Prima conferință dedicată Supranaturalului – marcată de evenimente… (supra)naturale

Prima conferință dedicată Supranaturalului – marcată de evenimente… (supra)naturale

Sincer să fiu aveam emoții în legătură cu prima conferință a grupului nostru de studiu. Aveam și de ce… În primul rând programul infernal al fiecăruia dintre participanți, dar și al celor care ne-au ajutat să pregătim conferința. Apoi nu știam dacă publicul va recepta bine această inițiativă a noastră. În fine, experiența nefericită pe care am avut-o acum un an în aceiași locație cu aparatura audio-video…

Ei bine, e clar că… acolo sus cineva ne iubește! În primul rând participarea a fost o surpriză mai mult decât plăcută – nu numai că toate locurile au fost ocupate, dar calitatea celor prezenți m-a impresionat plăcut. În sensul că la alte conferințe am mai văzut persoane care nu aveau ce căuta, care mai ațipeau sau căscau neinteresați de ceea ce se întâmpla, de data aceasta am avut un auditoriu activ, participant efectiv – nu numai în timpul sesiunilor de întrebări dar… pur și simplu simțeai, ca vorbitor, că dezbaterea de idei se petrecea continuu – la nivel de gând.

Și mai meritorie este atitudinea publicului în condițiile în care am avut parte de un incident ciudat. Pe scurt: am intrat la ora 14 fix în sală, până atunci locația fiind utilizată de o altă întrunire, am desfășurat și montat în maximă viteză aparatura audio-video, luminile și aparatura de filmare, computere etc. Chiar eram încântat că în 15 minute prietenul meu inginerul Ion “Lobo” Mincu a reușit să pună totul la punct, totul era perfect. Dar…

Deschiderea ne-a revenit mie și lui Oreste – cu o foarte scurtă prezentare a noii noastre inițiative; imediat a început prezentarea lui Codrin Ștefănescu. Documente medievale – pe care le rulam și pe ecran cu videoproiectorul – vorbitorul în vervă, când… totul se întunecă brusc! Se întrerupsese curentul… Am fost anunțat că a apărut o defecțiune în zonă, iar reluarea alimentării se va face după ora 17.30!… Pot să spun doar că la 17.45, când am plecat, curentul tot nu venise…

Conferința a continuat așadar la lumina zilei, de fapt într-o penumbră ciudată dar… pe undeva specifică temei noastre – visul… Și din nou am rămas impresionat pentru că, deși conferința a durat mai mult decât trebuia – peste trei ore – dintre cei prezenți la început au plecat înainte de sfârșit maxim zece persoane.

Pentru mine, incidentul este cu atât mai ciudat fiind… cu repetiție! Prima mea conferință din acestă locație, susținută acum mai mult de un an și având-o ca subiect pe Lilith, a avut parte de un incident asemănător – atunci nu au fost probleme cu alimentarea, dar nici un aparat electric nu a funcționat – stație, proiector, computer… Prietenul Vaatenen, prezent la ambele conferințe, are o părere radicală – în stilul său inconfundabil – despre aceste incidente. Îl las pe el să o expună, în stilul de care aminteam…

Vorbind de Vaatenen, am avut bucuria de a avea alături alți doi excelenți comentatori ai site-ului – pe Ophiucus și pe Goldix. Iar impresia pe care mi-au lăsat-o după scurta întâlnire a fost excelentă… Vaatenen și Ophiucus au ajutat conferința prin intervenții pertinente la sesiunile de întrebări. La următoarea conferință sper să fie prezenți mai mulți colaboratori ai site-ului – de ce nu, chiar ca vorbitori.

O prezență deosebită a fost Mihaela ”FlowerBomb”, pe care am avut plăcerea de a o prezenta asistenței și care a avut o intervenție foarte frumoasă la finalul conferinței.

Joi seara voi posta pe site filmul conferinței. Tot joi va avea loc primul video chat, probabil între orele 21.00 și 22.40 – iar primul dvs interlocutor va fi, normal, Oreste. Dar, despre video chat-ul de joi voi da mai multe detalii marți seara.

Am primit o veste bună de la Bogdan Gamaleț, care m-a asigurat că foarte curând voi intra în posesia înregistrării de la “Școala de vară a Marii Loji Simbolice – MLSR”, așa încât veți putea viziona pe site și acest film de mult promis.

În final – o rugăminte: solicit celor care au asistat la conferință să trimtă comentariile și părerile lor despre eveniment, inclusiv propuneri, astefel încât conferința următoare, probabil pe 22 octombrie, să fie mai bine realizată. Totodată rog pe cei care au făcut fotografii să ne trimită și nouă, pe e-mail-ul site-ului, pentru a le publica. (fotgrafiile prezentate au fost realizate de Ion “Lobo” Mincu căruia îi mulțumim pentru ajutor)

Organizatorii mulțumesc domnului Ovidiu Iane, precum și editurii și firmei de software Indaco, pentru susținerea acestui ciclu de manifestări.

39 Responses »

 1. Da…, Hm… , pot confirma ca am fost prezent la ambele conferinte. Orice eveniment poate avea o explicatie logica care poate fi acceptata de majoritatea cititorilor. Argumentele logice pro si contra asupra unui eveniment pot duce la formarea unui pareri clare. La intreruperea curentului cei prezenti se intreaba: ce s-a intimplat?. D-l Oreste T face o afirmatie: RENEL!?. Evident ca afirmatia a avut un rol de a linisti pe cei prezenti. Cititorii cunosc impactul mediatic pe care il are D-l Oreste T si deci o influenta asupra mentalului celor prezenti. Intreruperea curentului dar si a altor fenomene cum sint: functionarea deficitara a aparaturii electronice si electronice, persoane care cad fara a avea o explicatie la “motivul” caderii, stari de rau , o incalzire excesiva a salii de conferinta, etc. .Da, la toate aceste manifestari se pot da explicatii “logice”. Dar si explicatiile logice au o limita data de pregatirea de constientizarea fenomenelor, daca sint traite la modul direct sau participant la astfel de fenomene. Astfel o explicatie logia devine o parere autorizata sau nu, subiectiva sau nu. Evident ca un astfel de fenomen poate fi polemizat, iar pentru mine polemica nu duce decit la o pierdere a “timpului”. Daca in schimb se gasesc argumente comune atunci se pot trage “concluzii partiale” care pot duce la o intelegere a E-lui fiecarui participant raportat la astfel de fenomene.
  Sa nu uitam ca logica se construieste odata cu cumulul de informatie si asezarea ei pe o anumita baza existenta in structura fiecaruia si exprimata prin cheile, codurile care le are date prin nastere, prin mentalul individual. Sint persoane a caror perceptie, intelegere, vedere este diferita de a altor persoane. Da… , sint acele persoane care, structural vorbind, au calitati, simturi mai active decit la marea majoritate. Cum stim ca nici o persoana nu este identica cu alta pot afirma ca si calitatiile si simturile difera. In discutie pe care le am cu diferite persoane “dotate” privitor la fenomenele la care au fost prezenti nu dau voie la o concurenta intre aceste persoane. Fiecare isi spune parerea sau punctul de vedere asupra fenomenului, interactiunii pe care o are cu fenomenule. Clar…, nici unul nu este mai bun decit celalalt sub nici un argument. Nici unul nu are mai multa sau mai putina dreptate. Adevarul este personal. Am realizat un “aspect”, fiecare a avut de invatat de la el mai mult decit se astepta. De ce un astfel de mod de a trata o intelegere?. Cu acordul participantilor la blogul D-lui Dragos D, segmentul Forum de pe acelasi blog, va rog sa povestiti, sa va spuneti parerea despre fenomene ce le considerati iesite din tiparul “normalului”, a logicului care au marcat trecerea voastra prin acest plan.
  Am afirmat ca orice eveniment are o explicatie logica. Dar… , evenimentele au si explicatii care pot fi considerate de domeniul Fantasticului, al “SF-lui”. Eu stiu, am aceasta stiinta personala asupra fenomenelor care pot fi catalogate ca fiind Supranaturale. “Stiinta” mea, modul de intelegere a fenomenelor, modul cum interactionez cu ceea ce ma inconjoara, cu nevazutul nu sint subiecte care vor fi discutate. Nu raspund unor intrebari pe astfel de subiecte, in acest sens sint “radical”(asa cum ii place D-lui Dragos D sa afirme).
  Voi aborda anumite evenimente pentru care am si “pareri”, dar nu numai.
  Cineva imi punea o intrebare azi: In ce masura cunosc si interactionez cu universurile paralele.
  Raspunsul meu a fost: Care este sistemul de referinta cind spui ca universurile sint paralele?. Universurile sint in permanenta miscare avind intersectii, converg dupa legi ale materiei necunoscute omului.
  De citiva ani de zile urmaresc aceasta interactiune dintre aceste universuri, interactiune la nivelul subtil al materiei. Voi enumera citeva observatii:
  1. Deasupra fiecarui oras prin care am trecut am vazut structuri energo-informationale ce au luat forma unor cupole.
  2. Oamenii au un comportament in oras si un altul in afara orasului. Forma si vibratia cimpului energo-informatic(biocimp) al oamenilor difera in raport cu “locatia” pe care un om o ocupa.
  3. Arcurile energetice care au loc intre oameni au forme distincte raportat la locatie. Sint scurte in orase si mai lungi in afara oraselor. Intensitatea arcului este mai mare in orase decit in afara lor.
  4.Structura info-energetica, baza de sutinere info-energetica al oraselor si in unele cazuri numai portiuni din orase era cazuta, arsa sau ridicata distincta pentru fiecare oras in parte dar si raportat la anumite perioade.
  5.Cind structura info-energetica era cazuta in subteran, pe un alt nivel al materiei, am observat interactiuni intre oameni si lumea subterana.
  6.Pe data de 23 Sept am observat o supra inacrcare a atmosferei, un nor sau dupa intelegere o ceata, un cimp compact si uniform. Suprafata cuprinasa a fost: Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Moldova, partea sudica a Transilvaniei(observatie facuta numai pe teritoriul Rominesc). Orase cum sint Bucurestiul, Ploiestiul, Pitestiul, Brasovul au fost puternic afectate.
  7. Arcurile electrice facute intre oameni au fost intense, foarte scurte.
  Sint putine din observatiile pe care leam facut. Mi-am pus intrebarea. Aceasta suprasarcina se va descarca, dar unde?. Cine a provocat aceasta sarcina?. Ce structuri interdimensionale au provocat astfel de descarcari?. A fost o descarcare fireasca sau a fost una provocata. Daca da, atunci care sint protagonistii fenomenului?.
  Am avut placerea sa port o discutie cu un colaborator al blogului care mi-a confirmat de existenta acestor cupole. Am afirmat in gind: uite ca mai sint si altii care vad dincolo de ceea ce poate fi vazut in spectru vizibil.
  Aceasta intrerupere a curentului a venit pe un fond “Special” spun eu: Tema D-lui Dragos D., “Visul, o realitate alternativă accesibilă oamenilor”.
  O tema dezbatuta in “umbra”, o tema ce dezbate natura umana dincolo de perceptia fizica, o tema ce impinge catre o cautare dincolo de intelesul cu care omul a fost obisnuit, o tema ce impinge cotidianul pe locul doi.
  Am tras si o concluzie partiala, o concluzie care nu am transmiso D-lui Dragos D pina acum.
  Da, intradevar Poarta Supranaturalului este o poarta de vibratie catre “Necunoscut”, dar este o poarta catre inceputul existentei omului pe Pamint, prezenta Zeilor si faptele lor, a “Ingerilor”(entitati venite din universuri nestiute de stiinta omuli), o poarta ce enumera fapte marete dar si crunte. Poarta este punctul de convergenta a evenimentelor ce leaga inceputul civilizatiei cu un final al ei. Cind te indrepti catre inceputuri sa fi sigur ca te vei intilni cu sfirsitul. Ce va urma va ramine de vazut. Eu afirm ca fiecare a ales finalul: pentru unii inceputul, pentru alti sfirsitul, matrita, blestem sau progarm.

  Vaatenen

 2. Buna seara!

  Ma bucur ca am putut lua parte la conferinta de simbata.In ciuda incidentului tehnic, tema discutiei si prelegerile sustinute, au fost o sursa de energie pozitiva si de inspiratie pentru mine.
  Daca se poate, as dori sa propun o tema pentru conferinta viitoare: Filosofia oculta a Renasterii.Este un subiect care ma fascineaza inca din perioada facultatii.

  Va multumesc!

 3. Conferinta a fost foarte interesanta.
  Problema cu alimentarea cu energie electrica nu a afectat cu nimic caliatea prezentarilor.
  Tema dezbatuta fiind cea mai delicata si profunda din planul esoteric al “realitatii”.
  Nu cred ca exista vreo teorie, ca cea a visului, care sa explice asa de bine existenta noastra aici si acum.
  Cine a vazut “Inception” si “Mr. Nobody” intelege ce vreau sa spun.
  Ca o concluzie a prelegerilor sustinute vreau punctez cateva aspecte:
  Daca noi facem parte dintr-un vis al altcuiva, acela ne va creea realitatea (lumea) pe care el o percepe, ne va manipula fara ca noi sa putem face ceva, ne va umbla in minte si gandurile lui vom crede ca sunt ale noastre.
  Daca noi suntem creatorii visului personal, putem schimba realitatea cum vrem noi.
  Se pare ca acestia din urma sunt cei care se “trezesc” ACUM si reusesc un dute-vino din alte reliatati (dimensiuni).
  Sunt aceia care incep sa perceapa ca aceasta lume nu este decat o iluzie creata de visul nostru. Momentan nu putem sa facem diferenta dintre vis si realitate. Asa cum ne-am nascut, dar nu stim cum si de unde am ajuns aici, asa si in vis….nu stim cand adormim si cand incepe visul. Nimeni nu-si aduce aminte cum incepe un vis, doar ca se trezeste in mijlocul actiunii.
  Visul este o viata. Stim ca un minut aici este cam o ora de “trait in vis”.
  Toata lumea care moare in vis se trezeste.
  Poate si noi acum, suntem intr-un vis si murind, ne trezim in adevarata realitate.
  Dar oare stim in cate subnivele de vis suntem adanciti? Care este realitatea ? Oare aceste subnivele de vis-in vis, in vis, in vis….simbolizeaza dimensiunile (cerurile)? Oare cand ajungem in 10 sau 12 unde se spune ca este Creatorul, nu ne trezim cumva si povestim cum a fost si ce am visat ?
  Tema este foarte complexa si interesanta.
  Acestea momentan sunt teorii si vor ramane teorii pana cand cineva se va intoarce si va confirma ceva.
  In incheiere pun o intrebare.
  Ce se intampla daca totul este visul lui Dumnezeu si intr-un final acesta se trezeste ?

  • Da… , un mod de a pune in discutie pe care eu il inteleg.
   “Daca noi suntem creatorii visului personal, putem schimba realitatea cum vrem noi.”
   Vin si adaug: daca privest realitatea ca fiind o realitate a sinelui, launtrica, Da; daca in schimb relitatea este cea in spectru perceptibil, vizibil pentru orice om, Nu.
   “Momentan nu putem sa facem diferenta dintre vis si realitate.” “Visul”, un terment prea des uzitat ce nu este inteles, care defineste o stare prin care trece corpul omenesc in interactiune cu spatiile care-l inconjoara, cu energiile ce strabat aceste spatii.
   Gindestete… , cum Visezi daca nu ai corp?.
   “Toata lumea care moare in vis se trezeste”.
   Moarte, Renasterea sint termeni neintelesi. Moartea si renasterea “cui” cunoscind ca toate corpurile se sting?. Explicatiile, intelegerea unor termeni se face printr-un corp organic.
   “Ce se intampla daca totul este visul lui Dumnezeu si intr-un final acesta se trezeste ?”
   Ma intreb… , ai si raspunsul?.

   Vaatenen

 4. Buna seara!
  Am fost la aceasta conferinta si ma felicit pentru asta.Vreau sa spun doar ca pana de curent a fost pe etape… nu a picat totul deodata.Prima data am observat licarirea de neon deranjanta, apoi dupa vreo 20 de secunde s-a stins de tot si dupa alte zeci de secunde a picat curentul.
  Probabil ca asa a trebuit sa avem o comunicare vie, neamplificata si neinfluentata de muzica sau imagini.

 5. :) A fost … ciudat
  Nu stiu cati au realizat ce se intimpla chiar dinainte de a incepe conferinta. M-a “amuzat” atmosfera – prietenoasa, dar putin crispata, jalonarea lui Oreste printre “cei ai casei” – persoane care nu scapa ocazia sa “atinga” o vedeta – , domnul Dragos emotionat si putin agitat, comunicarea dintre grupul celor care se cunosteau , ceilalti mai mult sau mai putin stingheri, mici schimburi informationale (barfe, laude, plingeri), toate astea … fara sa trag cu urechea, doar stind deoparte.

  :) vaatenen impreuna cu persoana cu care era (nu-i dau numele din respect si pentru ca nu conteaza) atunci cind au “intrat” bineinteles ca au atras atentia imediat, nu mi-a scapat intrarea nici a doamnei Anca Boalcă , ce sa mai … am avut ce face si studia chiar dinainte.
  Odata intrat am fost “socat” sa regasesc persoane “vechi”, cu care am mai interactionat in timp (intr-un fel au altul), persoane care nu-si aveau locul acolo (scai-ciulini),si 2 “persoane” foarte “puternice”. Nu stiu care au fost acelea si nu conteaza. Una dintre ele a parasit sala la jumatatea conferintei, in pauza. Mi-au creat un disconfort pe toata perioada conferintei, protectia energetica stind activa la intensitate mare (cei care mi-au citit blogul au idee depre ce vorbesc).
  Intrarea domnului Codrin Ștefănescu [spectaculoasa datorita accesorilor :) ], ma amuzat teribil.
  Caderea curentului a dat culoare conferintei si a transformat-o intr-un schimb de idei si nu doar “un film”. In acest fel toata atentia a fost “mutata – centrata” catre orator.
  In afara de comentarile lui “vaatenen” (referitor la forma geometrica de percepere a viselor) si a lui Ophiucus care a incercat sa aduca in prim plan o teorie mai veche (cu care eu personal sunt de acord), restul informatilor…se stiau. Problema este ca aceste informatii sunt doar virful icebarg-ului, nu inteleg de ce nu se intra in profunzime si ne tot invirtim in jurul cozii. Ma rog, asta e o “problema” personala cum bine spune vaatenen. Umorul fin al lui Oreste a mai condimentat seriozitatea impusa de domnul Dragos, insa “comentariul” – legitim – (a lui Oreste), avut la interventia Mihaelei, mi sa parut un pic cam dur.
  Ok… a fost interesant.(restul nu-l mai comentez). Data viitoare vreau mai mult.

  PS – vaatenen … ai un “mare” blocaj(si citeva mai mici)…sper ca stii lucrul asta , ia masuri.
  Referitor la postul tau … ai dreptate, chiar daca eu “percep” altfel.

  Namaste

  • “vaatenen impreuna cu persoana cu care era (nu-i dau numele din respect si pentru ca nu conteaza) atunci cind au “intrat” bineinteles ca au atras atentia imediat”
   “PS – vaatenen … ai un “mare” blocaj(si citeva mai mici)…sper ca stii lucrul asta , ia masuri.”
   Am citit comentariu si vreau sa inteleg afirmatiile facute si subliniate de mine. Pentru o mai buna comunicare in sensul intelegerii intentiei cu care ati facut aceste constatari va dau adresa de E-mail prin care daca doriti puteti sa veniti cu adaugiri, cu explicatii(vaatenen@yahoo.com).

   Vaatenen

 6. despre mantuire
  http://agonia.ro/index.php/author/23304/cristiana_pricop

  am avut o revelatie cu 10 ani in urma
  si, dupa asta,
  am inteles Ideea principala a Bibliei
  complet diferit de toate religiile lumii

  Biblia vorbeste despre o Separare Finala (Judecata de Apoi)
  intre “cei buni” si “cei rai”

  si am primit intelegerea
  ca aceasta separare nu va fi INTRE categorii diferite de oameni
  unii “buni” si altii “rai”

  ci va fi o separare INTERIOARA in fiecare suflet, in fiecare individ
  (care va fi vindecat de boala pacatului
  si va ramane numai esenta sa divina, chipul si asemanarea lui Dumnezeu)

  astfel noi, toti oamenii, (fiecare barbat si fiecare femeie)
  vom fi mantuiti, salvati,
  si vom merge in Imparatia cerurilor
  noi toti vom merge ACASA
  exact opusul a ceea ce actualele religii predica

  si mai poti cauta textele semnate cristianas43 aici http://groups.yahoo.com/group/dialogevanghelicortodox/message/22031)

 7. @Ophiucus:cred ca ar trebui sa studiezi un pic despre hinduism, in acest curent spiritual se povesteste despre visul lui Brahman si trezirea lui.

 8. Am avut emotii si abia asteptam sa citesc comentariile celor care au fost la prima conferinta!Regret ca nu am putut veni!Incidentul mi s-a parut firesc.Ce putea fi mai frumos decat sa se desfasoare o conferinta despre vis intr-o atmosfera potrivita visului?Ce putea sa fie mai frumos decat sa fiti alaturi suflet langa suflet fara tot ceea ce presupune tehnica audio-video prin care comunicam mereu?Lumea supranaturalului ne-a asezat asa cum este firesc si cum ii place ei sa-si primeasca oaspetii,inima langa inima,suflet langa suflet,fara intermediari!Am spus ca ne-a asezat,desi nu am participat pt. ca am fost cu sufletul acolo alaturi de dvs. Sunt sigura ca fiecare a plecat cu lumina in suflet si fericit ca a avut privilegiul sa fie acolo!Am sa inchei cu un citat superb din adanca intelepciune a marelui roman care a fost si va fi mereu.. P.Tutea…”Un mister care se leaga si se dezleaga nu mai este un mister.Misterele sunt supranaturale si sunt singurele mijloace de iesire din inlantuirea cosmica,din limitele comunitatii si din marginirea personala.Daca un mister este comentat si i se gaseste un raspuns,in acest caz misterul se cheama problema si raspunsul solutie.”

 9. hmm…pare sa fi fost o chestie interesanta intalnirea asta
  cauza penei de curent o pot afla cel mai usor organizatorii. poate nu trebuia sa fie filmata, poate asa se puteau spune lucruri mai adanci decat spoiala de suprafata- asa cum remarcau unii. desi toti din sala “visau” acelasi lucru se pare ca totusi fiecare cu visul lui :)

 10. cred ca putem intelege mai usor notiunea de vis facand o paralela cu “realitatea”
  si in vis si in realitate percepem. diferenta e ca in vis perceptia este la inceput foarte instabila si acopera un spectru mai larg al universului …perceptibil.
  in realitate percetia noastra e fixata pe un singur nivel
  si in vis putem avea/crea un corp cu care putem sa ne jucam :)
  primul pas e sa intentionam sa controlom visul, sa ne trezim in el, sa ne dam seama ca visam

 11. Pentru flowerbomb

  Esti deosebita. Ai o voce aparte. Parca esti facuta special pentru teatru radiofonic sau carte citita. Esti speciala.
  O sa ajungi departe cu aceasta voce.

 12. Pentru fanii “Supranatural”.
  A aparut sezonul 7. Episodul 1 este deja tradus pe net.
  Castiel este cel mai tare….

  Dragos Dumitriu: Eu mizez pe Crowley…

  • Nici Moartea nu este mai prejos :)
   Am recitit cu ocazia asta din Bilbie, IOV 41
   Cred ca este interesanta o abordare a acestor creaturi.
   Leviathanii. NU cred ca foarte multa lume a auzit de ele. Sincer nici eu nu stiu nimic in afara de baze….
   Banuiesc ca or sa disece firul in 4 panala capat si or sa neprezinte toata istoria cestor creaturi.
   Jocul mintii lui Sam cu Lucifer este pe aproape cu tema conferintei….visul.

   Dragos Dumitriu: Da, in cele mai reale forme ale sale… realitati alternative. Nu sunt sigur ca vor merge prea departe, adu-ti aminte de personajul Eve, care promitea mult, eu unul asteptam sa vad ceva extraodinar despre aceasta mama a vampirilor si creaturilor Purgatoriului… iar povestea ei s-a stins brusc. Ma rog, poate se va relua.

 13. pt “vaatenen”:daca te referi la om ca univers individual,da, ai perfecta dreptate,noi am fi niste universuri ce converg si functioneaza dupa niste legi necunoscute omului.Asta probabil ca stie si un copil de 12 ani.Voi expune cat de curand un aricol pe forum ce va “atinge” foarte mult ceea ce sustii tu(fara a recunoaste ca-ti defineste si gandirea..).Eu ma gandesc ca ar mai putea fi posibila o varianta:daca universurile sunt paralele ca structura,materie,compozitie,perceptie? si ca acele “intersectii” de care tot vb tu nu reprezinta altceva decat capacitatea constiintei individuale de a fi prezenta in mai multe dimensiuni odata?ar putea fi posibil…toate astea daca luam in calcul ca n-ar exista un adevar absolut constientizat in totalitate inca.

  • Adaug ca in cadrul structurii info-energetice a corpului uman se regasesc panglici de energie, fluide ce pot forma o dimensiune a intelegerii pe care omul a avut-o cindva-undeva, pe linia reincarnarii, pe linia de singe pe care vine. Daca vibratia acestor dimensiuni este compatibila cu vibratia altor dimensiuni umane atunci are loc un fenomen de “oglindire”. Dar…, te intreb eu: cum faci distinctia dintre tine si alte caractere?.
   “Asta probabil ca stie si un copil de 12 ani”. Da, bine spus “probabil”. Totusi afirmatia ta ma face sa te intreb: la virsta de 12 ani stiai “probabil” de aceasta convergenta sau mai bine spus cine din tine sau ce din tine avea cunostinta de astfel de convergenta. Daca se pote spune: ce eveniment tea marcat in acel moment?.
   “Constiinta” omului…, nu este cam mult?. Daca tu teai creat, ai creat acest corp, Da…, consider ca se poate vorbi de “constiinta”, dar daca esti venit pe linie de singe “ca dat”, atunci… ?. Mai gindestete si gaseste argumente mai plauzibile pentru tine. Consider ca discutia este deschisa si nu are rol de a jigni.

   Vaatenen

 14. Felicitari pentru conferinta! am fost mai mult decat impresionata de ce s-a discutat acolo si astept cu mare nerabdare urmatoarea intalnire !
  Propun o tema legata de ”lumea de dincolo” si ma refer la entitati, demoni , spirite.
  Va multumesc !

 15. of of atunci de ce tip de constiinta mai vorbim?colectivul este format din unitati individuale,daca nu este asa inseamna ca nu putem raporta la ceva “colectiv”.in concluzie inseamna ca nu mai avem nimic de spus,lasandu-ne in voia unei “colectivitati” care nu tine seama de statutul individualitatii.

  • “Raportare”. Raportat la schimbul ca un “dat”?. Da. Daca te raportezi la ceea ce ti-au dat stramosii este mai corect. De ce?. Pe lina de singe a lor vi si nu pe linii pe care nici nu le cunosti. In ce masura cunosti linia ta de singe pentru a spune ca esti constient de ceea ce au “dat” stramosii?. Intr-o colectivitate formata cu un interes comun, Tu, cel ce a dat acordul pentru participare la aceasta colectivitate, sigur o sa fi la voia colectivitatii. Statutul individualitatii fiind stipulat si aprobat prin contract sau aprobat tacit prin prezenta. In alte cuvinte nu esti pe locul intii ci pe al 2-lea . Dar nu despre acest aspect am vorbit.

   Vaatenen

 16. App..si mie mi s-a imtaplat sa visez orase din viitor si din trecut…Am vaz chiar si o invazie extraterestra sincer sa fiu stiu sa descriu oarecum multe detalii..Sunt multe lucruri pe care le-am vizat si apoi s-au imtamplat..Am senzatii mai mereu de Deja-vu..Inainte cu o zi sa se imtaple catastofra din Japonia nu am putut dormi de loc ..ma simteam rau..desi nu aveam nimic.Totul a inceput pe la 11 ani cand am visat trecerea in alta dimensiune..din clipa aia am inceput sa fiu foarte atras de spirtualitate ,ezoterism etc ,desi pana atunci nu m-a interesa absolut de loc ..Stiu sa povestesc momentul ala..l-am spus unor oameni dar nu m-au crezut..

  • Cu voia ta voi interveni si voi adauga. “Deja-vu” posibil ca urmare a calitatilor mostenite. Ai posibilitatea sa experimentezi evenimente ce au fost deja scrise. Apare si posibilitatea de asociere sau comparatie. Cum faci “distinctia” clara intre amintirile care vin pe linia ancestrala si evenimentele care au loc si la care participi la modul direct sau indirect. Corpul organic este interfata intre ceea ce esti si lumea inconjuratoare. Corpul are informatie , dar ea corespunde oare cu informatiile Eu-lui tau ancestral sau este numai o poarta de vibratie catre tine prin cheile cu care ai fost dotat?. POti sa faci o introspectie a propriului Eu si atunci fi sigur ca te plimbi prin amintirile ancestrale ca si cind ai fost tras in alta dimensiune. Important este ce crezi Tu despre tine. A impartasii experienta “unor oameni” nu este intodeauna cea mai buna alegere. Si pina la urma de ce crezi ca trebuie sa creada cineva?.
   Cosider ca interventia mea nu a avut un rolul nepotrivit.

   Vaatenen

 17. “Stiinta geneticã modernã ajunge în ziua de azi la concluzii care au fost învãtãturi samanice, deja, de secole – cã nu numai caracteristicile noastre fizice si psihice sînt predeterminate înainte de nastere, ci si modul în care sîntem ca indivizi. Unul din principiile genetice, genele – codul ADN care este mostenit de la pãrinti – sînt acelea care ne determinã trãsãturile fizice de bazã, atributele psihice si dexteritãtile, precum si trãsãturile noastre de personalitate. Într-adevãr geneticienii avanseazã acum ideea cã nu factorii sociali sau de mediu, ori circumstantele personale, ci genele sînt acelea care determinã, în mare mãsurã modul în care sîntem ca indivizi. Cercetãrile genetice desfãsurate de-a lungul ultimilor ani au indicat cã programul genetic existent în noi impune creierului sã rãspundã la anumite modele de energie primite din me- diul înconjurãtor. Psihologii numesc aceste rãspunsuri „trãsã turi de comportament“. Desigur, sîntem afectati de factori sociali si economici, de influente rasiale si culturale, precumsi de alte circumstante. În consecintã, nu întotdeauna rãspundem la aceleasi situatii ivite, în mod similar.
  În orice caz, nu existã nimic din aceste detalii care sã dea de înteles cã am fi putin mai mult decît niste bio-roboti, ce functioneazã conform unui plan predestinat, deoarece fiecare dintre noi avem o calitate pe care nu o posedã nici o altã formã de viatã de pe Pãmînt – liberul arbitru, libera vointã. Vointa este elementul ce conferã putere, fãcînd ca o cauzã sã aibã efect.
  Altfel spus, Vointa este cea care determinã o cauzã . Deci, liberul arbitru reprezintã libertatea de a face ca lucrurile sã se întîmple – de a face ca ceva sã fie. Este o capacitate de a face în mod neconditionat schimbãri si de a fi, în acest fel, responsabil pentru propria noastrã viatã si în total control asupra propriului nostru destin. Destinul nostru nu este format din ceea ce este sortit sã se întîmple, ci rezultatul alegerilor pe care le facem si rezultatul reactiilor pe care le avem la alegerile fãcute de altii, ce, într-o oarecare mãsurã considerãm cã ne afecteazã.
  Genele care contin trãsãturile mostenite si proiectul structurii de bazã a personalitãtii, prin intermediul cãrora sîntem abilitati sã ne prezentãm în lume. Modul în care ne dezvoltãm aceste trãsãturi si acea personalitate, ca rezultat al educatiei noastre si a experientelor de viatã trãite, este doar o chestiune de interventie a liberului arbitru.
  Personalitatea poate fi definitã ca fiind ansamblul total
  al calitãtilor specifice care determinã comportamentul.
  Caracterul este cel care adaugã valori etice si morale. Deci, personalitatea noastrã nu este neapãrat reprezentatã de fiinta noastrã, ci modul în care sîntem abilitati sã ne înfãtisãm în fata celorlalti ca indivizi, precum si modul în care noi însine rãspundem în fata noastrã si a celorlalti! Personalitatea este, astfel,
  legatã de maniera în care sînt structurate modelele
  comportamentale. Psihologia este o stiintã relativ nouã, care exploreazã modelele comportamentale si maniera în care nerelationãm cu alti oameni si, într-o oarecare mãsurã, si-a asumat rolul privit de unii în vremurile trecute ca fiind domeniul astrologiei.”

  • Scuzele nu se accepta. Nu ai nevoie de un timp liber ci de raspunsuri. Blocajele iti vin din lipsa raspunsurilor. Putere la bio-roboti???. Libera vointa aici pe pamint?. Liber arbitru la bio-roboti???.
   Viata???. Mai degraba existenta ca dor este vorba de bio-roboti. Neconditionat???. Destin cind te invirti intr-un spatiu limitat la patru dimensiuni si citeva simturi???. Dar…, Da, frumos pus in pagina. Iti cam place sa faci studiu de caz. O sa-ti cam dai seama ca liberul arbitru nu este decit o notiune raportata la modul cum relatinezi nu cu oamenii ci cu materia ce te inconjoara. Din tot ce scri lipseste esentialul, Viata. Vorbesti despre omul robot si atit. Sa vedem daca protectia pe care poti sa o faci te ajuta sa opresti neprevazutul. Atunci o sa-ti dai seama ca ADN nu este totul. Acum voi face eu studiu de caz, nu pe ADN-ul tau ci pe E-ul tau.
   Am glumit?. Sti de gluma, nu este asa?.

   Vaatenen

 18. orice om realist si cat de cat atent sau informat isi poate da seama ca fortele care ne influenteaza sunt muuult mai mari decat noi si liberul arbitru se reduce foarte mult.

 19. Realitatea,un vis inca inaccesibil?Daca suntem intr-o “bucla” temporala la nivel colectiv?Curiozitatea ma face sa-i adresez o intrebare domnului Codrin Stefanescu:cand ati deschis prima carte am remarcat ca,in paralel cu acele verseturi ar mai fi expus un limbaj ce seamana izbitor de bine cu un portativ plin de note muzicale.Daca este adevarat si nu visez ma intreb:ati reusit sa gasiti pe cineva care sa le reproduca cu ajutorul unui instrument?Sau nu avem artisti gen Haduk Trio(? http://www.youtube.com/watch?v=jVR2JFPZhMs)

 20. Vreau sa va anunt, pe cei care va intereseaza ,ca de joi incepe serialul”Fringe” pe Protv.Am inteles de la voi ca este ceva deosebit!Sa vedem!Va urez o saptamana asa cum v-o doriti!

 21. din cate stiu eu,am auzit ca aparatura are defectiuni atunci cand exista o anumita rezonanta,mai precis in prezenta unei energii mai inalte,aparatura nu mai functioneaza,aparatele de fotografiat se descarca si multe anomalii de genul asta………poate acolo era o energie foarte mare de rezonanta mare ceea ce nu ma mir la ce fel de persoane au fost la conferinta.:))))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *