O nouă poartă către Supranatural

O nouă poartă către Supranatural

Cred că a venit momentul să vorbim despre planurile acestei rubrici, precum și despre intențiile noastre din zona supranaturalului.

Nu sunt un adept al senzaționalului – și nu-i cred pe cei care sunt „atinși” zilnic de inspirații divine, de senzații spirituale ori de „trăiri” magice.

Cred în supranatural ca într-o știință – pe care trebuie să o studiezi, să accesezi baze de date serioase, să coroborezi totul cu cunoștințe din alte domenii științifice.

De fapt, cred că știința – și implicit supranaturalul – tinde către visul lui Albert Einstein – acela de a asculta gândul lui Dumnezeu.

Cred în arheologia documentaristică și în colaționarea datelor.

De aceea…

Voi deschide cărțI demult închise sau capitole ascunse.

Voi aborda teme din zona demonologiei, a mitologiei clasice, dar și a propunerilor unor vizionari ca Erich von Danikan, Zecharia Sitchin, Helena Blavatski, Immanuel Velikovski sau fenomenalul Edgar Cayce.

Voi vorbi despre Odin, zeul șaman, despre ideea – aparent absurdă – ca acest personaj mitologic să trăiască…

Să nu uităm de o altă nemuritoare, marea zeiță Demetra – și, odată cu acest subiect, să abordăm tema celor ce au învins așa-zisa moarte.

Nu voi ocoli teoriile care atribuie divinului feminin întunecat maternitatea inteligenței șI gândirii umane, în fapt a capacității de a alege…

Voi vorbi despre Aradia, sacra vrăjitoare,

Sau despre Zalmoxis, zeul rege, eroul civilizator și creatorul egregorului care ne ține întregi în neam și spirit, chiar în ciuda eforturilor noastre… românești.

Voi da curs întrebării dacă nu cumva umanitatea este creația îngerilor așa-zis căzuți…

Dar Supranaturalul cuprinde șI teme care îndrăznesc să provoace șI mai mult imaginația – cum ar fi cele despre oameni care au pășit dincolo de limita timpului, de la Homer la Dante, de la regele Solomon la John Milton, de la Goethe și William Blake la Iulian Apostatul…

Puțina lume știe că Hel nu reprezintă un tărâm al suferinței, ci… o fată, specială, ale cărei sentimente – născute între ea șI Baldur, acest Messia al Nordului – aveau să schimbe fața lumii.

Ce rol au avut rebelii – șI ce au adus ei omenirii? Prometeu, Loki, Lucifer…

A existat dintotdeauna un Hristos, un Messia, un Dumnezeu pe Pământ sau Iisus a fost primul?

Dacă și de când există satana?

Un alt subiect fascinant este triada mamelor întunecate – Hathor, Hecate și Kali…

|n fine, voi vorbi de cea care mi-a inspirat mintea și sufletul către zona cercetării ascunsului, cea pe care o consider primul rebel și actant al liberului arbitru – este vorba de Lilith.

De altfel, tot ceea ce ține de Supranatural – deci și această Cronică – se desfășoară sub semnul lui Lilith, adică al posibilității de a atinge maximul posibilităților – însă nu numai al celor pozitive, ci și al celor negative.

Desigur, temele necesită abordări vaste, iar în cele câteva minute ale rubricii nu vom putea decât să vă stârnim interesul. Pentru aceasta funționează site-ul Cronicii – care se numește simplu – cronicasupranaturalului.ro, unde veți găsi subiectele emisiunii tratate mai amplu și supuse dezbaterii publice.

Dată fiind multitudinea subiectelor, atât eu cât și Oreste, am dori să alegem temele acestei rubrici în funcție de cererile, propunerile și recomandările dvs.

Deci, începând de astăzi, s-a deschis  încă o poartă către lumea supranaturalului.

11 Responses »

 1. Eu va voi urmari mereu atat emisiunile cat si postarile de pe blog pentru imbogatirea bagajului cultural si totodata pentru a intelege mai bine acest domeniu. Felicitari.

  Dragos Dumitriu: Mutumesc, voi face tot posibilul ca sa aveti ce sa urmariti. Atat eu, cat si Oreste si Codrin Stefanescu vrem sa facem ceva deosebit cu aceasta emisiune – in curand, sper, un calup de emisiuni de gen – si cu site-ul de fata care vrem sa devina un adevarat portal media al Supranaturalului.

 2. Interesant ca un astfel de titlu “O noua poarta catre supranatural” asezat pentru a “culege” pareri si informatii a fost postat intr-un timp-spatiu dominat de o Eclipsa, intr-un an 2011 marcat de suita 111(suita ce nu poate fi regasita in alti ani), dupa ce a fost postat subiectul cu titlu “Asteptind-ul pe messia” si pe un fond in care toata lumea sau aproape toata lumea este marcata de “Sfirsitul Lumii”. Propun pentru viitor subiect prin care sa se comenteze despre “Lumea subpaminteana”, influente asupra lumii, personaje. Mai propun un alt subiect: Limba Latina ca limba ezoterica cu substraturile ei si masura in care mai are o influenta cunoscind ca de ceva vreme Ea poate fi rostita dar ca efectele se lasa asteptate.

  Dragos Dumitriu: Ca de obicei observatia este excelenta. Am declarat ca site-ul se afla sub semnul lui Lilith, tot ea este cea care mi-a inspirat pasiunea pentru Supranatural, deci eclisa de Luna, Luna Intunecata este un decor extrem de firesc pentru articolul in cauza. Si, ca aproape toate activitatile mele legate de Lilith, as vrea sa ma credeti ca nu a fost ceva premeditat. De fiecare data… s-a intamplat. Asa cum am spus, sunt mai curand un adept al cercetarii, nu al revelatiei oricand si oricum, dar in cazul L, trebuie sa marturisesc ca s-au intamplat cam multe. In fine, e un alt subiect…
  Da, am in plan si un subiect despre Underworld si personajele sale, dar nu vreau sa fac ceva de mantuiala, fiindca mi se pare o zona extrem de interesanta. In ceea ce priveste latina, mi se pare corecta propunerea, desi limba Supranaturalului cred ca e de multa vreme celta. Irlandezii, cei mai celti dintre celti, au ca motto “We believe in Faeries” iar celta, prin gaelic, irish gaelic, mannx si alte dialecte vorbite este o limba vie.

 3. Domnul Dragos Dumitriu, tocmai pentru ca sunteti un adept al cercetarii, caut sa va citesc si sa va ascult mai mult… si sa fiti mult credibil pentru mine. Va apreciez si respect Cunoasterea si pertinenta, am participat la conferintele Dvs de la Dalles si v-am urmarit cu interes la emisiuni. ma bucur sa va descoper si aici si ce surpriza placuta ca le raspundeti comentatorilor Dvs. Respect. Si multumim.

  Dragos Dumitriu: Eu va multumesc! Datorita Antenei 2 s-a reluat emisiunea lui Oreste si putem sa ne exprimam in conditii excelente. Saptamana viitoare, sambata 24 iunie, ora 13.00 voi conferentia la Romexpo, la Festivalul de Spiritualitate, Medicina Alternativa si Terapii Complementare.
  Vrem sa reluam, alaturi de Codrin Stefanescu si alti prieteni, sirul conferintelor lunare – poate chiar la sala de pe Biserica Amzei. Va multumesc inca o data!

 4. Ma bucur sa gasesc acest site si sper,de asemenea,sa ma ajute sa inteleg ”experientele” pe care le am cu ”lumea de dincolo”.Citim,vizionam filme si emisiuni despre paranormal,dar nimic nu se compara cu impactul primei experiente.Mie mi-a marcat sufletul…Nu am fost pregatita.

  Toate cele bune,

  Stefania

  Dragos Dumitriu: Sunt convins ca aveti dreptate – si (poate ca) va invidiez. Experientele mele cu lumea de dincolo sunt putine, nu reusesc inca sa le definesc suficient pentru a le face publice, de aceea cautarea mea se axeaza pe cunoastere si mai putin pe revelatie. Asta nu inseamna ca resping revelatia, incerc sa-mi pastrez mintea deschisa, si sa nu resping ceea ce nu cunosc sau nu am trait.
  As fi incantat sa-mi impartasiti impresii vizavi de experienta de care vorbiti – evident daca acesta nu v-ar deranja. Multumesc pentru interventia si comentariul dvs.

 5. Noroc c-a revenit Oreste!Numai asa pot si eu sa n-o iau razna.Incerc sa inteleg anumite lucruri, sa gasesc anumite raspunsuri.Noul format al emisiunii este extraordinar!Este incredibil cum puteti sintetiza atata informatie intr-un timp atat de scurt si mai ales sa pricep si eu care sunt lipsita de cultura.Abia astept ziua de sambata seara,ziua in care imi gasesc linistea alaturi de voi.

  Dragos Dumitriu: Va multumesc si in numele lui Oreste. Intradevar, mie imi vine sa o iau razna cand vad evolutia expimarii pubice… cel putin. De aceea incerc sa impun un anumit nivel de exprimare pe acest site si pe forum. Pentru ca de la cuvant, de la neglijenta cu care ne exprimam, de lipsa de respect cu care tratam limba romana – de aici pleaca multe rele. De exemplu cred ca manelismul nu e rau prin muzica,ci mai curand prin modelele de personaje, de comportament si de limbaj pe care le promoveaza. Franta a ramas o mare natiune si pentru grija – poate uneori exagerata – pentru exprimarea in spatiul public. Inca o data ne bucura ca sunteti alaturi de noi in fiecare sambata.

 6. Buna ziua! Este foarte interesant cuprinsul anuntat si ma intereseaza mult ce ne puteti spune despre Zamolxis, despre relatia ( reala sau nu ) cu Pitagora.Tulburatoare personalitatea marelui intelept despre care stiam numai ca a fost matematician si atat.In cartea “Pitagora si misteriile antichitatii” de Jean Mallinger apare extrem de complexa personalitatea sa.Ce este si mai impresionant ,pt. noi cei ce traim in aceasta perioada, in cazul multor intelepti ai antichitatii, spiritul lor moral si mai ales de inalta constiinta civica.La noi se poate spune ca nu prea se intalneste prea des.Au aparut carti despre esenieni si ca si in cazul masonilor si a cavalerilor templieri sunt contradictorii.Am citit de curand “Esenienii copiii luminii” de S.Wilson si Joana Prentis si mi-ar place sa cred ca ceea ce sustin ei este adevarat.Se intampla insa ceva cu cartile ca si cu documentarele tv.Sunt subiecte de mare interes si care sunt aducatoare sigure de castig material asa ca trebuie o documentare solida pt. a discerne oportunismul de adevar.

  Dragos Dumitriu: Aveti perfecta dreptate in privinta cartilor si a documentarelor tv. Daca pe vremea lui Ceausescu subiectele de care vorbim in acest site erau practic interzise, astazi ne confruntam cu o avalansa a litaraturii de consum, a probatoriilor inventate, a mistificarilor si a imposturii. Cred ca in primul rand trebuie verificat autorul si cautata bibliografia care sta la baza unor carti cu pretentie de documentar sau monografie. Eu ma uit cu groaza si la tv unde apar tot felul de impostori, cu pretinse dezvaluiri din susrse la care numai ei au acces – sau numai lor vor sa li se dezvaluie. Pana si Moise a avut nevoie sa probeze ca a fost ales de Domnul, astia in schimb au legatura si cu al de sus, si cu al de jos, si cu extraterestrii, si cu cele mai secrete dintre serviciile secrete… Hai sa fim seriosi – da, sunt de acord ca unii oameni au viziuni – dar chiar asa, pe banda rulanta si le este permis sa le faca publice in cel mai manelist mod – asta s-o creada altii, nu eu si nici vizitatorii acestui site (sper, cel putin).
  In privinta lui Zamolxis subiectul e intradevar foarte interesant. Din pacate sursele istorice si arheologice sunt foarte putine, multe afirmatii aparute sunt, dupa parerea mea, pure inventii si speculatii. Va recomand o carte recent aparuta la editura Herald – “Misteriile lui Zalmoxis”, scrisa de academicianul Constantin Daniel, in opinia mea unul dintre cei mai documentati cercetatori pe plan mondial ai antichitatii sumero-akkadiene. Toate lucrarile sale sunt extrem de bine documentate – si cred ca si acasta este la fel. Abia am cumparat-o ieri, imediat ce o voi termina de citit o voi recenza pe site.
  Tot in legatura cu pasiunea pentru daci si Zalmoxis va recomand extrem de interesantul forum “Dacia nemuritoare” – veti primi o cantitate impresionanta de informatie de buna calitate.
  Pitagora a fost una dintre cele mai complexe minti ale antichitatii. A fost matematician dar si filosof – scoala sa, pitagoreismul fiind o ingemanare de initiere cvasimistica si gandire filosofica. Toata invatatura se transmitea oral, iar informatiile despre traditiile si ideile acestei scoli le datoram scrierilor ulterioare ale lui Aristotel. Pitagora a dezvoltat teoria monadei, a armoniei cosmosului, muzica sferelor, a fost perocupat de o teoretizare a distinctiei intre trup si suflet etc.Cu toate acestea, Pitagora a fost si un pasionat sportiv, practicand cu asiduitate atletismul – anticipand probabil dictonul latin Minte sanatoasa in trup sanatos.
  Extraodinarul personaj a combinat inaltele sale studii matematice cu observatii atente de natura fizica si se poate spune ca in ideile sale apare, pentru prima data, o formulare a principiilor cuantice – interdependenta dintre substanta si pozitionarea sa (in cadrul unei teorii a numerelor). Pitagora a avut si preocupari politice, infiintand un partid de esenta aristocratica – in localitatea Crotone, din sudul Italiei – unde emigrase din insula natala Samos.
  Concuzionand, Pitagora a fost un intemeietor de scoala de gandire, poate chiar si un deschizator de drumuri al unui anume mod de viata. Este deci posibil ca un asemenea om sa fi influentat lumea getilor, fie prin transmiterea unui ecou al ideilor sale, fie prin intermediul unui discipol – poate chiar Zamolxis.

 7. Multumesc pt. recomandari.Chiar simt o atractie deosebita pt lumea dacilor dar nu am citit aproape nimic din ce s-a publicat pt ca am avut nesansa sa nimeresc ceva de proasta calitate si am renuntat.Am citit in schimb o carte deosebit de documentata ( impresionanta enorma informatie cuprinsa in ea )despre apostolul Andrei..”Andrei,apostolul lupilor” de publicistul Dumitru Manolache.A avut o idee extraordinara sa cerceteze urmele lasate in folclorul popoarelor pe care le-a crestinat,nu au fost putine,si a intocmit pe aceasta baza drumul lui.Este uluitor ca a facut practic o munca de detectiv si a creionat un portret viu apostolului dar si felului cum l-au perceput diverse popoare in aceea perioada timpurie.Datele pe care le culege din legende,poezii,cantece si datini aduc la lumina si portretele celor care le-au compus.Se pare ca ap.Andrei a avut o relatie deosebita cu dacii.Cred ca a gasit o lume apropiata de el pt. ca si ei erau monoteisti .Se pare ca s-a intors de mai multe ori si a fost acceptata de vechii preoti ai lui Zamolxis credinta crestina si chiar au raspandit-o in popor.Cred ca aceste lucruri se intampla numai daca mesagerul este de o anumita factura si omul simte fiorul credintei in celalalt.Restul este o influenta pasagera si nu strabate timpul lasand in urma sfinti si martiri.

 8. Buna ziua. Sunt cu adevarat interesante subiectele. Legat de Zalmoxis, este unul si acelasi cu Inteleptul cu barba alba sau sunt personaje diferite? Unde pot citi mai multe despre aceste doua subiecte. Un alt subiect care nu este deloc abordat, gasesti prea putine informatii este cel legat de cei patru “strajeri” care pazesc poarta iadului. Sincer eu am aflat de acest subiect din povestile bunicii de cand eram mica in rest mai greu gasesti informatii cu adevarat demne de luat in seama.

 9. I just want to tell you that I’m new to blogging and site-building and absolutely enjoyed this web page. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You certainly have amazing articles. Regards for revealing your website page.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *