putem oglindii in lumina. Trebuie sa fie si ceva intuneric. Daca slefuiesti o bucata de metal de orice culoare, reusesti sa faci o oglinda, dar nu este perfecta. Lipseste ceva din ea. Imaginea nu este clara. In apa te oglindesti perfect pentru ca la suprafata este lumina si in adanc este intuneric. daca incercisa te oglindesti intr-un recipient alb la tine in casa, pe timp de zi, nu o sa vezi nimic.
  Sufletul vine la intrupare dintr-un spirit ce contine un ciorchine de suflete, adica energie si informatie.
  Cand murim, se termina bateria si corpul se intoarce in pamant (se descompune in minerale si apa care se evapora). Sufletul, mai are energie cat sa transmita informatia la spirit. Acesta o proceseaza, o filtreaza de “nimicuri” si pastreaza doar ce este util pentru evolutie. Restul (nimicurile -karma) transfera intr-un nou suflet (baterie) pe care il trimite la intrupare sa termine de experimentat. Spiritul se intrupeaza doar la ascensiunea sau trecerea dintr-un nivel de vibratie in altul, sa poata calibra noua energie pentru sufletele care se vor intrupa acolo. Mai pe romaneste…cand treci din D4 in D5 se intrupeaza spiritul.

  • Vaatenen

   Pentru Ophiucus.
   Cind tu te privesti intr-o oglinda stind in picioare, imaginea primita este aidoma ta sau este inversata?. Numai atunci cind ai un raspuns corect o sa-ti dai seama de adevarul afirmatiilor tale.
   Daca nu deschizi ochii ce crezi ca se va intimpla cu reflectia ta in oglinda?.
   Ce se intimpla cu un om ce i se deschid ochii?. De ce in cadrul masoneriei exista un ritual prin care se ridica valul?. Al cui val?. Ce vad in fapt cei ce sunt initiati?. Adevarul despre “Pomul Cunoasterii”?.
   Un spirit nu se poate exprima prin nodurile de frcventa joasa, nu are cum. Natura spiritului este total diferita de natura sufletului. Un spirit nu poate debloca ceea ce nu a blocat.
   “Sufletul vine la intrupare dintr-un spirit ce contine un ciorchine de suflete, adica energie si informatie.”
   Asa ai tu in memoria ta arhivat.
   Cind Adam a fost facut nu s-a specificat niciunde ca este spirit. Adam a fost insufletit si nimic mai mult.
   Un spirit poate sa se pogoreasca asupra lui Adam, poate sa intre intr-un corp insufletit.
   Lumina solara nu este alba ci neagra. Exprimarea luminii este alba. Una este realitatea nevazuta si alta este realitatea vazuta. Adevarul este “unghiul”. Un suflet nu poate urca la ceruri, a avut grija “D-zeu”. A distrus Turnul si a imprastiat sufletele.

   Vaatenen

 34. Cand murim ni se termina bateria,nu murim ca se termina bateria.Din cele spuse de voi aici,sufletul si spiritul sunt destul de departe unul de altul ca structura si nivel.Nu-mi este clar..sufletul este mai aproape de personalitatea noastra,de structurile noastre legate mai mult de existenta noastra in acest plan si sufletul face cumva legatura intre noi si structurile noastre mai apropiate de planul subtil?Siritul este cumva exterior noua ?Ai spus ca spiritul are un ciorchine de suflete,este posibil ca mai multi indivizi sa aiba un singur spirit?!!De aici oare exp…suflete pereche?!

 35. pot sa pun si eu o intrebare??ce parere aveti voi despre faptul ca se vehiculeaza ca noi suntem intr-un univers mental,mai bine zis suntem intr-un vis al divinitatii???si ca starea mai grosiera a vidului formeaza energia si energia condensata formeaza materia???daca totul ca unitate fundamentala a universului e vidul si amteria reprezinta limitele vidului,inseamna ca intr-adevar suntem intr-un vis si totul e maya???ca noi suntem gandurile divinitatii de dincolo de UNIVERS ce se experimenteaza pe el insusi in vis????dar de faptul ca noi ne comportam si ne manifestam prin dilatatie si contractie??adica cand experimentam dilatarea manifestam deschidere si sentimente ca iubirea,bunatatea,compasiunea etc iar cand experimentam condensarea experimentam limitele si ura,frica,invidia..etcdeci noi suntem fiinte care vibreaza alegand ce vrem sa experimentam????iar visele…cand suntem aici,suntem intr-un vis care se manifesta ca realitate pentru ca ne focusam in aceasta realitate iar cand visam,suntem intr-o realitate paralela care este la fel de reala ca asta???daca noi suntem limita dintre un univers infinit aflat in contractie in interiorul nostru ce se echilibreaza cu universul infinit aflat in dilatare din exteriorul nostru,,inseamna ca avem dimensiuni infinite,si visele pot fi calatotii in dimensiunile exterioare cat si in dimensiunile interioare de exemplu in dimensiunile subconstientului,cum fac samanii????caci se spune ca samanii cu ajutorul spiritului plantei conduc omul in interior,intr-un univers interior…..pupici..o zi buna……::))))))

  • Vaatenen

   Este vorba de duhul lumii. Vis al Divinitatii?. Consider ca nu, de ce?. Apare ideea ca Divinitatea ar experimenta ororile lumii, ceea ce este un fals. Daca lumea ar merge pe ideea ca “in fapt ceea ce se intimpla cu ea este un vis al Divinitatii” atunci divinitatea ii va ierta pentru ceea ce a facut. O idee tot lumeasca pentru ca omul sa fie iertata de pacatele infaptuite, facindu-o pe divinitate partasa. In alte cuvinte: de nu ma ierti te voi judeca. Mentalul, lumea si suflul lumii tine de constructorul, arhitectul acestei lumi.
   Stabileste clar semnificatia termenilor altfel nu pot sa scriu punctul de vedere. Vidul?.
   Despre iubire nu se poate vorbi, nu poate fi definita, altfel nu este decit o motivatie a gesturilor.
   Vaatenen

 36. Emisiunea,mi-a nascut si mai multe complexe pornind de la prmisa lui Codrin,k de fapt nimeni nu stie ce reprezinta visul,de ce si cum ne conectam cu lumi,aproximativ de neinchipuit,pt diferitele epoci.Codrin a fost un invitat de un demn respect,si va ramane asa,pt k el aduce Dovezi palpabile,in ceea ce expune.cred k visul ar putea fi,poarta catre universuri paralele,dar nu in toate cazurile,sau poate fi si un feedback al cumului nostru de ganduri,oricum mai st mule de dezbatut.M-a frapat usurinta cu care Codrin a dezbinat concluziile oamenilor de stiinta,fabulos.AM CATEVA INTREBARI,NU CHIAR LEGATE DE EMISIUNEA ASTA,dar dak consideri k imi poti raspunde,e bn,dak nu ast alte emisiuni cu tematica asta.INTREBAREA 1:in cazul criogenarii,individul fiind ucis inainte sa fie inghetat,pana la dezghet,ce se inampla cu sufletul si spiritul?exista o lumea mediana,in care poate stationa?INTREBARE 2:cand e dezghetat individul,cum regaseste spIritul si sufleTul drumul catre recipient,si anume trupul carnal?INTREBAREA 3:ADN-UL este animat de franturi din sufletul nostru?INTREBAREA 4:clonarea este o alternativa la reincarnare?mulumesc,sper sa elucidati catusi de putin lacunele mele.

 37. Vaatenen
  Pentru Jahhhre.
  Este viziunea mea la intrebarile puse. Daca te deranjeaza le retrag.

  1.in cazul criogenarii,individul fiind ucis inainte sa fie inghetat,pana la dezghet,ce se inampla cu sufletul si spiritul.
  Orice corp pastreaza un dublu fluidic. Sufletul se duce in locul tacerii. Spiritul, daca exista, va urca intr-o dimensiune inalta.
  2.”cand e dezghetat individul,cum regaseste spIritul si sufleTul drumul catre recipient,si anume trupul carnal”
  Este o intrebare care nu are “suport” Corpul criogenizat nu mai este animat, el intra intr-un proces de degradare(descompunere) mai lent dar sigur.
  3.ADN-UL este animat de franturi din sufletul nostru?
  Intr-un corp uman, in cadrul ADN se regasesc informatii ce pot lua forma unor amintiri care pot anima corpul biologic. Se poate spune ca sufletul a animat corpul din “tarina”.
  4.clonarea este o alternativa la reincarnare?mulumesc,sper sa elucidati catusi de putin lacunele mele.
  Nu, clonarea nu este o alternativa. Clona este o aberatie genetica. Informatii modificate la nivel de ADN nu aduc un plus ci blocheaza.
  Vaatenen

 38. nu cred k nu mai este animat rcipientul,pt k,misiunea nu e doar a sufletului si a spiritului,ci ale lor impreuna cu carcasa asta,careia nu i se prea da imporanta.mai ales k o parte a informaitiilor sunt in centrii nervosi ai creierului,si legatura asta a informaiei…nu poate fi pierduta…asta e calea prin care se regasec,cand se activaza,creierul functionand k o antena,difuzand impulsuri electrice…cautand matricea informationala!e o varianta ceea ce zici,dar nu as fi asa categoric,prea generalizata parerea ta.ms oricum.

  • Vaatenen
   Jahhhre
   Unde este acea “forta”, potential existent care sa medieze reactivarea unui corp. Care este sensul petru care o forta ar interveni in reactivarea unui corp. Unde este mediatorul si nu in ultimul rind, care este plata?.
   Vaatenen

 39. In procesul de criogenare individul este ucis?!Este prima data cand aflu asa ceva.Asa se procedeaza?Atunci de ce se vehicula ideia ca unele persoane cu dare de mana care aflau ca au boli incurabile apelau la criogenare in speranta ca peste zeci de ani sa sse descopere leacul pt boala lor.

  • Vaatenen

   Pentru Sanda
   Un corp criogenizat nu mai poate fi reactivat, dar se pot preleva secvente ADN in vederea clonarii.
   SInt doua tipuri de ADN unul ce provine de la mama si altul ce provine de la nata, unul mitocondrial si altul nucleic. Prin criogenizare se pastreaza si unul si celalalt.
   Vaatenen

 40. pt vaateenen si sanda………….criogenizarea consta in injectarea azotului lichid in vene la o temperatura de -200 grade celsius.criogenizarea poate fi totala sau partiala,pt rani f grave.
  Procedurile de criogenizare incep, in mod ideal, la cateva secunde dupa oprirea inimii. Circulatia sangvina si procesul respirator sunt restabilite artificial si se administreaza o serie de medicamente pentru a proteja creierul de lipsa de oxigen. Apoi se trece rapid la racirea organismului, de asemenea destinata protejarii creierului. Scopul operatiunii este mentinerea creierului „viu”, in conformitate cu criteriile medicale de la ora actuala, cat mai mult posibil.La ora actuala,se folosesc proceduri de vitrificare,pentru a putea repune, candva, creierul in stare de functionare si se spera ca, in decurs de cateva decenii, intregul organism va putea fi supus cu succes acestei operatii de congelare fara formarea ghetii.primul om criogenizat,asteapta sa fie dezghetat in anii urmatori,e vorba de un savant.forta potential existenta,wow,exista.deoarece creierul este protejat,si o parte din bioenergia noastra nu ne paraseste.deci,cu putina fizica cuantica intelegem si trb asta,nu conteaza la ce distanta st in univers “corpusculii”de energie,ei se pot comporta si mai ales influenta,k si cum ar fi unii langa altii sau k un intreg.

 41. De ce mai asteapta sa fie dezghetat daca i-a fost injectat azot?Creierul acela nu este afectat in structura lui,daca ramane numai el viu catre ce se mai indreapta comenzile lui?Multe procese neuronale se petrec si la nivel celular si prin intermediul retelelor de la nivelul coloanei.Poate ramane ceva viabil acolo?Cred ca mai sunt multe de pus la punct.

 42. Azi nu am avut Internet.Se lucreaza la introducerea in subteran a cablurilor si nu am avut nici tv nici telefon.Se poate ca problemele pe care le-am avut cu mesajele sa fie din aceasta cauza.Vom vedea.

 43. interesanta discutia despre spirit, suflet, divinitae…daca ne alegem locul si momentul nasterii? in primul rand din legat de discutia privind oglinda si apa, da cele doua sunt porti catre lumea de dincolo, acum depinde si unde vrei sa ajungi :)), sa nu nimeresti in locuri pe care nu vrei sa le cunosti. asa se explica de ce aceea ruda a lui djmihai a avut o vita grea, pentru ca a folosit o usa dar nu a inchis-o dupa ea cand s-a intors. ai grija ce iti doresti, sa nu primesti mai mult decat ceri. cat despre ideea daca ne alegem locul si momentul in care ne nastem…cred ca aici discutia a omis un lucru important, de fapt cel mai important, partea divina. oare liberul arbitru este cel mai de pret dar, sau privim in directia gresita? sincer eu nu cred asta, cred ca altul este darul nostru si nu il vedem fiinca suntem atat de siguri pe liberul nostru arbitru. reveritor la ce a spus vaatenen, ca omul poate fura cu ochii ceea ce nu ii apartine, nu vaatenen, nu poti fura, poti doar dori ceea ce nu iti apartine, chiar si cand incerci sa furi meserie asa cum spui tu, niciodata nu vei cunoaste toate secretele respectivei meserii, doar furand-o, le vei cunoaste doar in momentul in care vei fi invatat de cel ce o cunoaste.
  in ceea ce priveste discutia despre spirit, suflet, ceea ce cred eu, deoarece aici am exprimat strict punctul meu de vedere, chiar si in partea de mai sus, cred ca fiecare din noi are o bucatica din divinitate in noi, aceea bucatica cred ca este spititul, sufletul reprezinta aceea parte din noi care nu va pieri niciodata, iar trupul este partea noastra trecatoare.

 44. Felicitari pentru emisiunea in care l-ati avut ca invitat pe dl.Victor Jalo.
  As vrea insa sa sugerez alocarea unei emisiuni speciale pentru Grigory Petrovich Grabovoi, om de stiinta, savant a carui activitate este recunsocuta international si ale carui capacitati paranormale sunt recunoscute in Rusia si afara.
  Am certitudinea ca dl.Jalo cunoaste amanunte si informatii foarte pretioase in ceea ce il priveste pe G.P. Grabovoi.
  Deasemeni am intrat in posesia unei traduceri in engleaza a cartii lui GPGrabovoi in care vorbeste de un subiect abordat de multe ori de Oreste in emisiunile lui “Extinderea Constiintei”.. Succes, e un subiect mai mult decat pasionant!!
  Aveti aici un exemplu:
  http://sir35.ru/Gr/X_RAY_MAN_511.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *