Evoluţia Pământului şi timpul (irosit pe drumul) iluminării

Evoluţia Pământului şi timpul (irosit pe drumul) iluminării
Evoluţia Pământului şi timpul (irosit pe drumul) iluminării

de Florentina Fulop ♥

Avem atâtea teorii legate de iluminare, fiecare cărare duce spre același punct – desăvârșirea. Putem alege orice cărare ni se potrivește, atâta timp cât rămânem lucizi.

Teoria conform căreia în apropierea anului 2012 lucrurile se schimbă și mare parte din noi vor “arde” etape de dezvoltare m-a pus pe gânduri. Dacă eu cred în varianta vieții materiale întru desăvârșirea sufletului/spiritului, atunci cum se potrivește această teorie, a schimbării de vibraţie, credinței mele? Teoria este exprimată de persoane în care mă încred și totuși nu pot să nu mă întreb care ar putea fi puntea între cele doua credințe?

Mă gândesc că, așa cum sufletul meu este într-o simbioză cu trupul, așa și Pământul are o simbioză cu un suflet întrupat în el pentru desavârșire. Poate Pământul a învățat, a evoluat, iar sufletul lui este pregătit pentru nivelul următor. Dar ce face acest Pământ de unul singur în acel alt nivel – oare are nevoie și de oameni? Sau poate că ar trebui să studiez un pic de geologie pentru a putea da o formă cât mai inteligibilă acestei idei…

Și, totuși, dacă mergem pe acest fir, putem ajunge la concluzia că respectiva creștere de vibrație – ce îi urcă pe oameni cu liftul înspre iluminare – se datorează evoluției spirituale a planetei (a corpului planetar). Dar sufletul omului, ce accede atât de repede la acest nivel, nu este oare defavorizat de “arderea” unor etape ale evoluției? Mintea mea încearcă să cuprindă această idee prin paralelismul din viața materiala, pe care o poate întelege cel mai bine, şi drept urmare mă gândesc că noi, în secolul XXI, nu știm cum să coasem o haină – dar asta nu înseamnă că nu cunoaștem procesul de producție; deși nu am experimentat, nu avem experiența confecționării a o multitudine de obiecte, totuși le folosim pentru o existență mai ușoară, pentru a nu mai pierde timpul și pentru a fi mai mult axați pe  gândire, conceptualizare, spiritualitate. Este un fel de dilatare a timpului prin utilizarea unor invenții pentru care alții au pierdut timp și pentru care noi nu mai suntem nevoiți să pierdem timp. Și atunci oare spiritele nu mai au nevoie de toate etapele experiențiale în acest plan pentru a ajunge la desâvârșire? Parte din experiențele sufletului, pentru că au fost experimentate de atâtea generații de suflete, deja sunt înscrise în ”ADN-ul” spiritelor și sunt transmise și celor ce nu au trecut prin ele? În noi sălășluiesc oare suflete ce deja au transmisă “genetic” informația experimentată și este ca şi când ar fi experimentat-o deja? Până la urmă spiritul este parte a aceluiași întreg, atunci de ce să nu credem că întregul “a trăit”  deja experiența, a evoluat, iar acum are nevoie de altă fațetă a universului pe care să o experimenteze întru desăvârșire?

Încerc să-mi imaginez un timp în care vom fi capabili să accesăm toate scrierile de pâna acum, ale marilor gânditori, fără a fi nevoiți să știm să citim… Așa cum, acum, putem accesa o carte în format digital… fără a ne deplasa din casă. Oare dacă facem un paralelism între această idee și ideea dezvoltării spirituale putem ajunge, logic, la concluzia că este posibilă această dezvoltare spirituală – într-atât încât să putem accede informațiile din nivelele superioare spirituale fără ritualuri, concentrări, ore în şir de meditație etc?

Dacă ne lasăm imaginația să lucreze putem oricând să gasim căi de legatură între credințele noastre și credințele altora, dar oare aceasta este sau va fi calea spre iluminare?

5 Responses »

 1. Iluminare, crestere a vibratiei, timp comprimat, lumina si energie, initieri, karme, maestri spirituali, scoli astrale, reiki, yoga, chakre si nu in ultimul rand 2012. Termeni la moda, care dau bine in peisajul autohton.
  Nu ai cel putin o maiestrie reiki, inseamna ca nu existi. Nu-ti poti creste vibratia? Ramai in acest plan tridimensional? Nu faci saltul cuantic ? Nu intrii in centura fotonica ? Nu respiri yohin, total sau partial abdominal, nu poti sa stai in lotus ? Nu ai cel putin 3 pietre la gat alate cateva cristale acasa si o bluza de culoare violet? Inseamna ca nu evoluezi si ai inteles nimic din aceasta viata.
  Nu v-ati pus niciodata intrebarea de unde au aparut asa peste noapte aceste metode de “evolutie”, puse la dispozitia “prostimii”?
  Adevarata gnosa ramane undeva inaccesibila mintilor ametite de workshopuri pe bani multi, carti de duzina aparute din neant si medode minune de iluminare si revelare a secretelor. Ce secret mai este si ala care se gaseste pe taraba in piata ? Aceasta infuzie de termeni si tehnici nespecifice noua, nu cumva ne cam ametesc ? Nu cumva ne abat atentia de la a ne traii viata? Ne obliga sa ne punem niste target-uri mai sus decat putem noi duce, facandu-ne sa nu mai vedem celelalte bucurii si incercari ale vietii.
  Atentia noastra este axata mai nou pe chakra inimii (nu o ai deschisa…esti un nimic). Sa traim si sa respiram din inima. Sa ne lasam calcati in picioare. Sa nu mai gandim, sa nu mai studiem sa nu mai punem intrebari incomode, doar sa simtim din inima. Sa iertam si sa asteptam sa se intample o minune, in timp ce altii isi vad de treburi si merg mai departe. Ne fura istoria, o modifica si isi bat joc de noi.
  Ideea inoculata este clasica. Sa asteptam sa vina cineva din afara sa ne salveze. Mitul eroilor supernaturali (superman, batman, spiderman, Vizitatori din spatiu…etc) injectat poporului american functioneaza si la noi. De ce sa devenim puternici si impamantati? Mai bine sa asteptam pe cineva din exterior sa faca treaba in locul nostru. NU este bine sa fim DACI. Trebuie sa fim iudeo pseudo-crestini.
  Pana sa apara aceste tehnici, noi nu respiram, nu existam, nu traiam, nu iubeam, nu faceam sex. Mai nou si mai feminin acum nu se mai face sex ?!
  Este animalic, este inuman. Toati facem dragoste. Iubim si facem dragoste. Nu mai este nimic din interes, totul este neconditonat. :) Nu ne mai atragem…vibram…
  Amestecam termeni ca chakra inimii cu inima fizica, chakra muladhara cu chakra solara (baza sternului), vishudha cu chakra de vibratie (timusul). Nu ne mai intereseaza lucrurile frumoase, evenimentele ce se petrec in jurul nostru, noi dorim sa stim daca ai activat corpul de lumina, daca ti-ai activat MerkaBa si dupa ce metoda? A lui Drumvalo (cea veche din minte sau cea noua din inima) sau metoda lui Gary Smith. Cu cine ai facut Reiki ? Cate preotii ai ? Simpatic nu…?
  Eu cred ca prin spatele nostru se petrec evenimente cruciale, schimbari majore la nivel planetar. Se lucreaza la schimbarea unei oranduiri cu alta, la inlocuirea unui sistem monetar cu ceva …sau poate altceva.
  Niciodata in istoria cunoscuta a Pamantului nu s-a lasat la indemana multimii secretele cunoasterii si evolutiei speciei.
  Ca sa ai acces la o cunoastere exista doua solutii majore. Ori te lumineaza Creatorul (iti modifica ADN-ul si deci carcasa) si atunci inseamna ca ai o misiune (nu se da nimic fara plata) sau intri intr-un sistem bine organizat si controlat unde-ti pui la dispozitie intreaga fiinta.(dupa cum spunea la o conferinta un distins domn).

 2. Cunoastere…suntem ahtiati sa cunoastem,orice,sa fim trifazati,terte ale gnozei,sa ne scaldam in secretele Adamului,sa calatorim astral,spiritual ca si cum am merge la Londra…nu-mi pot intoarce capul,ca dau de unu care isi extinde constiinta mai regulat ca orgasmul,altul face talk-show cu Sinele,toti experimenteaza interiorul,si au convulsiii cand simt exteriorul,preferand stilul strutului si al broastei testoase,,uitand ca au o Natura de ingrijit.Creatorul e o notiune tacita,promulgata de patriarhi si papa,pentru o turma inconstienta de statul sau de turma,care se eticheteaza ca Umanitate.Nu avem decat un adevar impus,o cale impusa si o cruce lubrifiata de trufia noastra.telul Omului este de a tinde spre Dumnezeu…cata prostie curge prin vene…tindem,dar nu cu notiunile astea,cu vocabularul spiriual actual sau al vremurilor de demult.avem un Dumnezeu impus,un demiurg al evreilor care se pretinde Dumnezeul nenascut si necreat!gandim,credem si ne inchinam in trinitate cand ar trebui in unitate.Un exercitiu de memorie,se face doar cu un procesor de 1 neuron:daca am avea acces asa la cunoastere,si avand atatea cai de a ne mantui,nu credeti ca acum ar trebui sa fim cu tot cu Calea Lactee,translatati pe cei mai inalti eoni?Cativa baietii detin secretele si fac demersurile pe Pamant,restul suntem intunericul din ardeiul umplut,care incearca sa se lumineze din oala clocotita.Dumnezeul evreilor face alianta doar cu ei,a fost una veche,dupa,a urmat una noua,au ales pt turma,si noi slavim,IL incarcam cu rugaciunile si ii cedam energie cu “viteza luminii”.plecati de la premisa ca nu sunteti dintre Ganditori,ci din turma…constiintizarea acestui fapt,va ajuta mult sa va “mantuti”.

 3. Ophiucus…cred ca raspunsul la intrebarea pe care ai pus-o este chiar ingrijorarea ta!Cred ca atarnam ca un balast pe fiinta energetica a Pamantului si trebuie sa facem un salt mare si trebuie facut mai rapid decat altadata..nu mai este timp!Cred ca singura solutie era aceasta desecretizare si cine este interesat si cine poate si vrea sa faca efortul sa se schimbe sau macar sa vrea sa se schimbe o poate face.Crezi ca este un pericol ca cei ce nu vor sau nu au “voie” pot avea acces chiar daca sunt sub nasul lor?Nu cred,daca faci o trecere in revista a celor care sunt “pe taraba” ai sa vezi ca nu este mare lucru.Daca nu ai vibratia necesara,calitatea spirituala,cunoasterea profunda si mai ales daca scopul tau nu este inalt dai din maini si bolborosesti vorbe si faci gimnastica in zadar! In anumite domenii nu este suficient sa stii,trebuie sa ti se cuvina!Sau poate adevarul este mult prea simplu ca sa-l vedem.

 4. Oameni buni,treziti-va.Ok, ati vibrat,ati citit, v-ati luminat, SI? La actiune cand treceti? Sa asteptam sa vina cineva din afara sa ne salveze? – asa cum spune Ophiucus? Noi unde suntem daca ne-am trezit? Ce facem pentru asta? Vrem sa ne schimbam,sa schimbam lumea intr-un loc plin de pace si iubire dar cum? Daca ne-am iluminat atat de tare de ce nu schimbam acum tot raul?Ce-ar fi sa iesim fiecare din oaza noastra de iubire si sa traim in iubire cu semenii nostri si sa facem ceva pentru salvarea acestei lumi in ruina,a decadentei rasei umane, a celor multi si chiar saraci ?
  Sa inteleg ca doar unii vor sa beneficieze de cunoastere in scopuri personale?Atunci toate discutiile de pe acest site in toate temele despre iluminare nu sunt decat ,, pulsul luat celor ce mai gandesc sanatos.Niste victime sigure ale manipularii,care sunt adormiti,viseaza,mediteaza.

  As fi fost bucuros sa vad si solutii practice oferite macar de initiatorii temelor propuse.Fara initieri maso,bla,bla,bla.
  Nu uitati ca,, dacii au fost cei mai viteji și cei mai neînfricați dintre traci”,si se credeau nemuritori.Nu uitati ca suntem urmasii lor.
  Va doresc sa va treziti din meditatii, hai sa fim vii in trup,neinfricati in minte si iubitori in suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *