„Cel mai misterios om din lume”

„Cel mai misterios om din lume”

A prezis cu exactitate criza financiară din 1929, ascensiunea lui Adolf Hitler, amploarea Marelui război mondial, moartea a doi preşedinţi americani, conflictele din Golf. Ultima profeţie a păstrat-o pentru  el însuşi – propria moarte, pe care Edgar Cayce şi-a prezis-o fără greşeală.

A fost numit ”cel mai misterios om din lume”. Este privit ca un mare profet, spusele sale – dar şi ideile – sunt studiate şi astăzi. Despre el s-au scris peste 300 de cărţi iar în mai mult de 35 de ţări există organizaţii care îi poartă numele sau se ocupă de moştenirea sa spirituală.

Este vorba de  misterele trecutului omenirii – printre care şi Atlantida – precum şI informaţii despre sfirsitul lumii.

Astăzi voi vorbi despre Edgar Cayce doar sub aspectul de vindecător.

Născut in statul american Kentucky, pe 18 martie 1877, Edgar Cayce a avut o copilărie cât se poate de normală. Pe la şapte ani, el a început să le spună părinţilor că are un fel de viziuni şi stă de vorbă cu rude decedate recent… Nimeni nu i-a dat atenţie, vorbele acestea fiind puse pe seama unei imaginaţii prea bogate.

La vârsta de 13 ani, Cayce a avut o viziune onirirică ce îi va marca toată viaţa. O femeie foarte frumoasă i-a cerut să spună ce îşi doreşte cel mai mult în viaţă; adolescentul a răspuns că ar vrea să ajute oamenii, în special copiii bolnavi. Efectul imediat al misterioasei apariţii a fost acela că Edgar nu a mai fost niciodată nevoit să-şi bată capul cu lecţiile, doar adormea cu capul pe manuale şi a doua zi ştia totul! Cu timpul însă, acest dar s-a estompat.

Primele manifestări ale puterilor sale extraordinare apar abia la 23 de ani; afectat de o laringită severă, Cayce îşi pierde vocea. Nevoit sa renunţe la serviciu din cauza afecţiunii, tânărul Edgar acceptă intervenţia unui medic ambulant ale carui tratamente se bazau pe hipnoză. Ceea ce a urmat avea să îi şocheze pe martorii evenimentului.

Nu numai ca tânărul vorbea normal în timpul stării de transă, dar şi-a prezis singur tratamentul, acela de a creşte presiunea sanguină din zona gâtului şi, mai mult, s-a autovindecat în văzul a zeci de persoane, după ce şi-a concentrat nivelul sanguin din laringe până când pielea căpătase, conform martorilor oculari, culoarea roşu-aprins.

Când s-a trezit, Cayce putea vorbi perfect normal. În biografiile sale, ziua de 31 martie 1901, data autovindecării sale, este menţionată ca prima citire psihică, termen folosit de atunci pentru a desemna tot ceea ce el avea să spună în transă.

Ştirea a facut înconjurul ţării şi marile ziare ale vremii au publicat informaţia pe prima pagină a ediţiilor. Edgar Cayce devenise peste noapte un vizionar şi un vindecător cu puteri miraculoase. Era acum asaltat de oameni care doreau să afle de la numerele caştigătoare la loterie până la locurile în care pot săpa după comori.

Edgar Cayce îi refuză însă pe toţi, deşi posibilităţile sale financiare erau extrem de modeste, anunţând că nu îi va ajuta decât pe bolnavi.

Practic, cum lucre Edgar Cayce? El nu avea nevoie de hipnoză, fiind capabil să-şi autoinducă transa, întinzindu-se pe canapea, cu mâinile pe piept, într-un somn aparent, de unde şi porecla “Profetul adormit”. În această stare, el răspundea la întrebări şi oferea soluţii la toate problemele.

Şi, nu numai că tratamentele sale funcţionau dar, spre suprinderea medicilor, acestea erau în proporţie de peste 90% naturiste, bazându-se parcă pe cunoştinţe din timpuri străvechi.  Cele mai multe dintre aceste “citiri” au fost notate de o stenografă, astfel că s-au păstrat peste 14.000; acestea reprezintă şI astăzi material de studio pentru cercetători din multe domenii – medicină, farmaciei, psihologie etc.

Faima de vindecător a lui Cayce creştea de la o zi la alta, astfel că, în 1910, prestigiosul cotidian “New York Times” a publicat un amplu articol intitulat “Un analfabet devine doctor sub hipnoza”.

Incapabil să refuze oamenii care îi cereau ajutorul în probleme grave, Cayce, intra în transă şi de 8 ori pe zi, lucru ce îi afecta vizibil sanatatea.

TotuşI, în 1911, nu reuşeşte  să-şi salveze unul dintre baieţi, suferind de tuse convulsivă. De fapt, Cayce nu s-a gândit să-şi folosească puterile pentru propriul său copil decât atunci când medicii s-au dat bătuţi, însă, intrând în transă, a aflat doar că era prea târziu…

După numai câteva luni, soţia sa, Gertrude, este pe moarte din pricina unei forme foarte grave de tuberculoză. De aceasta data citirea a fost salvatoare, femeia revenindu-şi în câteva luni graţie tratamentului indicat de Cayce în transă… în ciuda verdictului de moarte iminentă dat de toţi medicii.

În ciuda zvonurilor, Edgar Cayce nu accepta nicio forma de plată de la pacienţii săi, cu excepţia unor donaţii care să îi permită subzistenţa alături de familia sa.

Un caz evident de supranatural.  Misterul Cayce nu a fost rezolvat nici astăzi, cum de altfel nici cel unui predecesor al său – doctorul german Franz Mesmer.

Există o legătură între cei doi? Eu unul cred că da – şi voi vorbi într-o emisiune viitoare despre această influenţă spirituală trasmisă peste ani.

11 Responses »

 1. Buna ziua
  Va rog folositi alta culoare , nu se vede mai nimic pe portiunile cu gri si la marginea chenarelor, pacat , siteul promite sa fie interesant .

  Dragos Dumitriu: Orice observatie e utila, va multumesc, site-ul se va imbunatati permanent, de asta se ocupa colaboratorul meu brasovean Ciprian Bojan, unul dintre cei mai buni designeri din domeniu.

 2. Ce parere aveti domnule Dumitriu despre materialele lui David Wilcock, cel care se presupune a fi reincarnarea lui Cayce ?

  Dragos Dumitriu: Wilcock are o activitate impresionanta, este folosit ca sursa – sau comentator – de institutii media serioase, merita o discutie pe forum iar la un moment dat as vrea sa fac si o pastila despre el. Dupa parerea mea se inscrie in cadrul cercetatorilor vizionari de care trebuie sa se tina seama. Astept si alte opinii si informatii, subiectul e f interesant. Multumesc.

  • Wilcock are o activitate impresionanta, este folosit ca sursa – sau comentator – de institutii media serioase, merita o discutie pe forum iar la un moment dat as vrea sa fac si o pastila despre el. Dupa parerea mea se inscrie in cadrul cercetatorilor vizionari de care trebuie sa se tina seama. Astept si alte opinii si informatii, subiectul e f interesant. Multumesc.

 3. Cronica Supranaturalului?. Ce poate fi inteles prin titlu?. In mintea oamenilor titlul “Cronica Supranaturalului” poate fi inteles diferit functie de bagajul genetic. Despre ce natura vorbiti?. Omul asa zis modern nu este constient de bagajul genetic. Scopul in care a fost conceput omul modern il indeparteaza de intelegerea naturalului. Omul nici macar azi dupa atit de mult timp trecut din momentul conceperii lui nu cunoaste cum functioneaza si cel mai important scopul pentru care a fost conceput. Daca vorbesti de natura functionala a omului, cum poti vorbii de supranatural, care sint functiile supranaturalului?. Daca vorbesti de o alta dimensiune la care omul nu are acces, atunci poti sa faci speculatii. Puntea dintre oameni si alte dimensiuni este posibil tot prin natura structurala a bagajului genetic. Omul a fost si va ramine un scop. Omul este accesat de o alta dimensiune si nu el acceseaza dimensiunea. Controlul vine intodeauna di partea celui mai puternic. El poate privii o alta dimensiune numai prin ceea ce ii este permis sa priveasca. Proiectul pilot numit Edgar Cayce nu a fost ca el sa vindece lumea. Lumea nu poate fi vindecata. In cazul oamenilor se poate vorbi numai de aducerea in parametrii constructivi. Important este cum si prin ce poti manipula lumea. Lumea de proasta calitate nu intereseaza pe nimeni. Se urmaresc reactii cu posibilitatea de citire a acestor reactii si eventual racolarea indivizilor. Toate acestea si multe altele cu scopul de a patrunde si controla ceea ce nu poate fi controlat, ceea ce inlantuie lumea si pe ai ei demiurgi. Edgar Cayce nu afost decit o pata de culoare intr-o balta gri.

  Dragos Dumitriu: Primo – nu as fi asa categoric nici daca as fi stapanul tuturor cunostintelor; secundo – in ceea ce priveste accesul la alta (alte) dimensiuni, in emisiunea Codul lui Oreste din 2 iulie – precum si in pastila mea din aceeasi emisiune – voi trata exact acest subiect, impreuna cu prof. dr. Florin Munteanu. Stiinta moderna admite ca principiu de lucru POSIBILUL, ma refer aici la acea Metastiinta care cuprinde tot ce inseamna cercetare la nivel inalt din fizica, matematica, biologie, chimie, astronomie etc – inclusiv filosofie si mitologie. Da, cazul Cayce este o pata de culoare, da si eu cred ca lumea are o nuanta majoritara de gri, dar oricum merita studiata. Asta si apropo de “bagajul genetic”… Cat despre demiurg(i) si scopul pt care a fost creat omul, ei bine asta e un subiect extrem de vast si cred ca am/ai putea deschide subiectul pe forum. Ce inseamna si de ce Cronica Supranaturalului? Just watch me!…

 4. Cred ca un subiect destul de interesant este si mitul evreului ratacitor,prezent de-a lungul secolelor in multe culturi si dezbatut sub diferite viziuni.

  Dragos Dumitriu: Da, este fascinant, un calator in timp, un personaj care a accesat axa timpului (a se vedea emisiunea Cosul lui Oreste din 2 iulie a.c.) sau un stapan al timpului, ca sa-l citez pe Jacques Bergier. E un subiect pt Oreste, dar daca sunteti pasionat de acest subiect as fi foarte incantat sa moderati o dezbatere pe forum.

 5. se poate ca demonii sau “dracii” ,sa fie si barbat si femeie? daca da,atunci nu exista oare atasamente intre barbatul si femeia demon?? ..si daca exista atasament aceasta nu inseamna iubire,si daca exista iubire intre ei ,oare sunt ei chiar asa de rai??

  Dragos Dumitriu: Spre deosebire de ingeri, demonii nu sunt asexuati, nici ingerii cazuti nu sunt. Ba chiar sunt supradotati – vezi Enoh – sau sexul este una dintre caile lor de legatura cu oamenii – vezi Lilith, in toate formele ei, plus toata galeria de succubus si incubus. In ceea ce priveste sentimentele dintre demoni, nu le-as lega obligatoriu de sex, ei fiind in principiu fiinte ale aerului, spirite, care se pot materializa. Insa daca facem referire la asocierea vechilor zei cu demonii, echivalenta cu care personal inclin sa fiu de acord, ei bine acesti au caracter ambivalent, ca si oamenii, iar sentimentele lor – inclusiv dragostea – erau/sunt extrem de puternice, chiar peste cele umane. Oricum, marturiile antice nu vorbesc doar de demoni rai, iar arta romantica a apelat in permanenta la “trezirea demonului” pentru a atinge culmile creatiei. La un moment dat vom vorbi si de Luceafarul lui Eminescu…

 6. Buna ziua!
  Ma numesc Elena Cristina Dinca si sunt una dintre persoanele care se numara printre oamenii cu experiente supranaturale sau daca doriti paranormale. Astfel ca inteleg foarte bine aceste domenii si aceste laturi extrasenzoriale. Despre Edgar Cayce am citit, este intr-adevar a fost unul dintre cei mai mari profeti si va ramane. Explicabil, nu are cum sa fie faptul ca putea prezice evenimente insa cert da. Se pare ca la anumite persoane inca de la nastere se poate preciza daca vor avea sau nu puteri extrasenzoriale. Deoarece va impartasesc un secret de la nasterea mea. Mai concret m-am nascut pe toata suprafata corporala cu o grasime galben-aurie de care moasa mea a fost tare incantata. De ce? Nu stiu. A intrebat-o pe mama daca doreste sa i-o stranga si sa i-o dea acasa. Mama nu a dorit pt. ca era prea istovita, insa moasa a strans-o pe toata si a luat-o ea. Asadar, nu stiu exact ce a fost insa de la 13 anisori au inceput experientele paranormale. Am avut de-a face cu entitati malefice care m-au terorizat, insa acum am inteles ce a fost cu ele. Erau trimise de fapt pentru altcineva pe care eu practic l-am salvat de la moarte. Acum dupa atatia ani am inteles mai multe lucruri care la un mom. dat nu puteam sa le explic. De aceea as dori sa dezbateti si aceste subiecte despre care nu prea se pomeneste. BAFTA MULTA IN CONTINUARE!!!

  Dragos Dumitriu: Va multumesc pentru urari si comentarii! Atat timp cat cei mari oameni de stiinta inteleg ca exista foarte multe dincolo de limita naturalului, a normalului, numai cei extrem de limitati pot respinge tema supranaturalui sau paranormalului. Nu stiu ce sa va spun in legatura cu situatia pe care o descrieti, e o chestiune seioasa si voi cere parerea unor persoane mai avizate. Fiind o problema atat de personala cred ca ar fi mai bine sa discutam pe mail.

 7. Buna ziua!
  Sunt impresionata de faptul ca mi-ati raspuns la postarea mea. Spuneati ca putem discuta pe mail, insa eu nu stiu care este mail-ul dumneavoastra sau mai exact unde va pot scrie. Va doresc toate cele bune!

 8. Buna seara!Am citit despre E.Cayce o carte editata mai de mult si la inceput m-a incantat ineditul ei dar am avut o nedumerire in final.Cum a facut el ca cei ce veneau la el pt a obtine vindecarea erau personajele biblice?Chiar asa s-a nimerit sa vina toti la el?Sunt sigura ca a fost un mare clarvazator dar nu cred ca se reancarneaza intr-o perioada asa de scurta asa de multe persoane din aceeasi epoca.Poate ma insel eu!

 9. Cronica Supranaturalului?. Ce poate fi inteles prin titlu?. Dupa mine acest om Edgar Cayce, este frectie la picior de lemn. Daca a scris nu stiu cine, zeci sau sute de carti despre el, ar fii interesant sa controlati si sa gasiti si editurile evreiesti sau sectare( banu, banul, bani)prin care se publica astea… Daca acest ” bade palarie noua” este numit marele dintre cei MARI , atunci ce sa spunem despre Sfinti Parinti , despre sfintul care a transformat carnea in peste printr-o Binecuvintare, sau ce sa spunem despre parintele Arsenie Boca care printr-o strigatura a chemat lupii din padure in anul 1948 pt. a demonstra ” tribului” greco-catolic ce anatematizati sint…sau despre parintele Ilarion Argatu, si alti sfinti parinti si preoti… toate acestea sint facute cu un singur scop sa indeparteze OMUL de BISERICA ORTODOXA , pt. a fii mai usor de atras spre sectele care promoveaza abtihristul…Poate ma insel eu…

 10. I simply want to say I am just new to blogging and really enjoyed your blog. Probably I’m want to bookmark your site . You amazingly have awesome article content. Cheers for sharing with us your webpage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *