Răspunsuri la Istoria “Reginei Invincibile” – zeița nopții și a vrajitoriei

Răspunsuri la Istoria “Reginei Invincibile” – zeița nopții și a vrajitoriei

Mâine seară, cititorii “Cronicii Supranaturalului” vor avea la dispoziție o nouă pagină de istorie a religiilor și de mitologie. Este vorba de o divinitate absolut unică, nemaintâlnită ca valențe, mod de acțiune și… interacțiune cu oamenii.

A fost și este numită stăpâna magiei, a artelor întunecate, are putere de a distruge, dar și de a reface viața.

Stăpână în cer, pe pământ și în infern… este actuala divinitate supremă a mai multor credințe. Dar, la început, cultul său a fost dezvoltat de strămoșii noștri tracii…

Am făcut acest anunț și am oferit aceste detalii pentru că vă propun următoarea provocare: până mâine, la ora 22.00, aștept răspunsurile dvs la întrebarea – despre cine va fi vorba în articolul anunțat? Această provocare precede un concurs pe teme mitologice și oculte – pe care îl voi anunța în această săptămână – precum și o selecție pentru un grup de cercetare și studiu pe care eu, Oreste și alți prieteni pasionați de domeniul spiritual intenționăm să-l înființăm.

7 Responses »

 1. Cred ca este vorba despre Lilith.Abia asteptam emisiunea si sunt sigura ca daca am ghicit nu poate lipsi ca invitat d-nul Dragos Dumitriu.Numai bine va dorim!

  Dragos Dumitriu: Multumesc pentru ganduri, dar nu e vorba de Lilith. Sau nu direct, zeita de care vorbesc poate fi o reprezentare a lui Lilith, asa ca, ma rog, poate ca aveti patial dreptate.

 2. Da?. Foarte interesant. Ce ar spune Hekate la atitea elogii aduse de lume ma intreb eu?. Dar ce te faci daca la sfirsitul unui timp apare o forma ce nu seamana si nu aduna dupa chipul si semnele omului?. Un personaj ce nu i s-a dat forma in legendele si nu este mentionat in scrierile umane. Argumentez prin: Nici un om nu-l stie si nici un zeu nu-l vede. El apare la inceputul dar si la sfirsitul unui Timp.

  Dragos Dumitriu: Cine stie… cunoaste. Da, de Hekate e vorba, era clar mai ales din imagine. Iar comentariul ulterior e fff interesant, ar trebuie sa-l dezvoltam. Felicitari!

 3. În legendele tracice se spune că MARIA, Fecioara Divină, a pogorât pe pământ, în chip de pruncă, a fost adoptată de o pereche care nu avea copii, iar în adolescenţă a intrat în templu, ca vestală. Acolo a anunţat-o trimisul Cerului -CAEPROEZUS – că va naşte un băiat şi o fată, fii ai Domnului Universului. Aflând că tânăra vestală e însărcinată, superioara templului a alungat-o, iar Maria s-a ascuns pe o colină împădurită. Acolo a fost persecutată de duhul malefic al Universului, în clipele naşterii, spiritul rău i-a lovit sânii cu o piatră şi astfel laptele zeiţei a ţâşnit până la cer, iar stropii care au căzut pe pământ l-au ars şi l-au alungat pe cel rău. Alţi stropi au rămas pe cer şi au format Calea Lactee. Într-o zi, pe când pruncii Divini trecuseră de 7 luni, Fecioara i-a hrănit şi i-a adormit; apoi a prins-o somnul şi pe ea. Atunci, din cer au coborât cete de ANSES „îngeri” şi au condus-o la cer, la palatul ei de împărăteasă, căci aşa poruncise TATO-NI-PAL „Tatăl Cerurilor”. Pruncii au fost adoptaţi de o familie de geţi. Ziua când a adormit Măria şi s-a înălţat la cer s-a numit, în calendarul getic, RESCU-TURME sau TRAM-A-RISCA „A-dormirea Reginei”, TRAN-S-MARISCA „Somnul Magnificei”, TURMA-S-GADA „Adormirea Doamnei (Zeiţei)” ori ADRAM-YT-TION „Adormirea Zeilor”.
  Despre ea sa fie vorba?

  Dragos Dumitriu: Foarte frumoasa povestirea, nu o cunosteam si ma intereseaza mai multe amanunte. As fi incantat sa reveniti cu acest subiect. Dar, dpdv al intrebarii mele, nu – e vorba de Hekate, o zeita care a intrat in spatiul grec prin intermediul tracilor, dar e totusi departe de ideea din povestirea dvs.

 4. I simply want to say I am all new to blogging and seriously savored your web-site. Likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely come with great articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your website page.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *