Demonii – prima cunoaștere a Supranaturalului

Demonii – prima cunoaștere a Supranaturalului

Deschid astăzi unul dintre cele mai importante capitole din cronica supranaturalului – și poate cea mai interesantă cale către această altă realitate. Mă voi referi la demoni.

În accepțiunea populară demonii sunt cele mai temute entități, sunt slujitori sau emisari ai răului – aflate într-o permanentă tentativă de a înșela oamenii,  de a-i atrage în diverse capcane – iar, în final, de a-i distruge.

Lăsând la o parte folclorul și fanteziile artiștilor, se impune o întrebare logică – există cu adevărat demoni?

Dacă este să ne luăm după instituții serioase, precum Biserica ortodoxă sau cea catolică, atunci răspunsul este indubitabil da, demonii există.

Cele două mari biserici creștine au avut, în decursul timpului, echipe specializate în lupta contra demonilor, anumite tehnici – în fine, o întreagă concentrare strategică în vederea exorcizărilor dar și a altor forme de luptă anti-demonică.

Această situație continuă și în ziua de azi. Cazul Tanacu este celebru, desigur prin nebunia criminală a celor implicați, dar el a relevat o realitate ascunsă – persisitența procedurilor de exorcizare în secolul nostru în Biserica Ortodoxă. Cercetând acest fenomen neaoș veți descoperi campioni ai exorcizărilor – cum ar fi părintele Ilarion Argatu.

Pe de altă parte Vaticanul se confruntă cu un mare număr de rapoarte privind exorcizări din toate colțurile lumii. Fiind o instituție care ia în seamă cercetarea științifică, inclusiv cea medicală, Biserica Catolică a stabilit că din totalul cazurilor de exorcizare, peste 85% sunt de apanajul spitalelor de afecțiuni mintale sau de psihiatrie. Rămâne totușI un procent de 15%, ceea ce este, fără îndoială, foarte important.

Tot în urma acestor studii și constatări, Vaticanul a hotărât înființarea unei comisii care să stabilească în care care dintre cazurile de așa-zisă posesiune demonică să se intervină de către exorciștii Bisericii Catolice.

De fapt, cum se manifestă această posesiune demonică?  Ei bine, în cazurile în care intervine exorcistul posedatul se manifestă infiorător, are stări de violență, incoerență verbală și ideatică, aspect maladiv etc. De fapt, seamănă mai curând cu o manifestare a unei nepotriviri, a unui scurt circuit între demon și persoana posedată.

Aceasta ne duce la întrebarea – care este, de fapt, descrierea demonului? |n general sunt așa-numite entități ale aerului, ființe care, în dimensiunea noastră, sau în lumea noastră, nu au trup – sunt spirite, cum, de altfel, li se mai spune.

De fapt, denumirea “demon” provine din grecescul “daimon” ceea ce însemna spirit sau ființă supranaturală. De aceea distincția care se face astăzi între “demon” și “daimon” nu poate fi decât cel mult o licență poetică, ea neavând însă o bază reală. Nu există două categorii de asemenea entități.

Dar, spre deosebire de actualitatea creștină, lumea antică nu trimitea demonul obligatoriu în zona malefică. Existau atât demoni buni, cât și demoni răi – sau demonii, ca șI zeii antichității, aveau caracter ambivalent.

Paradigma religioasă sumero-akkadiană transmite pentru demon termenul “rabisu”, având înțelesul de entitate supraumană, căruia îi atribuie calificative de bun sau rău, ceea ce înseamnă că demonii mesopotamieni nu aveau neapărat un caracter negativ.

Mulți cercetători sunt de părere că demonii au apărut – sau au intrat în viața oamenilor – înaintea  zeilor. Mai mult, există demoni care au rezistat în reflexul spiritual al umanității mai mult decât zeii. Cazul lui Lilith este de-a dreptul extraodinar – apare la începuturile istoriei cunoscute, în Sumer, sub formele Lamashtu. Lil-La-Ke și Ardat Lili, pentru a-și continua existența, fără întrerupere, și în ziua de azi, în comunitățile evreiești tradiționaliste, sub numele Lilith, un demon, iar mai apoi în calitate de mare divinitate în credințe New Age sau neopagan. Nici un zeu, din politeism sau monoteism nu a rezistat atât! Dar despre Lilith voi avea prilejul să vorbesc în multe alte rânduri…

Revenind la istoria demonilor, să spunem că cercetarea materialist-dialectică îi consideră ca un rod al imaginației  omului primitiv în contextul gândirii animiste. Totuși, trebuie avut în vedere că materialismul științific pornește de la premiza negării existenței supranaturalului ca realitate – cel puțin alternativă. Pe de altă parte, complexul New Age pune în prim plan intersectarea acestei realități demonico-divine cu omul primitiv, de aici rezultând omul modern.

De fapt același tip de prezență îl regăsim în antichitatea străveche, ale cărei scrieri sfinte au un caracter realist, descriptiv, nu metaforic sau alegoric. Ei bine, demonii lumii vechi se materializează în ființe, intervin în modul cel mai uman cu putință, ca și zeii acelor vremuri. |n multe cazuri demonii sunt slujitorii trimiși de zei printre oameni, deci materializați, pentru a îndeplini vrerea divină. Cazul este similar cu al îngerilor trimișI de Divinitate pe Pământ în Vechiul Testament. De altfel, între demoni și îngeri se poate face multe asocieri clare…

Demonul este chemat prin invocații, îngerul prin rugăciuni, posesiunea demonică se manifestă prin clarviziune, îngerii de asemenea provoacă viziuni, trezirea demonului este sursa poeților romantici, inspirația angelică se află la originea multor creații… Îngerii ajută preoții să lupte contra bolilor, la fel și demonii în cazul vrăjitorilor…

Revenind la demoni și zei, începând cu Euhemerus și culminând cu Plutarh, gânditorii antici vor asocia zeitățile cu demonii, considerând că sunt același tip de entitate supraumană.

Mai mult, în cadrul paradigmei teologice universale vom constata că, de multe ori, zeii unui popor învins – sau ai unei dinastii detronate – au devenit demoni, cu caracter negativ – sau entități divine inferioare.

Oricât am încerca să abordăm o atitudine sceptică în privința existenței demonilor, mărturiile sunt prea multe, sursele prea distincte din toate punctele de vedere ca să nu ne punem întrebarea “și dacă totuși există cu adevărat?”

Posesiunea demonică de care vorbeam la început mi se pare nu numai o dovadă a existenței acelui “altceva”, dar și a unei nepotriviri, mai bine zis a unei provocări pentru care nu suntem (de cele mai multe ori) pregătiți.

Aceasta este doar primul material despre demoni, un capitol pe care vreau să-l tratez cu maximă serozitate și atenție. Pentru mine, aceasta e cea mai importantă dar și periculoasă poartă către Supranatural.

33 Responses »

 1. Simtind o apartenenta fata de ortodoxism ca religie nu pot sa neg prezenta raului absolut si al binelui absolut. Iesind putin din sfera religioasa si trecand la filosofie, albul si negrul se transforma in gri.

  Daca ne ghidam insa dupa faptul ca prezenta extremelor absolute duce la echilibru, cele 2 notiuni prind iar viata. Dintr-un punct de vedere logic, motivatia demonilor *rai* imi scapa. Ei raman la fel de neintelesi si daca ii privesc din perspectiva legilor universale sau a legii atractiei.Exista vorba aia *War is a battle between 2 rights*. Dar din punctul meu de vedere una din motivatii este neinteleasa.

  Asa cum edificati si in text, religia monoteista trage o linie intre daimoni, ei ramanand angeligi sau diabolici, de inteles de altfel tinand cont ca crestinismul a avut un rol major in a sedimenta notiunile de bine si rau. Cazurile de posedari documentate nu lasa loc de multe interpretari in privinta celor diabolici. Entitatea pune stapanire pe individ intr-un mod invaziv si refuza sa plece, actionand in detrimentul individului. Asta se poate vedea fara a cunoaste cele enshpe mii de ierarhi si chiar fara a le da crezare. Bine ar fi ca institutia bisericii sa analizeze cazurile intr-adevar pentru a interveni doar asupra acelor 15%.

  Dragos Dumitriu: E inspirata diferenta – sau paralela – intre abordarea dogmatica ortodoxa si cea filosofica.
  Atentie, in text eu nu vorbesc de o linie trasa de monoteism, dimpotriva, religiile monoteiste considera toti demonii malefici; e vorba de interpretarea unor filosofi si artisti a numelui daimon – de aceea vorbesc eu de licenta poetica. Vezi si cazul Luceafarului marelui Eminescu.
  Acum in privinta stapanirii posedatului – mie mi se pare ca stapaneste omul tot asa cum un sofer beat pulbere stapaneste o masina de curse. Eu tocmai asta spuneam, ca mi se pare mai curand un scurt circuit – ca in cazul unor afectiuni psihice cand mai multe componente ale sistemului neuronal nu comunica.
  Da, in cadrul marilor biserici exista cercetatori seriosi care se ocupa de asemenea cazuri.

 2. Subiectul este foarte incitant. Eu, in afara de materialele de pe net, nu prea am acces la altceva.
  Incerc sa fac un rezumat dintr-un material mai amplu pe care-l am despre demonologie si grimoare. Sper sa fiu pe apropape cu explicatiile…. :)
  Demonii, ca si ingerii pot face lucruri rele cat si lucruri bune.
  Aproape cel mai popular grimoar este Clavicula Salomonis Regis (Goetia). In paginile din Goetia, sunt 72 de demoni . Se spune ca unii, au o anumita cunoastere despre lupta din rai si despre caderea ingerilor. Se presupune ca exista si un fel de alfabet, in genul celui Enochian.(sper sa nu gresesc)
  Daca reusim sa intram in legatura cu aceste entitati Goetice, ni se va revela un cu totul alt adevar cu privire la natura demonilor si despre miturile religiei. A intra in legatura cu aceste entitati este foarte greu si periculos pentru neinitiati si mai ales pentru cei care nu au acces si deschidere catre o cunoastere adevarata, situata peste conceptele de bine si rau.
  Aceste entitati, ascund adevarul fata de cei care nu-l doresc (adevarul poate leza iremedialbil mentalul). Doar atunci cand minciuna nu-l va satisface pe invocator, demonul va deschide canalele revelatiei.
  Majoritatea oamenilor si religiile fac presupuneri ciudate privind natura unui fenomen pe care ei nu-l pot intelege pentru ca nu-l experimenteaza. Ei vorbesc despre diavol si despre trimisii acestuia, precum niste ignoranti adunati in jurul unei table Ouija (se foloseste in Wicca). Comparatia mi s-a parut interesanta si am preluat-o mot-a-mot… :)
  Eu nu sunt un practicant a acestor ritualuri de invocare. Citesc despre aceste lucruri pentru cultura mea proprie si pentru o cunoastere spirituala.
  Cat am reusit sa gasesc materiale, mi-am schimbat total modul de gandire despre bine si rau.
  Astept informatii, mai ales din zona practicii si a celor care au interactionat cu asa ceva. Despre channeliguri cu entitati de lumina tot citesc pe net.

  Dragos Dumitriu: Trebuie sa marturisesc ca am o parere buna despre Wicca si despre manifestarile tolerante si pozitive ale acestui sistem religios. Cu totul altul este cazul lui Crowley, cel datorita caruia se gaseste azi Grimoire-ul de care vorbesti. La inceputul secolului trecut el l-a reeditat, cu modificari, dupa originalul din sec XVII. Aleister Crowley a fost un intelectual pasionat in primul rand (ma abtin cu greu sa spun in exclusivitate) de propriile studii si ambitii spirituale, de aceea eu unul pun sub semnul intrebarii creatiile transmise de el catre adepti si mai ales catre marele public.
  Si eu merg tot pe aceesi idee de studiu intelectual, nu pe o imlicare spirituala. Cel putin nu inca.
  Da, exista multe materiale de unde poti afla – nu stiu daca adevaruri dar in orice caz chestiuni interesante. Chiar ma gandeam sa pun accent mai puternic pe capitolul de pe site privitor la carte si material de studiu. Dar e vorba si de timp. Sper insa la mai multi colaboratori. Oricum, sunt in tratative cu cativa ocultisti si ezoteristi seriosi – Gelu Voican Voiculescu s.a – care sa publice pe site materiale din aceste domenii. Repet, nu ma intereseaza speculantii care, din pacate, abunda prin zona…
  Dna Pintea are dreptate, marelelui ocultist John Dee i se datoreaza alfabetul “angelic” sau “enochian”. Dee sustine insa ca a fost inspirat de entitati divine atunci cand l-a notat, personal cred ca Dee a fost o personalitate a ocultismului capabila de asemenea contacte. Mai mult, respectivul alfabet pare a fi utilizabil in practicile oculte, deci inca o dovada ca Dee nu mintea.

 3. In univers, specialistii din domeniu ne spun ca exista miriade de forme de inteligente invizibile omului, aflate la diferite nivele de dezvoltare spirituala.

  E bine sa nu ne jucam nici de-a channeling si nici cu contactarea acestor entitati pe care ii numim demoni, fara o pregatire speciala. Probabil ca exista scoli initiatice care fac posibila aceasta pregatire.
  Dupa cate stiu (si nu stiu multe din acest domeniu), demonii duc in eroare si nicidecum nu au interesul sa reveleze adevarul celui care il cauta.

  Deasemenea cei care intra in contact cu “spirite” pe calea ouijaboard-ului (numele vine din oui-ja/franceza-germana ptr. da folosita pe masa de spiritism pe care se afla alfbetul si raspunsurile Da sau Nu), pot fi entitati care se dau drept spiritul celui cautat. De cele mai multe ori se prezinta altcineva care poate fi o entitate ce se afla chiar atunci prin jur sau un spirit care inca nu a reusit sa se desprinda de materialitatea lumii.

  Cert este ca daca nu vrem, aceste entitati nu au nici-o putere asupra omului.

  O mica remarca fata de alfabetul enochian, acest alfabet a fost o inventie a lui John Dee.

  Dragos Dumitriu: Sunt de acord cu totul in privinta interventiei dvs, mai putin caracterul absolutist al afirmatiei “daca nu vrem, aceste entitati nu au nici o putere asupra noastra”. Noi, de fapt, nici nu stim ce vrem. Dupa parerea mea chiar cei ce adreseaza in biserica rugaciuni nepotrivite – sau o fac cu maxima ipocrizie – nu stiu exact ce vor… si s-ar putea trezi cu vreo “vizita”. Cum, mergand in extrema cealalta, este cazul in care aceste entitati pot ajuta – si sunt convins ca au si facut-o – in cazul unui creator, a unei pasiuni sau dorinte adevarate.
  Chestiunea cu demonii care induc in eroare, iar o gasesc discutabila. in sensul ca in primul rand incercarea ta de a atinge nepregatit un nivel superior – sau dintr-o alta realitate – te expune caderii in eroare. Exact ca un turist incepator care ajunge pe o creasta alpina – nu e nevoie sa-l impinga cineva, are toate sansele sa cada singur. De altfel, este exact sfatul pe care il dati dvs de a nu te apuca de practici oculte. Daca veti asculta clipul audio din Stirea referitoare la Cronica radiofonica, veti constata ca eu sfatuiesc pe cei ce vor sa intre in zona ezoterica, a initierilor, sa se asigure intai de minima lor pregatire intelectuala, abia dupa aceea sa faca acest pas.
  Apreciez mult interventia dvs, este exact stilul pe care mi-l doresc pentru site si pentru forum – documentat, logic si original.

 4. Tin minte ca atunci cand aveam 15 ani am fost cu mama si cu niste cunostinte la o manastire din Dambovita. Acolo, pentru prima data in viata mea am vazut o persoana (era o femeie) cu adevarat posedata. Cum se purta aceea femeie, ce lucruri putea sa spuna si cum tipa, m-a marcat pe viata. Nu eram speriat de ea (desi multa lume era), eram pur si simplu fascinat de acel drac (sau demon, cum vreti sa-i spuneti) din ea. Atunci mi-am dat seama ca diavolul exista, ca raul exista, dar nu in ultimul rand ,ca Dumnezeu exista!

  Dragos Dumitriu: Poti povesti mai multe despre acest caz? Si ma intereseaza remarca ta – nu erai speriat, erai pur si simplu fascinat de acel “drac”, ce ai vrut sa spui cu asta. E foarte interesant. Si crezi ca era vorba de rau – sau de o nepotrivire, de un scurtcircuit, asa cum numesc eu aceste posedari infricosatoare? Multumesc.

 5. subiectul in sine este fascinant,desi nu cred in manifestarea demonica asemanatoare manifestarilor entitatilor de lumina…raul se manifesta prin inselaciune,prin aparente asa numite viziuni…dar cred in lupta pentru suprematie dintre bine si rau , aici pe pamant…

  Dragos Dumitriu: Bun, e parerea majoritatii creatiilor holywoodiene, dar ce te faci cu Eminescu, Byron, Dante Gabriel Rosetti, apoi Blaga, Shakespeare, Dostoievski, ca sa nu mai vorbesc de antici… Ideea este ca apropierea binelui de lumina si a raului de intuneric e gresita, dupa parerea (nu numai a) mea. Gandeste-te ca unele dintre cele mai placute clipe din viata se petrec pe intuneric, revelatii si rugaciunile se fac pe intuneric – si mai ales omul, atat fizic cat si intelectual se reface in intuneric si se consuma pe lumina. Lupta bine-rau – iti dai seama, in istorie dar si in prezent, de cate ori a fost pacalita, inselata lumea cu aceasta impartire?

 6. Stim ca anumite grupuri, fiinte,carcase de carne cu cuget, folosesc aceste entitati, in scopuri personale, pt a stopa patrunderea, pe nivelele de dimensiune. Nu cred ca avem descernamantul sa facem diferenta dintre bine si rau, e mult prea greu. Bine,ma refer la binele si raul multiversal, nu la scara mica. Cu putina dragoste, am putea converti orice demon, dar fiecare e un porumbel, ce-si alege faza si amplitudinea curentului de urmat.

  Dragos Dumitriu: Ce inseamna “stim” – sau de unde “stim” ce afrimati cu tarie in prima fraza?! Daca aveti exemple, concrete, mi-ar face mare placere sa le citesc.
  Da, cred ca aveti dreptate in privinta Discernamantului, e poetic si foarte frumos ceea ce scrieti, asta spune multe despre calitatile dvs sufletesti.

 7. Nu am pre multe cunostinte in domeniu doar incerc sa ma documentez mai ales ca avem de unde.Ce facem cu ceea ce aflam este propria noastra alegere dar cred ca nu ajungem intamplator la aceasta cunoastere.Nu putem nega fascinatia pe care fortele intunericului o exercita asupra omului. Personal cred mai degraba in principiul medicinii traditionale chineze Ying-Yang unde cele doua sisteme se intrepatrund,se distrug si procreaza permanent.Nu cred ca exista alb si negru absolut.Pot fi momente de gratie in care binele sa straluceasca si sa inunde creatia in intregul ei.Aceste momente sunt asa de rare incat se povesteste despre ele sute si sute de ani,hranindu-se pe zeci de generatii. MisterStrange..la ce ai asistat te-a marcat pe toata viata si ai capatat 2 certitudini..ca raul exista si se manifesta dar ca Dumnezeu exista deasemenea. Poate a fost un moment de mare cotitura si Dumnezeu a vrut sa-l simti ca este acolo pt. tine si ca nu esti singur! Esti un privilegiat ca ai avut aceasta experienta la o varsta asa de frageda, ai avut propria exp. Ca degeaba ai fi aflat povestea de la altcineva,nu ar fi avut acelas impact!

  Dragos Dumitriu: Da, am cam aceeasi parere, cu exceptia faptului ca nu sunt un adept al echilibrului universal. Faptul ca universul se dilata, asta presupune o lipsa a echilibrului. Acest apect, coroborat cu liberul arbitru, poate insemna ca nu exista predestinare – si ca intamplarea joaca un rol mult mai mare. Dar, una este intamplarea, alta este provocarea – cine te pune sa te avanti pe un munte atat de abrupt cum e supranaturalul cand tu nu ai echpamentul potrivit – pregatirea minima, de bun simt?
  Da, sunt de acord ca propria experienta este cu totul altceva, dar cred ca trebuie sa o reanalizezi pe masura ce acumulezi cunostinte – altfel, s-ar putea sa ratezi descifrarea unui mesaj foarte important.

 8. In video pe youtube ” Conyers (Georgia USA) miracles pictures 1991-1998″ se vede f clar conturata imaginea diavolului intr-un nor pe la jumatatea clipului..explicatia am gasit-o in ceea ce spune Maica Domnului la Medjugorje ” acolo unde Vin EU apare si Diavolul , dar nu va temeti cu crucea si o rugaciune il invingeti!” |||||| ” V-am dat iubirea sa va fie pavaza si scut” a spus Iisus !

 9. ” Miracles pictures of Apparitions in Conyers , Georgia 1991-1998″ youtube.com la min 1.03-1.06 puteti vedea imaginea diavolului in acel nor ..poza e clara , de necontestat ca si celelalte aparitii..divine de data asta !!! Multor vizionari de-a lungul vremii Maica Domnului le-a aratat imagini cu Infernul si i-a lasat pe demoni sa-i ispiteasca ptr a le pune la incercare credinta si a vedea ceea ce urmeaza DUPA, in cazul in acre oamenii nu se intorc la credinta !

 10. As vrea sa aduc in discutie un subiect care poate fin incadrat tot la capitolul demoni, privit dintr-o anumita perspectiva..Tot citesc pe tot felul de site-ri, bloguri despre o mie si una de conspiratii…idei care mai de care mai traznite..dar nimeni sau foarte putini vorbesc despre marea conspiratie …adevarata conspiratie care ne conduce destinele zi de zi inca din faza intrauterina. Se face referire de foarte multe ori la ”sclavagism”…mda, tot despre sclavagism vreau sa vorbesc si eu dar un alt fel…sclavagismul pe care il acceptam tacit si care este ascuns atat de adanc in ADN-ul nostru incat nici macar nu-l constientizam. Ma refer aici la cei ce ne conduc cu adevarat de mii de ani …la Illuminati. Nu stiu de ce lumea se fereste, in general, sa vorbeasca despre ei. Oare cand ne vom ridica valul materiei si al iluziei de pe ochi si vom vedea Sursa..Unicul?! Oare cand vom realiza ca realitatea pe care o credem adevarata este doar un program in care si dupa care noi suntem obligati sa ne traim viata asta ”umana”? Fiecare dintre noi, sunt convinsa ca a trait macar un moment de trezire in viata, moment in care Constiinta (si nu ma refer la cea umana care nici macar nu exista in realiate) ne-a tras de maneca, soptindu-ne: ”Hei, trezeste-te…esti doar un sclav al Matricei..cauta adevarul si el te va elibera!” Programul in care noi functionam ca teleghidati este Matricea. Apropo…niciodata nu intelesesem filmul ”Matrix” desi il vazusem de multe ori…abia acum am reusit sa pricep ca este descrisa o realitate pe care noi ne incapatanam s-o credem doar un film bun. Cand ma gandesc la George Bushi (membru al Illuminati) si la descendenta sa, imi vine sa vomit….nu pot sa cred nici acum ca a reusit sa convinga populatia sa-l realaega in conditiile in care a omorat atatia civili si militari nevinovati. Gandeste-te la 11 septembrie si World Trade Center. Si-au propus sa puna stapanire pe irakieni. Si cum puteau face asta?!..au organizat atentatele in care au omorat atatiaaa oameni ….noua ne-au implementat ideea existentei unui terorist Bin Laden, responsabil pentru toata tragedia…cu scopul final de a incepe un razboi in zona irakiana. Sub pretextul supravegherii acestei zone si eliminarii terorismului (inventat de ei) au fost omorati mii de irakieni si soldati americani.Asemenea cruzime si planuri diabolice stabilite cu foarte mult timp inainte nu pot fi decat ale Illuminatilor – oameni cu creier reptilian (sange rece).Dar, cel mai grav este ca ne-am abatut atat de tare de la Adevar si Constiinta incat nici macar nu stiu daca vom fi capabili vreodata sa ne revenim. De fapt, nu stiu dar cred , sper sa fim in stare sa rupem acesta panza de minciuna in care traim si sa devenim ce am fost odata: Lumina, Constiinta si Iubire.Daca ati ajuns sa cititi aceste tipuri de bloguri, presupun ca o parte mica in voi s-a trezit…doar ca nu stiti foarte bine in ce tabara sunteti. Pare ciudat ce am scris dar asta e realitatea adevarata ..nu cea pe care ADN-ul nostru o are inscrisa iar ARN-ul o descifreaza. Pare greu sa crezi ca nimic din ce faci nu iti apartine ci este doar o comanda venita de la Matrice….Matrice care ghici cum a luat nastere si cum exista de mii de ani?! ….a luat nastere din frica…frica noastra si se hraneste zi de zi din asta….da, frica noastra ca o sa murim de foame intr-o zi sau de nu stiu ce boli inventate in laborator…frica de razboaie..frica de Dumnezeu. Ei bine, suntem sclavii acestui program in care traim dar , paradoxal, noi il hranim. S-a demonstrat cum functioneaza corpul uman: simplu…tot ceea ce noi vedem, mirosim, palpam…este produsul creierului uman care primeste si trimite impulsuri energetice iar organele de simt redau exact ceea ce creierul doreste. Pai…daca suntem conectati la un Mare Program, acea Matrice, prin care ni se trimit anumite impulsuri energetice si informatii…logic ca vedem, simtim ceea ce Illuminatii doresc ca noi sa stim. Probabil ca urmatoarea intrebare ar fi ”de ce ar dori aceesti illuminati sa ne conduca?”. Pai , simplu….atata timp cat noi suntem conectati la acest program , stam departe de adevarata Viata…de Constiinta Infinita si plina de iubire…de Sursa. Atata timp cat noi acceptam sa credem ca suntem doar niste oameni, refuzand sa ne cunoastem adevaratele origini, illuminati exista…nu mor. Planul lor, de mii de ani, este sa impuna o noua ordine mondiala prin care noi, cei care vom purta cipuri, sa le fim sclavi fara capete. Originea lor reptiliana le justifica nevoile care sunt primare…de a aduna cat mai mult…de a stapani peste tot…de a se hrani cu sangele proaspat si plin de adrenalina al omului pe care numai frica din momentul apropierii mortii o poate produce. Ceea ce pe mine ma bucura foarte mult este faptul ca vad in jurul meu oameni care incep sa se trezeasca sau oameni care se nasc mult mai vii decat altii. Probabil ca apropierea de momentul intrarii in Centura Fotonica ajuta si la nasterii unor oameni cu vibratie inalta, oameni care vor salva si care vor constitui Inceputul…Epoca de Aur. Imbucurator este faptul ca exista totusi variante de scapare din acest …program ucigas de suflete care, sunt convinsa ca va fi sters (fiind plin de virusi) si reinstalat.

  Dragos Dumitriu: Simplul fapt ca exista persoane pasionate si studioase ca tine este un semn ca umanitatea, ca si aglomerare de spirite, are sanse sa devina mai buna. Acum, apropo de aceste conspiratii mondiale, am citit si eu carti, am vizionat filme si site-uri, inca nu am o parere clara. Anume: daca ar fi fost atat de puternici si evoluati, acesti creatori malefici ai matricei nu ne-ar fi lasat nici o sansa. Ti-ai pus problema ca poate nu sunt atat de malefici – sau sunt la fel de malefici ca si dirigintele care te pedepsea fiindca lipseai sau faceai cate o prostie la scoala… Ti-ai pus vreodata problema ca sunt oameni ale caror vicii – dorinta de inavutire, orgoliul, pizma, chiar prostia – ii fac gata de orice rau pe lumea asta? Tu, daca ai reprezenta un grup de entitati care au avut o contributie la aparitia omenirii, cum ai reactiona in fata comportamentului deviant al unuia ca Bush? Si, apropo – Bush, Hitler, Stalin, Mao si multi altii au nenumarati fideli si in ziua de azi – fideli nu pentru ca sunt manipulati, ci pentru ca in mintea lor nu exista loc pentru constructie – ci doar pentru pizma, conspiratii, distrugere etc. Adu-ti aminte ca Bush a castigat al doilea mandat pe baza razboiului contra “conspiratiei teroriste” arabe, Hitler pe baza “conspiratiei si pericolului evreiesc”, Stalin a “aparat cuceririle revolutionare” omorand si deportand populatii intregi, Mao a omorat mai multi – tot sub acuzatii de tip complot, conspiratie etc. Deci, mare grija cu toate ciudateniile care apar in ultima vreme. Ca sa nu mai zic de asa-zisele dezvaluiri ale unora care au lucrat, chipurile, in serviciile speciale. Oricine are o minima instruire in domeniu stie ca un adevarat ofiter de informatii nu va fi o sursa inepuizabila de dezvaluiri bombastice. Sau, ma rog, daca lasa aceasta aparenta – atunci sigur este ceva comercial, iar dezvaluirile au valoarea benzilor desenate.
  In orice caz, cred ca firesc este sa punem intrebari, sa verificam si sa nu luam drept bune toate informatiile – mai ales cele socante.
  Joaca asta cu o multime de asa-zise informatii din domenii de varf ale stiintei, din zona 0 a serviciilor secrete sau a marilor puteri – hai sa fim seriosi, trebuie sa-ti lipseasca o bruma de cultura si de logica pentru a pica in aceasta plasa. Da, as putea merge si eu pe aceasta linie tip Dan Diaconescu sau alte personaje, dar nu, prefer ca acest site sa se bazeze pe probe si logica – iar unde suntem depasiti sa avem bunul simt de a ne pastra la nivelul intrebarii sau ipotezei – nu al verdictului, dezvaluirii senzationale sau adevarului nespus de mii de ani.

 11. Mda…ca orice sursa, internetul are foarte multe informatii care sunt false…exact ca un tabloid..important este, intr-adevar, sa faci selectie….nu sunt deloc o persoana studioasa…probabil ca, daca as fi fost suficient de studioasa, nu as mai fi fost pe acest blog ci intr-o biblioteca veritabila, cu documente autentice. Ceea ce am scris mai sus este parerea mea si aceasta parere nu este cristalizata in urma lecturilor de pe internet.Singurele informatii pe care le citesc de pe internet in legatura cu acest domeniu, sunt cele care apar pe blogul lui Oreste (acest lucru se intampla pentru ca am avut o revelatie in ceea ce-l priveste pe Oreste, astfel ca de trei ani ii urmaresc emisiunile si articolele). Atat….si asta pentru ca, tocmai…pe restul nu le consider destul de argumentate. Dar, totusi, ar trebui sa tinem cont ca in acest domeniu – esoterism – nu este ca in fizica sau matematica (si cand numesc stiintele acestea ma refer la fizica si matematica pe care le cunoastem noi…nu la cele reale) unde dovezile sunt clare….esoterismul este un domeniu in care dovezile palpabile sunt putine…si mi se pare normal…cercetarea se face prin constiinta extinsa, de exemplu, iar ceea ce povestesc cei care au avut acest privilegiu nu pot demostra cu dovezi clare. Ceea ce am scris mai sus nu are pretentia de a fi luat ca adevar absolut …fiind rezultate in urma unor experiente si unor lecturi care , in nici un caz, nu se prezinta ca a fi de tip Dan Diaconescu. Daca s-ar face o analiza asupra majoritatii articolelor din domeniul acesta, s-ar observa clar ca sunt lipsite de argumente concrete…baza lor fiind mitologiile sumeriene , de exemplu. Orice neavizat ar putea afirma ca aceste izvoare nu sunt relevante, suficiente,pentru a formula niste opinii reale, corecte despre …demoni, de exemplu.Eu nu intru in categoria asta din simplu motiv ca sunt de acord cu expresia “Pentru a cunoaste viitorul unei natiuni, studiaza-i trecutul”. Opinia mea despre acesti Illuminati nu este formata, in nici un caz, pe niste pareri ale unor servicii secrete sau mai stiu eu ce. Opinia mea , in mare parte, vine din observarea a ceea ce se intampla in jur, a investigarii unor evenimente care s-au intamplat in mod real …cum ar fi, de exmplu, faptul ca dinastiile care au condus lumea de-a lungul timpului se trag toate din aceeasi familie….fara incrucisari cu altele si, coincidenta?!!, nu?….dar toti acesti conducatori au avut o conduita de reptilian bazata pe aceleasi nevoi.Cine e interesat sa cunoasca evolutia istorica, o poate face fiind atatea documente la dispozitie. Opinia mea nu se bazeaza pe o alta opinie ci pe imbinarea informatiilor primite pe cale empirica la nivel de constiinta si cele studiate argumentativ.Probabil nu ai retinut dar reiau eu ca, din punctul meu de vedere, energia care face sa mearga mai departe acest program-matrice in care traim este vibratia noastra joasa. In fruntea acestei vibratii joase se afla frica. Imi poti spune ca te uiti in jurul tau si nu observi ca ceea ce ne caracterizeza si defineste nu este frica…fricile..?!tot ceea ce facem noi astazi este din frica..strangem mancare de frica de a nu muri de foame, ne revoltam impotriva altor popoare de teama de a nu porni ele un razboi impotriva noastra, luam medicamente care mai rau ne distrug organismul de teama unor boli inventate etc!!.Pai cine crezi ca s-ar hrani cu aceasta imensa si omniprezenta frica?!! Iti pot spune cu siguranta maxima ca nu Sursa…Constiinta..Iubirea, Adevarul si Lumina.Este cat se poate de clar (si numai un orb lipsit de orice urma de spirit ar putea sa ignore) ca scopul “sistemului” in care traim este unul singur : sa-si produca energia de care are nevoie iar ea (frica) se simte peste tot in jurul nostru. Din punctul meu de vedere, frica este cancerul spiritului. Si mai gandeste-te la un lucru : cine se hraneste cu frica omului si ce spune Isus despre asta?! In fine, inca o data mi se confirma opinia personala ca suntem toti cuprinsi de acest val al materiei…iar daca unii dintre noi se zbat in a-l rupe, altii nici macar nu vor sa-l vada. Nihil sine Deo!

 12. Referitor la Demonii-prima cunoastere a Supranaturalului..Ma intreb de ce ar fi prima?
  Mai mult decat atat,nu ma pot abtine sa nu fac o paralela intre Isus si Lucifer.O paralela la nivel de concepte…
  IUBIREA este un supraconcept,( care sta la baza universului “vazut” si “nevazut”),de a carei existenta se bucura vezutul si nevazutul indiferent de natura conflictului lor.IUBIREA mai cred ca a dat nastere sau a “participat”
  la aparitia “purtatorilor de lumina” dar si la cea a “aducatorilor luminii”(daca si Lucifer facea parte dintre ei,inca nu se stie sigur…)Pana si DUMNEZEU CREATORUL impreuna cu SURSA,nu ar fi existat fara IUBIRE adica fara LUMINA.
  Revenind la paralela IUSUS-LUCIFER(personaje ce au atins sau reprezinta supranaturalul…)ma intreb si eu ca un simplu neinitiat insetat dupa cunoastere:
  Cum e posibil ca “IUBESTE si IARTA”sa fie asociat de milenii(la nivel subconstient)intregi,cu tortura,moarte,chinuri,hula,ura,experienta crucificarii,et.c.,intr-un sens in care,cel care a iubit si a iertat cum nimeni nu a mai facut-o…de la Isus incoace,sa fi avut parte de o viata in care nimeni nu mai doreste sa se regaseasca…???
  Legat de Lucifer,iarasi ma lovesc de aceeasi problema,raportandu-ma la populara varianta care sustine ca CEL MAI FRUMOS DINTRE INGERI!!!!”aducatorul de lumina”,a ajuns sa fie alungat din RAI pe motiv ca si-ar fi propus si el sa fie un dumnezeu sau ca nu s-ar fi “aplecat in fata oamenilor la insistentele lui Dumnezeu).
  Cum e posibildin INGER DE LUMINA,CEL MAI FRUMOS DINTRE INGERI!!!!,sa ajunga decazut?(cu copite si coarne??hmmm…)

  LUMEA ASTA E PLINA DE “ISUSI CHINUITI” SI “LUCIFERI DECAZUTI”IN ASTA CREDEM NOI MAJORITATEA!!!
  SI CULMEA E CA TRAIM SI MATERIALIZAM CHINUL SI DECADEREA(statistic vorbind)

 13. pt. ..metamorfoza spirituala..ce interesante intrebarile tale!Cred ca nu putem raspunde corect pt. ca avem putine elemente.Este o lume asa de departe de fiinta noastra,de puterea noastra de intelegere ca nu stiu sa raspund satisfacator macar.Poate altcineva mai evoluat spiritual.Si eu m-am intrebat cum a putut deveni frumusetea din predicile lui Iisus lupta teribila dintre bisericile surori ( nici fratii nu sunt mereu in bune relatii..dar cand nu sunt in bune relatii..cand se lupta pt. putere,bani sau pt. dragostea unei femei su a unui barbat ),dintre indivizii aceleasi confesiuni.Cum a devenit religia islamica mama terorismului si a fanatismului religios? Singurul raspuns pe care-l pot da este ca toate s-au intamplat atunci cand au fost incalcate Legile fie ele ale lui Dumnezeu sau ale Universului.( de fapt sunt tot una ).

 14. Doamna Sanda,Legile lui Dumnezeu nu-s tot una cu Legile Universului.Ca sa stii care-s legile lui Dumnezeu trebuie mai intai sa stii cum este DUMNEZEU.Cred ca intelegerea universului si a legilor lui sunt trepte ce trebuiesc parcurse de noi pt a INTELEGE legile lui Dumnezeu si pe EL.Pana la Legile lui DUMNEZEU eu cred ca ar trebui sa credem in armonie,echilibru,responsabilitate,in parintii nostri ,in fratii nostri,in noi.Sunt atatea legi descoperite de om pe pielea lui(SI DE CARE ARE NEVOIE “URGENTA”SA LE RESPECTE) incat pana nu o sa le respecte pe toate nu o sa ajunga la Legile CREATORILOR.Pana la adevarata spiritualitate si pana la un contact clar,constient si pe fata cu SUPRANATURALUL noi oamenii mai avem mult de furca cu intelegerea si utilizarea conditiei umane asa cum trebuie.va multumesc pt apreciere si pt feedback-ul provocator.
  CURAJ SI INTELEPCIUNE,IUBIREA SI LUMINA O PRIMIM IN FIECARE ZI DE LA DUMNEZEU!!!

 15. Pt. metamorfoza spirituala..eu nu cred ca Legile universului=Legile lui Dumnezeu ci ca ele au fost si sunt un tot.De fapt cred ca nu Divinitatea ne pedepseste pe fiecare ci noi singuri ne atragem tot binele si raul ( generic vorbind )incalcand aceste legi care sunt obiective.( la fel cum pun mana pe plita fiebinte si ma ard.)Daca nu inteleg acest lucru si eu sunt de o anumita factura si ceea ce fac,gandesc,spun si cred incalca aceste legi o patesc.Este greu sa nu incalc aceste legi ( pt. unii mai mult pt altii mai putin )pt ca de multe ori nici nu ne dam seama si este mai comod sa cred ca ma pedepseste un zeu nedrept de sever si sa-mi plang de mila ce victima sunt eu.Prima treapta cred ca este sa vezi si sa accepti ca gresesti.Se ajunge greu la ea dar nu se poate evolua fara ea.Dupa ce ai urcat pana aici incepe greul!Noi nu suntem capabili sa respectam legile omenesti si suntem capabili pt. o placere minora si efemera sa provocam atata durere si suferinta in jurul nostru ce sa mai avem pretentia ca ne vom urca mai departe!Ne ramane insa SPERANTA si ea se hraneste din cele cateva cazuri rare despre care auzim ca au reusit. Sa sti ca nu ma declar multumita si astept raspunsul tau!

 16. Pt.joanna..de multe ori unele filme sau carti science fiction au vrut sa transmita niste adevaruri sau avertizari omenirii.Unele nu sunt de o mare valoare dar au acolo ascuns un mesaj tulburator.Asa a fost cu Planeta maimutelor care a avut un final asa de neasteptat si de tragic incat din tot filmul nu am retinut dacat durerea lui din final cand a inteles ce s-a intamplat de fapt si bucuria si usurarea mea cand m-am gandit ca inca nu s-a intamplat asta.In Avatar lumea curata in care traiau, legile pe care le respectau,relatia deosebita pe care o aveau cu natura si faptul ca elemente ale lumii spirituale se aratau in voie printre ei m-au facut sa ma gandesc la triburile indienilor din America de Nord inainte de venirea omului alb ca o ciuma pe capul lor.Cand au aparut oamenii cu teribilele lor arme si au distrus totul fara macar sa cunoasca sau macar sa doreasca sa cunoasca lumea lor, cand au distrus Copacul am avut un sentiment de durere si de rusine ( noi suntem aceeia,asa distrugem si noi aici ) asa de puternic incat am crezut ca lesin.Despre Matrix de care tu discuti,prima data am fost impresionata de efecte si abia a doua oara m-am detasat putin de ele si am avut un sentiment de spaima ca suntem prizonieri fara speranta.Tocmai acest sentiment se incearca sa ni se induca,suntem prizonieri,nu avem nici o sansa sa ne eliberam.De ce crezi ca cel mai mult se temeau comunistii de oamenii care aveau o asa de mare credinta in Dumnezeu ca nu se temeau de moarte, ce sa-i faci unui astfel de om care indura iadul fara frica,ce sa-i faci unui om care inveleste cu trupul sau un tanar si moare el??!Aceasta structura de credinta puternica o aveau si oamenii simpli care mergeau pe drumul lor fara frica!Asa spune si Martha Bibescu in minunata ei carte “Izvor,tara salciilor” cand descrie o nunta taraneasca in care mirele si mireasa impodobiti cu straie de duminica si cu flori in par se credeau si erau tratati ca fiul si fiica de imparat….–Ce sa-i faci acestei fete care se crede acum fiica de imparat si se uita la alesul ei ca la fiul de imparat?!Deasupra lor nu mai este nimic acum,decat Dumnezeu si ingerii Lui!”

 17. doamna Sanda,vreau sa mentionez ca nu mi-am propus sa va multumesc atunci cand am comentat…totusi din respect pt dumneavoastra si efortul depus pt a va exprima am sa va fac cadou un eseu ce pt mine reprezinta o treapta in aflarea acelui raspuns…:

 18. “Monolog cu divinitatea”

  Dumnezeule,te urasc pentru ca mi-ai oferit posibilitatea sa constientizez puterea ta.Te urasc pentru ca ai vrut sa stiu ca existi.
  Hristosule nici pe tine nu te mai iubesc,pentru ca prin intelepciunea ta mi-am dat seama cat de slab sunt.
  Lucifer iti multumesc pentru faptul ca prin decaderea ta,mai am o speranta ca nu sunt si eu un decazut,dar in acelasi timpte urasc si pe tine,pentru ca ai fost cel mai frumos dintre ingeri.Te urasc si pentru ca prin frumusetea aia de neegalat pe care ai atins-o tu candva,constientizez acum cat de urat sunt eu.
  Dumnezeule,inca un motiv pentru care te urasc eu din tot sufletul,este faptul ca SINGURUL LUCRU CARE MA FACE SA IUBESC SUNT OAMENII.

 19. Ptr “metamorfoza spirituala”,observ ca in sfarsit a aparut un specimen care reuseste sa isi spuna sincer opinia pe acest blog dar care e atacat din toate partile si cu toate mijloacele psihicului de catre asa-zisi “iluminati”…tind sa cred “popor al domnului Dumitriu” ca singurul lucru care reusiti sa iluminati e doar un bec care si ala la o apasare de buton…sunt curios si astept raspuns din partea “metamorfozei spirituale” ce parere are dumnealui despre acest “iluminat” numit Dragos Dumitriu.
  P.S.:ptr Dragos Dumitriu:nu va asteptati la respect din partea mea ca nu o sa il aveti decat in limita bunului simt

 20. pt…metamorfoza spirituala..multumesc pt raspuns.Scuze daca te-a ofensat faptul ca am spus ca nu am fost multumita ca nu ai raspuns intrebarilor mele.Era numai o modalitate,poate nu prea potrivita, de a afla parerea ta.Nu a fost nici un fel de efort ci a fost placerea de a comenta cu fiecare pt. ca din acest motiv scriem fiecare aici.

 21. As dori sa rog pe administratorul acestui blog sa deleteze comentariul de mai devreme impreuna cu acesta deoarece activitatea mea pe acest blog nu este la nivelul intelectual a celor participanti.multumesc

 22. Nu conteaza..punct si de la capat!Avem o provocare interesanta subiectul urmator fiind H.P. Blatavsky de la D.D., gazda noastra si este mai important sa continuam dialogul si schimbul de informatii,nu?

 23. pt doamna Sanda:”Monolog cu divinitatea”-II-
  Dumnezeule te iubesc pt ca mi-ai oferit posibilitatea sa constientizez puterea ta.Te iubesc pt ca ai vrut sa stiu ca existi.Hristosule pe tine te iubesc pt ca prin intelepciune ta ma ajuti sa constientizez cat de slab sunt.Lucifer imi pare rau ca esti un inger decazut dar cred ca vei reusi sa redevii un inger de lumina.Dumnezeule inca un mativ pt care te iubesc din tot sufletul,este ca inIN LUMEA ACEASTA SUNT ATAT DE MULTE “LUCRURI”CARE MA FAC SA INTELEG SI SA MANIFESTEZ IUBIREA.
  Vedeti dumneavoastra doamna,eu consider ca dualitatea asta care ne reprezinta gandirea,este o treapta pe care multi dintre noi nu am inteles-o inca(parea mea).Practic pr dualitatea asta (bine-rau,cald-rece,alb-negru,intuneric-lumina,et c.)generam 2 tipuri de vibratie.Cand ai un gand bun,automat undeva acolo in planul gandirii apare si opusul lui.De aici ar mai fi cativa pasi pana sa intelegem care dintre vibratii va da curs materializarii gandurilor constructive sau distructive.L

 24. Legat de aceasta dualitate ,care ne mai “sacaie” inca,am senzatia ca un rol foarte important il mai are si principiul EFECT-CAUZA.Spun asta pt ca eu cred ca cele doua parti(care definesc DUALITATEA)reprezinta EFECTUL si CAUZA inca din planul gandirii.Cred si sunt optimist in privinta intelegerii rolului dualitatii in formarea si dezvoltarea constiintei noastre.Cand o sa am prilejul in cadrul Cronicii supranaturalului(pt ca deja simt ca am cam depasit limita bunului simt…)voi mai scrie si despre un concept ce cred ca e pe cale sa fie generat de aceasta impresionanta evolutie a binelui si a raului.(Dualitatea ultima treapta catre “BIG BANG”ul SPIRITUAL.

 25. astept si parerea dumneavoastra,Domnule Dragos Dumitriu.

  Dragos Dumitriu: Am mai spus-o, nu sunt un adept al dualitatii bine-rau. Asta si pentru ca e o impartire conform unor judecati nu totdeauna avizate sau obieciv-impartiale. Deci, e generatoare de conflicte fara sens, distructive. Eu, dac tineti la dualitate, o vad ca potrivit-nepotrivit. Am dat exemplul cu apa clocotita – care e “rea” daca bagi mana in ea, dar e buna daca vrei sa iti faci cafeaua. Pur si simplu e vorba de potrivire si nepotrivire. Evident, cel mai clar exemplu e cel dat de dvs – religia. Pai cati protestanti nu au fost considerati rai de catolici si ucisi? Decia tentie la dualitate. Alta marota a omenirii a fost echilibrul – o chestiune complicata, care te face sa doresti eventual un diavol care sa echilibreze pe Dumnezeu. Stiu, pare o absurditate, dar daca e sa analizam monoteismul, vom vedea ca nu e departe de ceea ce s-a intamplat. Nu va spun oamenii bisericii ca e un pacat sa spui ca nu exista diavol?! Am facut acum ceva timp o emisiune la Oreste (la B1) pe tema aparitiei raului – a diavolului.
  Big-bang-ul ar fi fost la inceput – daca a existat de fapt un inceput… Din el nu ar fi plecat doar o dualitate de tip intuneric-lumina, materie-antimaterie (atentie – nu bine-rau!) ci o infinitate de universuri, de realitati, de cicluri ale timpului sau ale altor dimensiuni similare timpului. Superstiinta, superfilozofie sau meta…
  Sunt curios insa care e ideea dvs. – si nici vorba de lipsa de bun-simt, dimpotriva…

 26. Pt. metamorfoza spirituala..si eu am avut senzatia ca am avut uneori prea multe interventii dar asa am simtit.Cine nu doreste poate sa nu citasca asa ca nu mai crede ca ..ai depasit limita bunului simt..ca este interesant si de folos ceea ce scri.Eu cred ca este adevarat ca orice emisie,de orice natura ( ganduri,vorbe,fapte,energii de tot felul ) atrag in mod natural reactii..vezi cauza-efect.Mai cred ca nici nu exista energii negative sau pozitive sunt energii diferite de cele cu care se intalnesc si in functie de asta sunt efecte constructive sau distructive in functie de natura energiilor cu care se intalnesc pe parcurs.De ce atunci cand cineva este afectat de o prezenta ,
  o alta fiinta nu este afectata sau chiar se simte bine.Ar insemna ca toti sa simtim acelas lucru in acelas timp ori nu este asa.Daca pui la 220 un aparat care merge cu 110 se prajeste pe cand celelalt functioneaza fericit,nu?Nici binele si raul nu sunt pt. toti la fel.O persoana sedentara va fi distrusa sa aiba un serviciu care presupune multe deplasari si tine pe loc intr-un birou toata ziua pe cineva care doreste miscare,contacte nemislocite si spatiu in care sa-si cheltuiasca energia.Ex pot continua la nesfarsit.Imi este insa clar ca nimic nu ramane fara raspuns,nici gandul nici fapta ,nici cuvantul si mai cred ceva.Reactia pe care o primesti este sau rasplata pt. o fapta,gand,vorba buna sau rea.Mai cred ca atunci cand ajungem sus privim altfel lucrurile,acolo suntem spirite si rusinea pt ceea ce am facut aici sau bucuria pe care o simtim cand ne rememoram viata sunt pedeapsa sau rasplata divina pe care o primim.Nu cred ca ne pedepseste cineva,noi ne pedepsim prin durerea si rusinea pe care o simtim cand ramanem numai constiinte ceresti.Suntem pe un anumit plan care ne permite sa vedem Lumina Divina sau nu,sa primim Iubirea Divina sau nu in functie de vibratia noastra.Cred ca la acel nivel este mare chinul sa fi privat de Iubire si Lumina, de prezenta spiritelor inalte.Asa arata iadul meu.

 27. ooo, conspiratii, matrice, joanna chiar crezi asa ceva? crezi ca este nevoie de cineva sau ceva sa se ajunga aici? omul de la inceputuri a tins sa atinga perfectiunea reprezentata prin idoli, zei, Dumnezeu…tot timpul a dorit sa evolueze, in diferite moduri, de cand a devenit constient de ceea ce poate face, omul a dorit mai mult, daca nu ma insel acum cauta particula lui Dumnezeu. Dorim sa evoluam pe plan material dar in ceea ce priveste spiritualul am ramas in urma destul de mult. nu avem nevoie de demoni, conspiratii sau mai stiu eu ce sa ne distrugem, facem noi treaba destul de bine si singuri. dorinta noastra de evolutie materiala, de cunoastere rapida este cea care ne va linistii in cele din urma. noi suntem demonii in aceasta lumi.

 28. I simply want to tell you that I am new to weblog and certainly savored this page. Very likely I’m want to bookmark your site . You absolutely have beneficial posts. Cheers for sharing with us your website.

 29. Demoni sunt un sbiect interesant dar si primejdios in acelas timp. Si totusi inca nu sa ajuns la o concluzie concreta in ceea ce ii priveste deoarece ei difera . Dar daca vampiri exista fantomele si multe altele de ce sa nu existe si demoni care posedeaza etc.?

  • diavolul exista,dar vampiri,extraterestri,ozn-uri,etc sunt povesti nascocite de oameni,ca sa ne duca pe noiin eroare cei care nu avem cunostiinte despre aceste lucruri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *