“Dragostea acoperă toate păcatele”

“Dragostea acoperă toate păcatele”
“Dragostea acoperă toate păcatele”

Vă prezint un text interesant – ca de altfel orice idee a acestui mare înțelept – o formulă asupra căreia se poate reflecta. Sigur, pe „Cronica Supranaturalului” nu voi publica niciodată articole politice; aceasta nu este decât o viziune asupra unei crize cu profunde aspecte morale și de psihologie colectivă.

Concret, este vorba de o părere a marelui kabbalist Michael Laitman, exprimată pe data de 22 ianuarie 2012 în urma unei întrebări puse la sesiunea de discuții libere ce a urmat lecției de Kabbalah din data respectivă. (Dragoș Dumitriu)

Întrebare:  România a fost scuturată de coliziuni, de mai bine de o săptămână. În Bucureşti deja se observă semne de brutalitate. Prietenii noştri de acolo sunt foarte ingrijoraţi. La nivel global, cum ar trebui să interpretăm suferinţa prin care trece lumea în aceste momente?

 Raspuns: Trebuie doar să diseminăm materiale cu privire la unitate.  Şi sunt câteva reguli în această privinţă:

 –          Nu ne amestecăm cu nimeni;

–          Nu suntem “pentru” sau “împotrivă”;

–          Ca şi educatori, noi ne raportăm la oameni cu multă consideraţie şi naturaleţe;

 Acesta este modul în care noi abordăm această situaţie, în concordanţă cu principiul “Dragostea acoperă toate păcatele”.

Este necesar să ajungem la un consens, la reconciliere şi unitate. Asta nu înseamnă că toată lumea se calmează şi pleacă spre casele fiecăruia, deoarece în acest caz ar fi împotriva protestatarilor. Nu, noi susţinem schimbarea.  Totuşi, în toată istoria, metodele de acest gen nu au avut rezultate pozitive.

Avem exemple viabile în faţa ochilor noştri: Egipt, Tunisia şi alte ţări. De exemplu, care a fost rostul dezordinii  spontane din Londra? Această abordare nu aduce nimic bun nimănui. Iar Egiptul a devenit scufundat în devastări  şi a rămas fără nimic. Astfel, tulburările nu ajută.

De aceea trebuie să lansăm broşuri explicative, materiale despre garanţia reciprocă, care să includă sfatul nostru: comunicare, mese rotunde, educaţie integrală.

Dar, înainte de toate, trebuie să descriem foarte concis situaţia curentă: de ce se întâmplă toate acestea?

Şi făcând acest lucru, nu suntem împotriva guvernului sau a altcuiva. Vorbim despre un proces natural, o fază naturală a evoluţiei noastre, unde lumea devine globală şi interconectată.

Deci, ce ar trebui să facem? Trebuie să ne adaptăm noilor condiţii. La urma urmei, nu există altă cale. Ideea este ca anterior ne adaptăm instinctiv, iar acum trebuie să atingem un nivel de armonie cu această lume schimbată în mod conştient. Acesta este un nou nivel de dezvoltare.

Apoi, trebuie sa explicăm cum vom face acest lucru: prin mijloace de educare, cu ajutorul unui mediu propice, ce va convinge fiecare persoană  de necesitatea de a se uni cu ceilalţi.

România este o ţară destul de omogenă. Nu reprezintă un loc pentru diverse culturi ce convieţuiesc împreună – nu este America sau Europa unită, astfel este mult mai uşor să vorbim despre unitate. Aceasta abordare va domoli setea oamenilor, va revitaliza ţara şi va oferi oamenilor de muncă.

Oamenii se vor ridica în conştiinţa lor şi vor înţelege ce se întamplă. Vor întelege pentru ei înşişi că acesta este un lucru bun pentru ei, pentru copiii lor, pentru ţara şi poporul lor.

Ca un întreg, noi doar invităm pe toata lumea să se unească – şi nu mai mult de atât.

Nu există “costuri” ascunse, trucuri murdare sau încercări de a face bani pe seama cuiva. Dimpotrivă, lăsaţi-i  să facă ei tot pentru ei înşişi. Să organizeze procesul de învăţare şi să construiască un mediu în concordanţă cu legile naturii, în timp ce colaborează cu psihologi.

Aceasta este ceea ce avem de oferit, mai ales luând în considerare că sunt multe ţări ce sunt în pragul unui conflict similar.

 

Din cea de-a patra parte a  Lecţiei Zilnice de Kabbalah 22 ianuarie 2012, “Introducere în Studiul celor Zece Sefiroţi”

 

38 Responses »

 1. Cand vorbim de iubire… din pacate… suntem destul de sceptici, poate pentru ca o asociem cu ceva destul de greu de atins sau… ceva ce tine de intimitate. Clasa politica actuala este departe de orice sentiment ce iar indrepta spre ceilalti, sunt atat de orientati spre acumulari personale de tot felul incat, chiar si atunci cand … se gandesc la ceilalti se gandesc la cum ar arata ei ca binefacatori. Noi… daca continuu ne vom gandii la ei ca la rivalii nostrii, ca la cei ce ne sug sangele, ca la cei ce profita de pe urma noastra nu cred ca vom ajunge undeva. Eu sunt convinsa ca in fiecare om exista o samanta de … cea ce se numeste bunatate… Daca ne-am axa pe acea samanta a celor din clasa politica, daca am invoca-o, daca am hrani-o cu… energia noastra pozitiva… poate usor, usor ea ar creste si ar razbate cat de cat prin invelis.
  Evident nu avem cum sa facem abstractie de batjocura de care avem parte si nu trebuie s-o ignoram, dar in acelasi timp nici nu trebuie sa o hranim numai pe ea.
  Stiu ca pare utopic sa castigi ceva prin… non-violenta si totusi… negrii au reusit s-o faca, indienii de asemenea… deci, se poate, s-a demonstrat ca se poate.
  Hai sa ne aparam dreptul nostru in afara violentei, hai sa ne cerem dreptatea cu gandul la… samanta buna din fiecare. Hai sa gasim punctele comune si sa le exploatam, sa le facem sa creasca. Daca asteptam ca cei din clasa politica actuala sa dispara…. sa se dizolve… cred ca avem de asteptat o vesnicie. Cred ca singura sansa reala este accea de a lucra cu materialul clientului.

 2. Vaatenen

  Paradigmele propuse

  “Dragostea acoperă toate păcatele”.
  Purtati au fost…, de atunci…, cind totul parea o curiozitate, de izbinda implinirii maretiei unor Zei, Ei Ingerii.
  Ei Ingerii socotira ca stiinta ce le-a adus zeilor acea implinire, desertaciunea astazi, trebuie sa o aiba.
  Si…, se pare, au avut-o.
  Mi-am pus intrebarea-De ce atita rivna?
  Nascuti in ceruri diferite, stele stapinite de monarhi.
  Si…, totusi…, impinsi de aceasi dorinta au fost.
  Ce i-a legat in acea dorinta…, acum pamintul ii tine inchisi in staruinta lor de a fi liberi.
  Da…, Copiii de astazi le sint tot una cu dorinta.
  Copiii…, sint impinsi sa se raporteze la oameni cu multa consideratie si naturalete.
  Gest ce este in concordanta cu pricipiul-“Dragostea acopera toate pacatele”.
  Mi-am spus, Ei vor sa impuna o noua cale, un nou nivel de dezvoltare.
  Faptele copiilor sa nu tradeze Pacatul implinit odata!?
  Unitatea…, venita sa spunem…, din constiinta reeducata.
  Sa se faca cu pasi cit mai mici ca nimeni sa nu vada ca sint purtati intr-o noua corvoada.
  Cit de sete le-a fost Copiilor odata…, o sete de il poarta pe om sa tot bata la poarta sperantei.
  S-a vindut bine ori si cine din lumea nascuta din Pacatul…, din timpul primului Adam incoace.., pina acum cind omul si zeii stau sa fie judecati de Leviatan.
  Leviatan pentru…, lume si planul… .
  Da…, teama simt…, nu au primit iertarea, mintuirea, inaltarea.
  Corpuri ce se parabusesc in pacatul cel stramosesc striga principii, “Dragostea acoperă toate păcatele”.
  Se propune polarizarea pacatului la o Dragoste, vicii vechi a celor ce nu-si gasesc scaparea.
  Paradigme Vechi-Paradigme Noi=Paradigma propusa de om in numele omului.
  Vaatenen

 3. pt.Vaatenen:mereu ai fost dramatic,in fine..de la dualitatea naturii la dualitatea umana este o distanta cam mare ,poate infinitaTotusi mai are omul resurse si sanse sa conceapa un concept al dragostei care sa acopere toate pacatele?macar de le-am intelege pt ca inevitabil de undeva de dincolo de noi,cu tot cu noi,se trece la un alt nivel SURPRIZA.N-am tras concluzia influentat de cei care din cele mai vechi timpuri s-au folosit pana si de eclipsa..Schimbarea va veni inevitabil,esecul fiind o informatie pe care nimeni din aceasta societate contemporana nu si-o poate asuma si nici permite.Stie cineva de cand a inceput aceasta planeta sa se invarta in jurul axei sale?si totusi noi oamenii am introdus in gandire timpul fizic.Stie cineva cui apartine acest paradis minunat inca..?nu cred ca stie …si totusi noi am inceput sa dam valoare asa de capul nostru,materiei…cred ca ne-am pus eticete cu pret pe ele singuri.. O societate in care binele este definit prin constientizarea pacatului nu poate judeca . Vateneen din ce lume vii?

  • Vaatenen
   Drama este a spiritelor traire, a vietii inchisa in suportul existentei morbide. Materia tine strinsa in miscarea ei probabilitati, unghiuri de miscare, vibratiii neintelese. Materia nu poate fi cuprinsa in idei. Surpriza ce tu o afirmi nu sta scrisa printr-o ramura de maslin.
   Nu cer sa fiu asumat si nu rog pe nimeni sa ma asume. Lumea este lume, eu vin din mine.
   George, nu sti sa cauti in spatiile lasate, nintelegeri, golul ce nu-l poti umple decit daca privesti dincolo de unghiuri adunate in segmente-gene ce te poarta.
   Dar…, esti aproape…, si departe esti. Aseazate dincolo de lume, acolo unde poate esti. Priveste catre tine…, uimit vei fi de distanta, spatii pe care nu o sa le poti parcurge decit daca sti sa strigi la tine-Priveste-ma in ochi, eu sint ce poate fi…, in Tine.
   Vaatenen

 4. Suntem fascinati de ceeea ce ni s-a impregnat in mental prin educatie. O educatie limitata , directionata si menita sa tina captiva pe marea parte din noi. Putini reusesc sa treaca de aceasta bariera mentala programata. Mecanismele inconstiente ale majoritatii captive ajung sa loveasca nemilos si critic in cei “evadati”. Cu alte cuvinte sistemul se auto protejeaza din interior , ingenios conceput de “arhitecti”.
  Nu vi se pare curios ca toate discutiile despre evrei poarta o incarcatura aparte ? Suntem dominati de trecutul lor si ne pretind sa discutam despre ei mai mult pe un ton “adulator” decat real ( departe de mine gandul de a fii antisemit). Azi este inteles prost cuvantul religie , pentru ca istoria a fost mistificata dupa bunul plac al clerului , scrisa si rescrisa mutandu-se virgula si intelesul la final. O parte radicala dintre ei (din pacate la carma acestei lumi) se considera a fiind “poporul ales”si actioneaza in consecinta.
  De aceea au urmarit si urmaresc sa isi scrie istoria de “invingatori”. Ce ii caracterizeaza pe “evadati” ? In primul rand realizarea faptului ca avem origine comuna , traim intr-un “pantec urias” , ca facem parte din Unitate. Fiecare cale (sociala , religioasa etc) ne conduce catre unitate prin faptul ca suntem parti din intreg.
  Daca acesti “evadati” ar scrie istoria adevarata , si educatia s-ar face pe aceste baze intr-un timp relativ scrut de cateva generatii am putea sa ne indentificam cu ceea ce s-ar numi cu adevarat civilizatie.
  Civilizatia implica in primul rand grija fata de fiecare membru al ei. Si de aici toate celelalte……

   • Vaatenen
    Mai intelept este sa spui-esti lumina pentru tine “acolo” atunci vei fi lumina pentru tine orinde.
    Vaatnen

 5. Vaatenen

  Profesorul Dulcan: ” „Religia” mea este o căutare şi o trăire a esenţei ultime a Universului şi nu are nimic comun cu modul istoric în care s-au implicat instituţiile sale reprezentative. Ele pot persista sau pot să dispară în funcţie de vântul istoriei şi de capacitatea lor de adaptare, de remodelare, de actualizare, dar esenţa de dincolo de măruntele orgolii şi ambiţii omeneşti, va fi eternă.
  Pledez pentru eternitatea acestei esenţe. ”
  Eu Vaatenen ma am pe mine. Las celor ce le este cerut sa pledeze sa-si aseze stiinta asa cum Ei cred ca se oglindeste in Lume.
  Intrebare: Crezi in Dumnezeu?
  Cineva…, ce cauta sa arate cit de meritos este in fata unui Stapin pe care-l stie din stramosii ce s-au prosternat Stapinului, pune intrebarea cel ii leaga poate de promisa salvare. Un chip ce cere de la alte chipuri sa imparta vina pe care o duce prin natura lui fara sa-si dea seama ca si ei impart masura pacatului lor, vina ce le curge prin vene. Pacatul vrea sa stie unde isi face cuib. Singurul popor din lume la care se potriveste de minune zicala-Fiecare pasare moare pre limba ei. Contrazis sa fiu numai daca gasiti acele stigmate care arata ca mai trebuie sa caut. Primesc de la voi pareri, dar sa fie clar motivate.
  Raspuns: Cit de nepotrivit este sa-l cauti pe Dumnezeu la mine, cit de nepotrivit este sa-i masori lui Dumnezeu faptele dupa credinta Ta.
  Intrebare: Crezi in Isus ca fiind Fiul lui Dumnezeu Eli.
  Raspuns: Numai cel ce nu are Lumina va pune o astfel de intrebare, numai cei ce se tem de pactul pe care-l infaptuira stramosii lor, cei ce cauta sa vada cui trebuie sa plateasca, cu ce, cind si cum.
  D-l profesor Dulcan este un vizionar ce propune o arhitectura mai ampla, o oglindire a stiintei sale ce pentru unii nu este decit o filozofie a stiintei.
  Pleaca de la idea ca omul este o fiinta rationala ce initial a fost sacra, se indeparteaza de sacru rezultind profanul. Sa intelegem poate ca, lumea se zbate astazi intre sacru si profan? De ce omul ar da voie la acest conflict launtric. Sa fie-Nihil Sine Deo cel mai profund adevar rostit al omului? Daca Da…, conflictul este unul de natura Dumnezeiasca? Sa fie in natura profunda a Omului lacomia? Altfel cum…, cind omul a indraznit sa afirme ca pamintul este al lui? Nu omul a vindut pamint omului? Nu omul ia taxe omului in numele omului sprijinit de Domnul? Sa fie numai omul vinovat de natura lui profunda? Astazi…, mai mult de cit oricind se pune in discutie deficitul de constiinta, criza de constiinta a omului. Se propune o preocupare mai ampla asupra spiritualitatii. Se propune o lege a binelui, lege ce izvoraste din natura raului ce sta sau curge de atitea veacuri in singele cel poarta. Nici un om nu se intreaba de ce este in conflict permanent, el cu el. Ce nu poate cuantifica omul, dar isi permite sa creada ca o poate face? Se cere ca Divinitatea sa fie o noua forma de religie? Dumnezeu nu mai raspunde cerintelor omenirii. Sa-i fi facut Dumnezeu pe oameni unul mai meritos ca altul? Oamenii cauta o Divinitate care sa le ierte pacatul, sa-i aseze pe toti la acelasi nivel. Se cauta o noua personalitae o noua constiinta, un nou Isus?Ce stiu oamenii este ca timpul ii limiteaza pe toti. Ce stiu oamenii de stiinta, omul este o fiinta preprogramata. Deci se propune un nou model de gindire, se propun noi legi psihologoce si psihice, se propune o noua lume si anume spirituala. Dar cum sa atingi o masa critica? Se stie ca mentalul exprima informatiile de la nivel ADN. Se pune intrebarea: Cum sa scape de consecintele pacatului? S-a facut o sinteza a tuturor traditiilor spirituale. Concluzia trasa a fost: Modelul nu trebuie sa fie Isus ci exponentul Divin din fiecare, un exponent modern, se cere sa fi bun. S-a propus si un timp, nu mai mult de 20 ani.
  Ce spun Eu: Se incearca sa se dea o noua forma a paradigmei. Modelul patologic al unor boli vechi se doreste sters. Se doreste o noua paradigma, paradigma ce ascunde intentia Ingerilor Cazuti.
  Vaatenen

 6. S-a tot discutat de acea “masa critica” de oameni spirituali sau orientati catre spiritualitate care sa genereze schimbarea societatii umane in bine. Cred ca, in acest domeniu, “cu o floare se face primavara”… sau cel putin, asta ar trebui sa fie atitudinea noastra, sa transformam neputiinta din mintea noastra in credinta ca putem face fiecare cate ceva, chiar sa urnim muntii din loc, cum spunea Iisus.

  De asta nu sunt de acord cu atitudinea lui Laitman, de a sta ca oile intr-un tzarc si a incerca sa intelegem. Ce sa intelegem?

  Omenirea nu sufera din deficit de intelegere, la ora actuala ci de un deficit de initiativa care sa indrepte lucrurile negative cu care ne confruntam. Iar aici ar fi rolul fiecaruia “sa sadeasca cate un copac”.

  Adaptarea nu cred ca e calea. Ne-am tot adaptat de mii de ani la tot ce ni s-a intamplat pe aici, iar istoria omenirii este un sir de tradari, confruntari si masacre, cele mai multe dintre ele realizate cu justificarea (penibila) a “inspiratiei divine”.

  Cred ca rolul oamenilor spirituali in 2012 ar trebui sa fie mai ofensiv si mai activ ca niciodata. Nu cred ca trebuie sa batem mingea, ca si pana acum, undeva in spatele portii.

  Daca “unitatea” de care vorbeste Laitman nu aduce un plus de progres pentru umanitate, o noua treapta spirituala, de valorizare a fiintei umane, ea nu isi are rostul. Nimeni nu-si doreste “unitate” intr-o masa de oi inchisa intr-un tzarc, cu niste stapani deasupra care hotarasc criteriile dupa care sunt judecate si triate oile (eternele dileme ale globalizarii).

 7. Cred ca majoritatea confunda iubirea cu dragostea. Ca sa simti ca iubesti oamenii nu ai nevoie de fluturasi in stomac ci mai degraba de un sentiment de compasiune, pt ca iubirea ti-o manifesti fata de cei mai necajiti decat tine (fie material fie spiritual), cand ei doresc sa-si arate suferinta.Pt dragoste este nevoie de alt tip de manifestare si nu o poti darui mai multor persoane in acelasi timp

 8. Vaatenen
  Profesorul Dulcan: ” „Religia” mea este o căutare şi o trăire a esenţei ultime a Universului şi nu are nimic comun cu modul istoric în care s-au implicat instituţiile sale reprezentative. Ele pot persista sau pot să dispară în funcţie de vântul istoriei şi de capacitatea lor de adaptare, de remodelare, de actualizare, dar esenţa de dincolo de măruntele orgolii şi ambiţii omeneşti, va fi eternă.
  Pledez pentru eternitatea acestei esenţe. ”
  Eu Vaatenen ma am pe mine. Las celor ce le este cerut sa pledeze sa-si aseze stiinta asa cum Ei cred ca se oglindeste in Lume.
  Intrebare: Crezi in Dumnezeu?
  Cineva…, ce cauta sa arate cit de meritos este in fata unui Stapin pe care-l stie din stramosii ce s-au prosternat Stapinului, pune intrebarea cel ii leaga poate de promisa salvare. Un chip ce cere de la alte chipuri sa imparta vina pe care o duce prin natura lui fara sa-si dea seama ca si ei impart masura pacatului lor, vina ce le curge prin vene. Pacatul vrea sa stie unde isi face cuib. Singurul popor din lume la care se potriveste de minune zicala-Fiecare pasare moare pre limba ei. Contrazis sa fiu numai daca gasiti acele stigmate care arata ca mai trebuie sa caut. Primesc de la voi pareri, dar sa fie clar motivate.
  Raspuns: Cit de nepotrivit este sa-l cauti pe Dumnezeu la mine, cit de nepotrivit este sa-i masori lui Dumnezeu faptele dupa credinta Ta.
  Intrebare: Crezi in Isus ca fiind Fiul lui Dumnezeu Eli.
  Raspuns: Numai cel ce nu are Lumina va pune o astfel de intrebare, numai cei ce se tem de pactul pe care-l infaptuira stramosii lor, cei ce cauta sa vada cui trebuie sa plateasca, cu ce, cind si cum.
  D-l profesor Dulcan este un vizionar ce propune o arhitectura mai ampla, o oglindire a stiintei sale ce pentru unii nu este decit o filozofie a stiintei.
  Pleaca de la idea ca omul este o fiinta rationala ce initial a fost sacra, se indeparteaza de sacru rezultind profanul. Sa intelegem poate ca, lumea se zbate astazi intre sacru si profan? De ce omul ar da voie la acest conflict launtric. Sa fie-Nihil Sine Deo cel mai profund adevar rostit al omului? Daca Da…, conflictul este unul de natura Dumnezeiasca? Sa fie in natura profunda a Omului lacomia? Altfel cum…, cind omul a indraznit sa afirme ca pamintul este al lui? Nu omul a vindut pamint omului? Nu omul ia taxe omului in numele omului sprijinit de Domnul? Sa fie numai omul vinovat de natura lui profunda? Astazi…, mai mult de cit oricind se pune in discutie deficitul de constiinta, criza de constiinta a omului. Se propune o preocupare mai ampla asupra spiritualitatii. Se propune o lege a binelui, lege ce izvoraste din natura raului ce sta sau curge de atitea veacuri in singele cel poarta. Nici un om nu se intreaba de ce este in conflict permanent, el cu el. Ce nu poate cuantifica omul, dar isi permite sa creada ca o poate face? Se cere ca Divinitatea sa fie o noua forma de religie? Dumnezeu nu mai raspunde cerintelor omenirii. Sa-i fi facut Dumnezeu pe oameni unul mai meritos ca altul? Oamenii cauta o Divinitate care sa le ierte pacatul, sa-i aseze pe toti la acelasi nivel. Se cauta o noua personalitae o noua constiinta, un nou Isus?Ce stiu oamenii este ca timpul ii limiteaza pe toti. Ce stiu oamenii de stiinta, omul este o fiinta preprogramata. Deci se propune un nou model de gindire, se propun noi legi psihologoce si psihice, se propune o noua lume si anume spirituala. Dar cum sa atingi o masa critica? Se stie ca mentalul exprima informatiile de la nivel ADN. Se pune intrebarea: Cum sa scape de consecintele pacatului? S-a facut o sinteza a tuturor traditiilor spirituale. Concluzia trasa a fost: Modelul nu trebuie sa fie Isus ci exponentul Divin din fiecare, un exponent modern, se cere sa fi bun. S-a propus si un timp, nu mai mult de 20 ani.
  Ce spun Eu: Se incearca sa se dea o noua forma a paradigmei. Modelul patologic al unor boli vechi se doreste sters. Se doreste o noua paradigma, paradigma ce ascunde intentia Ingerilor Cazuti.
  Vaatenen

 9. Fratilor…. fratilor…. Ce filosofii frumoase!!!!.
  Nu numi ca nu sunt de acord cu acest gen de abordare insa cred ca este de-a dreptul strigatoare la cer. Pana ne aburiti dv cu aceste ,,intelepciuni kabalistice ” nu credeti ca ar fi mai intelept sa rationam putin despre ce se intampla cu tarisoara noastra????. Da este bine ca se striga durerea in strada. Da este bine ca se ia atitudine. da ne-am saturat de acesti hoti globalisti care s-au infiltrat in toate institutiile statului, si ne hacuiesc de toate resursele de sol si subsol si nu numai atat ci se pare ca ne fura chiar istoria, identitatea si daca ar putea chiar sufletele aruncandu-ne intr-un razboi continuu unii impotriva celorlalti.
  Este dureros insa vom razbi aici in aceste locuri unde omenia nu s-a pierdut si aici unde Dumnezeu a pus mult har si adevarata intelepciune in oamenii simplii ….

  • Vaatenen
   Catre Nik
   Nik…, ce cauti Tu pe aici?! Cronica nu este o pagina dintr-o revista de scanadal si nici nu este un ziar ce vinede si cumpara. Daca ai o problema du-te si cauta-ti linistea in strada. Vrei sa fi lider de opinie? Nici o problema, dar cauta tu o alta schema. Ceea ce nu spui tu… , in tine este dorinta de conflict si multa frustrare. Du-te acolo unde ai chemare. Cum de vezi aburi intr-o intelepciune ce te tulbura? Esti un filozof ce neaga filiozofia, numai filozoful recunoaste filozofia. Cauti sa imparti dreptate. Pai…, cauta da la un frate…, din nemul tau…, ce poate sa socoate ca tu duci osul mai departe.
   Tu nu vrei sa auzi decit ce-ti place. Cauta har si adevar mai mult la Dumnezeu si mai putin la oameni. Judeca-ti neamul…, asa cum si ei te arunacara in lumea, lume ce se pare a devenit o grea povara. Fi intelept asa cum ti-a dat Domnul, cauta-ti linistea si nu mai baga zizanie, poate te vei pricopsi cu vre-o danie cereasca,
   Vaatenen

 10. subscriu la ce zice florenta si cred ca traducerea mai corecta si mai larga era “IUBIREA acopera …” dar ca sa ajungi de la pacat la iubire e ceva… la care sa renunti :)

 11. Vaatenen
  Ce putere are vina?
  Vina este haina… ce poate ti se potriveste, este palaria ce acopera mindria, este golgota nemului cel cazut in prapastia fara de sfirsit al neamurilor ce se grabesc sa ridice un alt Turn Babel.Da…, sa fiu mai explicit. Oare cum s-a numit cel ce s-a grabit sa intre pe poarta grea asezata de un Dumnezeu Groaznic pe un Pamint ce urma sa devina un Mare Mormint. Cum sa-i numim pe aceia care au ales taleri sa-i conduca in uitare?Au rostit Ei ceva despre Iertare? Cum sa-i numim pe aceia ce dorm in somnul inconstientei? Cei.., da…, cei ce au ales cararile privirilor goale. Cum sa-i numim pe aceia ce cersesc tot timpul indurare? Cum sa-i numim pe cei ce se tem de Noaptea, ce ii mistuie-n fiori de groaza, groaza ce maninca din suflet? Bestia…, ce isi acopera firea cu vesminte venite ca un dat de la neamurile prea fericite se infige in speranta, acea himera a omului scapare. Cum sa numim omul ce isi inchipuie inaltarea, acea nadejde pierduta…, lumina lumii? Cum sa numim omul ce lasa lighioana sa-i inghete singele la apusul vietii? Cum sa numim omul ce lasa existenta sa-i sleiasca viata? Cum sa numim omul ce lasa Bestia sa-i stinga viata, facindu-i firea atit de ticaloasa si pe veci pofticioasa? Cum sa numim omul ce leaga Spiritul de ale nemurilor uitate morminte? Cum sa numim nemul ce doarme in morminte, duhuri de o vecie chinuite, spăsite în flăcări hărăzite să le spele spre-a le-înălţa-între neamuri fericite? Cum sa-i numim pe cei ce sint ignoranti dind iertare celor ce cred ca li se cuvine? Cum sa-i numim pe cei ce au ajuns in tara durerii? Cum sa-i numim pe cei ce vorbesc cu limbi stigmate, soptind jelnii, vaier si suspine? Ciudat grai, hide bilbiieli, geamăt de chin şi răcnete de ură şi braţe ce se zbat vuind şi ele? Cum sa-i numim pe cei ce si-au pierdut comoara inimii?Cum sa-i numim pe Damnatii Mindriei? Cum sa-i numim pe cei ce nu sint primiti nici in Imparatie si nici in Infern? Cum sa-i numim pe cei ce invidiaza alta soarta, pe cei ce se tirasc lasind urme oarbe?
  Vinovati pe veci sint cei ce sint lasati sa se poarte pe ei in afara imparatiei, sub privirea Celui Groaznic.
  Dar…, Da…, fericiti sint cei ce sint Viata pentru Ei, Spirite ce isi simt chemarea in ceruri unde Stelele nu sint numai Lumini Apuse.
  Fie ca Visul ce a dormit de mult inchis in lanturi grele sa fie trezit spre al vostru zbor.
  Vaatenen

 12. Vaatenen
  “Intr-o cheie mistica, Armaghedonul devine sita prin care trece doar graul, lasand neghina sa fie arsa.”
  Foarte interesant ceea ce ne propune spre analiza D-l O. Teodorescu.
  Se vorbeste despre o cheie care este expresia mistica a naturii umane. Se pune intrebarea -cheia este un adevar pe care numai cel ce poarta adevarul il si manifesta sau este dorinta celor ce dau nota mistica prin care asocieze natura acestei chei cu dorinta lor de a se contopi cu aceasta cheie prin impunere?
  Armaghedonul…, locul, acea parte din structura fiecarui om despre care se afirma ca ar fi locul judecatii. Foarte curios?!?Se pare ca acesti constructori ai corpului uman au asezat cun multa grija un fel de sala a judecatii. Un loc in care se cintaresc, dupa anumite algoritme, faptele stramosilor. In acest loc se intilnesc: Fiara, intelegind poate natura bestiara a omului, natura animalica sau natura primara; imparatii lumii si armatele lor-regii blestemati, acele lini de singe sub care a servit fiecare stramos; trei duhuri de draci-duhul lumii-satana sau partea intunecata a corpului uman-cei ce crediteaza existenta, fiara sau natura primara(animalica), prorocii mincinosi sau cei ce au limba stigmatizata.
  Se poate intelege ca si Isus a avut in structura lui umana aceasta sala, numai ca El-Isus in spirit putea sa treaca fara sa fie judecat. Numai programul initial trebuia sa mearga mai departe? Se propune.., ca ar mai exista descendenti a caror spirit va trece de aceasta judecata? Se sustine ca de aceasta judecata toti vor avea parte, si cei care sint descendenti pe linia lui Isus dar si cei care nu sint descendenti pe linia lui Isus. Pai…, De…, daca nu va-ti facut singuri corpuri si ati accepta ca altii sa va faca corpuri…, suportati si cosecintele judecatii. A…, trebuie sa si platiti, de vreti-de nu vreti?
  Neghina sa fie arsa.., Hm? Din ce stiu Eu si din ce stiti si voi toate corpurile omului se sting. Se pare .., pina acum…, neghina nu a fost arsa. Sa inteleg ca in structura omului exista si o camera de ardere? Vor fi dati focului acele elemente, acei stramosi care nu corespund programului, acei stramosi care au fost gasiti nedrepti, acele suflete care sint pacatoase ? Ati vazut voi un suflet care sa nu rezulte din pacat?Daca toate corpurile sint rezultate din pacat, ce stramos mai poate fi gasit drept? Da.., ciudate sint caile lui Dumnezeu, in alte cuvinte programul de baza ar trebui sa faca selectia. Oare programul mai functioneaza sau au bagat alti surubelnita, programul mergind ca o melodie ce se tot repeta, melodie citita de pe o placa de patefon zgiriata?Ce au facut Misticii astia…, au zgiriat placa? Mistici impinsi de cine? Se pare ca si Ingerii Cazuti au bagat adinc mina in program? Nu au fost Ei inobilati in ceruri? Nu li s-a dat lor virtuti? Nu erau Ei purtatori de glorie? A…, am uitat, si Ei au pe aici descendenti, si…, ce este mai important…, sint si ei prinsi in corpuri de om, HA…, HA…, HA.
  Vaatenen

  • Ciudat,sa fii special, cand cei din jurul tau nu vor sa vada asta..si daca sunt aceia care vor, nu-s decat acele defecte personale pe care Creatorul tau a vrut sa ti le vezi numai pe oameni in exterior.Esti un demon,frumos de altfel..

 13. salut..nu am mai intrat de mult pe aici,toate cele bune tuturor.Vaatenen creca este a doua incercare a mea sa te pricep,sa depun un efort in sensu asta.De ce nu faci proba stiintei tale?…de ce nu faci un sistem filozfic,psiholgic..de care vrei tu,dar ceva care sa fie robust,atacabil,ceva care ii se poate proba valoarea de adevar? Iti dai seama ca daca tot emiti enunturi aici…ai dorinta de a trimite ceva.Eu nu vreau sa complic mesajul meu,sau sa iti complic tie o eventuala explicatie,mesajul meu este simplu..toate astea ne-ar scute de multe probleme si timp pierdut.

  • Vaatenen
   Catre ValiClaudiu
   Cu toate ca pare neverosimil raspunsul meu…, iti transmit, Eu nu incerc sa ma fac inteles, Nu asta este sensul. Daca vrei sa intelegi, nu caut sa impartasesc stiinta mea cuiva. De ce? Corect este ca fiecare sa aiba un mod propriu de a se regasi, un mod propriu de a da sens cautarilor lui. Am mai afirmat…, Adevarul este in afara timpului si spatiului omului. Facind aceasta afirmatie poate vei intelege ca nu am cum sa dau adevaruri cuiva, mai mult ma astept la orice fel de raspunsuri si reactii care sint specifice naturii omului. Da…, ai inteles bine…, astept reactii. Reactiile care nu au nici o semnificatie pentru mine, acele unghiuri de vedere care nu completeaza privirea de ansamblu pe care o am asupra curgerii info-energetice in structurile existente le sterg sau le anulez.
   Pe cit ai vrut Tu ca acest mesaj al Tau sa fie simplu, in fapt nu este simplu…, deloc. Stiinta Ta este fragmentata si nu a raspuns cautarilor tale. Stiinta Ta nu te-a impins sa faci salturi in Tine? Esti in cautare…, dar nu sti de la ce sa pleci? Ai idei formate in urma unui cumul de informatie? Iti sugerez sa cauti o forma clara a Ta de la care sa pleci. Multa atentie insa, Aceasta forma te poate duce in pragul nebuniei dar si al genialitatii. Mentine aceasta forma dreapta, nu o lasa sa se plece de a lumii povara.
   Succes in cautarile Tale si fi implinit asa cum sti Tu sa o faci.
   Vaatenen

 14. Vaatenen
  Puzzle
  Plimbindu-ma pe drumul ratacitor al omului cale vad stind pe o banca un batrin, poate un tinar de alta data. Dau sa trec, sa nu deranjez, clipa-vesnicia ce ii sta pe umeri, privirea goala prinsa in nemiscarea firii. Ma simt transpus in jocul pregatit cu grija, o piesa dintr-un greu labirint de catre cel ce vegheaza a mea nemarginire. Ma opresc si ocup acel spatiu ce imi da posibilitatea sa ascult ale batranului cuget.
  Batranul: Am fost smuls din somnul greu, trezit de-o smucitura. Am privit cu luare-aminte jurul imprejurului meu, vale ce ascundea morminte acum cazna fara chin pare,multa gloată de prunci, femei şi de bărbaţi sint eu.
  Mintea mea nu cauta a mea muta suferinta ci cauta sa afle a pacatului biruinta? Trei femei s-au asezat in drumul meu. Una m-a purtat in chinuri, placerea desfriului mi-a aratat lumina oarba. Cea de a doua m-a aruncat botezului ca sa nu uit sa le port cusurul. Cea de a treia m-a invata cum sa ma poarte credinta, umilinta ce biruie prin semne-sunete povara. Mintea imi spune…, purtat am fost de trei nebune in duhul lumii ca sa nu vad a mea vie fiinta. Sa nu crezi ca ai fost salvat de o mare nebunie…, mintea-mi sopteste. Ti s-a pregatit o vesnica nasalie. Sa fi fost atit de orb la a mea viata? Am haladuit existenta, am strabatut desisuri dupa desisuri locuite de duhuri moarte. Mintea nu a putut sa desluseasca uitatele panorame. De ce oare…, oare pentru ca mintea s-a prosternat curviei? Ce dulce lumina…, oarba lumina…, ce dulci vorbe…, goale vorbe, stau acum inchise parca incremenite in sapte ziduri. Zidurile…, a faptelor marete ce vor fi date uitarii. De ce nu m-am purtat eu mai bine departe de aceasta comedie grozava a carui nume-titlu bravada imi spune Genune. Am fost purtat de legi morale. am fost purtat de filozofi ce nu incap in fapte. Nu am fost invatat sa caut cu intelepciune un loc de tihna. Am fost invatat sa sorb a zorilor vina. Familia m-a osindit prin acte de supunere venina. Nu mi s-a spus ca viata nu este existenta maligna. Cu greu am gasit locul fiintei ce urmeaza sa ma poarte dincolo de proscrisi a planulu luminii oarbe. Juraminte am desfacut, acele lacate grele ce atirna in decazuta lumina-maretia geamanului. Fiinta blinda a vietii nemurire mi-a soptit: Cu greu am trecut de invoiala crunta, semnata spre placearea-i bruta; Mistuiesteti neamul in focul uitarii…, Da…, acel trufas neam, acel neam ce a ridicat razmerita impotriva vietii; Sa nu te uiti in groapa in care totul plinge, in vagaunile uitarii-in care raul lumii-intregi se strange; Sa nu te lasi prins de mainile ce aclama poveri oricare, noian de munci si cazne; Sa stai deoparte de a lor neagra gaoace, cei ce se tot izbesc, cu dreapata , si cu stanga, se improasca cu sudalma lor tenace-Tu de tot strigi?, Tu de ce cheltui?; Te-am lepadat de credinta neamului…, credinta oarba; Nu mai porti coroana data ,promisa inaltare; Te-am scapat de sarutul dat scarnavelor maini a piosilor clerici; Te-am scapat de acei ce sint scufundati in josnicie; Te-am scapat de tuciurii pusi tot timpul pe harta a caror limbi stigmate vrajesc, tocmesc suflete nascute, stim noi…, a cui sa-i fie vina…, data omului povara ca sa-i stea cruce; Te-am eliberat de calda lume strinsoare, a ei oarba incaierare; Te-am eliberat de amarita soarta…, soarta are tot ce-i supus in lume de Fortuna, si pentru care toti se indeasa tare. Deci.., primeste Viata-Am primit Viata, si lasa celor ce cred ca au stiinta sa imparta tuturor lumina oarba, acea lumina ce straluce aidoma splendorilor din lume. Da.., vorbesc de Stapini-Regii Blestemati sa poarte daniile tradarii lor, acele raspindite prin timpi averi, renume, din neam in neam, din vatra in alta vatra. Tu esti Schimbarea ce nu este scrisa in timpul celor ce stau scrisi ca nascuti sa urce iute si sa tot cada degraba. Tu Esti si nu vor mai fi si altii, dar este unul ce pe El se poarta, si poate sa te vada. Priveste-l…, drept sa fi cind El se indreapta caci numai El stie a deschide poarta dintre Tine si Mine. Astept…, astept sa izbavim odata.
  Eu: Hm…, care va sa zica…, un batrin poate un tinar alta data poarta in el dorinta izbavirii de prea mult asteptata. Ma ridic si odata cu mine batrinul priveste, drept sta sa priveasca catre mine. Privesc viata ce l-a pregatit bine. Ma indrept catre mine lasandu-l pe batrin sa hotareasca steaua ce-l va calauzi. Ma intorc ultima data sa vad mai sta in poarta?. Da…, viata il poarta.
  Puzzle
  Vaatenen

 15. Ce daruri accepti…
  Fiecare clipa isi are darul ei . Unele daruri ne sunt de folos altele ne incurca , totul depinde de noi. Putem alege sa acceptam orice dar si sa ne lasam atrasi in jocul altora sau sa fim selectivi si sa acceptam doar acele daruri care ne ajuta in cresterea noastra. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte . Putem iesi din adancurile cele mai profunde…Pentru afi implinit curata-ti inima de frica , ura si egoism ; Scuteste-ti mintea de preocupari inutile ; simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa ; daruieste mult si nu astepta nimic ; iubeste cu adevarat pentru ca in trebuie sa fi solutia si nu Problema .
  Ca dintr-un jurnal , intelepciunea inimii spune ; Stiu cine sunt si imi place asa cum sant . Am incredere in mine orice s-ar intampla . Spiritul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie , sant convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator. AM SA IMI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA -Sa rad mult si des . Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor ; Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea oamenilor ipocriti ; Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare . Sa fac astfel ca macar un om sa stie ce inseamna dragostea ..Sa las in urma mea o lume ..mai frumoasa ‘
  Aceasta este Calea Inimii..
  ‘D-zeu a ales lucrurile smintite ale lumii ca sa-i rusineze pe intelepti si a ales slabiciunile din lume ca sa-i rusineze pe cei tari , Imparatia Domnului nu sta in vorbe ..’

 16. Vaatenen
  O lume ce se pierde in detalii sumbre.
  Ma aflu cu treaba in Bucuresti. In timpul pe care-l pot acorda cautarilor mele imi indrept pasii catre niciunde. Privitor sint Eu cu voia Mea. Stau cit se poate de nemiscat ca sa nu cumva…, sa-mi fie pasat-a o povata. Ma gindesc-cite piese de teatru sint puse la vedere spre a fi traite de participantii voluntari dar si cei involuntari, acei participanti care sint mistuiti de intentiile lor, intentii ce forma cauta sa ia spre a fi exprimate in cele mai rostite viltori dorite iar altele nedorite. Spectacole pline de culoare, spatii ce se umplu de cauze goale, verdicte duse spre implinirea unui scop ce nu-si gaseste menirea. Cit de utili se vor a fi oamenii, dar nu pentru ei, ci pentru a-si satisface neimplinitele porniri a desfraului cojoace. Atita zgomot…, imi spun, si surzii, si orbii si cei cu limba despicata sint prinsi in roata. Unii sint cintariti dupa…, a…,dupa ceea ce ei poarta. Altii se impun prin grai pasarilor moarte, vorbelor goale sa le dai spre maretia implinirii fala. Cei ce sint surzi se lasa imbrinciti de colo-colo pina ce ies ca sa aplaude, poate string asa si ei atentii…, da…, a oamenilor pretentii. Da, spectacole ce string intentii, spectacole ce vor a prinde forme, exprimate in noian de spatii ce curg pe fire de la un plan la un alt plan. Ma opresc din cind in cind sa absorb mirosuri ce se desprind din jocul mastilor sclave, mirosuri ce se scurg in jocul lor in mici partituri. Sint sunete ce se rescriu pe ele in caznele poftelor ce atirna ca si grele lanturi de picioarele sufletelor. Privesc catre transcederea pacatelor din sorti stinse in suflete ce isi consuma bruma de lumina. Spatii suprapuse parca stau sa incurce si cea mai luminata stare a unora ce se cred regizori peste a sufletelor grandoare. Gindul imi spune, este piesa ce nimeni nu o vede, este piesa ce tot aseaza idei ce poate o sa ridice scirnaviile cazute in viltoarea Dracului. O idee ce nu poate prinde decit pe nestiute. Se invart taleri, se semneaza contracte, se spun juraminte pe oase-vechi morminte. Piese asezate pe planurile ce nu-si schimba unghiul decit odata cu mastile ce sint purtate de malefice vesmint ce agata dupa pofte ce zac laolata sugrumate poate numai de cit de mult a putut sa cosume vesmintul din ceea ce naste, sfere de constinta masculina ce graviteaza in limita data de saminta ce se vrea stapina-pe ce…, ma intreb. Roluri date poate spre a fi jucate…, dar de cine?
  Unu nu exista decit ca exprimare a acceptiunii lipsei, forma a expresiei liniare sau forma expresiei simple , dar intodeauna strigat la nevoie. Doi este contradictia de termeni, dorinta completarii, vesnica ruptura, unul completat de unu-altul. Trei este supunerea, ce nu lasa voie la comentarii, a lui unu. Patru este zeul ce priveste din afara lui trei, controlind parca parcursul lui unu. Cinci este lumina ce nu poate fi vazuta decit de catre patru, un zeu ce poate cu gindul sa o sarute. Sase este inaltarea, dar si coborirea, atunci cind zeul se rescrie pe El in Unul cel poarta. Sapte este maleficul, animalul de prada lipsit de puterea de a se privi in ochi, acea bestia de prea mult timp asezata pe planul privit de Zei ca un joc de lumina si lumina cazuta. Sapte este maleficul ce se oglindeste numai in parte in ochii sferelor de constiinta oarbe ce graviteaza in jurul maleficului. Opt este haosul…, implinit pe sine insusi. Noua este poarta ce nu poate fi trecuta nici macar de Zeii ce se tot framinta. Zece este absolutul, dar si nimicul, nimeni nu indrazneste sa provoce ce nici macar nu poate atinge in vreu fel sau altul.
  Privesc mai departe si spre uimirea mea vad asezata intre bordeie ale desfatarilor oarbe o impunatoare structura rece. Hm…, -sau gindit sa aduca tocmai aici vrerea lor ? Cine sint Ei, poate ma intrebati? Sint aceia ce isi jura credinta spre a implini a lor biruinta. Ei cred, ca Darul…, ce lau avut odata primit de la Strabunii ce nu-si mai gasesc menirea in prea inalte ceruri, le sta in singe…, Da…, Ei vor nemurirea. Ei cred ca spatiile ce astazi sint prinse in zidurile structurii reci pot aduce raspusul ce-l vor spre a nu cadea cu totii in golul ce arde amintiri laolalta cu Ei. Deci…, se pare…, ca Ei stiu sau mai corect sint convinsi, ca ii asteapta o secure grea de nu gasesc sa se dea pe Ei asa cum au facut-o Strabunii lor . Credeti…, ca acesti Tirgoveti ce au vindut aurul pentru hirtiile insemnate ce garanteaza lanturile existente, nu vor sa duca mai departe asa cum strabunii lor o facura, o prea “frumoasa inalta ” carte. Da…, ii aud spunind lumii vorbe dulci, o mare minciuna, spre a culege catrene. Catrenele sint acele cuvinte ce razbat de acolo dinspre morminte pentru a implini cautarea cea veche. Sint mai atent sa vad pina unde se poarta Ei-purtati de umbre. Privesc si mai atent si imi dau seama ca in aceasta structura se leaga spatii ce au mai fost strabatute de mireni a singurei lumini ce nu pote fi tinuta sclava. Se rostesc acum, cum se rosteau atunci, siruri de vechi cuvinte de catre guri bogate ale Lor-Ei de alta data-purtati de umbre. Ecou se vor duse cuvintele in spatiile de atunci, de alta data in spatiul de acum. Ma gindesc….?! Ei tot cauta …, ce poate au legat odata, sau au crezut ca pot sa lege ce nu poate fi legat niciodata. Da.., nu au putut sa lege lumina…, dar au vrut sa lege exprimarea formei…, hm. Da…, si acum ligusitorii-umbre de alta data ii invata pe Ei sa faca frumos…, pe fata…, dar sa fie atenti la catrene. O umbra am prins-o in miscarea ei dindu-i iluzia ca a gasit o sursa, i-am aratat potirul. Ea…, umbra imi arata asezate pe tipsie de argint tinuta de ferme brate cupe vechi, distorsiunea starilor de alta data. Mi-am spus, vrea sa gaseasca puntea prin alegerea pe care vrea sa o infaptuiesc. O las sa creada ca nu stiu de furtul ce vrea sa-l faca dindu-mi sa aleg cupe din care baura acei Regi Blestemati-acele linii singe ce aseaza vechiul pacat de-a lungul unor vremuri. Ii arat umbrei ca drumul ce o aduce spre intimpinarea mea nu este decit o alta scurtatura goala si o indrum, nu pe drumul parcurs cu greutate, ci pe un drum fara de intoarcere. … …
  Aud un sunet meatlic…, hm …, sint obligat prin natura deplasarii mele in Bucuresti sa ma opresc din ale mele cautari.
  Voi medita poate mai mult cind o alta umbra va indrazni sa se apropie pentru…, a ma incerca poate.
  Vaatenen

 17. Vaatenen
  Femeia si sfera de gravitatie
  Ce vorbe poate sa-l poarte pe Om mai aproape de Divinitate? Cit de departe este omul de Dumnezeu de nu a reusit sa scape de degradarea data se pare tot de … ? Barbatul este o structura, o sfera de constiinta care graviteaza in jurul femeii. Nu vi se pare curios ca barbatul nu graviteaza in jurul altui barbat? Cum centrul de gravitatie a unui barbat este femeia? Un raspuns simplu, Da…, barbatul este nascut in aceasta lume de catre femeie. Din cele scrise mai sus se poate trage concluzia ca barbatul nu are nevoie de Dumnezeu decit pentru a-si motiva nestiinta, neputinta,… . O alta cocluzie pe care o putem trage este aceea ca natura launtrica a barbatului este femeia. In alte cuvinte, in cadrul unei structuri umane componenta principala feminina initiaza si da forma iar componenta masculina exprima. Aceasta exprimare se face in exterior prin polarizare. Da…, se poate pune in discutie elementul dominant si cel recesiv. In orice structura umana componeta feminina este supusa unei miscari de rotatie ciclica, astfel ca aceasta componenta feminina poate fi: componenta dominanta; poate fi in echilibru-echilibru ce poate lua doua pozitii, pozitia de echilibru activ si pozitia de echilibru inactiv; componenta recesiva. plecind de la aceste considerente se intelege ca un barbat nu poate exprima clar decit daca gaseste acea structura cu care sa intre in rezonanta, cu care sa se completeze. Aceasta structura va putea fi feminina sau masculina, depinde de intentia si forma pe care doreste femeia sa o exprime. Se poate intelege ca femeia este stapina in orice casa si nu barbatul. Si totusi de ce in urma casatoriei dintre femeie si barbat, femeia trece pe numele barbatului? Din aceasta casatorie Componenta feminina din femeie trece sub numele componentei feminine din barbat. Mai apare a trei-a componenta feminina a nasei de cununie, care apare ca un element neutru, care ar trebui sa medieze conflictele de pozitie a celorlalte doua componente feminine. In urma casatoriei se poate intelege ca cele doua componente feminine, ale barbatului si respectiv ale femeii, se supun unui contract si unui juramint pe oase. Cine trebuie sa vegheze asupra respectarii termenilor contractuali…, Nasii, adica alte doua componente feminine in care numai una este dominanta, dar tot prin contract.
  Se poate trage concluzia ca in acest plan al exprimarii omului femeia este componenta dominanta iar barbatul este componenta recesiva.
  Omul este atit de departe de Dumnezeu atit cit componenta feminina din om este departe de Dumnezeu. De aici si ideea: femeia te naste, femeia te inalta, femeia te prabuseste, femeia te ingroapa.
  Vaatenen

 18. De ceva timp ma sfatui cu un cautator asupra unghiurilor de vedere pe care le putem da unor teme. Cum nu am inca acceptul lui pentru al numi voi spune ca este un anonim.
  Anonim: Sal Rachele cu ceea ce pare a fii un channeling ..citeva informatii coincid cu multe din ce-ai spus si tu…Inaltarea in corp fizic…combustie in cazul in care ai fii atins de Entiati Super-Evoluate…insa bate mult moneda pe disparitia a 4-5miliarde de oameni ..disparitie ce s-ar produce in anii urmatori..10-15 ani..ca urmare a unor factori destul de neclari ptr mine…oricum merita vizionat partial…
  Eu: Ce elemente ar putea completa un tablou pe care un om sa-l poata inteleaga? asa cum am mai scris omul este o suma de litere si cifre asezate dupa un algoritm intr-o structura unghiulara. Am putea afirma ca omul este o expresie a unor nebuni ce s-au jucat cu materia, cu viata, cu ceea ce nu au inteles vre-o-data. Putem usor sai numim Frankenstainii universurilor. Ce este curios sau poate nu, dorinta unor specii de a se duce mai departe pe ei si pe altii fara sa tina cont de ceea ce este mai important, viata. Daca cineva ar insela naura Dumnezeiasca, ar fi catalogat ca drept blasfeminator. Cum poate fi numit faptul ca un om ia medicamente atunci cind este cuprins de o boala. Daca nu ia medicamentul este posibil sa moara sau nu. Un medicament ii poate prelungi nefiresc existenta. Se poate afirma ca omul a inselat moartea? Altii ar face afirmatia din contra, omul si-a putut continua viata si astfel a putut sa invete ceva de la existenta. Toate aceste tertipuri ale omului vin din natura lui si din natura constructorului. Omul isi motiveaza faptele asa cum si Frankenstainii si le motiveaza pe ale lor. O sa se doreasca sa se gaseasca tot timpul motive prin care sa se dovedeasca ca sint nevinovati. Un om salvat astazi de la o posibila moarte poate sa ucida sau sa fie partasi la crima miine. Se poate afirma, poate asa a vrut Dumnezeu. Nestiute sint caile Domului. Si uite asa o fapta care pare buna in fapt poate sa duca la o tragedie, si toate acestea se fac de om cu binecuvintarea Domnului. Da…, se poate afirma ca exista si cealalta posibilitate, si atunci? Si atunci, ce? Cind cineva a facut o concesie, a acceptat un astfel de tertip murdar, nu a facut decit sa-si taie craca de sub picioare. O concesie implica automat o serie de concesii care pot forma lanturi, si care formeaza carctere existentiale ce nu au legatura cu viata dar au legatura cu existente morbide.
  Nici nu conteaza daca vor dispare 4-5 miliarde de oameni, conteaza ca viata sa intre pe fagasul ei. tot cum am mai afirmat, omul nu cunoaste timpul. Timpul este ceva ce paote fi simtit, vazut numai de acei a care sint viata. Omul nu este asa ceva. Am mai afirmat ca omul exprima informatia dintr-un plan bidimensional. Aceasta informatie contine informatii despre a trei a dimensiune, profunzimea.Toate aceste informatii dau forma existentei unui om, deci un experiment ce foloseste date aleatorii culese si asezate de un program de baza pe o structura data.
  Se poate afirma ca nu poate fi chiar asa?! Pune-ti intrebarea, de ce omul nu a evoluat de la stadiul de om si a ramas tot om?!?Nu ti se pare ca a trecut cam mult “timp” si cam totul s-a dus pe Apa Simbetei???
  Vaatenen

  • De ce omul nu a evoluat?ratiunea da un raspuns destul de simplu si sincer:Pai noi nu ne descurcam cu structura aceasta umana si *primitiva *(cum ar spune altii).Poate ca sunt si alte structuri(mult mai evoluate,supranaturale cu aripi,etc) la care avem acces dar numai pr adevar(adica sinceritate).De ce nu evoluam atunci?*Monopolul spiritual* ar putea fi unul dintre factori,imperialismul,exploatarea si insusirea unor statuturi intr-o lume in care nu (vrem sa)stim nimic despre adevaratele origini si valori sau poate nu avem curajul..cine stie dar cu siguranta vom invata sa devenim responsabili..chiar daca unii de acolo de sus nu vor sub nici o forma sa inteleaga treaba asta.Nu exista *Apa Sambetei*cand este vb de destinul umanitatii.Totusi ceva-mi zgarie urchea sau glanda pineala rau de tot:Unui popor mintit si exploatat nu i poti reprosa si nici vorbi despre educatie.

   • Vaatenen
    Poporul…, Hm… !?
    Din randul unei populatii poate sa se aseze peste multime un presedinte, un rege, un conducator, ales pentru ce? Prin constitutie sint delimitate obligatiile dar si indatoririle unui conducator. Este cazul ca omul sa fie tot timpul victima a naturii lui?
    Ieri am avut ocazia sa stau de vorba cu un patron. Discutia a pornit mai degraba ca o gluma si a degenerat rapid, patronul injurind presedintele Tarii, pentru problemele cu care se confrunta.
    Eu: Nu crezi ca acest popor isi merita presedintele.? El se afla acolo unde este, in rolul dat de Tine si nu numai pentru ca Tu esti patron in acest loc pe acest magazin, iar altii sint contractanti ai locurilor pe care le ocupa? Daca voi nu aveati contracte mai aveati nevoie de presedinte care sa va gestioneze destinele contractate? Ce element comun al contractului va leaga pe neamul tau de neamul presedintelui? In alte cuvinte, ce fel de sacrificii comune aveti de impartit? Poti sa tragi concluzia ca iti meriti presedintele? Si mai mult, asa ca sa te inchid si sa te fac partas iti spun: cum Tu esti patron peste salariati , El-presedintele este conducatorul legitim peste destinele voastre, cu voia lui Dumnezeu!? Deci…, poti sa-l injuri , dar priveste si catre Dumnezeu…, ciudate si intortochiate sint caile lui.
    George, se pune intrebarea: omul exploateaza pe om cu acordul Domnului, pentru Domnul sau pentru om?
    Omul face, omul desface si Dumnezeu se uita, si zau ca am impresia ca ii cam place de o tot tine de mi de ani incoace? Sa fie o realitate a Domnului sau o realitate a Omului ce se crede Domn? Eu zic ca ultima versiune este cea care releva mai clar atitudinea omului fata de Om. Tu ce crezi?
    Vaatenen

    • Sincer sa fiu,cred ca nu mai stiu nimic.Ai pus problema intr-un mod foarte interesant si complex desi exprimarea pare foarte simpla.Mie-mi vine greu(sau poate imposibil) din unghiul aceasta sa fac diferenta intre Domn,Dumnezeu si Om mai ales cand vine vorba de realitate.Situatiile de genul acesta genereaza foarte multa informatie aspect care ma face sa adresez intrebarea:
     —Ce se va intampla cu S.N.C-ul in momentul in care informatia asimilata va atinge nivelul critic?( pragul critic fiind in cazul de fata cantitatea maxima de informatie ce poate fi asimilata de S.N.C. intr-un interval de timp:minute,ore,zile,ani).Lipsa schimbarilor,reactiilor pe masura situatiei m-a inspirat sa gasesc aceasta intrebare.

 19. Bine…ai “acceptu'” Vaatenen…haha..SaL Rachele are viziuni interesante.ramine de vazut daca timpul le va confirma sau nu.N-a reusit sa ma convinga inca unde dispar 3/4 din populatia planetei in deceniile urmatoare..suna cataclismic preditia sa …la fel de cataclismic suna si aisbergurile ce cad de pe bloc in momentele astea asa ca tre sa inchei repede sa nu sparga conexiunea!!!

 20. omul evolueaza mereu. dar omul este format din oameni. si ei indivizii evolueaza, si cand evolueaza suficient dispar de pe aici. marea masa se supune fortelor care o preseaza. unii mai scapa din aceasta presiune si evolueaza.
  cei care vad spun ca si aura/coconul energetic al omului s-a schimbat din rotund in oval. sa fie asta evolutie?

 21. Vaatenen
  Da-mi voie sa adaug Indio. In ce conditii evolueaza omul? Care este conditia necesara pentru care sa se faca afirmatia, acest om a evoluat? Raportat la ce si la cine se face aceasta reevaluare a omului?
  Daca omul nu ar trai intr-o societate ar fi obligat sa se adapteze situatiei in care se va afla. Evolutia omului este de natura contextuala. Cine stabileste criteriile prin care omul si structura sociala din care face parte sint evoluate? Omul o face. Oare este corect sa afirmi ca structura sociala a secolului 20 este mai evoluata decit o structura sociala a secolului 16? Daca actuala structura il impinge pe om catre auto-distrugere se mai poate spune ca structura sociala este una evoluata? Sa luam al doi-lea razboi mondial. Cite linii de singe au disparut complet in acest conflict. Crezi ca liniile de singe existente sint complete sau sint fragmentate foarte mult. Se pare ca toate razboaiele nu au facut decit sa segmenteze liniile de singe, au aparut liniile de singe recesive. Exprimarea omului facindu-se segvential. Se poate afirma ca actuala structura sociala este formata din indivizi a caror linii de singe sint o mixturi de linii secundare. In alte cuvinte, nimeni sau aproape nimeni nu mai exprima o linie de singe curata. Se mai poate afirma ca societatea raspunde solicitarilor venite din partea acestor linii mixate. Sa intelegem oare ca exprimarea banalului este un fapt real? Banalul poate impinge cu usurinta omul catre o exprimare primara. Cerintele omului nu mai au caracter spiritual. In aceasta conditie apare un gol foarte mare, societatea cade, iar la prima criza majora se va auto-distruge. Atunci Indio o sa-ti doresti sa nu fi fost pe aici. Foamea il va impinge pe om catre cele mai mari abominatii posibile, nu crezi?! Un unghi de vedere care arata cit de involuata este actuala societate. De la o astfel de analiza se poate intelege ca omul nu este, nu a fost si nu va fi decit un scop. Omul va servi scopului pentru care a fost facut. Orice iesire din parametrii il va duce catre auto distrugere.
  Vaanente

 22. Vaatenen
  Schimb de idei: Vaatenen-DjMihai
  ” Supranumiţi copii indigo sau de cristal, se pare că din ce în ce mai mulţi copii care se nasc în ultimul timp posedă o conştiinţă superioară şi un potenţial mult mărit de a se manifesta liberi şi creatori. Departe de a fi perfecţi, ei vin totuşi înzestraţi cu un nou set de caracteristici umane, menite să transforme într-un mod fundamental vechile concepţii asupra lumii.”

  Eu propun sa privesti cum se pune in discutie Mesajul. Observa ca nu copii de indigo vorbesc pentru Ei. Ce-ti spune tie aceasta observatie? Observa , copii sint deja pusi in balanta?! Sa fie oare balanta care se pune pe copii sau pe modul Mesajul pe care vor sa-l transmita lumii, vor sa-l imprime? Da…, se poatre trage si concluzia ca prea despic firul.

  Dar…, mai bine sa despic firul.

  “Mai mult ca oricând, noile generaţii nu sunt dispuse să preia mecanic informaţiile pe care le transmite vechiul sistem”

  Pai…, sa analizam.

  Mai mult ca oricind?

  Toate sistemele par invechite, dar absolut toate sint parte din intreg. Care vechi sisteme? Cineva poate sa exprime voia unei linii de singe. Altcineva poate sa exprime o alta linie de singe. Un copil, asa zis de indigo poate sa fie exponentul expresiei liniilor de singe total diferite de cele precedente. Si o putem tine asa mult si bine. Un copil poate fi catalogat intr-un an ca fiind copil de indigo. Exprimare lui fiind ca rezultat al dorintelor unui stramos, acum cind el a parcurs linia de singe a stramosului poate sa faca un salt pe o alta linie. Se cere pusa intrebarea: copilul mai poate fi considerat copil de indigo? Corpurile umane sint programate sa faca maxim cinci salturi intr-o existenta. “Nimeni” nu se poate abate de la programul de baza. Oricine incearca sa se abata de la program se prabuseste in el.

  “Lăsându-se ghidaţi de o intuiţie superioară, copiii indigo ştiu de mici cine sunt, direcţia lor în viaţă fiind inspirată de valori autentice şi nu de ţeluri materialiste.”

  Exista o practica care mai este valabila si astazi: dupa botez copilului i se aseaza pe o tava obiecte. copilul este impins de nasa sa aleaga unul sau mai multe obiecte. Copilul va alege acele obiecte care sint mai aproape de destinul pe care il are.

  “Teluri materiale” Eu sint de parere ca banul face legea oricind. Problema este alta: are omul ce sa mai vinda? Liniile de singe sint deja vindute pina la prasele. Tarile au datorii publce atit de mari, astfel ca trei generatii sint deja sacrificate . Ce parere ai?

  ” valori autentice” Hm…, un Eminesc, Un Blaga, Cosbuc, Un Edison, un Coanta, s.a.m.d. , sint niste ce?

  Omul a inteles oare ceva? Faptul ca un om are acces mai mult la o tehnica de lucru nu semnifica ca este mai profud. Adevarul este acela ca nimeni dintre parinti nu prevede viitorul, dar nic macar copii nu-l prevad. Totul se misca mai repede decit poate anticipa fiecare. Ideile sint astazi asezate iar mine sint schimbate. Haosul a luat locul sigurantei, nimeni nu mai face predictii clare care sa se si confirme, echlibrul este foarte fragil. Lumea este mai nesigura ca oricind.

  Vaatenen

 23. Vaatenen

  “În curând aproape toate popoarele neamului omenesc vor deschide ochii contribuind la îndeplinirea realitatii orânduite de Dumnezeu si se vor supune vointei divine mult mai bine decât altadata deoarece atunci vor lua sfârsit într-o mare masura manifestarile îndaratniciei omenesti care au facut cu putinta atâtea actiuni de rea interpretare a vointei divine.” – un anonim despre profetiile lui Sundar Singh

  Hm…, cuvinte care sa spuna… ?!

  Apar doi termeni care sint in antiteza, Dumenezeu si Divinitate.

  Antiteza este opozitia dintre doua idei , fenomene, situatii personaje, expresii etc. , care se pun reciproc in relief.

  Fiecare linie de singe isi arunca neamurile in morminte, se tot multiplica pe ele prin diviziune, deschizind si inchizind ochii. Chipul omului este brazdat de o existenta banala si nu de viata cum se tot sugereaza. Luat in mare…, Evident. Omul si vointa divina? Ce exponent ar putea sa reprezinte vointa Divina? Una din carne si singe? Numai Un exponent Divin, poate sa exprime Divinitatea , Nu crezi?

  “atunci vor lua sfârsit într-o mare masura manifestarile îndaratniciei omenesti care au facut cu putinta atâtea actiuni de rea interpretare a vointei divine.”

  Sa nu uitam ca omul a fost facut dupa chipul si asemanarea “Noastra”, A lui Dumnezeu?!

  Se pare ca omul isi motiveaza existenta trecuta, prezenta, viitoare folosindu-se cu succes de ubicuitatea Antitezei Dumnezeu-Divinitate. Ce sa faci…, sa te pui cu vesnicia omului?!

  Vaatenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *