2012, Anul Omului Crepuscular

2012, Anul Omului Crepuscular
2012, Anul Omului Crepuscular

de Dragoş Dumitriu

M-a trecut un fior când, pe 31 decembrie, pe la prânz, am auzit știrea: ”2012 a început!”. Era vorba de Samoa – unde s-a serbat primul Revelion de pe planetă…

Anul problemă a sosit! Sunt unul dintre cei care privesc cu atenție, cu temeri de fapt, perspectiva Sfârșitului. Poate prea multe cărți de gen… Mă gândeam la o vorbă persană – ” Nisipurile au ajuns munți, munții – nisipuri”. Atlantida, Velikowsky, Sumer, Rig Veda etc. etc… Toate acestea au mai fost și… Restul e din science-fiction-ul  Battlestar Galactica. Science-fiction?

În schimb, unde apare, în mărturiile trecute, acea binefăcătoare schimbare a paradigmei, acea trecere către o altă evoluție? Nu știu… dar asta nu contează. Pentru că un sceptic de tipul meu nu cedează nici în fața veștii prea bune – dar nici a celei devastatoare.

 

Cred că 2012, indiferent care, cum și când va fi sfărșitul, ne va cere mai mult ca oricând, să fim oameni – cu divinul din noi, cu lumina și întunericul ce crează acest crepuscul misterios care suntem…

”În orice situație te-ai găsi, poartă-te în așa fel încât să nu treacă un ceas fără să dobândești înțelepciune, căci înțelepciunea trebuie învățată și de la neghiobi”. O altă vorbă a enigmaticului izvor al popoarelor, Mesopotamia…

Vă doresc să fiți crepusculari în gândire adică deschiși către tot ce e potrivit, firesc, frumos  în divin și uman, fie lumină sau întuneric… De fapt, Totul e Unul, Unul e Totul…

Unii spun că trebuie să simți cu inima, nu cu mintea… Oare așa să fie? Înțelepciunea zoroastriană mi se pare un corolar spiritual potrivit la multele urări pe care, cu sinceritate, vi le adresez pentru 2012: ”Dacă semeni cerul cu sămânța dorinței, chiar dacă va răsări, nu va crește altceva în afară de imposibil”.

Un 2012 fericit, sănătos, liniștit și… responsabil!

11 Responses »

 1. Vaatenen
  Paradigme
  “Traim, zilele acestea, vremuri interesante, cu accente revolutionare, menite sa schimbe vechile paradigme, cu unele noi, eficiente si necorupte.”
  Vremurile, “unde” ale unei manifestari umane masurate dupa stiinta mai mul sau mai putin avizata. Omul se afla intr-o permanenta schimbare, schimbare ce este rezultaul mixarilor ce au dus catre pierderea perceptie sinelui oamenilor. Cine sa mai poata aseza o matrita clara pe o structura atit de mixata. Da, citiva care mai au idee a ceea ce inseamna sa asezi o matrita clara pe o structura genetica umana fac tot posibilul sa elimine gunoaiele genetice. Credeti ca le pasa de ce lea fost dat prin linia de singe? Eu va spun…, acestia dispretuiesc profund natura umana. Alterarea genetica este foarte mare. Am incercat sa gasesc structuri genetice care sa fie mai putin alterate. Nimic din ce am vazut pina acum nu poate sa sutina o matrita noua. Nu neg ca sint anumite incercari, nu neg ca unii oameni vor si izbuti.
  “Anul problemă a sosit!” De ce sa fie acest an o problema mai mare deciti alti ani? De ce omul nu a con siderat ca propria stingere ar fi o problema? De ce omul nu a considerat ca naste “copii” care la rindul lor vor imbratisa Moartea si stingerea corpurilor? De ce omul nu are grija de copiii lui? Grija omului fata de copiii lui nu are decit o singura conotatie, perpetuarea speciei. Fiecare om intelegind sa o faca in felulu lui. Daca stati si priviti lumea o sa observati ca oamenii au tot timpul nevoie ca altii sa le faca dreptate. De aici s-ar deduce ca aceasta schimbare de paradigma ar trebui sa vina tot de la oameni. Unii cred ca aceasta schimbare de paradigma este un prerogativ al unei elite. Credeti ca oamenii accepta ca o elita sa dea tonul? La cite scheme am vazut ca se fac de ceva timp rezulta ca nici elita si nici alti oameni nu pot sa spuna clar daca vechea paradigma mai exista sau daca aceasta se descompune incet fara ca alta sa-i ia locul. Este ca si cum lumea se ravaseste si din tot ce vrea omul sa rezulte se aude numai un ecou ce se pierde.
  Da, exista acea speranta despre care se stie ca moare ultima care tine aparent in inertie o anumita stare facindu-i pe oameni sa afirme-“De fapt, Totul e Unul, Unul e Totul…”. Aceste cuvinte pot fi analizate si prin urmatorul unghi de vedere: Nimeni nu stie ce urmeaza, stiinta nu este una exacta, iar misticismul da voie la exprimarea “sperantei”. Ce s-ar face omul daca nu ar exista speranta…, ar inventa-o cu siguranta!?
  In vremuri tulburi, acolo unde legea poate fi ignorata sau mai mult se da voie la atit de multe interpretari, se poate trage concluzia: oamenii nu sint decit o probabilitate restrinsa ce nu poate fi socotita si scrisa in vreo carte ca fiind suma datelor inscrise in structura lor. In alte cuvinte, potentialul lor este neglijabil, astazi este miine nu va mai fi deloc.
  Paradigma
  Vaatenen

 2. Vaatenen
  Cine sint Templierii?
  Anumite scrieri afirma despre Templieri ca sint “Sărmanii soldați ai lui Cristos și ai Templului lui Solomon”. Da…, se folosesc fel de fel eufemisme pentru a da o nuanta mai potrivita caracterului templierilor. Istoria lor este controversata, templierii fiind mai intii acceptati dupa care s-a incearcat aruncarea lor in uitare. Prezentul ne arata ca Ordinul Templier isi continua activitatea. Dar …, sa vedem ce ii impinge in continuare sa existe ca Ordin Templier?
  Cavalerii Templieri au fost asociați cu legende privind secrete și mistere transmise din timpuri străvechi. In prezent ca si in perioda Cruciadelor exista un interes deosebit fata mitul Sfintului Graal. Ce spune mitul: templierii își aveau sediul pe Muntele Templului din Ierusalim, au excavat în căutare de relicve, au găsit Graalul și au continuat să-l păstreze și să-l păzească cu propria viață. Ordin Templier, a caror membrii indrumati de Marele Maestru care supraveghea toate operațiunile Ordinului, atât cele militare din Țara Sfântă și Europa de Est, cât și afacerile financiare din Europa, avea si scopul de a pastra secrete dincolo de ceea ce il impinge pe omul mistic sa afirme despre acest Ordin. Raspunsurile de care membrii avea nevoie erau primite de catre acestia in urma ritualurile pe care le implineau. Semnele simbolurile, viziunile si visele membrilor trebuiau cunoscute de catre maestri. Acestea sint notate cu multa atentie si cu toate detaliile, sint consemnate si cele mai mici amanute cum sint ora, data, locatia, etc. . Toate acestea ii indrumau catre…, implinirea scopului principal al ordinului. Nu o sa intru in amanunte legate de aspectul financiar al ordinului. Se poate intelege ca in lume exista oameni care nu fac parte din nici o confrerie sau ordin si totusi la capitolul finante stau bine. Lupta permanenta intre loji si confreri are legatura cu contractele de care am mai vorbit, cu cit de multe suflete aduna unii sau altii si cu spatiul pe care il parcurg sufletele prin intermediul liniilor de singe. Sa nu ma intelegeti gresit, Foc fara Fum nu se face cind este vorba despre oameni. Mai este ceva important , intr-o ordine de idei. Marii Maestrii stiu foarte bine catre ce ar trebui sa duca acasta cautare permanenta. Daca si-au atins scopul…, numai ei va pot da raspunsul. Ha, Ha, Ha nu o sa-l primiti niciodata. Dar sa revenim asupra scopului.
  Unghi de vedere.
  Trebuie inteles ca la un moment dat Ingerii Cazuti au facut un pact, pact care a vut logica lui dar si efectele dezastruase pe care nu prea aveti cum sa le analizati si intelege consecinta. O parte din Ingerii Cazuti au hotarit sa abordeze intr-un mod diferit actiunea lor in raport cu ceilalti Ingeri Cazuti. Si ca sa nu intru prea mult in amanute voi spune ca toata aceasta poveste a avut ca scop “vinarea Luminii lui Lucifer”. Puteti afirma: si Ingerii au avut lumina Divina!? Nu…, Ingerii Cazuti nu aveau decit un corp de Lumina . Logica este simpla. Singurul Inger care a nu a pierdut lumina este cea a lui Lucifer, de ce?!. Se poate face si speculatia ca Lumina Luciferiana tine de planeta Venus si de un eveniment marcant care ar avea ca esenta trairile planetei Venus.
  Aceasta Legiune de Ingeri Cazuti, Da…, despre legiune este vorba, a impins anumite linii de singe sa urmareasca si sa vineze acele linii de singe care ar avea legatura cu Lucifer. S-a mers pe ideia ca totul poate fi manipulat atita timp cit cel vizat nu isi mai aduce aminte de stramosii lui dar si de strabunii lui. Aceasta legiune a cautat un exponent care ar putea sa aiba informatii clare despre existenta lui Lucifer. In alte cuvinte a cautat o linie de singe nealterata. Stimati cautatori de seama, aveti si voi putina mintisoara?! Pai…, voi credeti ca orice furt merge la infinit? Sau mai degraba pot afirma ca acest an este un marcar prin care Tradatorii sint vinati unu cite unu si arncati in morminte grele? Pai sa fi naiv sau sa fi impins de disperare sa crezi ca poti prinde si controla Lumina lui Lucifer. Da…, mergeti si pe idia ca puteti lega Lumina lui Lucifer intr-o structura umana?! Stiti voi ce stiti …, dar stiti prost. O sa privesc cum va consuma ceea ce vine. A…, a venit deja.
  Da…, sper ca mica mea povestioara, ce ar putea fi subiect de film gen The Best Picture, nu a facut decit sa va incite. In fapt nu este decit un unghj de vedere.
  Adevarul nu-l stie decit Lucifer…, Da numai El.
  Vaatenen

 3. Da,o emotie este.Dar si mayasii trebuiau sa se opreasca undeva!Ganditi-va ca au calculat destul curgerea anilor si or fi sfarsit si ei drumul pe acea data.Mai mult ma tem de ceea ce vom construi cu teama noastra,cu scenariile ce ni se propun ca stim..nu.. ca ceea ce gandeste cu o anumita tarie o masa destul de importanta de oameni se poate materializa.Deci hai sa gandim ca ceva minunat se va petrece,ca vom intelege de ce am fost creati,de ce suntem asa de importanti pentru entitatile superioare si sa ne atasam unii de altii in acest scop!Nu ar fi mai bine?

 4. Vaatenen
  Voi continua sa scriu citeva cuvinte despre interventia pe care a avut-o D-na Simona Stoicescu. Tema dezbatutea in cadrul conferintei a fost “viitorul – ca alternativă multiplă”, Da…, o tema foarte complexa si foarte grea de abordat. Daca cineva ar spune ca o astfel de tema nu ar fi cine stie ce, iar stiinta de a studia alternativele pe care le ofera omul este o stiinta a hazardului, as afirma despre acel cineva ca nu este decit un segment ce nu-si gaseste sub nici o forma continiutatea, fara radacini fara coroana.
  Am privit catre D-na Simona Stoicescu pe parcursul prezentarii temei.Am urmarit fluctuatiile cimpului de energie, aura dinsei, raportat la mesajul dat prin teme propusa si interactia pe care a avut-o spatiul D-nei Simona cu al Celor prezenti in sala. Forma rezultata ma facut sa-i pun citeva intrebari.
  Intrebare: Va rog sa-mi spuneti, daca omul poate intra in nemiscare?
  Raspuns: Este vorba despre stingerea corpului, despre intrarea in nefiinta?
  Raspuns la raspuns: Nu ma refer la cei care intra in nefiinta, ma refer la corpurile care sint in fiintare.
  Raspuns: Nu.
  Intrebare: Pamintul poate intra in nemiscare?
  Raspuns: ?
  Sa nu intelegeti gresit, intrebarile mele aveau sens numai pentru mine. Eu am pus intrebarile, deci…, aveam si raspunsuri.
  Redarea intrebarilor si raspunsurilor sint aproximative, esenta fiind reprodusa in totalitate.
  Viitorul sau viitorul pprobabil al oamenilor sint expresii ale mixarii genetice probabile.
  Omul parcurge planul existential prin miscari unghiulare. Omul este constient de doua variabile dimensionale de parcurgere si nu de trei variabile dimensionale asa cum se tot afiirma. De ce…, va las pe voi sa analizati daca considerati ca ar fi ceva de analizat.
  Ii multumesc D-nei Simona Stoicescu pentru amabilitatea de care a dat dovada.
  Va urma
  Vaatenen

 5. da,am mai auzit si pe la altii ,,eu stiam raspunsul,dar am vrut sa vad ce zice”…n-am inteles scopul…nemiscare nu exista…totul se misca,vibreaza,sub o forma sa alta…

  • Vaatenen
   Catre Nicu Suciu
   Nemiscarea este ceva despre care nu se poate discuta decit daca te afli constient deasupra naturii umane. Tu care vibrezi nu-ti poti da seama de nemiscare, nici macar nu vei putea observa nemiscarea. Vei trece pe linga asa ceva si nu o sa sti in fapt despre ce este vorba. Ceea ce nu mai vibreaza intra in nemiscare. Intreaba-te ce se intimpla cu amintirile tale intr-un astfel de proces?
   Vaatenen

   • este doar o ipoteza.nu ai de unde sa stii atat timp cat universul existential este in continua miscare.de curiozitate..” ce se intimpla cu amintirile tale intr-un astfel de proces?” ?

    • Vaatenen
     Unghi de vedere, mod de abordare.
     Pentru Phesix
     Da…, planul existential este intr-o permanenta curgere. Cit priveste amintirile celui ce intra in nemiscare…?! Uite…, ca sa lamuresti acest aspect intreabate de ce nu-ti amintesti de existentele anterioare pe linia de singe? De ce trebuie sa fi reeducat? De ce sistemul tau de valori nu se potriveste de loc cu sistemul de valori al parintilor tai? Esti singe din singele lor…, nu ar trebui sa continui ceea ce nu au terminat ei?! Intr-un fel ai parte atit de benefici karmice, dar ai parte si de aspecte mai neplacute ale Karmei. Toate iti apartin sau vin la pachet pe linia de singe?Cind esti Tu si cind sint cei pe care ii consumi. Daca intelegi acest aspect o sa-ti dai seama de ceea ce se intimpla cu amintirile intr-un astfel de proces.
     Este un unghi de vedere, un mod de abordare.
     Vaatenen

 6. In cadrul Proiectului Montauk unde s-au realizat experiente de proiectie in timp , s-a ajuns la concluzia ca cel mai departat punct din viitor in care au fost trimisi oamenii este de 10 000 dc , dar ca dincolo de anul 2012 exista o realitate asemanatoare visului. informatia abundenta provine din numeroase sfere de cercetare , stiintifice , tehnice , ale prognozei dar si sfere ale spiritualitatii -filozofice , religioase , science – fiction sau simpla fabulatie de cafenea . Diverse religii si credinte prezic sfarsitul Lumii la date calculate anterior : sfarsitul calendarului maya actual 21 decembrie 2012 , alinierea planetelor din 8 septembrie 2040 , sfarsitul dupa calendarul musulman 2076, sfarsitul dupa calendarul evreiesc 2240. ” In zilele de pe urma , zice D-zeu , voi turna din Duhul Meu peste orice faptura , fii vostri si fetele voastre vor prorocii , tinerii vostrii vor avea vedenii si batranii vor visa visuri . Da , chiar si peste robii mei si peste roabele mele voi turna in zilele acelea din Duhul meu si vor prorocii. Voi face sa se arate semne sus in cer si minuni jos pe pamant , sange foc si un vartej de fum ; soarele se va preface in intuneric si luna in sange , INAINTE ca sa vina ziua Domnului , ziua aceea mare si stralucita . Atunci , oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit ” ( Faptele Apostolilor 2 ; 17 -21 ) .

 7. desigur ca sint indicii despre o noua paradigma – nu ne referum la tratatul de astrologie Brigu Samhita scris de Brigu Muni si apaugita de Kakayaar Bhijander, doi sfinti antici astrologi. O sa ne referim la Biblia noastra cea de toate zilele.

  Apocalipsa spune: “Nimic rau nu va mai fi.”-fantastic si superb

  Daniel 7 -14″ Şi Lui I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. Stăpânirea Lui este veşnică, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată.”
  17 Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; împărăţia Lui este împărăţie veşnică şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta”.
  daca guvernarea va fi data sfintilor (imparatie preoteasca) inseamna sfinto-cratie.

  apoi daca leul va minca iarba imperuna cu vitelul, etc insamn ca va fi o societatea frateasca si nu una concurentiala care pe care.

 8. ” Un cuvant s-a furisat pana la mine , si urechea mea i-a prins sunetele usoare .In clipa cand vedeniile de noapte framanta gandul , cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc , m-a apucat groaza si spaima , si toate oasele mi-au tremurat . Un duh a trecut pe langa mine …Tot parul mi s-a zbarlit ca ariciul ..Un chip cu o infatisare necunoscuta era inaintea ochilor mei .Si am auzit un glas care soptea incetisor : Fi-va omul fara vina inaintea lui D-zeu ? Fi-va el curat inaintea Celui ce l-a facut? Daca n-are incredere D-zeu nici in slujitorii Sai , daca gaseste El greseli chiar si la ingerii Sai , cu atat mai mult la cei ce locuiesc in case de lut , care isi trag obarsia din tarana , si pot fi zdrobiti ca un vierme !
  De dimineata pana seara sunt zdrobiti , pier pentru totdeauna si nimeni nu tine seama de ei . Li se taie firul vietii ; mor ,si tot n-au capatat intelepciunea !” (Iov 4,12)
  Priviti din cosmos oamenii par realmente de o singura religie .Tot ei , oamenii, isi clasifica ‘creatorii’ , le stabilesc originile , rangul , raporturile de munca si viata .
  Divinitatea nu poate fi demonstrata ! Insa poate fi traita si rostita .
  Se apropie sfarsitul unui timp …va incepe altul dar oare vom putea spune : minunata optiune este liberul arbitru?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *