Sâmbătă – 24 septembrie – Conferinţă. “Visul, o realitate alternativă accesibilă oamenilor”

Sâmbătă – 24 septembrie – Conferinţă. “Visul, o realitate alternativă accesibilă oamenilor”

Sâmbăta aceasta, de la ora 14.00, în sala Brătianu din strada Biserica Amzei 5-7,  va avea loc prima conferință din seria de întâlniri organizate de grupul nostru de studiu – Oreste, Codrin Ștefănescu, Anca Boalcă și Dragoș Dumitriu.

Conferințele vor avea loc în ultima sâmbătă a fiecărei luni – anul acesta se vor desfășura numai în sala Brătianu a Universității Populare Dalles, iar începând cu luna ianuarie a anului viitor vom trece la sesiuni mai complexe, cu durată mai mare, sumar mai bogat și invitați de seamă din alte țări, ceea ce va impune o locație mai generoasă, probabil eleganta sală de conferințe de lângă Intercontinental a U.P. Dalles.

Revenind la conferința de sâmbătă 24 septembrie, aceasta va avea o temă care mi-a fost sugerată de prolificul nostru comentator “Metamorfoza spirituală” și anume “Visul, o realitate alternativă accesibilă oamenilor”. Așa cum am anunțat într-o știre anterioară, Oreste va vorbi despre somn ca antecameră a morții și despre vis ca și dovadă a existenței spiritului în afara trupului, a materiei, Codrin va prezenta decizii extraordinare luate în urma unor vise premonitorii – o selecție având la bază documente medievale, Anca ne va explica visul ca și realitate alternativă din punctul de vedere al psihologului, iar semnatarul acestor rânduri vă va introduce în lumea entităților supranaturale ce populează visele… Vor fi expuneri multimedia – prelegeri, imagini, muzică – urmate de o sesiune de întrebări.

Intrarea la conferință este liberă și gratuită și vă așteptăm cu drag!

În finalul acestei știri doresc să mulțumesc domnului Ovidiu Iane, patronul cunoscutei firme de software INDACO SYSTEMS, care a închiriat sala pentru conferință, contribuind deci substanțial la buna desfășurare a lucrărilor.  

 

Mâine seară voi publica un articol pe tema visului, un material aș spune mai degrabă tehnic – dar foarte util, scris de talentatul psiholog Anca Boalcă.

9 Responses »

  1. Dati-i lui Oreste ideea sa scoata o carte cu toate articolele – cele citeva sute- de pe blogul sau personal ! majoritatea din arhiva 2009, 2010 sunt foarte interesante si bine structurate..e pacat sa ramina doar pe net ptr ca oricum n-avem timp sa citim din fata computerului. O carte cu articolele ar fii bine-venita, in caz ca n-a aparut deja..dar n-am auzit !

    • @djmihai Dar Oreste a publicat deja o carte si stiu ca este disponibila pe piata, ” Codul lui Oreste” si sunt incluse si articole de pe blogul lui. este la editura rao.

  2. Am intrat mai in amanunt in arhiva de aur de pe blogul lui Oreste..Transmiteti-i numai bine ! Ptr a accesa cunostintele de pe blogul sau ar trebui citiva ani de citit carti bine selectate !

  3. Cum a fost conferinta,domnule Dragos Dumitriu?

    Dragos Dumitriu: Cu peripetii… ciudate, despre care Vaatenen are pareri radicale. La trei minute dupa incepere a cazut curentul in cartierul Amzei, nu am mai putut folosi nici imagini nici fond sonor. Dar personal sunt multumit, sala a fost plina pana la sfarsit – a durat peste trei ore – si am avut placerea de a-i avea printre participanti pe Ophiucus, Vaatenen si Goldix. Imi pare rau ca nu au fost mai multi dintre combatantii de pe site, dar la urmatoarea conferinta, probabil pe 22 octombrie, sper sa vina si altii. Joi voi posta pe site conferinta.

  4. Ma bucura foarte mult ceea ce spuneti dumneavoastra.Poate ca acele “peripetii ciudate” n-au facut decat sa pastreze pe veci unicitatea acelui moment care parese nu a putut fi trait in totalitate decat de cei prezenti la fata locului.
    Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga-n traista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *