Episodul 17 al Cronicii Supranaturalului: ”Kabbalah, calea ocultă către Divin” (conţine înregistrarea emisiunii)

Episodul 17 al Cronicii Supranaturalului: ”Kabbalah, calea ocultă către Divin” (conţine înregistrarea emisiunii)

AfisKabbalah este știință, misticism, filosofie, cale spre divin – sau, mai simplu, un mod de viață al Căutătorului. Dezbat această incitantă temă cu un ocultist ce a ales drumul kabbalei hermetice, dar și un cunoscător și practicant al altor sisteme inițiatice sau oculte – de la șamanism la Golden Dawn, Wicca, martinism și altele. Raul Petrișor a locuit în Siberia șamană, căsătorindu-se cu o localnică, a petrecut mulți ani pe continentele americane, cunoscând practicile nativilor – iar în România a înființat Institutul hermetic. mare_Kabbala_teorie_si_practica_coresiA scris o interesantă lucrare despre Kabbalah – ”Kabbala, teorie și practică” – carte pe care o oferim cadou pentru cel mai bun comentariu despre emisiune (cartea poartă dedicația și semnătura autorului). Comentariile trebuie postate pe site-ul Cronica Supranaturalului.

Emisiunea va fi transmisă sâmbătă, de la 21.00, pe canalul 6TV, și va fi reluată duminică, de la 22.30, și marți, de la 17.30. Miercuri, emisiunea va fi postată și pe site.  6TV emite pe RCS digital, Dolce Interactiv, INES, ACTA și pe internet – http://www.6tv.ro. Chat live pe site, în seara difuzării: http://cronicasupranaturalului.ro.

Pentru înregistrarea emisiunii daţi click pe iconurile de mai jos!

Partea 1

Partea 2

 

 

 

 

7 Responses »

    • Alex, ma bucur ca vrei cartea, dar pentru a o primi trebuie sa postezi un comentariu despre emisiune sau despre Kabbalah, comentariu care sa fie considerat (de mine si de Raul) drept cel mai bun dintre cele postate pe aceste teme. Sper sa reusesti.

    • Corect, Raul – iti multumesc pt ca mi-ai atras atentia – comentariile pot fi postate in maxim 2 sapatamani de la difuzarea emisiunii – deci, in cazul de fata, pana pe 28 iunie inclusiv.

  1. Kabbalah inseamna traditie. Utilizeaza 4 metode de interpretare a textelor sale: prima este cea de interpretare directa, simpla a sensurilor, a doua cea de interpretare alegorica, aluziva a sensurilor, a treia sensurile rabinice folosindu-se de o comparatii imaginative a cuvintelor sau versurilor similare si a patra sensurile esoterice, metafizice din kabbalah Cartea de baza a kabbalahei este Zoharul care inseamna cartea stralucirii, din care in momentul de fata au fost traduse 7 carti din cele 12, proiectul de traducere fiind inceput in 2003. Pe acest site aveti mai multe informatii: http://www.sup.org/book.cgi?id=22404. Este considerata ca fiind scrisa in evul mediu. Parerile sunt impartitei in privinta perioadei provenientei. De asemenea in cadrul religiei iudaice parerile sunt impartite unii considerand-o ca un text canonic, altii nu. Este in general considerat sau cel putin de carcetatori ca Zoharul este de citit si studiat doar de evrei preocupati de religie si cercetatori. Kabbalah este de doua tipuri iudaica si crestina. Kabbalah a fost preluata de crestini in renastere. Exista si crestini deci care studiaza Kabbalah cu Zoharul si celelalte texte.

    • Alex ai uitat de a treia ramura pe care am prezentat-o in emisiune. Qabala Hermetica.

      Oricum multumim pentru link. Personal astept cu nerabdare ca intreg zoharul sa fie tradus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *