Sensul pierdut al lui dumnezeu-Omul

Sensul pierdut al lui dumnezeu-Omul
Sensul pierdut al lui dumnezeu-Omul

de Vaatenen ♠

 Cine consideraţi că a avut mai multă putere asupra lumii: Dumnezeu, Îngerii Căzuţi sau dumnezeu-Omul? Printr-o atentă observare a textelor scrise şi interpretate de Om vom vedea intenţia acestuia la adresa Stapânului sau, de ce nu, a Stapânilor. Prin faptul ca nimeni nu şi-a clarificat la nivel de conştient originea intrarii în corp de “carne” şi “apă lepădată” se poate înţelege că nimeni nu a dorit ca “omul” să conştientizeze trecutul.

Vă întreb: cum recunoaşte Fiul pe Tatăl lui? Se spune că nici un om nu a cunoscut Numele şi adevăratul Chip al Domnului. Să se fi mers pe ideea că atunci când “ŞTII” adevărul despre tine, nu mai poţi fi prostit?…

Întreb: cine îl invocă pe Dumnezeu… nu omul?! Cine răspunde în numele lui Dumnezeu, nu omul? Cine spune că omul este îndumnezeit, nu omul? Deci, cine este stăpânul omului, chiar în numele Domnului, nu omul?!

Cine spune să faci ce spune popa, nu ce face popa, nu omul? Cine adună suflete în numele Domnului, nu omul? Cine promite în numele Domnului, nu omul? Cine vorbeşte în deşert, dar şi în casa Domnului (construită tot de om!), nu omul? De ce atâtea promisiuni în numele Domnului?

Cine afirmă că Domnul împlineşte lucrarea Lui prin oameni, nu omul?

Dar de ce nu vin acum, pe pământ, un Heruvim, un Înger, un Arhanghel?…

Omului i se arată tot timpul în vis sau în viziuni toţi supuşii Domnului. Şi se mai spune că va veni într-un timp anume, la sfârşitul unor vremuri… care vremuri?

De ce omul caută sa încheie contracte cu… omul? De ce omul caută siguranţă la… om?

Concluzia mea este că toate afirmaţiile dar şi întrebările de mai sus – şi multe, multe altele – demonstrează că omul nu-şi mai găseşte sensul existenţial. Şi mai ştiu că în astfel de cazuri, cel ce se expune cu astfel de afirmaţii sau întrebări poate fi (sau va fi) înlăturat de oameni… în numele Domnului.

Dar oare nu se spune din bătrâni “ce iţi iese din gură îţi pică în sân”?

Şi nu se spune, din vremea celor şi mai bătrâni, că “omul este făcut din păcat”?

În fine, se poate trage o concluzie pământească: să nu superi omul… că-ţi dă în cap cu Domnul!

46 Responses »

 1. “Cine consideraţi că a avut mai multă putere asupra lumii: Dumnezeu, Îngerii Căzuţi sau dumnezeu-Omul?”

  La intrebarea asta mi-e greu sa raspund pentru ca nu simt nevoia de o ierarhizare si nu vad totul ca pe o “afacere piramidala”. Simt cu putere ca este… CEVA . Cum se numeste, cum se organizeaza, ce se spune despre acest CEVA, toate acestea sunt numai presupunerile, parerile altor oameni -ai dreptate- care defapt au sau aveau nevoie sa disece pe bucati acest concept pentru a-l intelege cu mintea , cu logica. Din punctul meu de vedere aici este eroarea umana: sa dai forma si continut material unui concept care trebuie trait si simtit.

  “Să se fi mers pe ideea că atunci când “ŞTII” adevărul despre tine, nu mai poţi fi prostit?…”

  Aici simt ca este cheia. Spun simt pentru ca nu pot demonstra in mod palpabil, dincolo de orice dubiu. Sunt momente, strafulgerari cand avem senzatia ca STIM. Dincolo de orice, mai presus de noi, cu forta, STIM, iar dovada, daca vrei, este ca acest STIM se materializeaza intr-un gand puternic, absolut, dar care tine cat o strafulgerare, care este in stare sa ne bulverseze ,sa ne faca sa ne intrebam mai departe… oare ceea ce simt ca STIU este adevarat, este ADEVARUL sau doar o naluca. De unde vin aceste momente? De la “om sau de la Domn”, nu pot spune cu certitudine, dar exista in fiecare aceste clipe. Trebuie cercetat, sunt acolo…

  “…să nu superi omul… că-ţi dă în cap cu Domnul!”

  Despre care om vorbim aici? Despre cel care vede in “Domnul” o arma, o sperietoare de ciori, o unealta de manevra? Si el are posibilitatea sa stea o clipa in loc si sa se intrebe, dar alege sa nu o faca. Sa fim seriosi, e mai simplu asa. In momentul in care te intrebi descoperi mai multe intrebari decat raspunsuri.

 2. “omul este făcut din păcat”?

  Un concept care imi repugna. Nu-mi place batul pe care mi-l arata mereu dogma. Nu mi se acorda “prezumtia de nevinovatie”. Sunt aruncat direct la hazna de unde eu trebuie sa ma chinui sa ies. Frumosa si inaltatoare imagine!

  • Vaatenen
   Da …, si nu sint multi care constientizeaza natura pacatului Citi credeti ca au pus intrebarea: cit de mult iti da voie pacatul sa te inalti si cit de mult te coboara. Omul parcurge, spune el, un nivel evolutiv? Ma mira faptul ca foarte putin sint aceia care constientizeaza ca in fapt ei sint parcursi de nivele. Nu tu omule esti centrul, buricul existentei tale. Tu omule esti atins de “planuri” care prin atingere te fac sa exprimi rezultatul atingerii, si nu invers. In fapt planul te consuma si iti consuma starea. Sa nu uiti omule ca poti fi inlocuit numai cu si de o idee, cu si de o tresaltare, cu si de un gest inexplicabil pe care tu le numesti destin, karma, asa a vrut dumnezeu, etc. .
   Dar…, sa nu tulburam siguranta omului, sprijinul pe care el il gaseste in afara lui si nu in el. Sa nu uiti omule ca esti alocat, inregimentata si sigur vei avea si un loc unde sa-ti fie asezate oasele. In folosul cui? Daca “cineva” este atit de puternic peste tot si toate de ce nu te ridica cu tot cu corp, de ce nu iti sterge pacatele, de ce a lasat pacatul sa intre in gradina sau totul nu este decit o mare VINA?! Sa se fi stiut ca semintele sint asezate pe un Pamint ce isi promitea lui, acel “cineva”, o noua curte? Ce a vazut privirea lacoma? Ce la facut sa riste un blestem atit de mare stiind ca si ultimul glas cel al sperantei moare.
   Acestea sint idei de moment ce nu ar trebui sa tulbure pe nimeni sau poate ca da. De vei sti sa te eliberezi de tine, cel promis de veacuri, veacuri ce nici stapinii nu le mai stiu numarul, ve sti ca libertatea nu are nume si nu promite nimic.

   Vaatenen

 3. “Dialog intre un om si-un demon”:
  -Omule,spune ce vrei,sa zbori,sa devii alchimist,vrei sa controlezi gravitatia lucrurilor din jurul tau?Fractiuni de secunda importante..in timpul carora demonul fluturase formule si secrete dupa care multa lume alearga cu ardoare.
  Ei bine,omul coplesit si ametit de moment si intrebare deschise gura:
  -Fara Dumnezeu se poate?
  La care demonul raspunse:
  -Nu prea.

  • Vaatenen
   Iluzia minti. Mintea prinsa untr-un labirint, acea particula de lumina ce se plimba in a ei schema.
   Omul, asa cum a mai spus, nu este decit o structura info-energetica ce nu se abate de la program. Cel ce locuieste un corp,structura in cauza, doreste sa cumuleze o stiinta alchimica prin care sa nu-si mai piarda corpul. Ce trebuie retinut, omul nu cunoaste nu a cunoscut si nu are stiinta despre Demoni.
   Structura umana nu permite sa vizualizeze un Demon dar sa mai creada ca are stiinta despre o astfel de fiinta!
   Vechile scrieri vorbesc despre fiinte ce au strabatut acest pamint, fiinte venite din lumile subpamintene dar si dinspre stele indepartate. Originea lor este discutata si astazi. ceea ce se poate afirna cu certitudine, acele fiinte au vizitat pamintul. Pamintul a suportat dea lungul veacurilor modificari de scoarta foarte mari. Nimeni nu poate spune cu certitudine ca aici unde o dat a fost apa si acum este munte este locul, salacusul unor astfel de fiinte. Pamintul are o calitate, pastreaza amintiri a unor vremuri. Zei oamenilor si insasi oamenii sint prezente recente raportat la istoria si trairile acestui pamint.
   Ceea ce omul pune pe hirtie nu sint decit frinturi din istoria OMULUI, din modul cum el a inteles sa aseze ce a aprimit de la “mama pamint”, punct.
   In fine, Metamorfoza Spirituala sint deacord cu tine ca Dumnezeu nu a vrut ca omul sa fie mai mult decit OM, punct.
   Vaatenen

 4. Pornind de la concret,si admitem in unanimitate,ca cel mai complex simbol e punctul,atunci intelegem de ce si cum simplitatea e cea mai complexa stare pe care si-o poate permite omul.in mare parte,cam toate cultele trans-religioase,ne indeamna sa traim in jurul adjectivului “frugal”,atat trupeste cat si sufleteste.in atatea imagini desarte,omului ii scapa ansamblul.problema de”constructie”a omului,e aceea ca i se poate induce foarte usor o idee…pe care o transforma in adevar.fiind bombardat cu atatea idei meschine,corupte si iluzorii,si simtindu-se coplesit in a-si da raspunsuri,a inceput sa consume,sa se limiteze si sa-si confere un statut,nedem.josnic,deoarece omul e translatat din Insusi Creatorul!formule precum:”Fa-te frate si cu dracul pana treci podul” ,”Capul plecat sabia nu-l taie” sau “Crede si nu cerceta”,sunt menite de a-l “linisti” pe om,in cautarile lui,si de nu a mai “juca” dumnezeieste in jocul acesta numit viata,si Machiavelli aici,este cel mai frumos exemplu.Suntem o creatie revolutionara,venim pe fondul iubirii absolute a Creatorului,dar si pe un fond al dezamagirii,probabile,pt celelalte creatii luminoase.suntem inabusiti in pacatele istoriei si ni se imputa vina,dar se uita k omul e menit sa greseasca,dar si sa-si accepte si indrepte greseala,aici ne grapam.suntem scanteie din Sursa,dar asta nu inseamna sa ne confundam cu Ea,sau sa ne atribuim adjectivele Lui!ADEVARUL, e ca “o fata “neprihanita,de vremuri,,careia ii place sa aiba multi “curtezani”,adica intrebarile omului…

 5. Vaatenen
  “Suntem o creatie revolutionara,venim pe fondul iubirii absolute a Creatorului,dar si pe un fond al dezamagirii,probabile,pt celelalte creatii luminoase.suntem inabusiti in pacatele istoriei si ni se imputa vina,dar se uita k omul e menit sa greseasca,dar si sa-si accepte si indrepte greseala,aici ne grapam.suntem scanteie din Sursa,dar asta nu inseamna sa ne confundam cu Ea,sau sa ne atribuim adjectivele Lui!ADEVARUL, e ca “o fata “neprihanita,de vremuri,,careia ii place sa aiba multi “curtezani”,adica intrebarile omului…”
  Da…, ce idee?
  Ceea ce scri ma impinge sa scriu in urmatorul fel.
  Sintem “si sau avem pretentia ca sintem” o creatie intr-un sens al intelegerii, o constructie in alt sens al intelegerii, afirma omul. Aceasta “Creatie” facindu-se pe un fond, o stare evolutiva in care “Creatorul” a fost identificat cu iubirea absoluta ce poate fi comparata sau asociata cu o dezamagire probabila. Si se pare ca omul isi aroga dreptul de a judeca impartind dreptate in ambele cazuri!? Sa vina salvarea de la celelalte cratii luminoase ce au avut indrazneala sa constate creatia numita om, si sa o faca si in gura mare ?! Iar omul, pentru ca numai el poate sa o faca, atrage atentia celorlalte creatii ca el omul nu poate fi tras la raspundere decit de propriul Creator?!
  Adevarul este ca omul indrazneste orice ii sta in putinta sa faca. Pina la urma de ce sa nu aiba aceasta indrazneala?
  Ma intreb: care este limita pe care Creatorul a sadi-to in om cu buna stiinta , si pe ce fond a facut acesta implementare?
  Vaatenen

  • Vaatenen
   Iubiti-va…?
   Un cuvint parca asezat ca sa miste un Ce si un Cine, un cuvint Ce reclama totul pentru Cine? Cine va privi un Cine, si un Ce ce aude un Ce.
   Reclama tendinta, reclama dorinta, reclama posesia si da impresia…
   Aluneca, se agata, consuma si moare din lipsa de stare.
   Cuvinte ajutatoare: antiteza, geneza, existenta multipla, …
   Vaatenen

 6. Pentru Vaatenen
  Imi pari ireal,vorbesti prea clar sau prea de neinteles pentru multe minti,ce esti?cine esti?ma fascinezi,ma inspaimanti,ma treci prin toate starile si ideile,imi incurci firul gandirii,citesc si din ce in ce mai mult am senzatia ca nu mai stiu nimic.Ma ambitionezi sa-ti spun ca esti complex,dar nu stiu ce vrei,n-am reusit sa te inteleg poate pt ca ma duci de la – la + in a percepe lucrurile.Comentariile tale sunt parca dintr-o lume viitoare pe care as vrea s-o traiesc acum.Ma lasi fara cuvinte.Raman in agonie pana te decizi ca vrei sa-mi dai un semn de viata .

 7. Si trecand peste ms anterior te intreb acum,de ce venim noi dupa peste 2000 de ani si ne dorim sa reinventam trecutul si sa ne intrebam asa cum vrei tu- cine il invoca pe Dumnezeu….. nu omul?Hai raspunde-ti singur daca esti bun crestin, hai ca nu e greu de raspuns.Biblia iti spune ceva?iti reveleaza ceva?ISUS CHRISTOS iti spune ceva?Si sa revenim si la OM – o fiinta jalnica care in dualitatea sa a ales aproape de fiecare data compromisul, cand i-a fost mai greu!Crezi oare ca suntem demni de a cunoaste Numele şi adevăratul Chip al Domnului?Nu crezi oare ca ar fi mai bine sa fim mai buni, mai luminosi si plini de iubire in suflet si mai creativi,macar acum ?Crezi ca ar trebui sa aplicam vreun principiu filozofic sa devenim asa cand asa ar trebui sa fim acum si sa fi fost asa din totdeauna? De ce de peste 2000 de ani -ma repet cu timpul- am invatat sa fim rai? De ce n-i s-a injectat atata timp ca traim intr-o jungla si cel mai bun castiga?Si cine a impus modelul? nu OMUL?De ce il amesteci pe Dumnezeu in rautatea noastra?Ia vezi cum e cu Lucifer?De partea cui esti de fapt si ce vrei sa transmiti printre randuri?Inca o data iti spun ca te admir f. mult dar nu m-ai convins cine esti de fapt si ce vrei sa transmiti?Si iti mai sun ceva cred ca ai priza pentru mintille neantrenate si lipsite de CREDINTA-LUMINA-IUBIRE,imi pare rau ca te lovesc asa cum n-au indraznit oameni avizati cum ar fi – dar ce importanta are?Daca esti de partea LUMINII n-ar trebuii sa te simti ofensat, e doar un schimb de idei.Recunosc ca tu m-ai inspirat sa-ti scriu acum,

  • Vaatenen
   Raspunde-ti printr-o scrisoare.
   Aseaza in coltul din stinga o data “oarecare”, o data ce nu crezi ca-ti spune un inteles anume.
   Aseaza in coltul din dreapta un simbol, sa-l faci cu grija caci sub el vei sti sau nu sa mori.
   Aseaza la inceput de mesaj un nume ce crezi ca te poate purta in a ta soarta.
   Aseaza la final un semn sub al tau nume.
   Trimite aceasta scrisoare catre cei ce-ti impartasesc …, poate credinta. Trimite scrisoarea catre Hristul pomenit cu atita indestulare ghiftuit de atitea miini intinse, goale…
   Trimite catre cei ce graiesc “adevaruri”…, sentinte finale.
   Trimite catre Lumina cea inalta dar si catre Acea fata cazuta, acea Lumina ce consuma.
   O curgere ce nu o intelegi decit poate ca un privilegiu, o asteptare la raspunsurile tale isi va trimite solul fara sa te intrebe catre… Dar sa sti ca nu pleaca singur, va lua din tine ceasurile ce le crezi trecute, ceasurile ce levezi prezente, ceasurile ce le vezi viitoare. Iti va lasa un ceas al constiintei tale ca sa poti citi scrisoarea ce se intoarce catre tine.
   Citeste atunci in ceasul dat si vezi…, ce iti mai vine?!
   Vaatenen

   • Ma vad pur, ma vad lumina…
    Ridic aripa senina ca sa zbor.
    Ma inalt, cobor, plutesc,
    Cuprind totul in privire,roata, sfera.
    Ma extind, ma implinesc si din mine ploua roua,
    Lacrimi sfinte de iubire pentru TOT .

  • Vaatenen
   Catre Diana.m
   Participantii la site au dreptul sa-si exprime parerea asa cum au stiinta sa o faca. Eu particip si imi face placere sa raspund acelor participanti care nu vulgarizeaza si nu arunca in banal stiinta lor.
   Va intreb: ceea ce va atras atentia la modul cum am scris va ajuta sa iesiti din labirintul mintii.
   Ceea ce scriu poate avea rolul de a impinge mintea unui om intre agonie si extaz, mintea se blocheaza iar cel ce locuieste vasul poate sa isi exprime sinele.
   Mintea nu este decit un instrument ce Te aseaza intre forme si contraste, intre un dumnezeu si un diavol, expresie a pomului cunoasterii, stiinta lumii.
   O sa va scriu citeva propozitii la care daca doriti imi veti spune parerea. Ceea ce scriu vine ca o forma de raspuns la ceea ce ati scris.
   Lipsa calciului. Doua blocaje pe coloana vertebrala. Blocaje in dreptul gleznelor picioarelor, mai vizibil la piciorul drept. Amprenta genetica a tatalui. Doua posibilitati de a privisi analiza informatia, prelevate din amprenta mentala a tatalui. Cimp energetic fluctuant in spectrul galben si violet.Afinitate foarte puternica catre familie in sens traditional cu dorinte de armonie in familie.
   Vesmintele sint foarte importante in sensul elegant. Esarfele sint importante.
   Calatoriile sint importante. Un pulover ce va aminteste de copilarie. Va plac florile in giveci.
   Vaatenen

 8. Scriu aceste rinduri inspirat de o imagine de fond in intro sitului cu LUNA …si de comments ale voastre recente…aduc in discutie un subiect tratat cu indiferenta : asa-zisul satelit natural al Terrei : LUNA cine este de fapt acest corp ceresc?? Din toate infos care le-am adunat eu in timp nu duc la nimic pozitiv vis-a-vis- de influenta LUnii asupra Pamintului si asupra oamenilor..odata cu apropierea LUnii se produc mari perturbari pe Planeta iar sistemul nervos. endocrin al omului o ia razna! marile ritualuri se fac in nopti cu Luna PLina !…la inceput Dumnezeu a spus SA FIE LUMINA ! n-am auzit nimic de INtuneric..de unde a aparut Bezna??Noaptea?? Am impresia ca cercetarea adus-o bine si f departe D.Icke in noua sa carte !…unele texte vbesc despre Sfirsitul Erei Intunericului..asta poate la figurat dar poate si la propriu !…

 9. Ca sa nu fiu gresit inteles..poate LUNA a fost acolo de la Inceputuri , dar in mod cert influenta Ei a devenit nefasta…” Human race gett off your kness” v-o recomand in ideea asta !

  • Vaatenen
   Acest corp ceresc numit de om luna nu a fost prezent in jurul pamintului de la inceputuri. Exista un moment in istoria sistemului solar in care luna a fost adusa. Da stiu ca exista savanti ce argumenteaza prin teori diverse ca luna este formata intr-un fel sau altul. Sa intrebam Luna caci numai ea stie cine a purtat-o de unde si de cind.
   Luna nu are un rol nefast asupra omului, omul in decadenta lui da vina pe oricine numai pe domnul lui nu.
   Vaatenen

 10. Ptr Diana.m dar si ptr Vaatenen..eu cred ca “acea limita sadita cu buna stiinta’ vine din Interventia altora peste Lucrarea Creatorului…dar si din orgoliul nemasurat al omului , decaderea fiind vizibila de-a lungul secolelor…Nu , in realitate nu este deloc “Iubire si Lumina”..este doar un concept, o idee , un mod de a ne ascunde dupa deget ! Realitatea cotidiana e mult mai dura…si va mai dura destul pina Adevarul va iesi la iveala…

 11. Am mai trimis un comentariu ce nu apare..ideea la ce-am scris cu LUna e ca poate intr-adevar a fost prezenta dintotdeauna acolo..dar in timp a devenit nefasta aceasta prezenta..nimeni nu poate sti daca de la inceput ! Vaatenen recunosc ca pe partea de fizica – matematica sunt cam nul ,asa ca nu ma hazardez sa mi dau cu parerea. Am niste banuieli care au devenit mai mult de atit in timp…De ce nu intervine Creatorul daca Altii se amesteca in Lucrarea LUi ??!! Poate va veni si acea vreme ! Sau cine stie sub ce forme deja s-au intimplat acestea ! Rabdarea poate fii Infinita , nu ?! Despre “experimente” se poate discuta mult pe marginea acestui subiect fara sa ajungem la vreo concluzie..

  • Vaatenen
   Ce nu specifici djmihai este ca omul este atit de trecator si efemer astfel incit nu face decit sa strige in fata omului pe cel ce-l poarta.
   Vaatenen

 12. Mi-e dor ca sa umblu prin paduri surazand, S-aud cum frunzele se sfasie in somnul lor lin, Sa vad cum crengi de prin fagi adanc ma privesc, Mi-e dor sa ma culc s-aud cum frunze sub mine trosnesc.E muta padurea dar simt ca traieste, La fel ca si noi:plange,vorbeste.

 13. Acest “perpetuum mobile” numit umanitate,daca si-ar atinge limita la fel k individul,ar fi fara sens.omul are si el o infinitate,are un potential enorm,ghidandu-ne doar dupa genele neactivate,si marea capacitatea a creierului care”doarme”,asta doar la planul fizic,in cel spiritual e mult mai vast. limita omului…poate in infatuarea sa,si in graba lui de a se declara zeu,targetul omului de peste veacuri va fi tronul “Lui Dumnezeu”.dealtfel omul ar putea fi si o “pilda”,dar cui i se adreseaza…si nimeni nu blocheaza omul mai crunt,decat insusi omul…filozofii greci,mereu s-au intrebat si s-au gandit la “entitatea din masina”,de fapt aceasta fiinta metafizica ce foloseste creierul…e sufletul,si realitatea nu e decat o perceptie, a sufletului,doar Creatorul e real,noi suntem oglinzile sau reflexiile Sale.

  • Vaatenen
   Catre jahhhre
   Ai cautat, ai gasit, si ai inteles cum sa alchimizezi propria Ta structura?!
   Prin natura constructiva a omuli, prin natura structurala info-energetica a omului se poate face afirmatia ca toti oameni formeaza un tot informational. In acest tot fiecare exprima aceiasi informatie prin unghiuri diferite de intelegere.
   Aceasta exprimare a unei informatii se face in raport cu oglinzile din corp activate la un moment dat. Sa fiu mai clar. Te uiti intr-o oglinda. Oglinda reflecta ceea ce tu reflecti. In alte cuvinte, oglinda reflecta numai pentru ca tu ai in tine oglinzi. Tu primesti din afara ta o informatie care se reflecta in tine si uite asa tu privindu-te in oglinda reflecti imaginea pe care lumea a construit-o in raport cu interactiunea pe care o ai cu ea. Fiecare om parcurge foarte multe unghiuri intr-o existenta, oglinzi care formeaza un destin, o karma iar la nivele de grup o karma colectiva.
   Din acest motiv se face afirmatia: nimic nou sub cer, ceea ce a mai fost va mai fi, etc. .
   “Zeii” au facut experiente modificind natura oglinzilor. Un om nu poate ajunge niciodata zeu ca urmare a naturii constructive, punct.
   Starile, sentimentele nu sint decit informatii exprimate prin schimbarea ungiului de oglindire a unei informatii.
   Cunoaste structura ta launtrica si vei sti intentia zeilor.
   Un corp omenesc poate functiona ca o unitate autonoma sau poate fi locuita de fel de fel de entitati pe care oamenii le numesc zei, ingeri cazuti, entitati ale lumilor subterane, etc. .
   In functie de natura constructiva a oglinzilor dar si de educarea corpului uman, corpul poate oglindi in mica parte entitatea care locuieste un corp uman, punct.
   Realitatea ca ar exista sentimente, stari nu sint decit exprimarea functiilor constructive legata asa cum am mai spus de oglindire.
   Vaatenen
   Vaatenen

 14. Spre vaatenen daca gaseam,daca alchimizam integral structura fiintei mele,probabil ma retrageam in munte.sentimentele sunt derivate,”alchimizate” de perceptia sufletului in diversele realitati iluzorii.omul nu poate sa fie zeu…cred ca deraiezi,omul poate sa fie cel putin zeu,dar am inteles ca nu ai studiat adn-ul si potentialul creierului uman.omul este un punct,un punct ce contine Intregul,fiecare particica din noi exprima infinitul,si reprezentam un punct,ce este in intrerconexiunea cu toate vibratiile existente.infiniturile in sistemele finite,sunt opuse,in loc,ca ele sa fie complementare,conform fizicienilor.corpul uman nu oglindeste nimc,el e doar un instrument,e doar logistica sufletului,cu ajutorul caruia percepe,colecteaza.cuvintele nu-mi sunt adevar.

  • Vaatenen
   Stiinta cit si tehnologia nu ar trebui decit sa usureze existenta. In fapt vorbim de modalitati prin care o fiinta care poate locui intr-un corp uman este subjugata de interesele meschine si lipsite de esenta a unui suflet dat la intrarea intr-un corp.
   Infinitul este o notiune prin care omul isi arata pozitia fata de un adevar pe care trebuie sa-l accepte. Infinitul este o “forma” de intelegere a unei teori prin care omul este obligat sa-o parcurga. Probabilitatea ca omul sa gaseasca un raspuns la o teorie data pe parcursul unei existente este aproape nul. Cind ajunge sa creada ca tocmai a rezolvat dilema apar noi probabilitati de percepere a formei.
   Vaatenen

 15. Incep prin a-ti spune ca-ti multumesc foarte mult pentru ….. si vor fi multi pentru.
  Cea mai frumoasa si cea mai desavarsita creatie din toate creatiile lui Dumnezeu Tatal este fiinta umana ,,Omul”.Dumnezeu si-a facut creatia perfecta,creatie invidiata de fortele raului.De ce invidiata? fiindca aceasta creatie are si ingrediente speciale : SUFLET,CONSTIINTA,IUBIRE,LUMINA,CREIER functional fara limite,capabil sa creeze pana si noi universuri.(Creatia lui Dumnezeu – dupa chipul si asemanarea sa).Pentru a-si desavarsii creatia, dumnezeu i-a dat si ,,CUNOASTEREA”, si sa nu uitam ca a asezat omul in cea mai frumoasa si desavarsita gradina,,Gradina Edenului”- eu aici vad planeta Pamant la inceputurile ei.
  Asadar DUMNEZEU = IUBIRE, LUMINA,VIATA,CREATIE, CONSTIINTA,ARMONIE,PACE,INTELIGENTA,EXTINDERE,EVOLUTIE, samd.
  Fortele raului-intunericului, s-au temut atat de tare de creatia lui Dumnezeu ,,omul-dumnezeu”, si simtindu-se amenintate de disparitie la momentul evolutiei rasei umane,au intervenit peste creatie modificand ceva, nu stiu, poate au introdus o gena a raului-intunericului sau poate au modificat ADN-ul, intrerupand ceva in evolutia si dezvoltarea rasei umane.
  Sincer vorbind nu cred in povestea ,, Dumnezeu a interzis lui Adam si Eva sa manance merele din pomul cunoasterii binelui si raului,,- aici cred ca e ceva modificat de cei ce ne-au lasat aceasta informatie, ptr ca daca Dumnezeu n-ar fi dat omului cunoasterea,am fi fost o planeta de ,,zombii”.
  Iar mai cred ca din toate scrierile referitoare de la origini, evolutie si pana in prezent, lipsesc parti esentiale din adevar, cunoastere si evolutia rasei umane, parti care ne-au fost confiscate cu buna stiinta de catre fortele raului.
  Cand m-am referit intr-un mesaj anterior la ,,om – o fiinta jalnica”, m-am referit la decaderea si degradarea pe care omul a suferit-o de mii de ani datorita interventiei fortele raului-intunericului.De altfel, omul la origini este cea mai frumoasa, inteligenta si desavarsita creatie a lui Dumnezeu Tatal, care in timp si-a pierdut multe din darurile cu care a fost inzestrat dar nu si-a pierdut SUFLETUL si CONSTIINTA.

 16. Revin cu inca cateva precizari.
  Daca facem o trecere in revista asupra binelui si a raului, doua forte in mare batalie acum, putem trage concluzii nenumarate.Prima concluzie ar fi ca foarte multi au inceput sa se trezeasca si sa priveasca in suflet, in constiinta, si au ales catre ce vor sa se indrepte, sau ce sa indrepte din greselile trecutului.
  Pentru cei care inca reflecta,le propun direct, fara a apela la cuvinte frumos invaluite, variantele de alegere:

  Forta binelui, partea de Lumina:
  DUMNEZEU TATAL , CREATORUL – reprezinta CREATIE,LUMINA,IUBIRE,CONSTIINTA,EVOLUTIE,PACE,ARMONIE,CUNOASTERE, FRUMOS,ARTA,ECHILIBRU,VIATA,ADEVAR, si lista ar putea continua…….

  Forta raului,partea intunecata:
  Lucifer – reprezinta intunericul,rautatea,ura, minciuna,suferinta,hotie,sclavie,asuprire,razboi, distrugere,foamete, molime,mizerie, degradare, involutie, si lista ar putea continua……

  Exista un liber arbitru in fiecare. si de aceea va invit acum sa alegeti asa cum va dicteaza SUFLETUL si CONSTIINTA.

  Tema aleasa de dvs. este super buna,, sensul pierdut al lui dumnezeu-Omul”.
  Prin ce am scris la mesajul precedent si cel de acum, spun ca unul din ,,sensurile pierdute” este alegerea gresita pe care a facut-o ,,omul” la inceputuri, fiind mintit de sarpe( as vrea sa cred ca e la figurativ).Daca e sa luam ad literam ce scrie in biblie referitor la sarpe care ar fi indemnat-o pe Eva sa ……, imi vine greu sa cred ca un sarpe ar putea vorbii si au trecut cateva mii de ani de evolutie cel putin de cand s-a scris biblia, in care stiinta nu ne-a relatat vreun fapt despre asa ceva.
  Daca am cauta fiecare in suflet si in minte in constiinta, poate am gasii macar cateva raspunsuri la tema aleasa de dvs.
  Va adresez scuze cu privire la primele comenturi 4,5 dec,in cea ce va priveste.Chiar nu conteaza cine si ce sunteti atata timp cat sunteti de partea Luminii,si ma bucura un lucru si va citez : ,, …………………………………….va ajuta sa iesiti din labirintul mintii”.
  Cat despre parerea pe care mi-a-ti cerut-o in a doua parte a comentariului,am s-o formulez intr-un comentariu separat la o alta data.

  .

  • Vaatenen
   Nascut din Pacat omul bate la sigura bisrica pe care o stie cerind sa fie ridicat din milul nasterii, mil cel aseaza mai degraba de parte nevazuta intelegerilor facute in ceasuri nestiute de om. Ma intreb de ce omul se acopera de cuvinte ce nu-l sustin in fata judecatorului, Gesturi lasate la intelegerea de moment a unui purtator de pacat, gesturi cum sint botezul, cununia, etc. nu fac decit sa impinga pacatul si judecata de apoi catre ceasuri ce se pierd in uitare. Oare sa fie asa? Sa nu uite nimeni ca ce este facut din pacat nu te inalta ba mai mult te aseaza intr-un loc ce nimeni nu-l banuieste, nici in cele mai negre cosmaruri.
   De ce credeti ca cineva se aseaza in lumina? Nu cumva il bintuie cele mai negre cosmaruri, plata pe care o are sa o faca, lumina adunata spre a inalta…
   Vaatenen

 17. Citind ceea ce tu ai scris aici stau si ma intreb cat din tot ceea ce tu afirmi crezi cu adevarat sau cat sunt de fapt intrebari la care nu reusesti sa iti gasesti un raspuns ori speri ca si alti sa gandeasca ca si tine si cauti acele persoane cu care sa ajungi la un consens.
  Dar de ce nu vin acum, pe pământ, un Heruvim, un Înger, un Arhanghel?…Nu este prima data cand faci aceasta afirmatie si vin sa te intreb, daca cineva a vazut un Inger, un Arhanghel sau in Heruvim, crezi ca ar striga in gura mare acest lucru si daca ar face-o nu ar fi oare considerat nebun?
  Impersia pe care mi-o lasa acest subiect pe care tu il dezbati acum cu noi este aceea ca tu inca iti cauti motive de a crede in acel ceva, ceva ce stii ca exista dar nu poti atinge. Si vin si te intreb, cand te-ai oprit ultima oara in loc sa privesti in jurul tau, sa privesti nu doar cu ochii si inima, sa privesti cu acea parte din tine care isi pune aceste intrebari, sa privesti nu doar oameni care trec prin fata ta si mult mai departe de atat.
  Eu cred in acel ceva, pe care tu il cauti sau nu, cred din anumite motive, si stiu ca este acolo pentru mine si pentru noi toti, stiu ca nu trebuie decat sa privesc pentru a vedea ceea ce o parte nu vad din ignoranta sau pentru ca nu isi doresc cu adevart sa vada de frica a ceea ce vor gasi.
  Concluzia mea este că toate afirmaţiile dar şi întrebările de mai sus – şi multe, multe altele – demonstrează că omul nu-şi mai găseşte sensul existenţial.
  Nu omul, vatennen, nu generaliza, nu isi gaseste sensul existential cel ce isi pune aceste intrebari.

 18. Am sa incerc sa imi expun parerea cu privire la cele afirmate de tine mai sus. Din pacate “ogorul” meu nu este semanat ci doar curatat de balari dar am pornit acum ceva timp, cu picoarele goale, pestelca legata la brau, sapa pe umar si caldarea pentru apa, sa-l ar. O voi face cu grija pentru ca stiu ca trebuie plivit de mai multe ori dar va veni vremea cand voi vedea recolta. De cules nu poate fi vorba.

  Ai intrebat “Cine consideraţi că a avut mai multă putere asupra lumii?”. Imi place ca ai folosit trecutul “a avut”. Nu o sa merg insa pe niciuna din variantele tale si o sa spun FRICA.

  “Cum recunoaste Fiul pe Tatal?”. Cea mai grea intrebare din toate cate le-ai pus. Nu stiu, eu nu ii mai am de mult langa mine pe ai mei, dar ce iti pot spune cu siguranta este ca nu ar trebui sa ii recunosc, asi sti cu siguranta ca ei sunt.

  “De ce cauta omul siguranta la om?”. Pentru ca adanc in subconstientul nostru avem nevoie de certitudini. Da, cu toti credem in El, dar pana la El….

  “Cel ce se expune cu astfel de afirmaţii sau întrebări poate fi (sau va fi) înlăturat de oameni.” Orice intrebari ai avea, daca nu se “incadreaza” pot duce la inlaturare sau izolare. Chiar daca asa cum spune Laura “ma intereseaza ce inteleg eu si ce experimentez eu” si “vorbesc prin prisma propriei mele simtiri” caci “unitate in diversitate” ar trebui sa fie buna. (Crezi ca acceptam de fapt diversitatea?)

  “Pamintul are o calitate, pastreaza amintiri a unor vremuri.” Si indraznesc sa spun ca nu doar pamantul. O bucata muzicala, un tablou, o pictura rupestra, o statueta “ganditoare”. Depinde ce vremuri cauti si cat de adanc esti dispus sa “sapi”.

  “Mintea nu este decit un instrument ce Te aseaza intre forme si contraste”. Da, dar ce instrument frumos. Apropo de vremuri mi-as dori macar pentru 5 minute sa pot intelege, VEDEA, simti cum era sa participi la o discutie in agora. Doar ca simplu spectator.

  “Realitatea ca ar exista sentimente…”. Sentimentele! Vezi tu, omul a folosit pentru a-si exprima sentimentele (inca inainte de cuvant) arta. Fie ca vorbim de cea rudimentara, incipienta sau de mari creatori. Si ce frumos mod de exprimare! Daca limbajul il stapanim toti (indiferent de nivel) exprimarea sentimentelor este unica pentru fiecare individ in parte.

  Acum imi cer scuze fata de tine si Laura ca v-am folosit ideile pentru a-mi exprima un punct de vedere. Dar daca ce spune domnul Dumitriu despre tine (extrasenzorial) este adevarat sper ca vei intelege de ce am facut-o. In cautarile mele este bine sa imi gasesc singura calea, caci drumul meu abia a inceput si sper sa fie plin de hopuri pentru a ma putea pune in pozitia de a gasi raspunsuri.

  • Vaatenen
   Catre Cautatorul
   Vin si adaug: Ce putere are si acum frica?
   ““Cum recunoaste Fiul pe Tatal?”. Cea mai grea intrebare din toate cate le-ai pus. Nu stiu, eu nu ii mai am de mult langa mine pe ai mei, dar ce iti pot spune cu siguranta este ca nu ar trebui sa ii recunosc, asi sti cu siguranta ca ei sunt.”
   Intr-un amalgam de gene, informatii si trairi pe care un om le poarta si il poarta este greu sa poti spune ca sti. Gindestete ca intr-o existenta parcurgi cel mult cinci salturi in cadrul copacului lumii. Dar ca cineva sa spuna ca la parcurs pe tot este un neadevar. Cind vei parcurge in totalitate copacul lumi, adn-ul Tau atunci o sa vezi daca afirmatia ta o mai susti.
   “Pentru ca adanc in subconstientul nostru avem nevoie de certitudini” Cea mai mare incertitudine este omul. Daca vrei sa te pierzi atunci sigur asta este raspunsul.
   “(Crezi ca acceptam de fapt diversitatea?)” Daca tu esti raspunsul la cautarile tale, iar raspunsul este unul complex, atunci raspunsul este: fi viu in propria-ti ta casa.
   Mintea nu este decit o promiscuitate a unui arhitect bolnav. Nu este mai bine sa fi tu insuti cu tine? De ce este nevoie de un al trei-lea(mintea), de ce ai nevoie de un astfel de instrument? Cineva iti da un instrument, te umple de informatie, te lasa sa vizionezi spectacolul pentru care platesti si se foloseste de tine ca forma interactiva. Ma intreb: mai ai si tu loc undeva pentru tine?
   Sentimente.
   De ce simti nevoia sa le exprimi in afara ta, vrei sa pasezi, sa vinzi, sa primesti din afara ta ceva, vrei sa experimentezi interactii?
   Nu ma deranjeaza, nu trebuie sa te scuzi fata de nimeni, nu mai jignit si nu ma simt jignit, fi tu insuti si implineste-ti cautarile.
   Vaatenen

   • Vaatenen acesta, este primul comentariu al tau, din cate am citit pana acum, pe care il pot cuprinde si intelege, cred eu. Cu umila mea minte finita si nerafinata cred ca intrezaresc raspunsul la intrebarea ce mi-o pun de ceva timp. De ce oare scrie atat de complicat Vaatenen (complicat pentru mine, evident)? Raspunsul pe care indraznesc sa-l intrezaresc este acela ca probabil tu ai ales sa fi tu, “viu in propria-ti ta casa”. Am si eu o intrebare, poate prosteasca, de om necultivat, daca un om alege sa fie el in propria casa nu cumva pierde capacitatea de a transmite celorlalti mesajele decriptate. Nu cumva uita limbajul comun si ramane izolat din acest punc de vedere? Aceasta intrebare este pusa cu dorinta sincera de a afla parerea ta, pe care sper sa reusesc sa o inteleg :)).

    • Vaatenen
     “De ce oare scrie atat de complicat Vaatenen (complicat pentru mine, evident)?”
     Vaatenen este emblema de pe coperta unei carti, carte ce povesteste: despre Uitare; despre rinduiala oarba; despre zeii ce au uitat socoteala neincheiata; despre un Taram odata; despre placerea iluziei fardata ce arunca sperante culese din puterea vinei; despre copacul viermuit de putregaiul fad ce impinge, cu buna stiinta a celor ce nu pregeta, lumea in groapa sortii fara de iesire; …
     Citeste de crezi ca ceea ce citesti tulbura cuantumul socotit de creditorii “vietii”. Citeste de vrei sa sti daca…
     Vaatenen

 19. Vaatenen
  “Adevarata putere este a celui care serveste”
  “Ce nevoie sa mai aiba omul de lumina de casa, cand acoperisul sau e bolta instelata, sau de avere, cand intreaga natura i se supune blanda, pentru a fi mangaiata”
  As pune o intrebare care desigur ca poate incurca sau poate fi catalogata ca deplasata: De ce un om are “nevoie”, de ce omul are nevoie de o imagine a unui Issus purtind o camasi cel poarta in ochii pacatului si o coroana a osindei vesnice pusa de cei ce culeg simbrii tocmite, de ce omul cauta sa para oaia dar si leu cind el nu este decit desarta uitare a unui zeu cazut in bratele “curvei”, ea femeia omului, cel poarta prin lume, de ce,…?
  Cita avere a avut bogatul si cit de mult a putut tocmi de au ajuns se praduie pamintul aproape 8 miliarde de nevoiasi?
  Vaatenen

 20. Vaatenen
  “Ne aflam in zorii unui alt ciclu evolutiv. O lume veche, batrana si obosita se pregateste pentru transformare, iar oamenii sunt chemati sa-si redescopere sensurile profunde”
  Cum sa cauti ceva ce ar semana cu o profunzime cind tot ceea ce il poarta pe om este tocmai patrimoniu spiritual lasat de catre ilustrii lui strabuni? Daca omul a pierdut cu atita usurinta sensurile profunde de care ar fi fost constienti strabunii, ce rost mai are ca omul modern daruit cu atita pricepere sa vinda si sa cumpere ce a mai ramas din mostenirea cea strigata in spectacole maretiei sumbre? Sensuri in non sensuri.
  Vaatenen

 21. imi starniti un mare zambet dragi comentatori. ce a-ti fumat cat timp am fost plecat? :)))
  I: ”Vă întreb: cum recunoaşte Fiul pe Tatăl lui? Se spune că nici un om nu a cunoscut Numele şi adevăratul Chip al Domnului. Să se fi mers pe ideea că atunci când “ŞTII” adevărul despre tine, nu mai poţi fi prostit?…” astea sunt credinte insusite de tine dragos? nu prea inteleg legatura ce dintre propozitii
  R: chiar cei care au scris ca omul e facut dupa chipul si asemanarea tatalui au vazut tiparul dupa care e construit omul si asa l-au descris. si au mai fost si altii mai recenti

  Sensul existentei nu exista sau e numai unul, iubirea.trairea din ce in ce mai plenara a iubirii
  De altfel se si vede pe aici cine e prins in meandrele concretului, cine incepe sa simta, cine mai cauta, cine a gasit
  pace

 22. scuze, dragos, acum am vazut autorul.
  limitele omului sunt doar forma sa. mintea umana mai poate fi considerata o limita, dar se pare ca e doar un nivel…
  omul nu cred e cea mai perfecta creatie , asa cum zicea cineva. e doar una dintre ele
  nici buna nici rea, una fara un sens anume, doar o fiintare.
  :)

 23. Am citit comentariile voastre dragi participanti si vad pe alocuri mult pesimism si renegare.
  Indio,ma surprinzi,ca si altii de altfel,pt ca te contrazici in 5 min.Sa fie oare de vina dualitatea sau poate altceva?
  te citez:
  (R: chiar cei care au scris ca omul e facut dupa chipul si asemanarea tatalui au vazut tiparul dupa care e construit omul si asa l-au descris. si au mai fost si altii mai recenti)
  si
  (omul nu cred e cea mai perfecta creatie , asa cum zicea cineva. e doar una dintre ele
  nici buna nici rea, una fara un sens anume, doar o fiintare.)

  Pai din ce-ai spus rezulta ca Dumnezeu,Creatorul Universal nu e perfect?
  Oare esti tu mai presus se EL sa spui asta? Ai gandit vreo secunda sau te roade invidia?Sau esti deja un invins?Daca esti fiinta umana-om, de ce te subestimezi, pentru ce, pentru cine?Se spune ca daca-ti vinzi sufletul si constiinta nu mai esti om, ci doar o bucata de carne,un sclav care il serveste pe stapan.Scuze, nu vreau sa te supar dar poate nu ai inteles ceva si anume Dumnezeu este libertate si iubire iar stapanul este lipsa de libertate si frica,supunerea.
  Iar daca arunci doar cu vorbele da si ceva concret in schimb, da o alternativa la creatia om?Si ce nevoie a mai avut Creatorul,Inteligenta Suprema sa creeze asa doar o fiintare fara rost? ce zici?
  Dar daca esti fiinta umana cum poti sa te subestimezi atat de tare vorbind despre tine ca esti doar o fiintare.Chiar n-ai nici un rost? Esti o marioneta de care se pot folosii altii dupa voia lor?Trezeste-te, deschide ochii, cauta in suflet si in minte, depaseste-ti limita, nimeni nu poate s-o faca in locul tau.
  Si sa te mai intrebi ceva,ce zici de ADN-ul uman ciumpatit cu buna stiinta pe la inceputuri?Sti tu ce s-a intamplat atunci si de ce?De ce?
  Daca nu suntem pe aceeasi lungime de unda in privinta creatiei umane, caci eu unul subscriu la faptul ca omul este cea mai perfecta creatie a Creatorului pana la a intervenii altii peste creatia sa, atunci iti recomand sa te iei de mana cu un antevorbitor al tau si sa radeti de pe fata pamantului pe cei aprox 8 miliarde de nevoiasi, si populati voi pamantul cu roboti, ca aia poate sunt perfecti.
  Si daca nu iti place nici Pamantul si te simti imperfect,iti recomand o alternativa, muta-te impreuna cu cei care gandesc la fel cu tine,pe alta planeta unde e liniste si pace si poti tu in voie sa creezi o alta specie de paraom sau cum vrei s-o numesti, ca brendul om e patentat de Dumnezeu-Creatorul Universal.
  Iti urez pace,iubire si lumina.

 24. Vaatenen
  Am avut ocazia sa fiu invitat la o cafea de catre un amic. Aceasta intilnire urma sa aiba loc in Sinaia la barul de linga Castelul Peles. Din placerea de a vedea altceva decit un oras , musuroi al decadentei umane, ma indrept cu masina catre locatia stabilita dindu-mi astfel acordul la a purta o discutie pe o anumita tematica. Amicul nu vine singur, el fiind insotit de un barbat. Ne salutam, amicul facindu-mi cunostinata cu personajul necunoscut. El se prezinta cu numele G. Vincente. Un barbat impunator, o voce de bas. Prin tinuta si gesturi, prin modul de a aborda o discutie dar si prin cimpul energetic emanat ma facut sa-l intreb, cu scuza de a nu fi impertinent, daca este activ intr-o miscare de tip ezoterica. Raspunsul nu a fost direct si nici imediat. Nu am insistat. Pe parcursul discutiei am remarcat ca ochii D-lui G aveau culoarea neagra, privirea era una profunda. Discutia a alunecat destul de repede pe un tipar cunoscut si anume unul legat de lojile ce sint active in toata lumea.
  Neavind lamurite unele aspecte legate de Luciffer am pus citeva intrebari din care a rezultat: ca stau de vorba cu un Maestru mason.
  Ce imi spune: Titlul de mason se obtine in timp prin care Cel chemat” trebuie sa parcurga faze de initiere cum ar fi, “Leul”, “Muscatura Leului” la care se adauga trei grade identice cu ritualurile Masonice Antice “Scara celor Sapte Trepte”-“Numai Barbatii”-“Ochiul Atot Vazator”
  Sint convins ca te nasti Mason si ca singura veriga Divina pe pamint este cea Lucifferiana.
  “Adevarul este ca apa rece care face rau doare dintii bolnavilor” Nicolae Iorga.
  Vaatenen

  • “Petale de mac si sinceritate pt niste oameni”
   Una dintre petale s-a transformat intr-un copac.Cand s-a intors din spatiu vorbise sau vazuse deja aproape toate varfurile religiilor pamantene ce inca mai exista.Multa frica si incantatie,oamenii aceia stiau ceva de cativa ani buni incoace.Unul singur era tacut,calm si imbracat in alb.Si va veni..ce va fi inca nu se stie,si totusi atat de multa graba.De ce atat de multi initiati care nu mai stiu sa taca?In ce necaz se afla omenirea,de va trebui din nou salvata?!?
   “doi ochi albastri stravezii,intr-unul planeta in celalat programul”

 25. :), da nevoia de rost si de sens este o nevoie a egoului; christ ul din noi nu are nevoie de sens, rost si alte confirmari exterioare. am avea rost daca am fi creati de o entitate, asa cum pare sa-l personifici pe d-zeu. sau, daca vrei, sensul este fiintarea insasi
  si omul si celelalte fiinte sunt perfecte dar nu sunt unele mai perfecte ca altele.
  pace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *