Conferinţa din 26 noiembrie: “Destin astral şi trezirea puterilor ascunse”

Conferinţa din 26 noiembrie: “Destin astral şi trezirea puterilor ascunse”

Dacă primele două conferinţe au fost pe placul celor prezenţi  dar şi al celor care au urmărit înregistrările, cea de-a treia cu siguranţa va fi o surpriză care se va bucura de aprecieri dintre cele mai favorabile. Aceasta pentru că, în permanenta noastră căutare, am găsit o formulă nouă care, sperăm, va face şi mai interesante – dar şi mai plăcute – cele trei ore de prelegeri.

Tema prezentată în titlu – “Destin astral şi trezirea puterilor ascunse” – poate fi interpretată atât ca o invitaţie la o călătorie în afara universului celor cinci simţuri elementare dar şi o provocare la depăşirea limitelor gândirii. O provocare chiar… practică. Şi nu este vorba de o figură de stil, fiindcă trei dintre vorbitori vor  aduce argumente din zona experienţei concrete… poate chiar în faţa celor ce vor fi prezenţi.

 

Trecând la detalii, voi începe prin a spune că locul de desfăşurare va fi acelaşi – sala Brătianu a Universităţii Dalles, aflată pe strada Biserica Amzei 7-9, în apropierea Ambasadei Franţei. Ora de începere va fi 14 şi 15 minute, finalul fiind în jurul orei 17.30. Se va avea în vedere o scurtă pauză de 10 minute. Intrarea este liberă şi gratuită.

 

Conferinţa va cuprinde două părţi – în prima vor vorbi Horia Ţurcanu, Dragoş Dumitriu şi Simona Stoicescu, în a doua Simona Ioniţă, Cristina Demetrescu şi Oreste.

Evenimentul va fi deschis de neobositul explorator al spiritualităţii şi supranaturalului Horia Ţurcanu, reputat cerctetător al fenomenelor extraodinare care au marcat spiritualitatea perioadelor din timpurile uitate până şi de istorie. Va fi un parcurs al practicianului în tainele şamanismului şi ale găsirii misterioaselor forţe ascunse, dar şi o lecţie despre adevărul sau falsul din acest fascinant domeniu. Menţionez că Horia va aduce şi mai multe cărţi extrem de interesante, editate de distinsa sa soţie, Elena Francisc, pe care le veţi găsi de vânzare la standul din faţa sălii.

 

După acest debut în forţă voi încerca să vă aduc în faţă câteva figuri de oameni care au reuşit să-şi dezvolte anumite puteri interioare – sau să invoce forţe oculte – depăşindu-şi condiţia umană şi marcând istoria umanităţii sau lăsând urme ce reprezintă şi astăzi enigme pentru cercetători. De la stăpâni ai timpului la magi, de la profeţi la mari şi misterioşi conducători ai unor ordine secrete, ei bine voi încerca o evocare a unor asemenea personaje absolut reale – şi totodată absolut… fantastice.

 

Al treilea vorbitor va fi un o doamnă care ne-a uimit prin teoria sa interesantă, care propune o abordare cu totul şi cu totul originală – liberul arbitru. Simona Stoicescu a avut puterea de a se desprinde de orizontala preocupărilor de om de afaceri şi săse ridice pe verticala unui mod de gândire care are la bază în primul rând elementul uman – liber de condiţionările care, aşa cum veţi afla, sunt false…

 

După pauză cel de-al patrulea vorbitor, Simona Ioniţă vă va introduce în teoria şi practica trezirii puterilor şi simţurilor ascunse prin meditaţie, concentrare şi reechilibrare senzorială. După o scurtă expunere teoretică, Simona va face şi o exemplificare practică – apelând la ajutorul câtorva spectatori voluntari. Mai multe detalii veţi afla de la Simona chiar în timpul conferinţei… Vă pot spune în plus că Simona Ioniţă este absolventă a unor universităţi din SUA, a studiat şi experimentat practici ale terapiei, psihologiei dar şi câteva interesante iniţieri în Cipru şi Azerbaidjan. O puteţi urmări săptămânal, joi seara, de la 22.15 pe canalul nostru video – Supranatural TV.

 

În fine, un al cincilea vorbitor şi fără îndoială unul dintre cei mai aşteptaţi va fi doamna Cristina Demetrescu – reputat astrolog şi cercetător al destinului uman.  Distinsa doamnă mi-a transmis câteva rânduri apropo de tema ce o va aborda şi pe care le reproduc în continuare: Astrologia  reprezintă un instrument de determinare a cauzălităţii acţiunilor prezente şi viitoare. O acţiune viitoare are mari şanse de reuşită, atâta vreme cât o determină tranzitul sau aspectele unei planete care deja s-a încărcat cu experienţe din trecut. Aceste experienţe nu se dobândesc de la sine, ci omul este cel care trebuie să valorifice toată puterea transmisă de o planetă la un moment dat, în loc să se delase.

Chiar dacă nu se consultă o astrogramă, omul are capacitatea “să simtă” la un moment dat ce înseamnă o astfel de influenţă astrală, dar are şi mari tendinţe către îndoială, delăsare, ignoranţă. Aceşti oameni întreabă la un moment dat “Ce-mi rezervă viitorul? Ceva bun?” Atunci trebuie privit în urmă să se vada el ce a făcut în trecut pentru viitorul lui.” 

 

Ca de obicei finalul îi va aparţine lui Oreste, care pe lângă un excurs asupra destinului omului de la stadiul primordial la înălţare, va vorbi şi despre destin în contextul schimbărilor fundamentale ce ne aşteaptă – inevitabil, se pare – în anii imediat următori. În plus, Oreste a rezervat o surpriză celor din sală – prezentarea noii sale cărţi ce va fi oficial lansată la târgul Gaudeamus doar două ore mai târziu. O premieră la care desigur căveţi dori să luaţi parte.

 

După cele câteva rânduri despre cei ce vor cuvânta la conferinţă iată şi noutatea – în sală va fi cel puţin un moderator care va pune la dispoziţia celor prezenţi un microfon pentru a afla mai multe detalii de la conferenţiari. Rolul moderatorului va fi şi acela de a alege cele mai bune şi mai potrivite întrebări pentru a nu pierde timpul – şi aşa extrem de limitat – al conferinţei.

Închei cu speranţa că această nouă conferinţă – ce se va desfăşură într-o formulă cu totul inedită – se va bucura de bunele dumneavoastră aprecieiri. Noi vă aşteptăm cu dragoste şi cu un mănunchi de gânduri bune: să învăţăm unii de la alţii, să participăm la un act de cultură şi, de ce nu, să petrecem câteva ore plăcute!

82 Responses »

 1. Buna ziua. Fara sa ma considerati meschina, deoarece cred ca nu fac parte din aceasta categorie de omeni, as vrea sa stiu cat costa intarea la aceasta conferinta. Pentru unii este important. Cu tot respectul va multumesc

   • Nu va criticati prea aspru, nu sunteti meschina ci doar nu aveti inca acces la aceste lucruri, nu o luati in nume de rau dar nu am gasit alte cuvinte. O sa vina si momentul dvs. sunteti pe calea cea buna prin simplul fapt ca va preocupa aceste lucruri si in scurt timp veti avea intelegerea necesara care nu tine neaparat de inteligenta. Poate ca ar fi bine sa mai cititi din cartile cu profil, bineninteles aveti tot drepul sa va pastrati opiniile.

 2. Buna ziua,

  as dori sa particip si eu la aceasta conferinta si intrebarea mea este daca intrarea se plateste sau e libera.

  Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

 3. Buna seara,
  Sper ca voi reusi sa-mi rezolv treburile in asa fel incat sa pot fi prezent si eu,dar totusi,doresc sa stiu cate locuri are sala,pt. a-mi face o idee daca am sanse sa asist sau nu …..!
  Merci!
  Va doresc succes!Sant sigur ca va fi!

 4. Hahaha, mor pe faza cu cat costa intrarea, daca costa, in contextul in care e chiar bolduit mare si frumos chiar la inceputul articolului “Trecând la detalii, voi începe prin a spune că locul de desfăşurare va fi acelaşi – sala Brătianu a Universităţii Dalles, aflată pe strada Biserica Amzei 7-9, în apropierea Ambasadei Franţei. Ora de începere va fi 14 şi 15 minute, finalul fiind în jurul orei 17.30. Se va avea în vedere o scurtă pauză de 10 minute. Intrarea este liberă şi gratuită.”
  :)))))) Intrarea este libera cu toate ca implica niste costuri din partea prezentatorilor (chirie spatiu si timp), veniti sa ofere in mod GRATUIT, informatii nepretuite, din bun simt, am putea macar cumpara o carte scrisa de ei.
  Felicitari organizatorilor si va multumim! Ma voi numara printre participantii acestui frumos eveniment, cu o deosebita placere. LaurM

 5. Va multumesc pentru ca realizati astfel de conferinte ! Ar trebui sa participe si altii “de mai sus” la aceste conferinte pentru a ne conduce mai intelept.

 6. Imi doresc sa apuc si eu un loc in sala pentru ca nu vreau sa pierd ocazia de a asculta si vedea pe toti cei anuntati.
  Am rugamintea sa-mi spuneti cum accesez canalul video Supranatural TV.
  Multumesc

  • Maria, incerc sa rezerv locuri – in partea dreapta a salii.
   Pentru TV e foarte simplu – in partea dreapta sus a site-ului acesta, pe home page, scrie Videochat. Apesi pe acel buton… si gata!

 7. Buna seara, as dori, daca se poate, sa rezerv 12 locuri ,deoarece eu impreuna cu prietenii mei ne dorim foarte mult sa participam la conferinta de sambata aceasta. Asteptam un raspuns. Va multumim.

  • Scuze pt acest raspuns intarziat – va rog sa veniti mai devreme, eu voi fi acolo pe la 13.40, voi incerca sa rezolv aceasta solicitare mai putin obisnuita dar care ma bucura

  • Nu-i nimic d-l Dragos, mi-a facut placere sa asist la conferinta si am avut si loc insa l-am cedat unei persoane mai in varsta deci nu dmv. imi sunteti dator ci eu pentru ca participand la conferinta am avut prilejul sa invat lucruri interesante.

 8. Nu am stiut ca trebuie rezervat locuk. daca se poate doresc si eu un loc. Oricum eu voi fi acolo. Chiar daca ma considerati a fi pe dinafara, trebuie sa apreciati interesul acordat. Cum se poate prinde canalul Supranatural Tv?

  • Nu consider pe nimeni pe dinafara inainte de a-l cunoaste… In privinta accesului la Supranatural TV, e foarte simplu. Pe acest site, sus in dreapta accesezi casuta Videochat.

 9. Buna ziua. As dori sa stiu daca se rezerva locuri la conferinta de maine si care este modalitatea de rezervare. Daca raspunsul este afirmativ, as dori sa rezerv si eu 2 locuri. Va multumesc pentru solicitudine.

 10. Multumesc de invitatie. As vrea sa fac cateva comentarii la prezentarea Cristinei Demetrescu, in timpul pus la dispozitie publicului. Multumesc.

  • Elena, nu e vorba de timp pus la dispozitie publicului pentru comentarii – ci pentru intrebari. Aceasta e formula la orice conferinta. Mai ales ca formula actuala include un numar mare de vorbitori si vreau ca ritmul sa fie alert. Comentarii se pot face ulterior pe site. Multumesc.

 11. Vaatenen
  “Destin astral şi trezirea puterilor ascunse”
  O cautare a omului de a-si depasi conditia ca un dat prin nastere. Multi ar spune ca este bine sa ai o parere rezervata la modul cum fiecare conferentiar intelege sa isi exprime experientele. In definitiv cel ce conferentiaza nu poate fi un atotcunascator. Cel mai dificil este cind vorbesti de experienta proprie unei multimi care are asteptari. Auditoriul asteapta elemente prin care sa-si completeze un bagaj de cunostinte ce pot, spun el, sa-l duca catre o iesire dintr-o structura ce-l tine legat si neimplinit. Am purtat o discutie pe un subiect placut mie cu un cunoscut participant pe site. Am incheiat discutia prin afirmatia: Adevarul pe care fiecare om nu ii place sa-l recunoasca este crunt si implacabil. Omul, in cele mai multe cazuri, prefera, sa se amageasca, sa se incoonjoare de iluzia unei realitati, afirma el, personale. M-am gindit!? Citi dintre cei prezenti cunosc sensul, intelesul, cuvintelor si termenilor folositi de catre conferentiari? Citi dintre participanti au afirmat: Dezleaga-mi esenta celor transmise de tine.
  Eu transmit celor ce conferentiaza:
  Aseaza citeva idei in jurul tau si observa-te?
  O idee in stinga, in tine poate…, o mama iti spune… !?
  O idee in dreapta, in tine poate…, un tata iti spune… !?
  O idee in fata…?! O glinda ce sustine pasi pe care ii vei face,sau … !?
  O idee in spate…?! Sa te fi urmarit un trecut, un prezent ce acum il parcurgi… ? Miscari ce parca masoara o uitata curgere, glasul singelui ce iti spune… ?
  Lumi privite, prin ginduri trintite in soarta celor ce exprima, dorinte pictate de cei ce nu pot pune in scena a lor viata.
  Existente, preocupari ce rezulta din frica, prapastie ce sta la sfirsitul fiecarei propozitii, speranta firava spulberata de atita “iubire”. Totul se pierde, se risipeste, neputind fi atins.
  De ce toate astea?
  Sa fie oare…, nu ai insotit ideea? Ai lasat-o sa-si faca prieteni in case straine? Cintarita fara jena de priviri hulpave?
  Ai stiut, si tot ai lasat-o? Priveste, a cescut in altii, oglinda, un ego te patrunde.
  Daca la conferinta din 21 octombrie conferentiarii invitati au jucat un rol pe care eu il consider aproape impecabil, rezultind o constructie ce aducea auditoriul catre o structura centrala, la conferinta de astazi fiecare conferentiar isi juca propriu-l rol. Am privit catre auditoriu si am observat cum unii ca si altii au inteles cele primite. Foarte multe hiatusuri in gindirea auditoriului.
  Daca cineva ar fi incercat sa scaneze in acele momente gindurile celor prezenti pentru a culege date si impresii, va garantez ca mai bine se lasa pagubas.
  In fine, pot afirma ca fiecare conferinta isi are rolulu ei. Important este ca fiecare participant sa constientizeze rolul lui fata de interactiunea cu fiecare conferential si pozitia pe care o adopta in raport cu el insusi in astfel de interactiuni.

  Vaatenen

  • Partea I Da,Vaatenen,dar ati trezi puterile ascunse inseamna ati micsora constiinta nu a o extinde.Procesele introspectiei sunt acelea de a aboli raul din constiinta mergand pe calea perfectiunii spirituale.Extinderea constiintei ii este atribuita lui Dumnezeu.Noi,prin sa zisa extindere a constiintei niciodata nu ne vom cunoaste in sinesi.Cum?Vrei sa devi tu insuti Dumnezeu?

  • Partea II Nu trebuie sa te iei dupa experintele altora care iti spun despre cunoasterea de sinesi.Tu insuti trebuie sa devi un obiect al cunoasterii de sine in sinesi,in rest nu sunt decat palavrageli!Crede-ma!pentru a te apropia de Dumnezeu,tu insuti trebuie sa abolezi raul din tine facand pe cat posibil binele.Calea introspectiei este calea suferintei si nu stiu cati se incumeta sa o uemeze,pentru ca trezesti in tine puteri nebanuite,trezesti puterile spiritului tau,care in puritatea luipoate sa invinga moartea prin credinta lui in Absolut.

  • Partea III Tu,mergand pe calea cunoasterii de sinesi nu-ti extinzi constiinta ci o micsorezi.Dece spun ca o micsorezi?Pentru ca cu cat elimini rautatea din tine cu atat constiinta se apropie de Dumnezeu,iar in micimea ei ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu in toata splendoarea lui,numai asa i-a nastere o cunoastere de sine adevarata,de-abia atunci incepi sa-ti faci un destin,sa stii cine esti,incotro te indrepti,care-i sensul tau in aceasta lume.

  • Partea IV De ce de doua mii de ani,nici un om nu a ajuns sa se cunoasca in sinesi?pentru ca le-au fost impuse dogme,le-au dat adevaruri dinainte,nu cele cautate in sinesi.Mergand,incet,dar sigur pe calea cunoasterii de sine este imposibil sa nu te intalnesi cu absolutul,sa traiesto clipa eternitatii.Eu am avut experintele mele personale si stiu ce inseamna sa traiesti aceste clipe ale iesirii spiritului spre alte dimensiuni.poti sa-L simti pe Dumnezeu atat de aproate incat ajungi sa-ti cunosti spiritul in totalitate.

  • Partea V Acestea sunt adevaratele intrari in Absolut,cunoscandu-l pe Dumnezeu.Trebuie sa ai constiinta ca a unui copil ca sa intri in Paradisul lui Dumnezeu.Gandeste-te bine:copiii nu au constiinta extinsa ci redusa,noi le educam cpiiilor nostri constiinta asa cum Dumnezeu ne educa ,noua oamenilor,constiinta.Obtinerea mantuirii este educarea constiintei de Dumnezeu.El abriga raul in totalitate din constiinta noastra,ne face sa devenim perfecti in sinesi si prin sinesi.

  • Partea VI Scuzati-ma daca am fost impertinent cu unii dintre voi,dar acea voce launtrica nu-mi da pace.Port un razboi cu sentimentele,simturile si tot ceea ce apartine sufletului meu pentru a deveni mai pur,si uneori,mai am iesiri din mine insumi,pe care toti le avem,si-n furia sinceritatii devin impertinent,in loc sa ma abtin,dar numai print-o cunoaster intrinseca putem sa ne calmam spiritul.Asta-i adevarul!Ti-as spune mai multe dar nu prea am timp,si ti-am trimis comentariul in parti nu ma lasat sa-l trimit in intregime.Iti doresc sanatate si fericire.

 12. A trai prin muzica inseamna a avea simt pentru eternitate. A-ti duce obsesile pana la capat-iata taina supranaturalului. Numai printr-o asceza absoluta poti sa invingi moartea. A-ti face un destin inseamna a te pregati sa infrunti moartea. Numai prin puritate poti sa-ti creezi propria eternitate. Un popor se educa prin el insusi.Daca fiecare fiinta si-ar educa connstiinta,atunci acel popor se va renaste spiritual. Salveaza-te pe tine insuti,apoi salveaza lumea. Dragostea nu-i decat o insaruire de simturi sau sentimente. Sa-ti traiesti visele-iata taina fericirii. Felul de a fi al oamenilor este de asi gasi fericirea. De ce oamenii se compatimesc?Pentru-ca nu stiu cei fericirea. Muzica te duce intr-o stare de exaltare divina.Cred ca Absolutul il cuceresti prin muzica,prin acele trairi asolute.Cine nu traieste muzica cu adevarat nu stie ce-i absolutul.Trebuie sa ai ceva muzical in tine ,,coarda” sensibila a puritatii.Fara aceasta ,,coarda” nu vei atinge niciodata Absolutul! Fericirea nu poate fi decat sinceritatea cu tine insuti. Ce crestea invidia in oameni.Oare de ce sunt – asa – invidiosi?Pentru ca nu au harul binelui,harul sacrificiului uman. Poti sa faci experienta iubirii o viata si sa nu stii ce inseamna iubirea. Cand citesc mult nu pot sa mananc mult. Daca nu ma inteleg pe mine insumi nu-L inteleg pe Dumnezeu.Daca ma inteleg pe mine insumi il inteleg pe Dumnezeu. De ce Dumnezeu devine contradictoriu?De ce Dumnezeu nu nea redat in totalitate Adevarul?Pentru ca Absolutul este in noi,trebuie sa-l gasim cu sinceritatea. A tacea inseamna a crea launtric. Daca suferi infinit sau daca meditezi, n-ai cum sa te plictisesti. Nu m-am plictisit niciodata si nici de aici incolo nu o sa ma plictisesc.Plictiseala este pentru oamenii mediocrii. As vrea – uneori – sa mint frumos,dar nu pot.Ce senzatie irefutabila! Suferinta este mandria pacatului. Sinceritatea te poate ucide.Nu fi ,,sincer” cu adevarat in viata,ca altfel vei cadea in plasa deznadejdii. Ce exaltare a beatitudinii ma cuprins.Simt sinceritatea in mine.Parca imi da niste fiori,sunt stranii,nemaintalniti,un fel de efervescenta galactica,un nimb al bucuriei,al victoriei,al libertatii,a depasirii conditiei umane! Simt ca devin din ce in ce mai pur.Din copilarie am avut doua obsesii:materialul si idealul.Daca m-as fi luat dupa material sau numai dupa ideal n-as fi atins niciodata Sinceritatea Absoluta.Asa,ca le-am ales pe amandoua,dupa meditatii profunde.Deci,exista regula absolutului sa obtii beatitudinea unind aceste idealuri.Toate filosofiile materialiste au un adevar in ele.Nu poti trai fara material ca astfel te-ai autodistruge.Exista un rol predominant al materiei.Cand reusesti sa-ti deschizi ochii mintii iti vei da seama de ce traiesti in lume. Cu toate ca cunosc totul mai vreau sa cunosc totul. Am invatat din suferinta ce inseamna fericirea. Numai suferinta imi reda libertatea! Cu puterile si energiile sinceritatii poti sa invingi moartea! De ce atata tacere si atatea strigate sunt inlauntru?. Astazi am planat printre oameni.Ma simteam cuprins de-o melancolie profunda.Traiesc intr-un imperiu mediocru,atat material cat si spiritual. Prea multi oameni cerceteaza opere si prea putini isi cerceteaza sufletele.Operele spun ceva,pe cand sufletele spun totul.

  ——————————————————————————–

  • Multumesc Vaeetan pentru acest post. Tu scri intr-un mod mult prea profund, cuvintele tale sunt o poezie ce trebuie dezlegata pentru a ajunge la esenta ei, dar dupa ce o dezlegi plutesti.

   • Imi cer scuze vasile.hatos, comentariul meu a fost intr-adevar la adresa comentariului tau, din greseala am avut senzatia ca a fost scris de vaatenen.

  • Buna ziua

   Inregistrarea videoo sa apara in 2 saptamani. Sunt niste inregistrari audio si din camera de exercitii. Sper ca Dragos sa le puna si pe acelea. Cuvintele oricum a propus sa le puna.

   Simona Ionita

   • ok. Multumesc foarte mult! Astept cu nerabdare! Sunt convins ca a fost foarte interesanta conferinta. Inca o data, multumesc!

 13. Vaatenen
  Disonante, discordante. Haina ce numai femeia omului o poate imbraca pentru a arata cautarea omului. Barbatul cauta o femeie ce il sacrifica. Ochii celui cazut priveste ofranda durerii, lumina ce pune in evidenta schimbul. Cine cistiga, cine pierde, cine reclama si striga? Ce carte citesti slujitor ce se pierde in desarta promisiune?
  Aceste cuvinte au fost culese dintr-un vas ce ascunde un Ego.
  Vaatenen

  • Vaatenen
   Nu am numit pe cineva anume. Cind cineva priveste catre mine ma intreb de ce o face. Te rog sa-mi spui parerea ta referitor la “Lumina Ochilor”. Pune-ti intrebarea, daca consideri, lumina Ochilor este a ta sau este un dat, si in folosul cui.
   Vaatenen

  • N-ai curaj sa raspunzi la intrebare sa inteleg..demoni si zei!, sa va vad eu ce o sa faceti voi fara oameni.Are importanta de unde vine sau a cui este “Lumina Ochilor” atata timp cat nici macar nu stii ce esti?”Desarta promisiune”!?Sa-ti fie rusine vaatenen!aaa da, scuza-ma,n-ai dat nume ,ai vb la modul general,pt cine?aaa,.. ai vb pt cei rataciti sau nu,ai vb pt cei ca tine.

 14. Inainte de toate trebuie sa spun cate ceva despre A CREDE. Pentru cei ce nu CRED este foarte usor sa-i catalogheze pe cei ce CRED in minti ce nu cerceteaza, in persone mai putin inteligente ce se lasa manipulate, pentru ei cei ce cred sunt, probabil, cei ce nu au capacitatea de a cerceta, sunt, probabil, persoane ce urmeaza calea credintei pentru ca e mai comod, cu mai putina bataie de cap, e mai facil, cei ce cred sunt considerati de multe ori prefacuti, incapabili de a percepe intregul (din cuza ideii ca ei nu cerceteaza), uneori sunt luati chair drept fanatici pentru ca o tin una si buna cu credinta lor si cu ideea de TRAIRE.
  Intr-adevar cei ce CRED stiu ca nu poti ajunge la a crede fara traire doar conceptualizand, doar prin prisma rationalului.
  Cercetarea fara credinta este infirma si de multe ori si credinta fara cercetare este infirma. Cele doua sisteme de valori se completeaza una pe cealalta nu se exclud. Pentru a deveni un om superior, pentru a evolua ai nevoie de aceste doua ingrediente. Sunt unii care ar spune ca exista persoane incapabile sa cerceteze, sa se informeze, din cauza unei infirmitati fizice, nu sunt de acord, oricine poate sa cerceteze indiferent de nivelul IQ-ului din dotare, intr-adevar, o persoana cu IQ inferior nu va ajunge la un nivel de conceptualizare egal cu al unei persoane cu un IQ superior dar asta nu inseamna ca nu are capacitatea de a culege informatii, de a cerceta, va pricepe un pic altfel informatia, dar un pic altfel nu inseamna inferior.
  Din punctul meu de vedere poti ajunge la iluminare doar avand aceste doua ingrediente CREDINTA SI INFORMAREA. In functie de constructia fiecaruia putem ajunge la credinta prin informare sau invers la informare prin credinta.
  Bun, bun, vor spune unii, dar daca deja cred ce nevoie mai am de informare. Eu consider, ca daca, cu adevarat crezi, nevoia de informare vine atat de natural cum vine senzatia de foame.
  Cum ajungem la credinta…. pai doar prin proprie experienta, prin traire, aceasta are loc la un moment dat in viata noastra, dureaza o secunda, e ca si cum ai deschide o usa a unui palat minunat, nu poate fi explicat in cuvinte momentul in care deschizi usa credintei (iluminarii), acest moment este atat de personal si simplu incat trebuie trait. E un moment in care, dintr-o data nu ,mai este ceata, totul se lumineaza, toata informatia studiata incepe sa capete sens sa curga prin tine si nu in afara ta.
  Intr-una din serile acestea pe chat s-a vorbit mult despre Oreste, cineva il acuza ca raspunde prea des prin pilde. Am rumegat ideea asta si am inteles ca intrebarile pe care le avem sunt intrebari ce bantuie omenirea de la inceputuri, raspunsurile de multe ori sunt greu de cuprins in cuvinte, iar pildele, intr-adevar, au capacitatea cea mai buna de a integra informatia (raspunsul in cazul nostru). Din pacate pildele au fost atat de des folosite goale de continut incat au ajuns sa para doar forma, vedem in ele niste clisee expirate pentru ca mult prea mult timp au fost folosite pe post de clisee, de oameni ce nu le simteau continutul.

 15. Acest site cu videochatul lui pentru mine este ca o gura de oxigen pur. De ani de zile cautam oameni care sa aiba aceste preocupari dar totusi sa fie cat se poate de integrati in realitatea fizica.
  Conferinta de sambata a fost exact pastila de care aveam nevoie pentru a mai regasi o particica din mine. Am vazut, vorbind, oameni atat de diferiti, cu viziuni diferite fata de tema propusa. A fost minunat sa vad acesti oameni cum formau intregul, informatia fiecaruia fiind precum o piesa de puzzel. Am realizat ca tot ce studiem, cercetam, oricat de diferit ar pute parea obiectul cercetarii, nu este de fapt decat fateta a aceluiasi pahar, piesa a aceluiasi puzzel. Fizica nu exclude metafizica, matematica nu exclude filozofia, biochimia nu exclude trairile de constiinta extinsa. Cercetarea tuturor aspectelor vietii asa cum o cunoastem noi nu face decat sa ne dea imaginea de ansamblu, ne face sa reusim sa vedem puzzel-ul. Punctele de vedere diferite nu fac decat sa slefuiasca si sa lumineze ceea ce pare ascuns. Obiectele de studiu diferite, chiar si cele ce par a fi la poli extremi, ce par a se exclude unul pe celalalt sunt de fapt foitele unei cepe, fiecare foita fiint distincta si finita dar impreuna sunt imbracamintea aceleasi cepe.
  Prelegerea sustinuta de Horia Turcan nu a facut decat sa ma faca sa realizez ca de cand ma stiu am simtit, am fost conectata fara a sti sa definesc acest fapt, uneori m-am lasat condusa de simtire alteori am reusit sa o inabusi pentru ca asa faceau si cei din jurul meu si am dorit sa ma potrivesc in fateta pe care ei au ales s-o traiasca.
  Simona Stoicescu ne-a vorbit despre puterea zambetului…….. la prima vedere pare o modalitate de a te pacali singur, de a ascunde gunoiul sub pres. M-am gandit la ideea ei si am realizat ca daca zambesti pana la urma reusesti cu adevarat sa vezi gunoiul, sa il accepti fara a mai dori sa il ascunzi pentru a nu suferi. Vorbesc despre gunoiul pe care fiecare il avem in noi, despre acele “ probleme” de care nu dorim sa fim constienti pentru ca ne doare.
  Simona Ionita parea un pic supranaturala cu tehnicile propuse, dar s-a intamplat sa constatam in mare majoritate ca de fapt … are dreptate… cu totii putem reusi ceea ce ni se pare a fi apanajul celor cu puteri supranaturale. Si e atat de simplu, trebuie doar sa avem disponibilitatea de a incerca, ea chiar ne-a demonstrat-o.
  Cristina Demetrescu a fost, dupa parerea mea, surpriza conferintei. Ma asteptam la o insiruire de cuvinte din care sa nu inteleg mare lucru dar SURPRIZA, Cristina a aparut cu un limbaj accesibil tuturora si in foarte mare legatura cu tema propusa. Pentru mine Cristina a fost minunata, a reusit sa ma faca sa inteleg cum astrologia este, de fapt, doar o alta modalitate de constiinta extina, de data aceasta nu prin experimentare personala ci doar prin o buna studiere a astrelor.
  Oreste…. Oreste evident, ca de obicei, a reusit sa puna degetul pe rana. Subiectul abortat de el este un subiect ca ma preocupa intens. In societatea noastra familia a trecut pe un plan mai mult decat secund, preocuparile legate de armonia familiei sunt desuete si, in afara dogmelor bisericesti (pe care le evit cat pot de mult), nu prea ai unde cauta dezbateri in legatura cu stabilitatea familiei.
  Dupa cum am mai spus despre Oreste s-a vorbit pe chat intr-o seara, aceasta discutie m-a facut sa ma intreb cu adevarat ce inseamna Oreste pentru mine. Banuiesc ca majoritatea ati fost la teatru macar o data, cand ne asezam in sala cortina este trasa, la un moment dat auzim tot felul de zgomote in spatele cortinei si incepem sa ne foim de nerabdare in asteptarea spectacolului, incepem sa ne imaginam, pe baza celor auzite, ce se intampla in spatele cortinei si asteptam. La un momendat CINEVA TRAGE CORTINA iar in fata noastra se dezvaluie o alta lume. Daca nu ar exista persoana care trage cortina noi am sta in scaunele noastre dezbatand intre noi impresii despre ce se intampla in spatele ei fara a putea fi capabil sa vedem piesa ci doar sa ne-o imaginam. Din punctul meu de vedere cea mai importanta persoana la teatru este cel ce trage cortina, fara el nu am reusi sa vedem, sa traim cu adevarat piesa de teatru. Deci, pentru mine, Oreste este cel ce trage cortina pentru noi, iar noi suntem cei ce reusim sau nu sa intelegem piesa de teatru, dar daca nu ar trage cineva cortina doar am banui ca pe scena se intapla ceva insa nu am putea sa ne imaginam decat o infima parte din ceea ce se intampla de fapt. Sunt persoane ce considera ca cei ce “ se uita in gura” lui Oreste sunt ori femei ce vad in el barbatul ori barbati ce vad in el un model de atras femei. Eu trebuie sa recunosc ca sunt indragostita de Oreste, da sunt indragostita asa cum sunt indragostita de mine, de copii mei, de florile de primavara, de cerul albastru si norii pufosi, asa cum sunt indragostita de orice fiinta sau obiect in care intrevad puritatea. Asta nu inseamna ca preiau toate ideile lui Oreste asa cum le prezinta el, iau doar ce-mi este de trebuinta. Probabil ca vor fi voci ce vor spune ca sunt o persoana gata manipulata….. da intr-adevar ma las manipulata, condusa intr-acolo unde am nevoie sa ajung, unde vreau sa ajung.
  Despre Dragos Dumitriu nici nu stiu ce as putea spune pentru a reusi sa transmit cu adevarat ce simt. Recunostinta pe care i-o port, pentru munca depusa in deschiderea acestui site, videochat si pentru organizarea acestor conferinte absolut iluminatoare, este nemarginita. Am cautat mai mult de 10 ani un loc in care sa gasesc macar a zecea parte din ceea ce ne pune la dispozitie Dragos si dintr-odata a aparut Dragos cu aceasta punere in practica a ideilor lui. Nu pot decat sa spun MULTUMESC desi este atat de sarac acest cuvant si nu poate cuprinde tot ce simt.
  In concluzie, pentu mine, conferina a fost un nou moment de iluminare, de autodescoperire si descoperire a celorlalti, care pana la urma nu sunt decat parte din noi. Astept cu nerabdare urmatoarea conferinta.

  • Buna Floful,
   Foarte frumos si adevarat tot ce spui.
   Totul….
   Mi-ar placea mult sa fii pe chat ,in serile cu Oreste ar fi cel mai bine.

  • Floful,
   Ce faci tu cand trebuie sa incepi iar de la 0?
   Invitatul lui Oreste de sambata spunea ca parintele Cleopa ne compara cu Sisif….
   In fiecare zi reincepem sa rostogolim piatra spre varful muntelui….

   • Maja …. grea intrebare … pana acum mi s-a intamplat de cateva ori sa trebuiasca sa o iau de la 0. Uneori fac precum Sisif si pur si simplu incep iar sa rastogolesc piatra catre varf, alteori sunt atat de obosita incat las piatra la locul ei si ma balacesc in mocirla iar cand mocirla ajunge sa ma sugrume, sa ma inece, incep iar sa rostogolesc piatra catre varful muntelui. Oricum consider ca aceasta rostogolire, aceasta introspectie continua a interiorului nostru nu este, de fapt, atat de grea pe cat am fost invatati ca este, consider ca, cu cat facem asta mai des cu atat devine mai usoara, se transforma intr-un mod de a fi. Nu este o lupta continua ci o stare naturala pe care trebuie sa o acceptam si in momentul in care o asimilam , cand devine reflex (precum cel de a manca) ne vine atat de natural sa o luam mereu de la 0.

 16. Nu pot sa spun decit ca ma bucur enorm ca am participat la conferinta de simbata.Aceste conferinte lunare constituie unul dintre motivele pentru care inca locuiesc in acest oras si sunt o sursa de energie pozitiva, de informatii concentrate pe care nu le pot dobindi de altundeva.Fiecare expunere a fost bucatica necesara pentru intregirea acestui puzzle.
  Va multumesc pentru sansa pe care ne-o oferiti luna de luna, pentru rabdarea, pentru munca depusa la organizarea si sustinerea acestor conferinte.Sunteti minunati!

 17. Prima conferinta la care am participat la sala Bratianu a avut ca subiect Lilith iar invitatul era evident Dl. Dragos Dumitriu. S-a intamplat acum un an si ceva ( cred ca era in aprilie anul trecut daca nu ma insel). Conferintele de atunci erau prezidate de Dl. Vlad Sauciuc si oferite de Centrul Independent de Studii Ezoterice. Am venit la aceasta conferinta in urma invitatiei lansate la emisiunea “Codul lui Oreste” de catre Oreste insusi. Urmaream de ceva vreme aceasta emisiune si incepusem deja un studiu personal de cunoastere , initial prin intermediul exclusiv al lecturilor apoi am simtit nevoia din ce in ce mai puternica sa aprofundez toate aceste informatii, sa le “rumeg” in interiorul meu , sa ma cunosc cu adevarat, sa ma accept, sa ma iert si apoi sa pornesc pe lunga si anevoioasa cale a indreptarii si perfectionarii mele. Am deschis aceasta usa, am inteles cat este de lucru si desi faceam doi pasi inainte si unul inapoi dupa care stagnam (nu neaparat numai in aceasta ordine) ma bucuram ca directia e buna. Cam in aceasta stare interioara eram in momentul in care m-am prezentat pentru prima data la conferinta (considerand aceasta un pas inainte). Conferintele de atunci nu se bucurau de o reclama si o sustinere atat de mare ca acum, ceea ce facea ca prezenta sa fie una medie spre minima dand senzatia ca nu vine acolo decat cine vrea cu adevarat sa mearga pe aceasta cale, cine a inceput sa lucreze cu el insusi si cauta ajutor , ghidare de la cei care au dorinta sa-si impartaseasca intelepciunea. Se venea cu mult timp inainte de inceperea conferintelor atat pentru a prinde un loc ,a frunzari sau cumpara ceva carti sau pentru a discuta cei care se cunosteau (sau poate nu ) de la conferintele anterioare. Intreaga actiune imi dadea un suflu puternic , ma energiza, ma remonta si ma facea sa astept ca pe ceva drag urmatoarea conferinta. Aveam nevoie de comuniunea aceea, de energia celorlalti impletita cu a mea, de sentimentul de apartenenta la un grup care are nevoie de sustinerea mea dar care imi poate oferi si mie ajutor in clipele de cumpana. Aceste conferinte s-au intrerupt brusc si dupa o perioada de asteptare Oreste a anuntat reinceperea lor intr-o formula noua. Cat de mult m-am bucurat! La prima conferinta sala a fost plina (mai gaseai un loc sau doua), la a doua s-a stat in picioare. Cand am vazut atata lume m-a miscat profund la inceput. Cati semeni sunt pe calea cautarii de sine! Cu cat mai multi cu atat mai bine! Te face sa te simti ca apartii unui organism viu care se intremeaza, se resusciteaza. Conferentiarii au fost impecabili (nici nu ma asteptam la altceva) dar auditoriul nu mi-a mai lasat aceeasi impresie cu care ma obisnuisem. Chiar am scris despre asta la comentariile conferintei nr. 2, un soi de dojana in dorinta de mai bine. La conferinta nr. 3 mi-am facut rezervare ca de fiecare data. Am venit mai devreme cu 30 minute si sala era plina. Am vazut locuri libere in fata si pe lateralele podiumului si am avansat pentru a intreba daca am acces la ele. Raspunsul cuiva care parea ca face parte dintre organizatori a fost ca sunt rezervate pentru sponsori. Eram in situatia in care trebuia sa ma decid unde sa stau in picioare daca vreau sa raman cand un grup de persoane s-a repezit pe scaunele care tocmai facusera subiectul discutiei. Nu erau cele asteptate ci cineva care a ales sa ignore persoana care explica starea de fapt (spre disperarea acestuia). In incercarea de a ma retrage am intalnit alte persoane care se asezau fara remuscare sau jena pe locurile in asteptare de sponsori. Incercand sa le explic ca sunt in eroare raspunsul lor a fost prompt “Lasa.. sa ne scoale!”Realitatea m-a lovit in moalele capului. M-am uitat in jur si nu m-am gasit in rezonanta cu ce vedeam. Care era numitorul comun al celor prezenti ? Spiritualitatea? Cautarile interioare? Lupta cu slabiciunile? Dorinta de a da si a primi iubire? Unde sunt dragele mele conferinte ? Cand s-a transformat totul intr-o intalnire mondena? Aparem si in tabloide? Am fugit afara la aer. Stiu ce vreti sa spuneti: unde imi este bunatatea si intelegerea fata de altii? Voi urmari conferinta inregistrata de acum inainte chiar daca trebuie sa astept doua saptamani. Calitatea invitatilor merita orice concesie. Dar mi-a venit in minte ideea ca organizatorii si-au asumat o grea misiune. Poate tema urmatoarei conferinte ar trebui sa fie despre autocunoastere si daca bunatatea si intelegerea fata de tine si ceilalti este neconditionata in mod absolut sau nu, daca avem dreptul sa cerem ingaduinta, intelegere,respect, iubire fara sa le oferim, fara sa cream noi cadrul in care sa apara si sa se dezvolte. Cam lung, nu? Se simte tristetea din cuvintele mele?
  Sa aveti parte numai de bine!

 18. Bendis eu consider ca adevarata provocare pentru evolutia personala este sa ramai vertical in viata de zi cu zi, in viata in care exista o multitudine de manifestari personale, corecte sau incorecte, sa reusesti sa pastrezi echilibrul interior in fata stimulilor exteriori. Ne este foarte usor sa ne pastram ”curati” in curatenie dar ce facem cu aceasta curatenie in praful din jurul nostru? Oare retragerea este o modalitate reala de evolutie sau incercarea de a ne pastra cat mai putin patati in mocirla este calea? Sa ai o zi plina de lumina!

 19. Bendis, ai perfecta dreptate! Am fost si am vazut cu ochii mei si am simtit ce ai constatat si tu….si in plus am vazut batrani ce au stat in picioare 3 ore si nici unul dintre cei tineri nu au avut nici cea mai mica intentie sa ofere acestora locul sau. Este trist!

  Ne consideram spirituali, “spiritualizati” dar interiorul e gol!

 20. daca stiam ca aparem in vreun ziar veneam si eu. :)
  apropo de familie, poate si aceasta structura de crestere a copiilor poate evolua odata cu indivizii/ societatea…
  cat despre cortina, cred ca doar noi putem s-o dam la o parte, altii ne pot spune ca exista o cortina si cum s-o inlaturam, dar in locul nostru nu face nimeni (pentru ca nu are valoare in timp, ramane o teorie frumoasa)
  au si conferintele rolul lor, pentru fiecare la timpul lui dar mai importanta e informatia ce se transmite
  pace

 21. Sunt uimita si fericita ca exista si ca pot sa fiu in contact, cu asemenea persoane ca acestea, care cu generozitate, bunavointa, pasiune, rabdare, toleranta si dezinteresat isi pun la dispozitia noastra timp si mai ales cunostinte ziditoare pentru sufletul si spiritul nostru. Eu am trecut printr-o incercare a vietii si datorita emisiunilor lui Oreste( il iubesc, ca pe fiul meu si deaceea nu pot sa ii spun domnul Teodorescu)Dar aceasta era singulara si cum sunt din provincie nu puteam sa particip la seminarii sau conferinte. Nu aveam decat cartile si asta nu e suficient. Asa ca acest site pe care l-a organizat cu multa generozitate si pasiune domnul Dragos Dumitriu este aproape un miracol pentru mine, e ceeace imi trebuie. Nu vorbesc doar de cunostintele transmise ci de oamenii minunati care participa. Sunt profund recunoscatoare tuturor. Niciodata nu as fi cunoscut-o pe doamna Simona Ionita , care fara nicio retinere m-a ajutat, atunci cand a simtit ca am nevoie( si, prin meditatii ,nu doar pe mine). Este cu atat mai interesant, important si folositor acest site prin diversitatea tematicilor abordate de fiecare conferentiar , dar si prin intrebarile adresate de unii din cei care scriu pe chat ( de cei care sunt in tema si chiar vor sa afle raspunsuri sau chiar sa impartaseasca parerile lor vizavi de tema abordata, nu de cei care se afla intamplator pe chat si eventual vor sa strice ambianta de interes creata).
  Va multumesc, inca odata si va doresc putere de a duce acest proiect cat mai mult pentru bunastarea( din toate punctele de vedere) celor multi care va urmaresc, cu interes.

 22. Draga si stimate domnule Dragos Dumitriu.
  Va scriu din nou, pentru a va multumi pentru ceeace faceti prin acest chat. In afara celor care scriu pe chat sunt multe persoane cu adevarat interesate de ceeace se prezinta, care altfel nu ar avea posibilitatea sa intalneasca asemenea personalitati. Sunt uimita, dar si fericita sa vad ca exista oameni care, cu atata generozitate, total dezinteresati, cu rabdare si multa intelegere isi impartasesc cunostintele.( Doamna Simona Ionita este o revelatie pentru mine). Va rog sa ii iertati pe cei care din varii motive ar vrea sa transforme chatul acesta in tabloid, si sa va ganditi, dvs. si colaboratorii dvs. la noi, cei multi care suntem dornici sa invatam. Cu Dumnezeu inainte, spre bunastarea noastra.
  Maria

 23. Vaatenen
  Memento mori.
  Un inteles, pe care omul nu-l parcurge decit ca pe un “implacabil sfirsit”. Aminteste-ti omule ca vei muri. Pasi nesiguri in harta luminilor dati orbilor prin poarta supusa haosului: sculptorul orb-inpovarat de morminte uitate; filozoful-ginditorul picat in secvente banale ce curg in lumina uitarii; surdul-plasmuieste sunete ce pica in cruci.
  Vaatenen

 24. Vasile Hatos..tu ai dreptate in unele privinte..insa din ce-am inteles initial spui ca ai trait numai in baza experientelor metafizice fara sa citesti..cel putin asa ai afirmat..ca tu te cunosti indeajuns incit nu ai nevoie de lectura..Eu iti spun ca acea VOCE poate fii conexiunea ta cu Sinele Superior,,,insa poate fii si ALTCEVA..in masura in care te simti dominat..atita vreme cit nu-ti mai apartii si VOCEA controleaza Propria ta persoana cred ca ar fii bine sa aprofundezi unele scrieri…

  • Nu,eu am afirmat ca cartile nu spun nimic in cunoastrea de sine.Dupa aceste experinte metafizice intradevar cartile nu-mi mai spun nimic,mie insumi ,pentru ca cand ajungi sa cunosti totul ce-ti mai spun cartile-nimic!Ii citesti pe autori respectivi sa vazi la ce grad de cunoastere au ajuns sau vietile lor.Fiecare isi publica cartile dupa trairile lui ,dupa cunoasterea lui spirituala sau ce a citit,in rest sunt critici ,care multe nu sunt adevarate.citeste doar LUCEAFARUL de EMINESCU si vei vedea ca eminescu il cauta pe Dumnezeu,si cati il inteleg pe Eminescu?Prea putin ca sa inteleaga setea lui Eminescu de Absolut.Nu uita ca Eminescu a spus ca Dumnezeu e Atom.Cata dreptate are Eminescu.

 25. Da,Djmihai,am citit tot ce se poate citi in cunoasterea de sine.bineteles ma refer la mistere.DAR NU UITA INCA EU NU AM SPUS TOTUL.SI EU AM O BILOTECA IMENSA,DAR CARTILE NU SPUN NIMIC IN CUNOASTEREA DE SINE.Dupa aceste experinte am avut o sete de cunoastere mult mai mare.Despre ce vrei sa vorbim:Buddha,Mohamed,Zoroastru,Pitagora,Platon,Aristotel,Diogene,Marc Aureliu,Iisus,Biblie,Zamolxe,Mistere,Kant,Hegel,Kierkegaard,David Brome,Augustin,Decartes,Nietzsche,Heideger,Rousseau,Althusius,Grotius,Hobbes,Loke,Spinoza,Samanism,Vietile Sfintilor,Dostoievski,Tolstoi,Cioran,Eliade,Noica,Steinhard,Eminescu(pe care eu il consider cel mai mare geniu al omenirii),Blaga,Alexandri,Mituri,Vise,etc.etc.etc. Vocea mea interioara este vocea lui Dumnezeu.Nu uita eu nu am spus totul,totul am sa-l spun de Craciun. Iti doresc sanatate si fericire.

 26. Pingback: Seminarii de descoperire a puterii si raspunsurilor interioare, dezvoltare personala, a mintii, imaginatiei, creativitatii si de cunoastere de sine, a celorlalti | Real Press

 27. Pingback: Intalnirea EDEN CENTER a lunii Februarie: Joi 9 Febr orele 18:30-21:30, la Mandala Club

 28. Pingback: Seminarii de dezvoltare personala, a mintii si de cunoastere de sine, a celorlalti | Body Mind Spirit Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *