Căutătorul, între divin şi prăbuşire

Căutătorul, între divin şi prăbuşire
Căutătorul, între divin şi prăbuşire

de Sanda Georgescu ♥

Lumea ascunsă a celor care au ştiut din toate timpurile mai multe decât ceilalţi a stârnit suspiciune, nedumerire, invidie şi chiar ură. De ce? Ar fi bine să ne întrebăm.Oare să fie ignoranţa care ne face să ne temem de tot ceea ce depaşeşte puterea noastră de înţelegere? Să fie nemulţumirea sufletului nostru, care ar dori şi el să-şi exprime dorinţa de evoluţie dar pe care-l îngropăm în dorinţele noastre de vibraţie mai joasă? Să fie puterea celui care cunoaşte şi pe care-l invidiem pentru asta? Poate toate laolalta… şi altele în plus!

Referitor la reţinerea unora faţă de ezoterişti, în general…Să nu vă mire că în ultima vreme este o deschidere către marea massă. Dacă observi atent, în toate domeniile este o tendinţă de a informa publicul. Şi în medicină s-au făcut emisiuni şi s-au editat lucrări de informare a marelui public. Psihologia, care nu este un domeniu la îndemâna oricui, are reviste, emisiuni şi expoziţii pe profil. Şi aş putea continua încă mult… Cred că dezvoltarea pe care a luat-o acest tip de comunicare este fără precedent şi fiecare încearcă să transmită ceva celuilalt.

În materie de ezoterism şi de spiritualitate, în general, lucrurile sunt mai sensibile. Cred că, de fapt, omul a rămas agaţat undeva şi are de ales între a dezvolta mai departe tehnologiile sau să se întoarcă în interiorul lui şi să se dedice împlinirii cerinţelor structurii sale intime, superioare. Unii spun că nu mai este timp şi cei ce ştiu multe au deschis puţin portiţa ca să vedem de fapt şi acest tarâm – atât de misterios dar atât de… al nostru. Pe de altă parte şi ezoteriştii – şi alte persoane preocupate de domeniile acestea – sunt tot oameni – au şi ei slăbiciunile lor, iar poate unii sunt mai puţin bine intenţionaţi. Tărâmul este alunecos şi trebuie avută mare grijă! O posibilitate, în acest sens, ar fi sa dai atenţie inimii tale şi mesajelor sufletului tău.

Şi mai este ceva – acea dilemă a tuturor celor care vor să cunoască mai mult… Să mă explic. Fiecare am pornit şovăitori şi cu multe întrebări. În momentul în care am început să mă rog şi să cred, am ştiut că nu mai este posibil drumul înapoi şi că întrebările şi căutările vor fi până la sfârşitul vieţii. Cred că este în firea omului să iscodească pentru a şti mereu mai multe – şi să experimenteze, are în el asta! Dorinţa de a afla…

Gândiţi-vă cât de greu o fi fost pentru primii exploratori, cu mijloacele lor rudimentare, să  descopere alte ţinuturi, de fapt alte lumi… Am văzut un documentar despre „Drumul ceaiului”, care durează un an  – ce pericole, ce ţinuturi aride – şi totuşi a fost parcurs în fiecare an!

Omul este creaţia lui Dumnezeu şi eu îl văd plin de cutezanţă, spirit de sacrificiu şi credinţă. Dar la fel de adevărată este laşitatea omului,ura, realitatea razboaielor nimicitoare, distrugerea animalelor şi pădurilor – a însăşi planetei care ne este cămin. Câteodată mă întreb câtă răbdare vor mai avea cei de sus cu noi… Probabil că reprezentăm ceva care merită să existe – fiindcă altfel, logic şi meritat, am fi dispărut de mult.

Ezoterişti sau profani, oameni de ştiinţă sau simpli căutători ai misterului,   cred că atunci când încercăm să explorăm alte tărâmuri ale planetei noastre sau de pe altele, lumi mai puţin cunoscute din lăuntrul nostru sau din spaţiul divin, trebuie să păstram legatura permanentă cu Cel ce ne-a creat – aşa cum alpinistul nu dă drumul frânghiei – ca să nu se prabuşească în hăuri. Din păcate uneori, chiar ezoterişti sau savanţi fiind, scăpăm frânghia… şi nu pierdem doar oricum-trecătoarea viaţă – ci poate şi nemuritorul-suflet. De fapt, dilema căutătorului, sau poate chiar a omului, este dacă acea coardă va ţine sau nu… fiindcă el a fost încă de la început hotărât să o forţeze la maxim…Fotografie de Dragos Dumitriu

3 Responses »

  1. Va multumesc mult, imi pare bine ca v-am regasit si mai ales ca v-a placut ce am scris.Am reusit sa citesc cateva articole si sunt minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *