Ce este argintul coloidal?

Ce este argintul coloidal?
argint coloidal

Argint coloidal – Efectul Tyndall

1. Compoziţie
Din punct de vedere ştiinţific, argintul coloidal este o dispersie lichidă de argint elementar. Într-o dispersie coloidală, particulele au o dimensiune între 1 nanometru şi 1 micron. Particulele de argint (neutre sau cu sarcină pozitivă) din argintul coloidal au dimensiunea de aproximativ 5 nm, echivalentul a aproximativ 15 atomi.

2. Efect
Particulele de argint încărcate electric (ioni pozitivi) cu dimensiunea specifică dispersiei coloidale au un efect germicid rapid, distrugând peste 600 tipuri cunoscute de microbi (viruşi, bacterii, ciuperci, stafilococi etc.).

3. Cum se produce
Argintul coloidal Salutifer®/Invictus® este produs electrolitic cu surse de tensiune normate, certificate de laboratoare independente din Germania. Pentru a se împiedica formarea de compuşi nocivi ai argintului, se utilizează apă multiplu distilată, până când conductivitatea electrică acesteia ajunge la aprox. 1 microSiemens/cm. Electrozii din argint utilizaţi au puritatea de 99,999%. Puritatea apei şi a argintului din electrozi sunt condiţii absolut necesare pentru obţinerea unui argint coloidal de calitate şi fără compuşi chimici nocivi.

4. Concentraţie
Concentraţia se exprimă uzual în ppm (părţi per milion). Cu alte cuvinte, o concentraţie de 1 ppm argint coloidal înseamnă 1 gram de argint la 1.000.000 grame (1.000 litri) apă. În funcţie de aplicaţie (uz intern uman, dezinfecţie, fitoterapic, grădinărit etc.), argintul coloidal livrat de noi are concentraţii între 25 ppm şi 100 ppm. Concentraţia respectivă este indicată pe ambalaj.

5. Dozare, terapii
Pentru infecţii bacteriene sau virale, se recomandă ca terapie standard administrarea pe care orală de trei ori pe zi a unei doze de argint coloidal de 25 ppm, timp de trei zile. Terapia se continuă cu două administrări pe zi, dimineaţa şi seara, până când se constată îmbunătăţire (de regulă, o răceală dispare însă în 2-3 zile). O doză standard este de 2ml/kg corp. Exemplu: pentru o persoană de 50 kg, o doză înseamnă 100 ml. Înainte de ingerare, lichidul se plimbă prin gură timp de 30-40 secunde, deoarece absorbţia începe de la nivelul mucoaselor. Se bea cu înghiţituri mici, neapărat pe stomacul gol, nu se mănâncă şi nu se bea nimic în următoarea jumătate de oră. Se evită contactul cu plasticul sau cu metalul. Ideal este să se bea dintr-un pahar de sticlă.
Pentru alte aplicaţii, a se vedea descrierea produsului respectiv.

6. Experimente la îndemână

Un experiment foarte uşor de realizat poate consta în observarea dezvoltării mucegaiului (care este o ciupercă) în alimente tratate cu aceeaşi cantitate de apă şi de argint coloidal.
În fotografia de mai jos s-a introdus în două cutii Petri identice aceeaşi cantitate de brânză rasă. În cea din stânga s-a adăugat o cantitate de apă distilată, iar în cea din dreapta aceeaşi cantitate de argint coloidal Salutifer®. Diferenţa constă exclusiv în prezenţa ionilor de argint în cutia din dreapta. Fotografia este realizată după 5 zile. Se observă cum în cutia din dreapta este inhibată formarea de mucegai.

Branza rasa 5 zile

Branza rasa 5 zile

 

Acelaşi experiment ca cel de mai sus, însă cu sos de roşii. Fotografie după 7 zile.

Argint Coloidal Salutifer

Sos de rosii – 7 zile

Efectele argintului coloidal asupra plantelor se pot constata, de asemenea, foarte simplu. Datorită faptului că dăunătorii microscopici sunt distruşi, o floare tăiată sau o plantă în ghiveci trăieşte considerabil mai mult dacă este tratată cu argint coloidal.
În fotografia următoare se observă starea a două garoafe identice după 20 de zile, prima în apă, iar a doua în argint coloidal. Garoafa din vasul cu argint coloidal a consumat de două ori mai mult lichid pe toată durata experimentului.

Argint coloidal Salutifer - Garoafe 20 zile

Garoafe 20 zile

 

O plantă în ghiveci „se simte” foarte bine dacă este tratată cu argint coloidal. Imaginea următoare prezintă două crăiţe identice, după 10 zile în care prima a fost tratată cu apă, iar a doua cu argint coloidal.

Craite 10 zile

Craite 10 zile

 

Un conservant ideal: imaginea următoarea prezintă comparativ câte două caise din aceeaşi cultură, cele din dreapta fiind pulverizate cu argint coloidal de 25 ppm. Imaginea prezintă situaţia după aproximativ 2-3 săptămâni.

Caise 3 saptamani

Caise 3 saptamani

 

În imaginile de mai jos se poate observa efectul conservant al argintului coloidal asupra materiei organice în câteva experimente simple (produsele au fost păstrate în borcane cu argint coloidal de concentraţie 25 ppm timp de 7 luni).

Afine 7 luni

Afine 7 luni

Afine, durata de conservare: 7 luni

Mure 7 luni

Mure 7 luni

Mure, durata de conservare: 7 luni

Afine mure patrunjel leustean 7 luni

Afine, mure, patrunjel, leustean – 7 luni

Afine, mure, frunze de pătrunjel şi frunze de leuştean, durata de conservare: 7 luni

7. Păstrare
Eficacitatea argintului coloidal depinde esenţial de condiţiile de păstrare.
NU ÎN PLASTIC
Ambalajele din plastic sunt improprii pentru argintul coloidal, întrucât plasticul produce electricitate statică prin frecare, ceea ce influenţează dramatic sarcina electrică a ionilor. Argintul coloidal furnizat de noi este îmbuteliat în ambalaje din sticlă farmaceutică sau din sticlă specială, care filtrează spectrul luminii incidente.
NU ÎN METALE
Trebuie evitat contactul cu metale, întrucât particulele de argint au tendinţa de a adera la acestea (de exemplu nu trebuie folosită o linguriţă metalică pentru administrare).
LA TEMPERATURA CAMEREI
Se păstrează la temperatura camerei, nu în frigider.
DEPARTE DE APARATE ELECTRICE
Se ţine la distanţă de surse electrice şi de câmpuri magnetice – la cel puţin 1 metru de aparatele casnice.
EVITAREA EXPUNERII LA LUMINĂ
Lumina este un alt adversar al argintului coloidal. De aceea, argintul coloidal trebuie păstrat în sticle de culoare închisă şi pe cât posibil la întuneric. Cea mai bună protecţie faţă de lumină este oferită de sticla violetă. O parte din produsele noastre se livrează în recipiente din sticlă violetă specială, de fabricaţie elveţiană.
VALABILITATE
Ionii de argint încep să-şi piardă sarcina electrică în mod natural după aproximativ 3 luni de la producerea argintului coloidal. Proprietăţile germicide se menţin încă aproximativ 2 luni.

8. Aspect şi verificare
Aspectul argintului coloidal poate varia între incolor şi gălbui-auriu. Cu ajutorul efectului Tyndall se poate verifica dacă un lichid este coloid. Pentru aceasta, treceţi fasciculul unui laserpointer de jucărie, într-o cameră întunecată, prin două pahare, unul cu apă (eventual distilată), iar celălalt cu argint coloidal. Raza de lumină se va observa mult mai pregnant prin paharul cu dispersia coloidală de argint.

Efectul Tyndall 1

Efectul Tyndall 1

 

Efectul Tyndall (2)

Efectul Tyndall 2

 

9. De ce merită să alegeţi Salutifer®/Invictus®?
Nu producem pe stocuri mari, ceea ce vă garantează că argintul coloidal procurat de la noi este întotdeauna foarte proaspăt, deci cu eficienţă maximă. Livrăm argintul coloidal numai în sticle farmaceutice sau în sticle de culoare închisă, ferindu-l astfel de acţiunea nocivă a razelor solare şi a electricităţii statice.
Mărcile noastre reprezintă cele două cunoscute supranume ale eroului legendar Hercule:
Salutifer = Tămăduitorul, echivalentul puterii vindecătoare a argintului asupra omului.
Invictus = Invincibilul, biruitorul în lupta cu toţi factorii patogeni care afectează oameni, animale şi plante.

Articol preluat de la Salutifer.ro

One Response »

  1. eu am folosit argint colidal de la Plafar pentru acnee si a fost senzational. a fost un antibiotic natural cu mult mai ieftin si mult mai de efect decat alte tratamente posibile.
    Salutifer se gaseste pe la plafare sau se comanda numai de pe siteul lor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *