Supa de pui de tara – reteta simpla si rapida
Nu exista preparat mai bun si mai reconfortant decat un bol cu supa de pui de tara. Carnea de pasare de tara este considera mai gustoasa si mai sanatoasa decat cea a pasarilor crescute in captivitate in fermele industriale. Acesta este primul punct forte!
Pasarile de tara sunt crescute intr-un mediu natural, in spatii cu acces la curti exterioare, iar hrana lor este mai sanatoasa, pe baza de cereale si verdeata. Asadar, carnea de pui de tara contine niveluri mai scazute de grasimi nesatoase si este bogata in vitamine si minerale, precum vitamina E si seleniu. Continua sa citesti si descopera o reteta simpla, rapida si delicioasa cu carne de pasare de tara!
Pentru a prepara acesta supa de pui de tara delicioasa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 pui de tara (aproximativ 2 kg)
- 8 cani de supa de pui (de preferat sa fie facuta in casa)
- 2 morcovi medii, curatati de coaja si taiati cubulete
- 2 tulpini de telina apio, taiate cubulete
- 1 ceapa medie, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita de cimbru uscat
- Sare si piper dupa gust
- Patrunjel proaspat, pentru ornat
- Optional: 1 cana de legume (de exemplu, mazare, porumb, fasole verde)
Instructiuni pentru a pregati supa de pui de tara:
- Pregateste puiul: Incepe prin a clati puiul de tara sub apa rece, in interior si in exterior. Usuca-l cu prosoape de hartie si taie-l in bucati, astfel incat sa incapa in oala pe care o folosesti.
- Soteaza legumele: intr-o oala mare incalzeste o lingura de ulei de masline la foc mediu. Adauga ceapa tocata, usturoiul tocat, morcovii taiati cubulete si telina. Caleste-le aproximativ 5 minute pana cand legumele se inmoaie putin.
- Adauga puiul: Pune bucatile de pui in oala, cu pielea in jos, si gateste-le timp de cateva minute pana cand pielea devine maro aurie. Intoarce bucatile de pui si gateste-le cateva minute pentru a se rumeni.
- Fierbe supa: dupa ce puiul s-a rumenit, adauga supa de pui, asigurandu-te ca puiul este complet scufundat. Adauga frunza de dafin, cimbrul uscat si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adu supa la punctul de fierbere, apoi redu focul. Acopera partial oala si las-o sa fiarba aproximativ o ora si jumatate sau pana cand puiul este fraged si gatit.
- Scoate puiul: Odata ce puiul este gatit, scoate-l cu grija din oala si lasa-l deoparte sa se raceasca putin. Scoate pielea si oasele si taie carnea in bucati mici folosind doua furculite.
- Adauga puiul si condimenteaza dupa gust: pune puiul maruntit in oala si adauga legumele (optional). Condimenteaza din nou, dupa gust, si fierbe supa inca 10 minute pentru a permite aromelor sa se combine.
- Serveste si orneaza: se pune supa de pui in boluri si se orneaza cu patrunjel proaspat pentru a adauga un strop de culoare si prospetime preparatului.
Alegand sa cumperi si sa consumi carne de pasare de tara sustii un mod de agricultura mai uman in timp ce mananci mai sanatos. La Ograda Verde gasesti o gama variata de produse din carne de pui de tara si de curcan proaspata, de calitate superioara.
Cumparand de pe Ograda Verde.ro sustii produsele locale si te bucuri de preparate gustoase si pline de nutrienti. Tu de unde iti faci cumparaturile?