Buna Vestire: sensuri şi înţelesuri tainice ale Revelaţiei Divine

Buna Vestire: sensuri şi înţelesuri tainice ale Revelaţiei Divine
Buna Vestire: sensuri şi înţelesuri tainice ale Revelaţiei Divine

Pare ciudat ce afirm, dar acesta este sentimentul care mă încearcă atunci când scriu despre conferinţa din martie – anume că mi se pare cea mai frumoasă temă… Şi, culmea coincidenţei – sau poate… soarta – vom aborda cel mai clar act al divinităţii chiar de ziua Revelaţiei creştine, Buna Vestire.

Credinţa mea este că Divinitatea este cea care are „exclusivitatea” şi motivul revelaţiei, nu omul. Oricât ar fi de sfânt, de iniţiat sau de posesor al cunoştinţelor de Yoga, şamanism sau, mai nou, de psihologie transpersonală, omul rămâne doar un beneficiar, pe bază de dar condiţionat, al Scânteii Divine; de aceea el nu poate provoca Revelaţia… ci numai El!

De aceea cred că a susţine că  numai mesajul unei religii este adevărat este nu numai un nonsens omocentrist ci şi o blasfemie. Ignorând şabloanele acuzaţiilor de sincretism New Age vreau să-l provoc pe acel teolog care poate ridica piatra pe care scrie „noi îl obligăm pe Dumnezeu să ne fi dat numai nouă Revelaţia, Adevărul!”. Din păcate, odată cu Mărul cunoaşterii, am bănuiala că am muşcat şi din viermele interpretării… iar gustul aceluia ne-a plăcut cel mai mult.

Iată deci două idei, două provocări pentru noua „Dezbatere de la Dalles” – aşa cum firesc am redenumit conferinţele noastre.

Dar Revelaţia presupune şi o cercetare – alta decât cea teologică. Pentru noi, pasionaţii de adevăruri misterioase şi ocultism, datele din istorie la care au fost transmise revelaţiile conţin informaţii. De aceea am solicitat unor figuri importante ale astrologiei şi numerologiei să ni se alăture pentru descifrarea mesalului divin.

Am bucuria de a o avea alături pe doamna Mariana Cojocaru, astrolog şi cercetător al sensurilor ascunse din planul spiritual şi pe domnul Mihai Voropchievici – care şi-a petrecut mult timp studiind, în baza fascinantei numerologii, datele importante ale omenirii.

Multiplele culori ale tabloului spiritualităţii vor fi  redate de trei maeştri; îl vom asculta pe reputatul scriitor, critic de artă şi iniţiat pasionat de teologie George Radu Serafim – cel căruia i se datorează apariţia primului (şi cel mai important) departament dedicat spiritualităţii din media românească – „Viaţa spirituală” de la TVR; dacă am folosit cuvântul „important”, ei bine acesta este sinonim cu Hary Kuler atunci când vine vorba de studiul sensurilor profunde ale iudaismului; în fine, am lăsat la urmă personalitatea al cărei farmec şi cultură mă fascinează la superlativ – doamna Mioara Roman, profesor şi mare cunoscător al lumii islamice, care ne va vorbi despre un subiect inedit – rolul femeii în şi după Revelaţia islamică.

Atributul „inedit” îmi reaminteşte de o promisiune făcută înainte de ultima conferinţă – anume de a prezenta idei sau ipoteze în premieră la aceste evenimente. Ei bine, dacă luna trecută am vorbit de o posibilă origine a celor mai vechi civilizaţii în Valea Indusului dar şi despre Dumnezeul ascuns al Brahmanismului ca o primă formă ce a inspirat religiile avraamice, de data aceasta am curajul să afirm că fiecare intervenţie va conţine un element inedit.  Însăşi analiza aceasta a Revelaţiei, pe cât de complexă, pe atât de… nemaiîntâlnită, am dorit-o ca pe un logos nou, de dată asta al omului, către umanitate dar şi către Divinitate. Un logos al spiritului iubitor dar şi cercetător,  liber de false uri şi unit – dar mai ales smerit în faţa Revelaţiei Divine. De Buna Vestire, o bună vestire omenească!

 

Câteva date tehnice:

 

Pentru prima dată, conferinţa se va încheia cu o dicuţie liberă cu publicul, cu toţi moderatorii.

Locul de desfăşurare este Sala Dalles, din bulevardul Magheru nr. 18.

Expunerile vor începe la ora 14.00 vor fi două pauze, conferinţa urmând a se încheia, teoretic, la ora 18.00.

Accesul se va face pe bază de bilet, cumpărat de la intrarea în incintă, preţul unui bilet fiind 10 lei.

Rezervările se pot face trimiţând un mesaj (comentariu) la aceast material – sau pe Facebook.

Conferinţa este filmată dar va fi pusă pe site după cca 20 de zile.

 

Vă aşteptăm cu drag!

79 Responses »

 1. Conferintelor ,, Desbatere de la Dalles ” le urez viata lunga si teme tot atat de atragatoare ca cea de pe 25 martie . Va rog sa-mi rezervati si mie un loc . Multumesc .

 2. Doresc sa fiu prezenta de “Buna Vestire”La revelatia lui Dumnezeu in marile Credinte”asa ca va rog sa imi rezervati 1 loc.
  Va multumesc!!

 3. Doresc si eu rezervare pentru 2 persoane la conferinta din 25 martie 2012.Multumesc.

 4. Vaatenen
  Parere sincera si unghi de vedere.
  De ce sa nu spun ca a fost o placere sa citesc interventia D-lui Dragos Dumitriu privitor la tema conferintei ce va avea loc la sala Dalles.
  “omul rămâne doar un beneficiar, pe bază de dar condiţionat, al Scânteii Divine; de aceea el nu poate provoca Revelaţia… ci numai El!”
  Ce bine este pusa in evidenta idea ca omul nu este decit un beneficiar conditionat.
  Ce mesaje transmite religia, dar si ce mesaje transmite stiinta?
  Da…, omul crede ca el este beneficiarul Scinteii Divine! Nu…, nu omul este beneficiarul Scinteii Divine ci Ingerii Cazuti. Evident cei care citesc o sa aiba propriile argumente. Cine sa contrazica omul…, nu omul. Nu omul o fost creat in Ceruri si Ingerii Cazuti. Este mai mult decit logic…, nu mai faceti artificii. Dar sa revin putin la idea de la care am plecat. Prin scrierile mele am scos in evidenta ca omul se foloseste de simboluri pentru a domina evident pe om. nu sint singurul care o face. Sint nenumarati autori de carte, cautatori care pun in evidenta dominatia omului asupra omului folosindu-se de semne. Se spune ca omul a mancat din pomul cunoasterii. Da…, o sa afirmati, este o figura de stil? Da…, spun Eu , este o figura de stil care pleaca de la o intelegere eronata. Cum sa guste un om dintr-o cunoastere…? Va intreb eu, voi puteti manca ce nu puteti digera? Unde este Samanta Divina in Pomul Cunoasterii? Mai este si stupid sa se afirme ca Adam si Eva au fost lasati intr-o gradina in care a fost plantat un pom ce ar fi putut sa le faca rau si bine?1 Voi va-ti lasa copii sa se joace intr-o gradina unde a-ti fi plantat matraguna? Da …, la om totul este posibil. Un parinte care isi iubeste copilul intervine atunci cind copilul este pe cale de a face o greseala. Parerea mea este ca atit Adam cit si Eva nu aveau deloc Parintele in ei. Dar daca Adam si Eva nu era decit un experiment? Un experiment il lasi sa faca si greseli fara sa intervi. Nu te doare inima cind experimentul greseste comenzile(poruncile)…, Nu?
  Mai mult…, ce Parinte isi lasa copilul sa ia decizii in numele lui cunoscind ca decizia poate duce la fel de fel de atrocitati si mizerii? Nu…, nu este vorba de nici un Dumnezeu, este vorba de un experiment. Un copil poate fi crescut frumos fara ca acel copil sa constientizeze ca tatal a fost in acord cu el atunci cind a ucis, cind a furat, cind a pizmuit s.a.m.d. Sa vedeti cum va reactiona copii presupusi a unui tata cind nu mai au ce minca? Se vor ucide intre ei pentru nimic. De ce nu vine tatal aici sa-si ingroape oasele odata cu fiul? De ce nu vine tatal sa isi ia fiul in ceruri? Ah…, o face asa pe dupa mana? Adevarul este ca un om reactioneaza mai mult ca un manifer, dar un manifer scolit. Daca lasi progenitura unui om pe un cimp si acesta are sansa sa traiasca…, el se va comporta ca un animal…, “divin” nevoie mare.
  Credeti ca omul nu mai este impins de instincte? Da si un animal este impins de instincte. Care ar fi diferenta? Omul are nevoie sa fie reeducat.
  Am urmarit cu placere emisiunea Codul lui Oreste, invitatul lui Oreste fiind Dan Preda. In sfirsit…, am afirmat, uite pe cineva care il combate pe Oreste in Casa lui. Oreste incerca sa-l aduca pe Dan Preda in zona dogmei, Dan Preda a tinea pe a lui. Cit de bine a aratat acest Dan Preda ca lucrurile nu trebuie limitate si cit de mult se chinuia Oreste sa-l duca pe calea cea buna. Dan Preda nu are dreptate in totalitate…, nu…, dar se apropie de o cunoastere care il poate impinge catre o calatorie reala. Ce sa spun despre Oreste… ? El are bilet “sigur” de la un parinte… Ce parere aveti, este mai corect sa spui Tata creator si Mama-pantecul creatiei sau Dumnezeu pe limba prorocilor mincinosi. Dumnezeu limiteaza…, ah nu…, omul dumnezeu limiteaza pe om. De ce? Simplu ca sa-l controleze. Ce propune Dan Preda este simplu, fara nici o interventie asa zis “divina”, propune ca tu cel ce vrei sa evadezi din natura umana sa cauti sa curgi odata cu materia, sa o simti, sa te bucuri de aceasta curgere si sa te implinesti. Povestile sint frumoase, dar fiecare sa isi scrie povestea lui. Nu credeti ca asa este mai intelept…, sau sa te iei dupa oricine spune ce sa faci, si sa il faci pe acel cineva vinovat pentru nereusitele tale. Creatia este libera si nu tinuta in prelegeri facute de cine stie ce cunascator.
  Unghi de vedere
  Vaatenen

  • Vaatenen,interesant unghi de vedere mai ales ca Ingerii cazuti sunt pusi in aceeasi balanta cu omul.Dar hai sa punem o intrebare simpla:cum ramane cu copilaria?eu personal am avut o copilarie frumoasa ,perioada in care oare cine se gandea sa faca diferenta dintre om si Inger cazut?Omul ramane in continuare un mister pt gandirile actuale.*Imparatul mustelor* este un roman bun si cam atat.Cate diferente credeti ca sunt intre *cazut* si *decazut*?

   • Vaatene
    Sa intelegem cine sint Ingerii Cazuti. De foarte multe ori se face o greseala si anume? Ingerul nu este o entitate care are la propriu aripi…, in nici un caz. Ingerul este o calitate a sinelui unei entitati, calitate care o poate exprima printr-un trup. Trebuie inteles foarte clar ca aceste entitati vin dintr-un cer-sistem solar indepartat, sistem solar aflat pe un alt nivel de vibratie, pe un alt palier.Cind se poate afirma ca un Inger este Cazut? Atunci cind, calitatea pe care a putut sa o exprime in cerul din care a venit se retrage din trupul ingerului in sinele lui, sau se desprinde cazind pe alte nivele de vibratie a planetei. Nu poate exprima calitatea pe pamant. In unele cazuri calitatile se desprind de trup , capata constiinta de sine si se exprima pe un anumit nivel. Se poate afirma ca aceasta calitate este inchisa intr-o dimensiune spatio-temporala a planetei. Mai mult…, au trupuri nascute altfel, nu din carne si singe. Nu sint nascuti pe pamant, nu au elementele pamantului in trupurile lor. Nu mor asa cum moare omul. Cit despre om(corp) sti parerea mea. Specific…, cind ma refer la om ma refer la corp, adica om=corp, si nu ce il locuieste.
    Vaatenen

 5. Da…dar pe Fiul direct….Tatal l-a ridicat cu totul la Cer. La fel si pe Mama Lui ! Despre Casa Maicii Domnului purtata de Ingeri prin lume…ajunsa in diverse locatii iar in ultimele sute de ani stabilita in Loretto..iar exista dovezi ( puteti da un seach ” Casa din Loretto a Maicii Domnului veti gasi video+materiale). deci au fost si ridicari cu totul la Cer…Noe pare ca a avut un tata printre Ingerii Gardieni ai Cerului..daca pacatele adunate intr-un om sunt atit de mari ca nu mai merita decit..moartea?!,,,pacate care se rasfring din generatie in generatie..cine sa le mai spele ? dar in fond ce este sau care este “pacatul”..exista” ingrediente” exact ca pe ambalajele marfurilor ? cam multe E-uri, nu ??

  • Vaatenen
   Daca ne referim la Ingerii Cazuti…, singurul Inger care nu a pirdut calitatea Trupului pe Pamant a fost Lucifer. Nu a pierdut lumina si nici calitatea de a se ridica la cer, adica de a se desprinde de Pamant si de a ajunge in cer. A fost sigurul Inger care a fost mai puternic decit Dumnezeu. Nici o pedeapsa nu putea sa aiba un efect asupra Ingerului Lucifer. Nimeni nu stie ce a ajuns acest Inger.
   Vaatenen

   • Vaatenen,vin cu o concluzie la ceea ce ai scris tu mai sus si anume :pai daca Lucifer este singurul inger care a fost mai puternic decat Dumnezeu inseamna ca ingerul a fost si fiul Lui,nu?cred ca aceasta teorie apartine mai degraba unui om pt ca daca e sa gandim logic la oameni se intampla asta cand fiul crescut de tatal lui devine odata cu trecerea anilor mai *puternic*decat cel care l-a crescut.*Nu a pierdut lumina si nici calitatea de a se ridica la cer..* ok numai ca aceasta informatie nu face altceva sa ma trimita cu gandul la Isus..unde iarasi apare o mare problema..felul cum poate discerne cineva adevarul din toata fraza aceasta.*Nici o pedeapsa nu putea sa aiba efct ..*ma intreb ce fac cu mintea unui om aceste jocuri de cuvinte care de ce nu,s*ar putea sa fie adevarate sau false pt ca *nimeni nu stie ce a ajuns acest inger* nu..?capcana sau labirint,una din ele este sigur.

    • Vaatenen
     Uite, eu propun ceva, Dragos sa ne raspunda la aceasta problema.
     Este delicat, concluzii se pot trage multe. Adevarul este unul si anume-Dumneze despre care vorbim nu este si nici nu va veni pe Pamant. Nu stie nimeni ce s-a intimplat de atunci si pina acum in ceruri.
     Sint intrebari la care fiecare trebuie sa astepte raspunsuri de la Ei, numai asa vor discerne adevarul de minciuna.
     Vaatenen

  • Vaatenen
   Uite iti propun un exercitiu.
   Lumea plina de pacate pe de o parte. Din lume, unii mai “destepti” dau lumii prorociri despre cum trebuie omul sa se salveze de pacate. Cum vezi Tu Antihristul-concept. S-an dat lumii o preocupare permanenta lupta dintre Hrist si Antihrist. Si lumii ii cam place acest conflict odata ce dureaza de atita segvente de curgere…, Nu?Omul este tot timpul ocupat de acest conflict intre bine si rau intre lumina si intuneric. Cu cita usurinta s-a putut prinde de om conflictul. Dar…, va veni un moment in care va apare non-sensul conflictului. Atit binele cit si raul nu vor mai exista, si atunci o sa vezi adevarata fata a omului. Nu poti vedea fata omului acum cind este plina de masti.
   Tu ce parere ai?
   Vaatenen

   • As continua mai degraba cu o alta idee ce se inoculeaza in constiinta maselor : anume ca la Sfirsitul Timpurilor unii vor iNvia ptr Viata Vesnica ..altii ptr Osinda Vesnica…ca Cineva va veni pe Pamint si va invia mortii ca sa fie mai clar…ma intreb daca aceasta alegere nu a fost deja facuta si din ceea ce unii vizionari au “vazut’ peste citeva mii de ani , anii 3.000, 4.000 Pamintul va arata putin cam “temnita” nu prea a vazut nimeni un Rai pe Pamint..daca ar fii vazut ar fii spus…Au vazut in schimb orase SF cu un gen de control al populatiei ! care seamana putin cu ce descri tu..nu prea mai exista notiunea de bine sau rau ca nu mai avea cum..totul va fii citit, omul va fii…citit…asa poate dispare dualitatea, cind nu mai i de ales !..aceeasi vizionari au vazut si legatura cu stramosii..chiar si in ..viitor ! Unele pachete de gene duse mai departe…S-au vazut pe ei, pe urmasii lor in viitor.Nu parea a fii prea bine…Cel putin in urmatorii 2.000 de ani. A crede in Christ obligatoriu crezi si in INvierea Mortilor la Sfirsitul Lumii ! se leaga…dar daca nu va veni nimeni ! Sau poate da…

    • Vaatenen..tu cunosti foarte bine sensul Invierii si al Inaltarii…Chiar IIsus a spus ” veti putea face minuni mai mari de atit…”E dificil de vorbit despre adevarata fatza a omului cum va arata..sunt putine scrieri si surse ce sustin o schimbare pozitiva radicala in urmatoarele sute de ani…aceasta va veni probabil in urma unor dem,olari de sisteme. Pe oameni nu i deranjeaza prea mult prezentul asa cum arata acum..exista o siguranta a vietii de zi cu zi..o siguranta f subreda dupa parerea mea…care se poate destama rapid!… Acel nonsens al luptei dintre bine-rau s-ar putea instala si azi sau de maine…numai ca omului ii place conflictul..mai grav e ca l si cauta.

 6. Glumeam…bine-inteles ca acea lista de pacate majore omul a ignorat-o . Despre sacrificii s-a discutat mult pe acest site…de ce nu s-ar considera si taierea mieilor acum inainte de Pasti tot un pacat grav??..la fel cu alte animale decapitate ptr hrana omului !..insa toate acestea vor fii prezentate la tv ca pe ceva normal, traditional…de care eu ma indoiesc c-ar fii Voia Domnului al mijloc ! un obicei pagin, asta DA !..si atunci de ce o viitoare Purificare cu apa si foc nu se va face tocmai ptr prea mult singe varsat aiurea ?? N-ajungeau doar produsele ce le ofera animalele&pasarile ? dar omul a sacrificat animalul cu totul..si-o face cu mult barbarism !

 7. Domnule,Dragos Dumitriu,modesta cunoastere care ma reprezinta in acest moment ,ma forteaza la propriu sa va felicit pt. felul cum evolueaza Cronica Supranaturalului.Fantastic,sunteti un maestru!Abia astept conferinta,si la cat de interesante sunt dezbaterile sper sa nu mariti pretul biletului in viitor.:)

 8. Cred ca in aceste vremuri avem ocazia sa inlocuim afirmatii care incep cu “Credinţa mea este că…” cu “cunoasterea mea este ca…”
  iar ca termeni: el/ omul l-as inlocui cu sinele/egoul si EL/divinitatea as inlocui-o cu Sinele/ christul universal; asta pentru a ne arata noua ca suntem doar parti dintr-un intreg cu care traim si comunicam constient sau nu si nu doar ceva separat, produs al inferior materiei.
  De asemenea, cunoasterea mea este ca, individul/el/ egoul poate face pasi in directia deschiderii catre divin prin ridicarea nivelului constiintei sale si astfel accederea si la revelatii.
  Revelatiile nu sunt suficiente, daca individul primeste un mesaj personal sau universal si nu-l aplica/ impartaseste, e posibil sa ramana la acelasi nivel sau sa cada pe altul inferior .
  Efortul deschiderii catre divin este continuu si din ce se cunoaste, duce in etapele superioare la oprirea mintii, iubire neconditionata, stari extatice, disolutia egoului in Sinele universal putand depasi si temerea nefiintei- cel putin aici pe pamant

 9. Am convingerea că voi întâlni răspunsuri şi lămuriri la unele incertitudini,sunt bucuros că există oameni ce se întâlnesc întru lumină la astfel de evenimente,Vreau o rezervare vă rog.Mulţumesc!

 10. Referitor la ceea ce am scris mai sus am o teorie..poate parea a unuia deviat putin dar o sa o exprim : se stie ca corpurile celor sfinti, iluminati sunt , ramin intacte intr’o oarecare masura..mai mult sau mai putin…Daca cumva sfintii – iluminatii DOAR EI vor fi ce inviati ptr Viata Vesnica…iar restul de puterezesc prin morminte ptr Osinda VEsnica ???!!! e o parere personala, sper sa nu deranjeze prea mult…

  • djmihai … raspunsul la aceasta intrebare il vei gasii in “CALEA SUFLETELOR ÎN VEŞNICIE SAU CELE 24 VĂMI ALE VĂZDUHULUI”.
   :)
   Vei fi surprins de continut si ‘aspectul’ problemei.
   Cartile (sunt 2 la nr) le gasesti in format ebook (stii tu … unde) sau pe la librarii specializate de carte bisericeasca (sper ca am folosit termenul corect)
   Namaste

 11. as dori si eu o rezervare pentru duminica .Va multumesc si la cat mai multe intruniri de acest gen!

 12. Am convingerea ca lumina ne calauzeste mereu sa fiti binecuvantati. Doresc o rezervare pentru patru persoane

 13. Am vazut o parte din emisiunea de peTV6 cu DDumitriu invitat.. a fost acea faza cind v-a intrebat moderatorul ” Ce parere aveti despre escrocul ala de Nostradamus..cu catrenele lui in zeci de interpretari ??” dar modul cum a fost pusa intrebarea doar la Cascadorii Risului pe vremuri ai mai fii putut vedea asa ceva..daca ar exista o inregistrare a momentului ar face milioane de vizionari pe youtube…raspunsul dvs a fost mai mult decit decent si corect…Cum sa vorbiti despre un om carea trait acum citeva sute de ani ca fiind un escroc…cei care l-au interpretat,poate…

 14. Doresc 2 (doua) locuri sa fie rezervate pentru mine , pentru conferinta de Duminica. Sunt un mare fan al dvs. , deci astept sa-mi rezervati cele 2 locuri. Cu stima si respect, Dorin.

 15. Buna ziua,

  ma puteti onora cu o rezervare de 2 locuri ?! Multumesc mult!
  lasand gluma la o parte, abia astept conferinta. Conferentiarii sunt exceptionali, dragos s-a intrecut pe sine de data aceasta: domenii diverse, persoane bine informate cu renume deja verificat! Bravo!

 16. Dupa comentariile de la acest post ma gandesc ca o sa fie o conferinta plina de intrebari interesante din partea publicului :) , as dorii si eu sa rezerv un loc. Multumesc :))

 17. Salutare tuturor!

  Dragos, ma gandeam ca va fi foarte interesant faptul ca vom fi cu totii in aceeasi sala, intr-o duminica atat de speciala… :) Sunt convinsa ca va fi de exceptie.

  Vreau si eu o rezervare!

  Multumesc mult!

 18. Interesanta tema. Astept cu nerabdare si dezbaterea.
  Pentru conferinta din 25 martie as dori, daca se poate 4 bilete.
  Multumesc

 19. Salutari ! Doresc sa fiu prezent la conferinta din 25 03 2012 “Buna Vestire” si va rog sa-mi rezervati un spatiu ptr. doua locuri. Multumesc Toate cele bune !

 20. Buna ziua! As dori sa rezerv un loc la conferinta din data de 25 martie. Pretul biletului este tot 10 lei? Multumesc anticipat!

 21. Il intreb pe Vaatenen daca stie cam cite “cazuri” de femei-insamintate de catre Ingerii Cazuti cunoaste din Biblie sau alte surse ?? Cine garanteaza ca insamintarea a avut loc prin duh sfint sau de catre Inger Cazut ? Mama F. Maria se pare ca fusese tot..fecioara…Tatal lui Noe printre INgeri..eu cam atit stiu..daca poti completa tu…

 22. Am dorit sa scriu aceste cateva randuri din nevoia de a impartasi cu voi propriile experiente desi stiu ca ele nu sunt de ajutor celorlalti, fiecare dintre noi traindu-si unicitatea. Pornind de la ideea ca omul reprezinta universul la scara mai mica (microcosmosul) putem sa intelegem ca functionam in stransa leagatura cu macrocosmosul si , oricat de mult ne-am dori, sa credem ca suntem independenti de el, e doar o iluzie. Desi pare o contradictie, acest aspect nu presupune eliminarea liberului arbitru sau al destinului. Nu-mi doresc sa va dau definitii ale karmei sau dharmei pe care le gasiti in multe surse …aceste definitii, la un moment dat, putand duce la o mai mare confuzie. Din punct de vedere personal, karma presupune liber arbitru iar dharma presupune destin. Teoriile despre definirea karmei sunt multe, ele plecand de la notiunea de bagaj de “bune si rele” cu care te tot plimbi dintr-o viata in alta si terminand cu legea cauzei si a efectului. In ceea ce priveste dharma, lucrurile sunt mai putin complicate, la nivel de teorie, majoritatea spunand ca e vorba de marea Cale si finalitatea acesteia …anume , Tatal. Ma intrebam acum cateva zile cam care ar fi karma lui Lucifer …in ceea ce priveste dharma lui, fiind lamurita: se va intoarce la Dumnezeu. Daca Lucifer e, intr-adevar, primul care a decis sa se separe ( pentru motivul acesta am indraznit sa spun ca ar avea o karma) si cel care se va intoarce ultimul in bratele Creatorului…probabil ca are cel mai lung si complicat drum de facut. Intrebarea care imi vine inevitabil in minte este urmatoarea: daca tot suntem asa de siguri ca ne vom intoarce la Tatal nostru, aceasta fiind “final destination…no matter what..” de ce noi, oamenii, ne am mai obosi sa evoluam in viata asta si in urmatoarele?! Oare are vreo importanta reala cat de lung sau scurt …cat de simplu sau complicat e drumul daca el tot acolo duce?! Dar , haideti sa revenim la influenta universului , cu tot ce presupune el, asupra vietilor noastre trecute, prezente si viitoare. Pornesc de la ideea ca astrologia e stiinta care studiaza trecutul …pentru a te ajuta in prezent ..in vederea unui viitor mai bun. Cei care gandesc ca astrologia “vede” variantele viitorului nu se inseala dar omit cativa pasi foarte importanti : nu ti poti construi un viitor care sa te ajute daca nu-ti cunosti trecutul, cu toate aspectele lui (evolutia ta). Atunci cand am spus ca nu ti poti construi un viitor, am vorbit de liber arbitru…asta pentru ca, din punct de vedere personal, noi avem acea libertate cu care ne alegem cine/ce/cum sa fim in clipa prezentului si in functie de aceasta alegere.. viitorul “suna bine sau…nu”. Altfel spus, viitorul nostru are o infinitate de variante din care noi, insine alegem una. Cineva spunea ca avem liber arbitru dar in mod partial, adica mergem pe un culoar mai ingust sau mai larg dar tot un culoar ramane . As spune ca are dreptate tot…partial. Acel “culoar” reprezinta dharma…drumul care, mai scurt sau mai lung, duce tot catre Divinitate. Daca faptul ca Dumnezeu nu-ti da “libertatea” de a alege, in final, daca vrei sa te intorci la El sau nu…inseamna ca suntem lipsiti de liber arbitru…fiecare dintre noi putem decide, aceasta find o chestiune pesonala si care nu ar trebui influentata intr-un fel sau altul. Am spus mai sus ca astrologia e stiinta care “vede” trecutul.Atunci cand ti se intocmeste o harta natala , astrologul , in functie de datele tale, observa si analizeaza asezarea planetelor in casele astrologice, in momentul nasterii fiecaruia. Nu voi intra in amanunte tehnice, deoarece nu sunt un expert si nici nu cred ca v-ar folosi foarte mult.Cate ceva, totusi, as spune despre astrolog…el ar trebui sa fie mai mult decat un om care manevreaza niste date..ar trebui sa fie el, insusi, constient de propria conditie. Ceea ce vroiam sa subliniez este faptul ca o astrograma bine alcatuita si interpretata va poate furniza date concrete despre cine/ce ati fost in vietile anterioare…date despre karma personala. Aceste informatii despre vietile anterioare exista in viata prezenta sub forma de sentimente , emotii, trairi carora multi nu le au acordat importanta….mai mult le au negat. Ma refer aici la instinct sau ,cum imi place mie sa-i spun, “Prima simtire”. Aceasta e cea care vine de la spirit catre minte…pentru a ne ajuta. Din pacate, de cele mai multe ori, prima simtire e anulata de minte care , in siretenia ei, analizeaza, clasifica, elimina ..pana ce nu mai ramane nimic din mesajul initial transmis de spirit. Va dau un exemplu concret: un spirit care intr-o viata anterioara a fost un barbat ce a dipretuit femeia ..iubirea si tot ce tine de relatiile bazate pe iubire. Evident, ca pentru a evolua spiritul a ales, in aceasta viata, sa simta cum e sa fii femeie..sa aduci pe lume copii…sa iubesti.Ca sa se implineasca acest lucru, ea ar trebui sa invete lectia supunerii, umilintei. Si aici apare marea provocare…pe de-o parte amprenta puternica masculina a femeii care continua sa se comporte ca un barbat (ea avand relatii doar pentru a supune si pentru a controla) ..pe de alta parte , prima simtire care ii spune femeii , pe tot parcursul vietii, ca ar trebui sa geseasca un partener care sa o ajute sa-si descopere si sa-si dezvolte partea feminina, asta pentru a invata ce e iubirea …Frumos spunea cineva aseara, pe chat, “barbatul este cel ce face minunea (femeia) sa straluceasca in deplinatatea ei”. Evident, pentru a evolua, ar trebui sa fim foarte atenti la ce ne “sopteste” spiritul , el vorbindu-ne in permanenta doar ca noi alegem sa-l ignoram …cand un gand ne strafulgera mintea…un gand pe care noi il consideram absurd…ajungem sa spunem in sinea noastra ca…am innebunit. Din contra, atunci suntem mai sanatosi si mai liberi ca oricand. “Astrele predispun, nu dispun”..corect..pentru ca in momentul in care ai aflat cine/cum/ce ai fost intr-o viata anterioara , afli si ce posibilitati ai de a alege in continuare cum sa evoluzi…doar de tine depinde daca, iti constientizezi drumul sau treci peste ceea ce ai aflat ca si cum nu ar exista (exemplul de sus , cu femeia…ea, desi stie ca trebuie sa invete lectiile supunerii,umilintei, smereniei…poate alege sa si manifeste in continuare latura masculine si, astfel, pica examenul, din nou). Sunt multi care ma intrebau daca nu poti sa-ti constientizezi direct starea de dumnezeire…raspunsul meu e ..nu stiu. Cred ca , in schimb, ca nu putem sa ne negam partea umana si ca ar trebui sa simtim, sa existam, sa actionam …in mod uman, cu o singura conditie..sa nu uitam ca singura lege valabila in univers e …iubirea, restul fiind iluzie.

 23. Vaatenen
  Unghi de vedere.
  Care ar fi Karma lui Lucifer?!
  Oare intrebarea este corecta? Cind vorbesc despre karma ma refer intodeauna la sfera de constiinta a unui corp uman. Cum poate fi asezat Lucifer pe acelasi palier cu o sfera de constiinta umana? Cu cita usurinta omul-sfera de constiinta umana se vede pe acelasi plan cu Sigurul Inger ce nu a pierdut Lumina atunci cind a cazut pe Pamant. Da…, poti sa ai intrebari , dar daca cineva nu stie de ce se afla pe lumea asta, care a fost sensul existential…, ce rost are sa faca o asociere sau o comparatie cu Ingerul Lucifer? Te mai miri omule atunci cind un mason afirma ca anumite aspecte ale cunoateri raman o taina.. Numai cei ce au legatura directa cu Lucifer pot vorbi …, si numai daca li se da voie. Da…, la om merge orice.
  “in ceea ce priveste dharma lui, fiind lamurita: se va intoarce la Dumnezeu” Cita siguranta din partea unui muritor? Ma gindesc…, care ar fi logica sa creada cineva ca prin separare de Un Dumnezeu de catre un Inger, acesta va imparti aceasi soarta-karma cu a omului, care este facut din tarina???Uite asa apare un Mit pe care alti il vor specula, si uite asa omul se va duce… . Cum ii place omului sa o dea…, Hm…., el sa iasa bine.
  Caracterele cuprinse in sfera de constiinta a omului sint asezate pe principii algoritmici. Tot ce vede omul, tot ce stie omul, tot ce construieste omul se face pe baza de algoritmi de calcul. Din acelasi motiv se poate afirma ca existenta omului este unghiulara, in trepte-scara lui Iacob. Credeti ca mai pote face omul previziuni corecte cind apare un numar foarte mare de probabilitati? Divinatia cuprinde foarte multe directii de citire a informatiilor aflate in sfera de constiinta si raportul de relatii matematice ce pot apare intre informatiile aflate in mai multe sfere de constiinta, dar trebuie inteles ca spatiul acordat unei relatii matematice este limitat. In genere sferele de constiinta se raporteaza la alte sfere de constiinta aflate pe acelasi palier si nu la palier. Omul- sfera de constiinta nu cunoaste decit in mica masura structura ce sustine sfera de constiinta, ma refer la structura ADN, dar sa mai aiba stiinta despre divinitate!? Puneti-va intrebarea-de ce apre non-sensul unei existente umane?
  Se face afirmatia-nu-l cauta pe Dumnezeu in afara ta ci cautal in tine, ce s-a vrut a spune prin aceasta afirmatie? Se sugereaza ca, cuvintul lui Dumnezeu este in fiecare corp uman? Se mai stie ca, cuvintul ar trebui sa fie viu? Daca Dumnezeu ar fi in fiecare corp uman nu este firesc ca omul sa numai fie supus putreziciunii? Daca cuvintul ar fi viu omul nu ar trebui sa mai putrezeasca, nu poate sta un cuvint viu in putreziciune? Si ca sa intaresc ceea ce am afirmat, voi spune ca-numai cel ce se ridica cu corp cu tot la Dumnezeu il are pe Dumnezeu in el. Restu…, tine de mistificare, de mit , de povesti, si nu are nici o legatura cu adevarul Divin.
  Unghi de vedere
  Vaatenen

 24. parca ascendentul arata directia in care se indreapta persoana in viata asta, cam cum devine el dupa 28 ani. nodul sud parca are a face cu viata anterioara, dar trebuie aprofundat…

 25. ” Numai cei ce au legatura directa cu Lucifer pot vorbi …, si numai daca li se da voie.”….pana una, alta nu cunosc personal pe nimeni sau nu am citit nici o marturie care sa ateste ca cineva ar fi luat legatura directa cu Lucifer, prin urmare, pana la proba contrarie, umila si empirica mea intrebare legata de existenta unei karme si dharme in ceea ce priveste un inger cazut, este legitima. Sau…mai exista o varianta referitoare la afirmatia ta : poate ai luat tu legatura directa cu Lucifer si atunci ceea ce ai spus mai sus este bazat pe aceasta. Daca e asa, draga V…confirma asta si “lumineaza” si pe cei care sunt interesati….suntem cu totii oameni, ce Dumnezeu?!….ne iubim si impartim totul , nu?!

  • Vaatenen
   Unghi de vedere
   JoannaMBS…, cu ce te ajuta pe tine in cautarile tale Daca ai sau nu idei despre Lucifer? Structura Ta, sfera ta de constiinta nu contine fluide, forme, informatii, curgeri care sa motiveze afirmatia Ta legata de Lucifer.
   Cit despre “iubirea omului catre om”…, sint cuvinde goale venite dintr-un joc de vorbe-algoritm de cautare. Dumnezeu nu supervizeaza pe nimeni…, dar este un cuvint cheie. Legitima prin Ce???
   Existenta sferei tale de constiinta o datorezi parintilor fizici…, nu este asa? Sa fi venit din acest aspect legitima ta parere?1 Samanta Divina la Tine?!!?Nu-ti permite structura ta sa sustina samanta Divina.
   Unghi de vedere.
   Vaatenen

   • Evitarea din partea ta a unui raspuns concret este o tehnica ce jigneste inteligenta multora de aici, inteligenta a carei nivel e mult peste mediu. Intrebarea a fost clara si concisa: ai luat tu legatura cu Lucifer si , astfel, sa fie oarecum legitim raspunsul tau anterior?!…la un anume nivel si aceasta evitare a raspunsului spune ceva. Cat despre structura mea….habar nu am daca ea contine sau nu ce ai insirat tu pe acolo …ceea ce stiu este ca ea imi permite sa-mi pun cate intrebari vreau si legate de ce subiecte vreau. Nu stiu cum e la tine…dar la mine, sfera mea de constiinta este datorata, intr-adevar, parintelui meu dar nu cel fizic…probabil ca ai mers pe ideea asemanarii dintre noi (ambii fiind oameni) si ai facut o nefericita asociere : daca in cazul tau constiinta o datorezi parintilor tai fizici…ce sa crezi?!…la mine nu e valabil. Legat de “suntem cu totii oameni, ce Dumnezeu?!….ne iubim si impartim totul , nu?!”….”iubirea omului pentru om” – asa cum ai numit-o tu…a fost o ironie din partea mea…dar pentru a fi perceputa iti trebuie simtul umorului…din punctul meu de vedere, daca exista “samanta divina”, exista si acest simt al umorului…cum am spus de multe ori, Divinitatea cred ca “dispune” din abundenta de acest simt. Daca imi permite sau nu “structura” mea …samanta divina…ce sa crezi si aici?!…nu doar ca-mi permite dar ea exista si se dezvolta foarte frumos…incet, e adevarat, dar sigur. O saptamana asa cum ai nevoie, iti doresc!

    • Joanna..unde crezi tu ca si are sediul Divinitatea ? Raiul ? tinind cont ca sunt peste 1 miliard de galaxii descoperite oficial ?? o sa spui in alte dimensiuni, undeva aproape..tunelul care povesteste fiecare-aproape fiecare- intors din m . clinica..luminitza ce pare sa l astepte…si daca nu e asa ? daca suntem trasi pe sfoara ?! ma uitam cu cita usurinta discutati dsp. ingeri pe v-chat…I-ati vazut ? eu unul NU…Eu nu mai sunt asa sigur ca “un D-zeu” a venit pe Pamint si-a modelat oameni din tarina…Cei care au facut acesta Creatie, Omul sigur au dispus de niste conditii hi-tech indiferent cite milioane de ani in urma s-ar fii petrecut evenimentele..cu acceptul ca au folosit ca material..”pamintul” ” tarina “…

     • Dupa ce-am mai aprofundat studiile si-am recitit postarile d-lui D.Dumitriu dsp. Hekate, Dragaica etc ii dau dreptate ca acea Entitate Celesta Feminina poate fii una de cind viata pe Pamint sa se manifeste in Aparitii diverse in fct de cultura si obiceiurile oamenilor locului…in urma cu 5 luni eram convins ca se manifesta doar dupa.Hristos incoace datate..uite ca pare ca nu e asa !!,,, ca sunt convins in continuare ca exista o legatura cu Fecioara Maria din Biblie asta DA..numai ca la anumite intrrebari fiecare tre’ sa si gasesca raspunsuri…multe din textele lasate in timpul Aparitiilor s-au cam adeverit..Daca e doar un Plan la care noi nu prea avem multe de spus si hotarit in favoarea noastra ??

     • Spre surprinderea ta, Mihai….eu am vazut ingeri…de fapt, un inger…asta nu stiu daca imi da “dreptul” de a vorbi cu usurinta despre ei sau nu…dar nici nu stiu daca imi este interzis.In ceea ce priveste “sediul” Divinitatii, am senzatia ca sunt la camera ascunsa …nu cred ca exista cineva care isi pune problema existentei unui astfel de “sediu”…ca locatie fizica…parerea mea.Aaaaa…nici eu nu cred ca teoria “taranii”, nu am crezut niciodata in ea!

 26. Vaatenen..dar nici “o clona de-a nu stiu cita spitza” n-o fii omul ! am citat dintr-un comentariu mai vechi al tau…Prin clona eu inteleg o fiinta facuta in laboratoare ce e programata ptr o perioada de functionare anume…dupa incetarea functiilor e pusa intr-un sac si aruncata spre tomberoane. Omul are suflet, straturi energetice ce-i permit si accesari ale unor dimensiuni inalte, clona NU ! Un om-clonat nu stiu daca are suflet…Poate dintr-o anumita etapa a evolutiei umane i s-au permis si acele “porti spre dimensiuni inalte”.Omul are o sansa de evolutie..o clona ma indoiesc.

  • Vaatenen
   Unghi de vedere
   Mihai
   Daca consideri planul existential un mare laborator, atunci ideea ca omul-structura info-energetica=clona este valabila. Cine vorbeste de suflet? Nu cumva cei ce vorbesc de suflet vorbesc si de o conditionare a vietii vesnice? Unde apare judecata…, apare si trierea? Ce se intimpla cu sufletele pacatoase dupa judecata? Sint ele salvate sau sint date unui foc? Se pare ca unele sint mai meritoase decat altele…, Nu?
   Se poate intelege ca numai acele corpuri care implinesc anumite criterii pot face parte din alt program…, Nu? Viata vesnica le este promisa numai acelor suflete-sfere de cnstiinta care mentin nealterate anumite linii de singe? Sfera de constiinta a unui om poate primii o saminta divina numai daca are unde sa se aseze, pe ce sa se aseze. Daca sfera de constiinta a unui om este pacatoasa, in alte cuvinte nu permite samintei divine sa se aseze pe o sturcturainfo-energetica, ce crezi ca se va intimpla cu acesta sfera de constiinta si cu structura info-energetica? Ai auzit sau ai citit pe undeva ca vor fi ridicati toti in ceruri? Sa intelegem si cum se afce aceasta luare in ceruri. Crezi ca vor ridica corpuri sau vor lua mostre ADN? Sti bine ca se poate reface o structura dupa o mostra ADN. Sfera de constiinta poate fi usor citita. O sa intelegi ca este banal sa citesti o sfera de constiinta intr-o tehnologie adecvata. Omul inca nu a ajuns la acea tehnologie, dar a ajuns sa se joace cu atomul si cu particulele subatomice. Ba mai mult face experiente de laborator asupra ADN. Din cam tot ce face omul rezulta ca omul imita constructorul, nu ti se pare?Si pana la urma…, cine sa accepte ca este un experiment, este mai “inaltator” sa se spuna -omul este o creatie? Adevarul este-Viata vie nu are bariere, nu se ghideaza dupa legi strimbe, nu este pusa la mezat si nu este conditionata. Vezi tu asa ceva in acest plan? Foarte putin recunosc ca in acest plan ceva pute si intodeauna acestia sint cumva stigmatizati.
   Unghi de vedere

   • Da…si dupa cum au decurs unele experimente oamenii au inceput prin laboratoare sa imite al naibii de bine Creatorii..Au facut niste calcule estimative referitoare la citi oameni-umanoizi ar fii trait in total pe Planeta noastra. Bine-inteles cu aproximatie si o marja pe masura..dar rezultatele spun ca intre 100-115 miliarde de oameni ar fii fost pe Pamint pina n prezent..au folosit cred studii dsp natalitate\mortalitate in fiecare tara…Asa ca Planeta un Mare Cimitir a devenit o realitate de necontestat !…Biblia si alte scrieri sunt ambigue referitor la Ridicarea la Ceruri..cu corp sau fara corp..dar sunt destul de clare la pacatele pe linie genetica de la primu la ultimul neam..se vbeste de blestemele pina la a 7-a spitza etc. Dar solutii concrete de spalare a pacatelor nu prea se spun cu exceptia spovedaniei de care am inceput sa ma cam indoiesc ca speli vreo greseala…mai ales ca e obligatorie saptaminal, lunar…nu stiu daca ne “incarcam” chiar atit de des sau doar e un motiv bun sa te cheme pe la biserici…asa ca pina n-ai certitudinea ca te cureti tu pe tine la sigur…NU?!

    • Vaatenen
     Omul, sufletul-se duce la biserica pentru spovedanie?!?! Nu cumva omul se duce intr-un sptiu unde este luat ceva si cuantificat? Dumnezeu o fi in ceruri, dar pe pamant cine cuantifica pacatele? Cum poate sa creada cineva ca un pacat poate fi spalat? De ce omul pacatuieste mai departe? Eu zic ca omul este plin de pacat si este chemat la biserica nu ca sa ia lumina ci ca sa fie consemnata numaratoarea. In alte cuvinte, slujbasii bisericilor sint oglinda perfecta pentru pacatul omului. Eu stiu ca omul este orb la adevarata lumina Divina. Oricarui om iar fi ars ochii daca ar privi Lumina Divina…, Nu??? Si atunci patriarhii pentru cine aduna atitea suflete pacatoase… ? Nu cumva din acest motiv sufletele sint cuantificate? Purificarea de pacate vine prin ardere…, dar ma tot intreb-prin focul cui??? De focul Divin…, nici vorba, nu are nici o Putere pe Pamant.
     Unghi de vedere
     Vaatenen

     • Vaatenen,Dumnezeu cand l-a alungat pe om din Paradis,la in conjurat cu un CERC DE FOC,SI OMUL CARE VREA SA-SI RECASIGE PARADISUL PIERDUT SAU SUFLETULUI ESTE PURIFICAT DE ACEST FOC CARE ESTE DUMNEZEU SAU MAI BINE ZIS OCHIUL LUI DUMNEZEU.

     • Vaatenen
      Catre Vasile
      Foarte mute aspecte metaforice.
      Trebuie sa intelegema in ce fel de om a pus Dumnezeu samanta Divina. Muti oameni o sa inteleaga ca fiecare este purtator de samanta Divina. Primul Adam poate avea samanta…, poate !? Dar despre Eva care este din coasta lui Adam…? Nimeni nu spune ca Dumnezeu din ceruri a asezat in Eva samanta Divina.Singurul rol ale femeii fiind acela de reprodecere. Singurul foc care arde dar nu purifica pe Pamant este focul Ghenei. Nimeni nu spune ca omul s-a inaltat la cer ci mai degraba ca a fost luat la cer. Se fac afirmatiile in rugaciunea Domneasca: “Nu ne duce pe noi in ispita si ne mantuieste de cele rele”;”Si ne iarta greselile noastre”;Asa cum este inceruri sa fie si pe Pamant”.
      Reiese foarte clar ca exista 2 Dumnezei, unul pe Pamant care ii poate duce in ispita pe oameni si unul in ceruri…, care le poate ierta pacatele. Omul se pare ca serveste la doi stapani, unul pe pamant, acel Dumnezeu care are in grija pe om pe pamant si un Dumnezeu in ceruri al ingerilor si al intregii suite ceresti. Din acest motiv se fac fel de fel de afirmatii:dai Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este a lui Dumneze, etc. . Lupta se da intre cei doi, o lupta nevazuta dar cistigata de cel aflat pe Pamant. Aspectul dual reiese si din: sa faci ce spune popa si nu ce face popa.
      Se mai poate intelege ca acest conflict are loc in fiecare om…, ceea ce este adevarat. Ceea ce este in om este oglindit si in afara lui. Acest principiuu are si sensul invers de parcurgere-ceea ce este afara se regaseste in fiecare. Dar se vede, din nou, ca singurul castigator este cel ce este stapan pe pamant. Da…, se pot intelege multe. Adevarul este ca toti vorbesc de promisiunea ridicarii. Dar…, toti sint constienti de un lucru-din tarana au fost facuti in tarana se vorduce, acolo unde stapan este Un singur Dumnezeu. Despre Dumnezeul acesta se poate spune ca a luat foarte multe chipuri. Se mai spune ca nu a putut sa gasesca in nici un corp puterea de a se implini ca forma suprema.
      Unghi de vedere.

  • Salut,djmihai.Ti-am ramas DATOR CU O REVELATIE,DATA DE ADEVARATUL DUMNEZEU:CERCUL DE FOC,ADICA PURIFICAREA SUFLETULUI,INAINTE DE-A INTRA IN PARADIS,PENTRU CA DUMNEZEU PURIFICA SUFLETUL PRIN FOC INAINTE DE-A INTRA IN PARADIS.DUMNEZEU SE RELEVA OAMENILOR PRIN FOC.http://reteaualiterara.ning.com/profile/hatosvasile.Citeste poemul meu:De ce-am plecat in lume?… Calatorie in interiorul fiintei,si iti vei da seama de adevaratele revelatii date de Dumnezeu.

   • Prostii,Vaatenen,este vorba de cunoasterea de sine.focul ghenei nu te mantuieste.ci te ucide vesnic,iar daca faci afirmatii cum ca experintele mele personale ma ucid ,te inseli cum te inseli atat in privinta Adevaratului Dumnezeu.Tu inca nu intelegi experintele mele personale,cum nu-l intelegi pe Dumnezeu .Crezand ca citind stii multe despre Dumnezeu dar nu stii absolut nimic!!Te complaci in conceptii despre Dumnezeu.totul spune SUFERINTA.Ia-ti crucea in spinare si urca pe dealul Golgotei SPRE A ACCEDE SPRE ADEVARATA MANTUIREA.Nu te mai lua dupa altii,ci dupa tine insuti.Citeste-i pe mistici si vei vedea ca apropierea de Dumnezeu este Focul,Dumnezeu ti se releva prin Foc.SI O REPET AM INTRAT IN PARADISUL LUI DUMNEZEU LA 17 ANI!! Inca nu stiam ce inseamna acest Foc Spiritual.Citeste-l pe Eliade si poate vei intelege ce inseamna a depasi conditia umana.Am mai zis: exista o varsta intre 14 si 31 de ani cand orcine poate depasi conditia umana,orice tanar isi poate recastiga Paradisul Pierdut.Acei ce spun multe si spun ca exista Dumnezeu,Spun multe despre altii putin despre al lor Eu,Si mi-e imi pare ca-n lume se arata la cei ce cred ca exista un Singur Tata.IMI PARE RAU DE TINE CA TE COMPLACI IN CONCEPETII DESPRE DUMNEZEU.TRUPUL MEU NU MAI SIMTE TIMPUL,IAR TEORIA LUI EINSTEIN CU PRIVIREA LA SFARSIREA TIMPULUI IN CURAND AU SA CADA ,GENUL EINSTEIN V-A DEVENI O UMBRA PENTRU CA TIMPUL NU ESTE O CURBURA A SPATIULUI CI TIMTUL ARE FINIRE IN ATOMI.POT SA DEMOSTREZ ASTA PRIN GANDIREA MEA .NU UITA EU NU MAI SIMT TIMTUL PE CAND TU TRAIESTI IN TIMP IAR EU TRAIESC IN AFARA LUI.O zi buna.

 27. vad ca va construiti limitari mentale mai mari decat cele energetice ce ni s-au dat deja ca fiinte umane… vorba cantecului : “free your mind and the rest will follow”
  sau deschideti-va inimile…sau

 28. Acum cateva zile am avut o discutie cu sefa mea (ca toti oamenii…am o sefa:)) care imi spunea ca apreciaza o alta angajata de a ei pentru ca are…constiinta. In momentul acela, mi s-a confirmat inca o data la ce nivel suntem : jos..foarte departe de descoperirea reala a Constiintei. Mi se pare foarte grav ca, inca folosim cuvinte fara sa le stim adevaratul sens. Pe de alta parte, mai rau decat faptul ca nu cunoastem semnificitia reala a cuvintelor, este faptul ca habar nu avem de energia lor si modul in care el schimba evolutia noastra. Doamna respectiva, cu care am avut discutia, ca multi dintre noi, nu stie ca ceea ce ne lipseste, cu desavarsire, este CONSTIINTA si asta se intampla la 90 % din oameni. Constiinta este o calitate a fiintelor, pe care , daca am fi avut-o , am fi reusit sa schimbam destinul asta tragico-comic al Terrei. Si pentru asta am fi avut nevoie de doar o farama de constiinta dar noi, din pacate, am ales sa renuntam la ea in favoarea lumii iluzorii pe care Raul ne-o ofera. A avea constiinta este, in opinia mea, A STII ….a stii ca suntem,a stii cine suntem…atunci cand STII nu mai e nevoie sa te indoiesti, sa gandesti(gandirea e un proces ce apartine mintii…mintea apartine umanului si umanul stim deja cui apartine, in mare proportie)…doar EXISTI si STII cine esti. Toata viata ne-o petrecem cautand raspunsuri – cine sunt, de unde vin, ce am de facut- daca am avea constiinta aceste intrebari nu ar mai exista. Tocmai asta e problema…la nastere renuntam la constiinta iar viata noastra ar trebui sa presupuna recuperarea ei. Cum am puteam s-o facem? In principiu, e simplu…pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda (vorba inspiratului si a celui care chiar a avut constiinta – Isus)…ar trebui sa nu mai traim in polaritatea lumii umane. In jurul nostru totul este polaritate : bine-rau,alb-negru, lumina-intuneric, dreapta-stanga etc. Sursa…Infinitul …Constiinta NU este constituita in principiile polaritatii…nu exista bine si rau..exista doar Iubire nelimitata. Atunci cand noi ne raportam la polaritate – principiu care stapaneste lumea umana- nu facem decat sa ne subordonam legilor Matricei. Eliminand polaritatea din viata noastra, refuzam ”elegant”(zic eu) sa ne supunem programului. Binele si raul exista doar pentru ca noi le pemitem sa existe…daca toate actiunile noastre (vazute si nevazute) s-ar ghida doar dupa principiul Iubirii ci nu dupa cel al polaritatii…am avea mari sanse sa scapam de sistem. La o prima vedere, cea mai relevanta expresie a polaritatii ar fi ”bine-rau„…dar cea reprezentativa este, de fapt, ”eu-tu„. Aceasta este separarea cea mai puternica care guverneaza principiul polaritatii. Daca am inceta sa ne mai privim in mod separatist…daca vom merge pe principiul ca ”vom avea civilizatie doar atunci cand umanitatea va fi o familie”…vom reusi sa ne eliberam.Clar… suntem toti la fel, suntem toti produsul sau parte din aceeasi Sursa, Dumnezeu si , prin urmare, nu trebuie sa ne separam …nici macar ca popoare.De cand ne nastem suntem invatati sa ne propunem scopuri…sa luptam pentru ele. Ma intreb, daca noi suntem, de fapt, Constiinta …Bunatate..Cunoastere..ce sens au toate aceste scopuri materialiste si materiale?! Suntem Cunoasterea, doar trebuie s-o accesam si s-o recunoastem ca fire a noastra! Prin toate aceste lupte si scopuri propuse nu facem altceva decat sa confirmam Matricei ca ne poate conduce in liniste. Daca am constiientiza cine suntem nu am avea nevoie de toate iluziile astea. In plus…sistemul ne prosteste in fiecare zi, vanzandu-ne idealuri. Gandeste-te la presa…care crezi ca e, de fapt, scopul asa ziselor vedete promovate(gen ”femei/barbati frumoase/i si de succes)?! Programul-“vanzator de iluzii” ne atrage in capcana ”Ea/el (vedeta) poate/are, tu nu poti/nu ai” si de aici apar o multime de frustari,dezamagiri (din cauza nerealizarii scopurilor invadate de materialism) care duc catre energie scazuta = boala=frica=hrana Matricei. De aici apare si nevoia de idealuri, de scopuri…gen ”vreau si eu sa am banii lui…Columbeanu ca sa am o nevasta ca Monica sau invers”.As putea pune pariu ca un ideal Sincer si plin de Iubire cum ar fi…”vreau sa devin doctor-cercetator in boli autoimune pentru a salva milioanele de oameni de sida”…s-ar realiza cu usurinta si nu ar produce, in nici un caz, frustari si dezamagire, nu? Daca am renunta la scopuri conduse in mod orbeste de societatea in care traim si de materialism, cu siguranta, am avea mari sanse sa scapam de sclavie.Nu spun ca ar trebui sa ne retragem in varful muntelui si nu mai facem nimic dar atata timp cat noi nu ajungem sa ne identificam cu idealurile noastre, sa traim doar pentru a le atinge..e in regula. Trebuie sa traim viata umana cu detasare de tot ce e uman. Ne indeplinim indatoririle fata de societate dar sa nu uitam niciodata cine suntem. Ma repet…la ce bun atasarea si implicarea totala in aceste scopuri si idealuri, care nu fac decat sa ne confirme ca facem parte din programul Matrice indepartandu-ne si distragandu-ne atentia de la adevarata noastra misiune, cand noi insine suntem Constiinta si Cunoastere?! Hai sa radem celor ce ne “conduc” (acele programe..matrice) in fata, spunandu-le ”Luptati-va intre voi, noi am iesit in joc! De acum ne construim singuri destinele cu Constiinta si Iubire pentru ca asta suntem!”. SI in final…”Asta la vista, baby”! :))))

 29. Vaatenen
  Patriarchatul n-a putut prelua valorile matriarchatului, nu s-a vrut aprecierea acestor valori si sa le integreze. Da…, am facut aprecieri legate de Adamul sferei de constiinta. Patriarhatul a impus valori propri, omul fiind astfel obligat sa gindeasca in limita principiului “sau-sau”. Ingerii Cazuti au avut fi si fice cu femeile omului. De ce credeti ca femeia a avut numai un rol de a reproduce. Da…, copiii rezultati aveau Samanta Divina, dar ea s-a transmis numai primului nascut, de regula baieti. Daca pe o linie de singe apareau mai multe ramuri ale copacului numai una dintre ramuri avea Rod, celelalte fiind fara Rod. Se poate intelege ca numai pe linia cu rod se putea manifesta Samanta Divina. Multi sustin ideea ca toti oamenii au Samanta Divina…, De ce oare?
  Revenind la acei descendenti directi, linia care da rod. Femeile alese de Ingeri pentru a rezulta fice , dar in mod special Fi, nu erau venite din vre-un Cer. Femeia nu era purtatoare de Samanta Divina. Daca Ingerii aveau un trup care le permitea manifestari multiple…, femeia nu avea decit rol de reproducator. De aici si dispretul Patriarhilor la adresa femeii. Ce se paote intelege…, ca o femeie nu era “pura”? Sa intelegem ca femeia era rezultata din imperecherile care se faceau cum se faceau in acea curgere a existentei triburilor? Unde apare matriarchatul si in ce curgere istorica?
  Incercati sa vedeti care au fost avantajele matriarchatului si care sint dezavantajele patriarhatului opresiv. Daca veti intelege acest aspect deosebit de important o sa intelegeti cit de increzuti, cit de plini de ei, toate “calitatile” pe care le aveau Ingerii Cazuti. O sa intelegeti ca omul nu este decit o masa de manevra pentru acesti Ingeri care erau Superior Omului…, De ce? Simplu…, erau veniti dintr-un Cer si Aveau Samanta Divina.
  Prin prisma acestui unghi de vedere o sa intelegeti sutemul de valori ale patriarhilor(popilor,sutanistilor) si o sa intelegeti principiul “sau-sau”.
  Vaatenen

 30. se pare ca exista niveluri de constiinta. adica toti avem un grad mai mic sau mai mare de constiinta…
  va recomand “transcenderea nivelurilor constiintei” de david r hawkins. autorul ierarhizeaza foarte bine nivelurile de contiinta ale fiintelor umane si arata si cum pot fi depasite aceastea , cum se pooate renunta la limitarile specifice fiecarui nivel.
  o metoda mentionata este suferinta. prin intelegerea profunda a cauzelor suferintei, autoiertarea, lasarea in seama divinului a asa ziselor probleme se poate depasi atat boala ca efect cat si nivelul inferior de constiinta cauzator al acesteia

  • Vaatenen
   Unghi de vedere
   “se pare ca exista niveluri de constiinta. adica toti avem un grad mai mic sau mai mare de constiinta…”
   Da…, se poate afirma si asa-nivele de constiinta. Imi pun intrebarea-ca sa poti vorbi de nivele de constiinta inseamna ca asezi constiinta, cataloghezi constiinta oamenilor dupa anumite criterii, sistem de valori. Cine sa afirme cu certitudine pe ce nivel al constiintei se afla. Care este structura etalon a constiintei, si a sistemului ? Nu…, nu exista un mod de a cataloga nivelul de constiinta. Cei ce cauta vor sti cum sa inteleaga sfera de constiinta acorpurilor lor si mai mult vor reusi sa formeze legaturi cu entitatea care locuieste corpul.
   “o metoda mentionata este suferinta. prin intelegerea profunda a cauzelor suferintei,”
   Consider ca nu este o metoda, mai degraba un aspect implicit al cautarilor. Este vorba de reactiile pe care le va avea actuala structura a unui cautator atunci cind atinge amintire a sferei de constiinta. Exista o exprimare diferita acum fata de ceea ce a fost exprimat odata. Un om nu poate retrai un eveniment trecut decit prin prisma evenimentelor actuale. “Informatia” din structura trecuta si “cheile” ce au permis anumita manifestare a evenimentului nu corespund cu cele actuale. Se poate pune o intrebare-cum poate intelege un om un trecut stiind ca spatiul, cheile, structura info-energetica sint altele?
   “autoiertarea”
   Se poate intelege ca structura info-energetica apartine unui singur suflet…, ceea ce nu este asa. Intr-o astfel de structura vei regasi sufletele celor plecati pe mai multe linii de singe. Ceea ce face actuala sfera de constiinta este sa consume karmic, atit cit ii permite structura info-energetica sufletele celor plecati. Da…, entitatea care locuieste o astfel de structura trebuie sa retraiasca fara voie toate evenimentele din sfera de constiinta a unui corp uman-omul. Dezavantajul major este ca entitatea nu are intaietate in asi aseza propriile informatii pe structura umana, intaietate avind sufletul. Daca entitatea si-ar fi creat singura corpul… ?
   Nimic nu se sterge, dar poate fi adincit sau nu se acceseaza. Da…, vorbesc despre informatie. Fiecare om va accesa dupa cheile care il controleaza. Din acest motiv se poate intelege de ce amintirile sint fragmentate. Insa-si structura nu permite decit in mica masura accesarea unor asa zise amintiri-curgeri existentiale. In acest context nu poti sti care este cauza vinei si de ce trebuie sa te ierti? Mai complet este sa dai valoare principiului “si-si”, principiu care iti va arata de ce nu reusesti sa te parcurgi stiind clar ca ai fost reeducat prin principiul “sau-sau”. Principiul “sau-sau” de intelegere iti va ostraciza intelegerea pe care o vei avea, asupra ta Asta au si dorit patriarhii.
   Unghi de vedere
   Vaatenen

 31. Vaatenen
  O informatie ce trebuie comentata de cei ce au revelatii, viziuni.
  Cinci din cele 12 triburi ale lui Israel se pregatesc de razboi.
  Voi ce parere aveti?
  Vaatenen

  • Fata Morgana:eu tind sa cred ca Scoarta Terestra va sari in aer cat de curand cu tot cu triburi.Ea s-a intors in timp,cu ce folos?

 32. cateva exemple de niveluri de costiinta: apatia, furia, frica, curajul, acceptarea, ratiunea, iubirea, extazul… nu pot si nici nu are rost sa rezum in cateva propozitii o carte sau mai multe. odata cu cresterea nivelului de constiinta creste si nivelul de energie pe care-l foloseste individul aflat pe acel nivel. asemenea creste si modul de perceperea a realitatii si divinitatii. autorul clasifica cumva nivelurile de constiinta in functie de energia fiecarui nivel
  cat despre retrairea trecutului cred ca se poate face prin rememorare…

  • Vaatenen
   Unghi de vedere.
   Din Cartea Sheol
   Nebunule vino incoace
   Omul…, tot se zbate sa creada…,
   Ca o stea din prea plinului Cer Mistere
   Ii va surade acum sau poate maine,
   Dar…, sa nu depaseasca Anul Marelui Necunoscut.
   Se adunara…, si cei Dintai, dar si cei ce de pe Urma
   Sa-si spuna prin glas de muiere pricopsita cu fetisi
   Ca vine vremea statornicita de cei ce isi spun Alesii
   Alesi…, sa strige, sa zbiere, sa faca semne
   Ca se ceara o noua vrere
   Sa aseze mana de la mana din prea “plinul” lor
   Ca sa ridice pina la Cerul ce va sa-i primeasca
   Ruga lor…, de izbavire a pacatelor.
   Alesii…, “batrani” cu plete dalbe,
   Da…, “Batrani” de atata truda, pun la cale o noua…, “sarbatoare”
   Spectacole a sumbrului,
   Sacrificam acum…, ce se mai poate.
   Au facut-o atunci…, cind Ei crezura
   Ca pot ridica din vechea “Urna”
   Slava ce le fu luata.
   In Ei crescu o mare ura.
   Au gindit Ei…,
   Ne-am pierdut in Marea “Urna”.
   O alegere Goteasca
   Nu au stiut ca vor intra in mare incurcatura.
   Au sacrificat o frumoasa, tinara Copila
   Lumina din Lumina
   Vor sa o joace ca si pe altii
   Norocul…, vor sa-l joace
   Dar…,
   Ce a fost…, a fost
   Sa vedeti voi ce facura-ti!
   Albul, Negrul si Griul Stau si acum la cotitura
   Nu mai au haine si nici cojoace
   Frica creste in ale lor oase
   Oase date spre a fi numarate
   Da…, despre voi este vorba
   Cel Alb, Cel Negru si Cel Gri
   Sa nu uitam de cel Gri
   V-ati jucat soarta pe Pamantul Uitarii
   Uitati veti fi, De ne gasit veti fi…
   Din Cartea Sheol
   Vaatenen

   • Cartea Sheol,hmmm minte inteleapta cu gura spurcata de cunoasterea lumii…ai uitat de stramosii tai,taranii simpli, care au iubit mai mult natura umana decat omul.
    ……..Capcana mintii:am stat de vorba cu Isus si l- am intrebat:”De ce nu cobori de pe cruce Isus?”
    La care el imi raspunse:”Nu cobor pt. ca mai am de stat aici..”Am vrut sa plang sa rad,gandindu-ma ca poate am sa prind si eu un loc la Masa Nuntii..Iususe iarta -ma dar te iubesc, si am sa incerc sa-mi duc si eu pacatele…cat pot..

  • Indio,
   Nu am gasit cartea lui David Hawkins despre nivelurile de constiinta….am citit pe net cate ceva….

   Cum poti evolua ?Cum poti transcende?
   Este o practica zilnica ,personala..cred.

   Odata atins un nivel,nu ai garantia ca ramine.

 33. este prin librarii, nu prin astea de brand gen diverta, dar este
  da, este viata insasi de zi cu zi…
  si evident odata atins un nivel libertatea este de a o lua si in sus si in jos. autorul da exemple de personaje celebre care au scazut dupa ce au atins un nivel mai rasarit, gen diversi guru care au crescut pe fodul unei cautari sincere a adevarului si apoi ajunsi in pozitii de oarecare influenta, au scazut prin exacerbarea egoului, sexualitatii…

 34. Nu stiu daca se gasesc pe net…evolutia se face prin tot ceea ce experimentezi…experimentezi un nivel de constiinta,apoi treci la alt nivel…de la un anumit nivel,procesul devine constient…nivelul de constiinta este un nivel mediu,adica mai poti avea reactii sau manifestari ale nivelelor mai inferioare celui actual…se poate intampla sa iti scada nivelul,dar calea odata parcursa,e usor sa revii la nivelul atins…

 35. Vaatenen
  “In limba ebraica, termenul kabbalah desemneaza actiunea de a primi. Omul primeste, asadar cunoasterea Creatiei si a Creatorului de la Dumnezeu, apoi prin traditie, prin mostenire dintr-o generatie la alta, de la un neam la altul”. De Oreste T.
  Se poate intelege clar ca omul nu este Creatie, dar ca poate primi cunoasterea Creatiei si a Creatirului daca implineste voia Creatorului. Corect este sa vorbeasca Creatorul si nu omul in numele Creatorului. Nu poti vorbi ca drept Creator decat daca ai fost inaltat in tine si cu tot cu tine in cerul Creatorului. Ganditiva la rolul Profetilor Mincinosi si la caracterul lui Cain in lumea celor Orbi.
  Vaatenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *