Oreste şi Străinu – lideri de audienţă!

Oreste şi Străinu – lideri de audienţă!

Ceea ce trebuia să se întâmple… O emisiune bine temperată de Oreste, cu un general Străinu conducând un atac la baionetă pe tărâmul informațiilor speciale, a dus la o victorie în bătălia audiențelor TV. „Codul lui Oreste” a fost nu numai lider de post, dar audiența de la ora respectivă a depășit-o pe cea a multor televiziuni generaliste care transmiteau, evident, știri de scandal, bârfe mondene și bâlci politic. Iată deci că se poate  – interesul pentru zona cultă, spirituală poate avea câștig de cauză în fața promiscuului care ni se servește de dimineața până seara prin intermediul mass media.

Interesante au fost și trimiterile făcute în emisiune către producții cinematografice excelente și pline de mesaje ascunse și simboluri – serialul „Fringe” și lung metrajele „Mr Nobody” și „Contact”.

În finalul emisiunii Oreste a anunțat reînceperea conferințelor lunare ale grupului nostru iar mâine seară, pe acest site, veți putea citi toate datele referitoare la desfășurarea primei noastre întâlniri.

26 Responses »

 1. Subiecte foarte interesante din cate vad:)…Domnul Emil Strainu stie foarte multe si imi place cand intra in dialog cu domnul Oreste ..astept foarte mult si partea dumneavostra din emisiune :)

 2. Si eu vreau sa stiu numele filmului de care a spus : incepea cu “S ” .A mai zis un film : Mr Nobody , dar as vrea sa stiu numele celuilalt film care a zis Oreste. Stie cineva?

 3. Serialul de care spunea Oreste este “Fringe”, poate fi vizionat online si nu trebuie ratat. Iar d. gen. Strainu amintea de filmul “Animatrix” si de “Contact”, ultimul am aflat cu surprindere ca este interzis!

 4. d-l Emil Streinu spunea de un film “strinch” sau asa ceva. Stie cineva ceva de filmul acesta? cum se numeste exact.

 5. Intoarcerea mortilor vii este un alt film care merita sa fie vazut. Cat despre Resident Evil, este evident ca este inspirat de realitate si are un mesaj ascuns despre viitor.

 6. Serialul amintit in emisiune se numeste “Fringe”

  Dragos Dumitriu: Frumos name – Nenyarthis. E o combinatie din greaca – totusi ce vrea sa insemne?

  • De fapt e un nickname pe care l-a creat sotul meu pentru un caracter cu care obisnuiam sa ma joc online…Vine de la Nena + arthis…Nena e un nickname de-al meu din copilarie…

 7. The Event explica multe din descoperirile facute “cica” de om !!!! :)
  De curand am terminat de citit “Biblia Reptiliana”, are sustina ca acest creier “gorilian” nu poate procesa atata informatie. Acei 20% pe care noi ii folosim se pare ca sunt pusi in miscare de creierul mic (reptilian).
  De la pacatul primar, cand se pare ca am fost “drogati cu sex” am decazut sub animale, care fac sex doar pentru procreere. De cand mancam carne am preluat si dorinte si sentimente de ura, omor, atac al semenilor doar pentru placerea de a omori….etc.
  Merita citita cartea.
  Am vazut toate filmele pomenite mai sus.
  Cu voia dvs, mai adaug unul….The 4400.

 8. N-am citit Biblia Reptiliana..dar ce spune Ophiucus se leaga de ceea ce stiu despre perioada Lemuriei,Atlantida.D-l Emil Strainu a spus mai voalat ca s-ar fii realizat contactul cu o civilizatie nefasta, una negativa..Poate si acum 100.000 sau mai mult de ani viata pe Terra ar fii fost influentata negativ de civilizatii malefice,care daca nu le cunoastem nu inseamna ca nu exista.

 9. e tare asta cu nu putem procesa atata informatie… sunt atatia indivizi care si-au depasit cu mult nivelul si nu cred ca si-au schimbat creierul

  • Multa vreme s-a crezut ca ne nastem cu un anumit nr. de neuroni si cu ei trebuie sa ne descurcam pana la sfarsit.Din anii 2000 cu tehnologia uimitoare de investigare a modului de functionare si dezvoltare a creierului s-a constatat ca nu numai ca se creaza noi neuroni si noi sinapse ( neuroplastia ),dar se produc adevarate modificari de algoritmi.Din acesta cauza se recomanda sa avem mereu activitati creative,sa nu ne limitam la activitati sablon.In momentul in care faci mereu ceva nou sau chiar activitatile de rutina te straduiesti sa le faci altfel creierul este obligat sa creeze noi sisteme,noi trasee,sa raspunda unor noi provocari si in felul acesta are nevoie de material nou permanent.Altfel ramanem blocati in proiecte uzate si creierul nostru lancezeste.(am constatat intr-o discutie cu o eleva care dadea ex. la medicina ca in cartea de biologie,unde invatau si anatomie, li se spunea acelasi lucru desi din anii 2000 era unanim acceptata descoperirea cu neuronii…sunt totusi 11 ani)Putem procesa cat vrem.Cum credeti ca pot invata actorii mii si mii de replici de-a lungul vietii?!Ganditi-va la un actor care l-a jucat pe Shapespeare sau Goldoni,sau cei care au slujit teatrul 45-60 de ani!!D-ul R.Beligan de exemplu pe care l-am vazut de curand si nu are decat probleme de motricitate,in rest este perfect lucid.

 10. De fiecare data cand este invitat d-ul E.Strainu este un mare privilegiu sa-l urmaresti.De multe ori ma intreb ce poate fi in sufletul unui om in a carui minte incape asa de multa cunoastere!Va dati seama ce valoare mare este daca este invitat unde altii ( ma refer sigur la specialisti,nu la oameni obisnuiti)nici nu spera sa aiba acces vreodata!Sper sa-l mai vedem si sa mai auzim ca avem multe de inteles si aflat de la dansul!Multumim pt. ca ne-ati prilejuit asa o intalnire.

 11. Era de asteptat sa fie lideri de audienta din ce in ce lumea e mai atrasa de spiritualitate..si in cautarea adevarului..Secolul 21 este un secol spiritual si in plina miscare..plin de schimbari..

 12. cine e faust scarabitsky ala din ultima emisiune? un link pls

  Dragos Dumitriu: Pe google apare doctorul Faust Shkaravaski, sunt mai multe link-uri. In emisiune eu am folosit formula franceza, cu o pronuntie mai interesanta – Skaraviski. Oricum, si varianta engleza Shkaravaski e suficient de stranie, ca si asocierea cu prenumele Faust. Mai ales ca vorbim de un rus, de un sovietic…

 13. Iubitii mei prieteni Sanda is indio,
  imi pare rau ca nu m-am facut inteles in postul de mai sus.Am vrut sa fiu foarte scurt. Sa dau esentialul, mergand pe ideea ca pe cine intereseaza cauta pe net.
  Multi dintre noi ne amagim ca daca avem actic dor 20% din creier….avem resurse pentru foarte mult…
  Gresit. Sa nu facem confuzie intre creier si minte. Memorie activa, sau capacitatea de stocare a datelor. Memoria veche este asociativa. Adica daca asculti o muzica veche, automat iti aduci aminte de persoane de acum 20 de ani cu care ai ascultat acea melodie, pe care normal le-ai uitat. Aceste date nu stau in creier. Dar asta tine de psihologie si nu intru in teorie.
  Ce vreau sa comunic este ca ne este de ajuns acei 20% pentru ce ne trebuie noua aici si acum.
  Eu ma refeream la Informatie, adica la energia informata.
  La telepatie, bilocatie,veder in spatiu si timp, telekinezie…etc.
  Despre astfel de informatie creierul nostru gorilian nu prea face fata. Unii dintre noi incearca sa activeze anumite parti din creier, glande si sa jongleze cu ADN/ARN pentru cresterea capacitatilor informationale.

 14. cred ca face fata, dar nu-l prea il punem la incercare. nu utilizam energia pe care o avem la dispozitie pt perceptii superioare…pentru ca nu stim cum :)

 15. Apropos de “creierul gorilian ” de care vbeste Ophiucus..ati vazut gorilele de la nu-stiu-ce gradina zoo ce le invatasera oamenii sa fumeze?? Dar fumau tacticos intocmai ca un om.s-au trezit ca au probleme ingrijitorii gradinii ptr ca alte gorile nu suportau fumul si a trebuit sa le separe ” gorile fumatoare ” si ” nefumatoare”..au invatat oamenii ceva bun pe animale : sa fumeze !

 16. Filmul Contact este interzis?L-am vazut de mai multe ori si m-a marcat o replica de final”La cat de nesfarsit este universul ar fi mare risipa de spatiu sa fim singuri in el”.Facea referire evident la noi- rasa umana.

 17. Nu degeaba se spunea ca “secolul 21 va fi spiritual sau nu va fi deloc”… Optiunea este clara, problema este timpul. Oricum felicitari de emisiune, Oreste !

 18. Buna seara!
  Va rog frumos daca se poate sa ne dati o informatie,unde este domnul Emil Strainu,de ce nu se mai difuzeaza Conspiratia Tacerii?Multumesc anticipat!
  O seara buna va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *